fbpx Skip to content

Néhány perce frissült a TinyUmbrella 5.01.00-s verzióra, amivel az SHSH-kat menthetjük az akár jailbreak nélküli készülékeinkhez. Az új verzió már támogatja az iPhone 4S esetén is az SHSH-k mentését:

notcom
TU 5.01.00 released. Still no solution for restoring iPhone 4S. Will update when more info is available. (Added 4S support to at least save)
2011.11.15. 13:17

Nagyon fontos tudni viszont, hogy 5.0 óta az SHSH-k kezelése megváltozott, így jelenleg mentett SHSH segítségével sem lehetséges az eszközöket az 5.0.1-ről 5.0-ra visszaállítani! Viszont menteni mindenképp érdemes az SHSH-kat, mert később, amint megoldják a jelenlegi nehézségeket, ez megváltozhat.

A dev-team tagjai folyamatosan dolgoznak azon, hogy ismét használhatóak legyenek az SHSH-k a restore-hoz:

MuscleNerd
Working with @0naj and others to attack blob monster http://t.co/jX2WpBxH … mixed results so far (only for limera1n-able devices)
2011.11.15. 13:52

Viszont egyelőre ez is csak a limera1n exploitot tartalmazó készülékek esetén lesz használható.

A TinyUmbrella letölthető az oldaláról: TinyUmbrella.

(Ennél a cikknél minden más, OFF-topic hozzászólást törölni fogunk.)

Olvasd el a hozzászólásokat is

40 Comments

  1. Nem úgy volt, h az 5.0ra még vissza lehet állítani? Mivel az 5.0gm-el megyezik. Vagy rosszul tudtam?:S

  2. @Gabris: “5.0 óta az SHSH-k kezelése megváltozott, így jelenleg mentett SHSH segítségével sem lehetséges az eszközöket az 5.0.1-ről 5.0-ra visszaállítani!”

  3. Lehet béna vagyok, de nekem nem működik. Látja a 4S-t de nem menti le ha rányomok a Save-re. A console-ban ezt írja: “CYDIA DOES NOT HAVE YOUR SHSH FOR iPhone4S 5.0 (9A334) THERE IS NO WAY FOR YOU TO GET THEM. SORRY. YOU ARE JUST TOO LATE”

  4. @rosco:
    Az Advanced-nél vedd ki a pipát a Request SHSH from Cydia elől.

  5. Azt azért tegyük hozzá,hogy iPhone 4S-nél 5.0 SHSH-t már ez sem tud lementeni,úgyhogy az már nem is lesz.

  6. Jadeye-nak igaza van.
    Nekem tegnap összemolott az 5.0 (ki tudja miért) recovery módba került az i4, és sehogy sem lehetett kiszedni (nem volt JB-elve).
    Volt shsh-m az 5.0-hoz, de sehogy sem tudtam ugyan azt visszatenni, pedig kb. 4 órát szívtam vele.
    Az itunes folyametosan kidobott 11, 1600, vagy 3194-es hibával.
    Nem volt mit tenni jött az 5.0.1.
    Most meg várhatom, hogy megolgják az shsh használatát az 5.x es rendszerhez, hogy lehessen downgradelni 5.0-ra, ha kijön hozzá az untethered JB. ne szívjak.

  7. ja és ha van eszük a Dev-Team eseknek előbb megoldják az shsh kérdést, aztán adják ki az untethered JB-t.

  8. (Ennél a cikknél minden más, OFF-topic hozzászólást törölni fogunk.)

  9. (Ennél a cikknél minden más, OFF-topic hozzászólást törölni fogunk.)

  10. (Ennél a cikknél minden más, OFF-topic hozzászólást törölni fogunk.)

  11. (Ennél a cikknél minden más, OFF-topic hozzászólást törölni fogunk.)

