fbpx Skip to content

Pár napja már írtunk arról, hogy egy japán blog összeszedte, milyen apró változások történtek az iOS felületében a szembetűnőkön felül. Ugyanez a blog a Snow Leopard és a Lion közti hasonló kis eltéréseket is összegyűjtötte, így az alábbi rövid cikkben most ezt is megosztanánk.

1. Ablakvezérlő gombok

A Lionban az ablakok bal felső sarkában lévő vezérlőgombok mérete a korábbi 14 pixelesről 12-re csökkent, és egyúttal kicsit világosabbak is lettek. Az egyre kisebb gombok egyúttal talán arra is utalnak, hogy igazából folyamatosan csökken ezeknek a gomboknak a szerepe, az alkalmazások ablakait nem kell bezárni, vagy elrejteni, azok kezelésére van más mód is.

2. Színes címkék közti távolság

A Snow Leopard esetén a színes címkék közt összesen csak 1 pixeles távolság volt. A Lionban ez szélesebb lett, 2 pixelre hízott. Ennek segítségével jobban elkülönülnek egymástól ezek a csíkok.

3. Elválasztó vonalak

Míg a Snow Leopard esetén az elválasztó vonalak a sáv tetejétől annak aljáig értek, ténylegesen elvágva egymástól a különböző oszlopokat, addig ez Lion esetén alul és felül 2-2 pixellel megrövidült 11 pixelre, így nem ér végig az adott sávban. Ezzel is talán azt a hatást kelti, hogy mondjuk egy adott elem esetén az adott oszlopok tartalma végül is összetartozó, hisz mind az adott elem tulajdonságai például.

4. Ablakok textúrája

A Snow Leopard esetén az ablakok sima, teljesen egyszínű szürke felülettel rendelkeztek. Ez Lion esetén kicsit világosabb, és “zajos” szürkévé vált, amitől kicsit “érdesebb” is lett a felület.

5. Futó alkalmazások jelzője

A Dock esetén bekapcsolható, hogy egy apró fénypont jelezze azokat az alkalmazásokat, amik éppen futnak, még akkor is, ha nincs nyitott ablakuk. A Snow Leopad esetén ez 10 pixeles átmérővel rendelkezett, ami a Lion esetén 8 pixelre csökkent. Ez is azt jelzi leginkább, hogy a Mission Control és a Launchpad miatt egyre kevesebb a szükség a Dock-ra, és így a jelzőfényekre is.

6. A Finder ikonja

A Finder ikonja első ránézésre változatlan, de ha közelebbről megnézzük, látható, hogy egy halvány kiemeléses kontúrt kaptak a vonalai a Lion esetén, amitől mintha kicsit nyitottabb, szélesebb lenne.

Ahogy tehát az előző cikkben az iOS esetén is látható volt, a nagy és szembetűnő változások mellett sok apró is helyet kapott, amik szintén fontos szerepet töltenek be abban, amilyen vizuális élményt az új felület nyújt.

Olvasd el a hozzászólásokat is

17 Comments

  1. Aztaq…. ez mar valami. Idiota ferdeszemu pixelbuzik ezek, hogy ilyen baromsagokkal toltik az idejuket…

  2. Nagyon jó! Az oszolpelválasztó méretcsökkenése különösen tetszik.

  3. A leghasznosabb akkor is a futo alkalmazasjelzo meretenek csokkentese. Eddig is alig lehetett latni.

  4. Ezer bocs, hogy ideoffantok, de nem boldogulok valamivel…
    Lecseréltem a telefonom (3Gs – 4s) és szeretném a régi telefon adatait, beállításait átvinni az újra. Sajnos backupot nem tudok csinálni, mert nem tzdom megváltoztatni, vagy beállítani, hogy melyik meghajtóra csinálja, az alapértelmezetten viszont nincs hely és nem is tudok csinálni. Az is jó megoldás lenne, ha kiválaszthatnám, melyik elemeket szeretém menteni, mert az appok és a zenék már fent vannak az új telefonon, nekem az emailek, az sms-ek, kontaktok kellenének, illetve az ehhez kapcsolódó beállítások. A 3Gs jailbreakelt, de a 4s nem és nem is szeretném,,,
    Bármilyen ötletet hálásan fogadok!

  5. Engem az ablakvezérlő gombok nagyon zavarnak most…túl kicsik…a többi lájk.

  6. hogy ezek a kínaiak milyen g…re ráérnek…

  7. @punkass: “Pár napja már írtunk arról, hogy egy japán blog összeszedte” 😉

  8. @admin: Szia admin. Szeretném a segítségedet kérni. Ma megjött az új iphone 4s-em. Gyári független az apple boltjából rendeltem. Nekiestem nagy örömmel és bármit csinálok a következőt írja: Az itunes nem tudott frissítést keresni az iphone vivőbeállításához. Ismeretlen hiba lépett fel.(1635) Már háromszor raktam újra restorral beckap nélkül és most már azt is irogatja, hogy sim hiba és eldobja a hálozatot. (telenor) , De a kártyám müködik a barátnőm független iphonjában. Segíts légyszíves mert az idegtől már nem látok. Szidom már a ku….va anyját is az iphonnak. Köszönöm. Zsolt. (A keresőt használtam de ez a hibakód nincs a gyakori hibaüzenetek között a honlapotokon)

  9. @zsoca73:Az előző bejegyzésemhez még annyi, hogy a készüléken a telenor felirat helyett azt írja, hogy érvénytelen sim. A furcsa az, hogy nem írta ,hogy iphone activated mint a többi telefonomnál. Mintha nem aktiválódna a készülék. Köszönöm. Zsolt

  10. @zsoca73: https://discussions.apple.com/search.jspa?peopleEnabled=true&userID=&containerType=&container=&spotlight=true&q=error+1635

    Nem sok de valamelyik poszton belül láttam részleges megoldásokat, APN megváltoztatása, meg egy magyar srác írta, hogy Airplane módba rakta és úgy dugta rá a gépre. Nem írta ki neki az iTunes a hibát, viszont attól még megmarad, és ha legközelebb nem airplane módban dugod rá ugyanúgy feljön a hibaüzenet. Azt remélik, hogy ezt is javítja az update majd.

  11. @f4c3m4n: Köszönöm a segítséget de a telefon használhatatlan. Nincs hálózat.

  12. Az iMessage es Facetime simkartya fuggo? Nem sajat simmel beaktivalva a telefonomhoz ragadt a szama, most sim nelkul is annak a szamnak latszom. Atallitani nem tudom. Ha majd rakok bele sajat simet (Sajna en regimet nem tudom megvagni, mert 15 eve meg a chip is nagyobb volt mint most maga a mikrosim) akkor atregeli magat arra a szamra?

    @Before: Kontaktokra en egy free appot hasznaltam. Tegnap raktam at vele en is az uj 4S re 🙂 A neve My Contacts Backup. Egyik telcsin nyomsz egy backupot vele, amit elkuldesz magadnak rogton mailben. A masik telcsire is felrakod a progit, ott megnezed a levelet, raklikk a mellekletre, es mar ott is van az osszes contact 🙂

  13. hogy tudd valaki ennyire unatkozni xD

  14. @Jadeye: annyi:D

  15. @dnp: Köszi, ki fogom próbálni!

  16. Ennyi ideje van valakinek hogy ezekkel a hülyeségekkel foglalkozik?


Add a Comment