fbpx Skip to content

A nemrég megjelent TV24 HD egy ingyenes tévéműsor-alkalmazás iPad-re, és iPhone-os kistestvérét, a TV24-et követi a sorban, ami szintén frissült tegnap. Az iPad-es app az iPhone-os változathoz képest újabb dizájnnal rendelkező kezelőfelületet, és pár olyan új funkciót is kapott, ami csak ebben a verzióban található meg.

Nézzük először, hogy mik a főbb funkciói:

  • Több mint 110 tévécsatorna részletes műsora – egyszerűen minden benne van
  • Jelenleg futó műsorok kiemelése
  • Közösségi funkciók: Twitter- és Facebook-megosztás
  • Twitter-tagek: nézd meg, hogyan értékelik a Twitteren az egyes műsorokat!
  • Emlékeztető-funkció, hogy ne maradj le kedvenceidről
  • Rendezd újra a csatornákat, fontossági sorrendben
  • Főműsoridő gomb: az összes csatorna kínálata 20.00-tól
  • Filmek nézet
  • Tévés hírek
  • Kényelmes, letisztult kezelőfelület

Az alkalmazás fekvő módra van kitalálva, mert így fér el egy képernyőn talán a legtöbb információ. Első indításakor egy kis üdvözlőablak fogad minket, ahol lehetőségünk van az app használatáról tájékozódni a Súgóban, vagy megadhatjuk a Twitter és Facebook azonosítónkat, amivel később megoszthatjuk, amit szeretnénk, vagy a harmadik opciót választva máris böngészhetjük a műsorokat.

Ez az üdvözlőablak alapértelmezetten minden indításkor megjelenik, de ezt a legalsó gomb segítségével ki is kapcsolhatjuk:

Az éppen futó műsorokat vonalas nézetben láthatjuk, és az aktuális időpontot egy függőleges piros vonal is jelzi, az aktuálisan futó műsoroknak meg szürke a hátterük, így elég csak a vonalat követve végigfutni a megjelenő táblázatot, és már látható is, hogy melyik csatornán éppen milyen műsort adnak. A megjelenő csatornák sorrendje természetesen változtatható, ehhez csak bökjünk a felettük található szerkesztés gombra, és a sávjuk jobb oldalán található ikonok segítségével húzzuk őket a megfelelő sorrendbe.

A jobb felső sarokban pedig 5 friss, tévés rövidhír váltogatja egymást, amik időnként automatikusan frissülnek.

Egy adott műsorra kattintva egy rövid ajánlót találhatunk, és beállíthatunk emlékeztetőt is, nehogy lemaradjunk róla. Ez 15 perccel az adott műsor kezdete előtt fog jelezni nekünk. Ehhez csak nyomjunk a “Nem akarok lemaradni!” gombra az ismertető alatt. Ha esetleg mégsem szeretnénk az értesítést, azt a bal oldali menü Kezdődik menüpontja alatt tudjuk törölni.

Itt kapott helyet a közösségi rész is, megoszthatjuk a műsort Facebookon vagy Twitteren – természetesen ehhez először be kell jelentkeznünk az adott fiókba, és engedélyeznünk, hogy az alkalmazás a nevünkben tehessen közzé tartalmat.

Ugyancsak itt kapott helyet a Twitter-tag feed, amiben azok a tweetek jelennek meg, amik az adott műsor címéhez kapcsolódnak. Az ilyen tag-eket #-tel kell kezdeni Twitteren, és az alkalmazás ezekre keres rá. Ha bejelentkeztünk a Twitter azonosítónkkal, innen akár retweet-elhetjük is az adott tweetet, vagy válaszolhatunk is rá. Ugyanitt követheted a Facebookos üzeneteket is.

A Filmek fülön az aktuálisan futó és következő filmeket gyűjtötték össze, így itt több csatorna kínálatát tudod egyszerre átnézni, adott idősávra lebontva, így egyszerűen megnézheted például, hogy milyen filmek lesznek 22 – 00 óra között az összes csatornán.

A Főműsor fül pedig az esti főműsoridőre ugrik a műsorsávon, tehát ami 20 órától következik.

Ha pedig elakadtál, és nem tudod, mit és hogyan kellene, akkor bökj bátran a Súgóra, és már láthatod is, hogy melyik gomb mit is csinál, vagy melyik szín mit jelent, vagy milyen lehetőségeket nyújthat egy menüpont vagy gomb.

Az iPad-es alkalmazással együtt frissült december 12-én az iPhone-os is, ami a korábbi frissítésben annak megjelenése után felfedezett hibát javít, így ha az előző frissítésnél problémát tapasztaltál, mindenképpen érdemes feltenni az új verziót.

Az iPad-es alkalmazás ingyenesen tölthető le az App Store-ból, ehhez kattints ide, vagy töltsd le az iPhone-os változatot, szintén ingyen, ahhoz pedig kattints ide.

Ti mit gondoltok? Fogjátok használni? Esetleg hiányzik belőle számotokra valami? Írjátok meg, hátha egy következő frissítésben helyet kap!

Olvasd el a hozzászólásokat is

1 Comment

  1. (A cikkeknél minden OFF-topic hozzászólást törlünk. Ezért is hoztuk létre a Gyakran Ismételt Kérdések cikket, ami külön kiemelt helyet is kapott a bal oldali sávban.)


Add a Comment