  12. iphone 4s, 5.0, de nekem már csak az 5.0.1-hez tudott shsh-t menteni :S

  13. Sziasztok!

    sikerult beszereznem elfekvo keszletbol egy juliusi ipad2-t ami nagyon kircsi, mert 4.3.3 sw van rajta mukodik a jailbreame.com os megoldas…

    viszont sajna a 4.3.3 as fw hez nincs shsh-m
    erositsetek meg jol gondolom ebbol az kovetkezik, hogy az installra vigyazzak mint himes tojasra, mert ha gond van vele akkor ez mar nem fog ra felmmenni, es ekkor ugrik a jailbreak is hiszen ipad2hoz csak ehhez letezik jailbreak…

    persze boszen mentem az shsh-kat mert jo lenne mar egy ios5 rá 🙂

    a vicces az hogy van 1 halom megvasarolt progim, csakhogy ezek nem mennek fel ra! hiszen kijott beloluk az ios 5 ala irt peldany ami nem megy a 4.3.3 alatt ugyhogy ezekbol is tort peldanyt kell hasznalnom (installousban letezik downgrade 🙂

  14. Mindenképpen ezt az shsh problémát kellene megoldaniuk előszőr. Hisz aki 4.X-en rostokol és várja az untetheredet az már most sem fogja tudni az 5.0-át feltenni. Aki pedig esetleg 5.0-án várja, az pedig nem fogja tudni friss restoreolt rendszerre telepíteni. Bár van egy olyan érzésem h még hosszú hónapok míg lesz untethered.

  15. Wifin at is le tudja menteni.

  16. Jadeye-tol kerdeznem.
    Van egy 4-es em 4.3.3al jott de mikorra hozzam kerult addigra az apple mar csak a 4.3.5-ot irta ala. Ez TinyUmbrellaval metve is van az 5.0-val egyutt. Az uj beta Redsn0w-val fetcheltem a 4.3.3-at is amit ugye automatikusan el is kuld a Cydianak. Ha megint lekerem a cydiatol tyni-val az SHSH-kat akkor az csak a 4.3.5-ot es az 5.0-at mutatja. A cydian belul is csak a 4.3.5-ot mutatja. Lehet van valamennyi atfutasi ido amig a cydia server feldolgozza az igy elkuldott shsh-t? A gyakorlatban ha behalna rendszerem, hogy tudnam a 4.3.3-at visszarakni. Hogyan hasznalhatom a lemetett SHSH-t ami egy plist fileban van? Koszonom a valaszt elore is.

  17. 4S esetén sehogy sem lehet lementeni az SHSH-t 5.0-hoz?

  18. @tmtboy: redsn0w stitch opció, leírtuk a redsn0w-s cikkben.

    @DetoX: valószínűleg nem írja már alá az apple. csak akkor lehet lementeni, ha épp 5.0 van rajta, és akkor is csak a partial blobot.

  19. Ma vettem egy 3gs-t a t-nél és már ott sem írja alá az apple az 5.0-t, csak a 4.1-et és az 5.01-et? Hát ez gáz. 🙁

  20. Ja és 5.0-val adták a készüléket.

  21. @Jadeye: Már nem írja alá. A partial blobot mivel kéne? redsn0w 0.9.9b8 nem támogatja a 4S-t.

  22. @DetoX: akkor sehogy.

  23. @Jadeye: Értem, köszi!

  24. Sziasztok!

    Az mitol van hogy meg 1hete lementettem meg tiny-vel a shsh-t 5.0hoz es most a legujabb verzioban csak a lementek kozt a 4.3.3 es a 5.01 jelenik meg! Cydia-bol kertem az shsh-t de semmi…
    Valakinek van otlete? (ujra raktam meg a redszert, de gondolom az shsh file-t serveren is tarolta nem csak gepen…)

  25. Sziasztok!Gondoltam nem offolom szét a Deathrallys cikket ezért ide irok.Szóval a kérdésem,hogy mi a tmobilos függetlenítés menete?jó,az oké,hogy beviszem tmobilba…ez a teló egy régi bootos 3GS,4.3.3 jb.Megnézik ezt?Tegyek fel rá 5.0.1et? Mennyire lehet bajom ha igy ahogy van (4.3.3jb) odaadom? Egyáltalán mennyi idő ez?Várni kell,de ott helyben megvan,vagy ott kell hagyni?

  26. TinyUmbrella. ebből létezik 64 bites?

  27. @nemszamit: “ujra raktam meg a redszert, de gondolom az shsh file-t serveren is tarolta nem csak gepen”
    nem jól gondolod. ha nem a Cydián keresztül kérted le anno (ami amúgy valószínűleg nem ment, mert ezzel kapcsolatban gondok vannak), hanem az Apple-től, akkor az nem lesz meg a Cydiában, csak a gépeden. a közvetlenül az Apple-től lekért SHSH-kat alapból ugyanis a gépen tárolja az Umbrella. viszont ezek feltölthetőek a Cydiába a legújabb redsn0w-val.

    @Marciking: a cikk legutolsó sora: (Ennél a cikknél minden más, OFF-topic hozzászólást törölni fogunk.)

    az egésszel kapcsolatban a szolgáltatód ügyfélszolgálata tud naprakész információkat adni. nálunk pedig van több cikk is, amiben le van írva a menete, ami nagyvonalakban minden szolgáltató esetén ugyanaz. például: http://szifon.com/2011/09/06/iphone-utolagos-gyari-fuggetlenitese/

    @trigmegistos: nem szükséges, mert a 64 bites rendszer probléma nélkül futtat 32 bites alkalmazásokat.

  28. @Jadeye: Nálam Win 7 esen nem engedi futtatni!

    Egyéb ötlet?

  29. @trigmegistos: mégis mi az, hogy nem engedi futtatni? mi a hibaüzenet?

  30. Sziasztok!
    iphone4-en ios5 jb van fönt. Szeretnék restorolni, mert gyakran respringel, meg fura dologkat csinál.
    Restornál 3194-es hibát kapok, shsh nincs mentve, ez ok. csak az 5.0.1et engedné feltenni.
    Viszont redsn0wban elmentettem a partial blobot plistbe, azt összefűztem a custom 5.0fw-vel. A telefont pwned DFU-ba tettem, és az így létrehozott fw-vel szeretnék restorolni, de folyamatosan 1600 hibát kapok ennek ellenére. Mi lehet a probléma?

  31. @shodan: ez szerintem ugyanúgy igaz lehet rád nézve is, noha az 1600-as hiba elvben nem erre utalna: “5.0 óta az SHSH-k kezelése megváltozott, így jelenleg mentett SHSH segítségével sem lehetséges az eszközöket az 5.0.1-ről 5.0-ra visszaállítani!”

    persze előtte próbáld meg újból, vagy másik gépen: tedd pwned DFU-ba, húzd le a gépről, zárd be az iTunes-t, indítsd el újra, majd dugd rá a gépre megint, és tallózd be az említett custom-öt.

    ha így is 1600-as hiba, akkor amit *esetleg* megpróbálhatsz, de könnyen 5.0.1 lehet a vége (amire ugyanúgy van tethered jailbreak): nyomsz egy összes tartalom és beállítás törlése opciót. ezzel viszont a készülék elhullik recovery-be, és nem tölt be. ilyenkor kell redsn0w-val jailbreakelni, ami után be kell töltsön, viszont az aktiválás problémás lehet, mert elvileg a redns0w hacktiválja. azt a SAM-mel, és a gyári kártyával helyre lehet hozni: http://szifon.com/2010/12/04/4-14-2-1-fuggetlenites-gps-problemak-uj-hacktivalas/

    de ez csak egy tipp, nem feltétlen fog működni.

  32. ja iREB-el és redsn0wal is próbáltam a pwned DFU Modeot, de az eredmény ugyanaz

  33. köszi, hat azt hiszem ez nem fog menni, másik gépen is ugyanez a helyzet. Tehát ha ios5 van a telefonon ,akkor restoreval még ugyanazt az fw-t se tudom feltenni, csak az ujabbat. ez esetben az 5.0.1-et 🙁 nagy szívás.
    Ha 5.0.1 jailbreakelem redsn0wal nem lesz probléma, azt hiszem pont te írtad hogy nem érdemes mert keverednek a fileok…

  34. @Jadeye:
    Error és kí irta hogy nem telepíthető mert 32 bites.

    Természetesen angolúl.

  35. @Jadeye: Mostnéztem végig a gépemen nics ez fent. A régi az minden továbbinál fut.

  36. @Jadeye: Köszi. Folyamatban

  37. Sziasztok van egy IPhone 4s em 5.0.1 el de már szarakodik szeretném frissíteni.De úgy hogy az 5.0.1 maradjon meg. Ezt valahogy meg tudom oldani ? Ha igen akkor valaki megirhatná hogy hogyan lehetséges . Köszöném

  38. @istvan8710: SHSH nélkül nem lehet, de ha most is 5.0.1 van rajta, a redsn0w fetch opciójával lementhető a partial blob, majd ugyanazzal a blobbal készítesz egy aláírt 5.0.1-es firmware-t a stitch opcióval, és mehet a restore pwned DFU-ban.


Add a Comment