Teljesen működő Siri az iPhone 4-en – videó!

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

@chpwn és @stroughtonsmith egy videóban demonstrálja, hogy egy iPhone 4-esen is működik a Siri. Természetesen hasonló videót már láthattunk, de most először működik a Siri 100%-osan. Természetesen jailbreak szükséges majd hozzá, de úgy néz ki probléma nélkül használható a Siri egy iPhone 4-en, illetve legújabb generációs iPodTouch készüléken.

Figyelem! A Siri működéséhez szükséges csomagokat egyelőre nem fogják kiadni, így ami jelenleg összesen aktiválható, az csak az UI. Az Apple szerveréhez való kapcsolódás azzal viszont nem lehetséges, tehát a különböző leírások alapján telepíthető Siri valójában nem működik.

Ezek még érdekelhetnek:


 1. Azt írták twitteren, hogy még egy darabig nem adják ki, azt is írták, hogy nem kérnek adományokat köszönik, tesztelők viszont mindig jól jönnének nem?:P

 2. Nem értem ezt a jogi kérdést, a jailbreakkel persze elsősorban a rendszert tudjuk tweakelni, de a crackelt appokkal, nagyon sok jogi kérdés merül fel ugyancsak, ez nem hinném h sokat osztana szorozna már:D

 3. @athis1975: Amúgy az apple supportja, mikor kérdezték lesz-e a 4esre is publikusan elérhető, akkor azt válaszolta, amíg béta állapotban van nem lesz I4-re. De elképzelhető ha nem béta lesz az állapota egy frissítéssel jön majd az I4ekre is.

 4. @romanzidan: mint már számtalanszor leírtuk, a függetlenítés továbbra is a baseband függvénye. a gyári 4.1-es basebandre nincs ultrasn0w, az továbbra is csak a 05.13-as basebandig tudja azt függetleníteni. ha tehát ennél magasabb verziójú a basebandje a készüléknek, azt maximum a GPS elbarmolásával, az iPad-es basebanddel lehet megcsinálni.

  mivel 3GS, így feltételezhetően már nincs rajta hűség, tehát a legcélszerűbb a szolgáltató általi hivatalos függetlenítés, ami ráadásul maradandó is, tehát restore után is, végleg teljesen független lesz.

 5. @Jadeye: Értelek!05.16.02 a baseband és gyári 4.1 most lett véve osztrákba!be lett aktiválva és függetleníteni kéne!melyik programmal van lehetőség erre a GPS elbarmolos megoldásra?egy valamit nem értek ezen az oldalon ha megnézem,hogy mit tudok kezdeni a készülékkel http://hu.jailbreak-me.info/ azt a basbendet ami nekem van ki se írja 4.1-hez!na ilyenkor mi van?

 6. @mythbuster: igen, csak az önmagában nem elég. hozzáadhatod az “assistant”-ot boolean-ként, true értékkel, de a SpringBoard fájljait is felül kell írni i4S-ről valókkal, illetve kell az Assistant.framework. de ez csak az UI-t fogja engedélyezni, az Apple szerveréhez nem fog tudni kapcsolódni, tehát működni nem fog.

 7. Nekem felment Touch 4-re, de nem csinál semmit, kiadja az ikont és ennyi, nem is adja azt a hangot sem amit szokott. Valszeg nem csatlakozik a serverhez??:S

 8. @PredatorNo1: a cím nem valótlan, mert sehol nincs leírva a cikkben, hogy hogyan csinálták, vagy hogy csak ezt vagy azt elég lenne átmásolni. vagy te látsz ilyet benne? pont azért nincs leírva benne, hogy hogyan csinálták pontosan, mert a szerveres kapcsolat működéséhez szükséges részleteket ők maguk sem írták le eddig sehol.

 9. Ha elolvassátok azt amit @mikes belinkelt, oda az van leírva, hogy valójában, két dolgot próbáltak, az egyik becsapni az Apple szerverét, a másik pedig ugye csak akkor jött, amikor jailbreakelték a 4S-t és fogták a megfelelő fájlokat és átmásolták a 4-re.. -> “… they were able to get the key chain files they needed from the jailbroken iPhone 4S and simply copy and paste the files onto their respective non-iPhone 4S devices. This process proved successful and allowed them to use Siri on their devices with Apple connectivity…”. Ami illegális. Ezért para.. De ha less JB 4S-re akkor, ha ismerjük a megfelelő fájlokat, mi magunk is megcsinálhatjuk, nem?

 10. @iPhawnR: na de ez az, nincs jelenleg jailbreak, de a megfelelő fájlok meg továbbra sem csak szimpla copy/paste, stroughtonsmith is kínlódott vele egy sort, mire működésre bírta. de ha lesz 4S jailbreak, és lesz mit és hogyan típusú leírás, akkor igen, meg tudja csinálni magának bárki, aki megszerzi a szükséges fájlokat egy 4S-ről.

  @PredatorNo1: a cím valós: mindösszesen csak egy videóról van benne szó, ami bemutatja, hogyan működhet, ha hozzáértők megcsinálják, de egy szó nincs benne semmi leírásról, hogy hogyan kellene megcsinálni, és ez a cikkben sincs leírva.

  tehát továbbra sem értem, min vagy kiakadva, mi nem mondtunk olyat, hogy állj neki, és csináld meg, pláne nem írtuk le, mit kellene másolni, honnan, és hova. tehát nem is értem, mi alapján csináltad meg. mert hogy nem a fenti cikk alapján, az is biztos, hiszen abban nincs semmi leírva – pont azért, mert nem csak egy egyszerű kis átmásolósdi…

 11. @PredatorNo1: predator, ha egy hacker lennel es sikerulne egy uj dolog feltorese, akkor eloszor azt tenned kozze, hogy hogyan kell masoknak is megcsinalni, vagy pedig feltennel egy videot, amiben csak neked van meg az a bizonyos hack??? ezek alapjan gondolkozz el es utana irkalj…

 12. De ki mondta, hogy a videóval van bajom? Nekem ezzel a cikkel van bajom ami ide fel lett rakva, megtévesztésnek! A cikkben ezeket le kellene írni, hogy a server miatt nem fog futni senkinek, csak maga a menü fog előjönni. Ha ez ide le lett volna írva nem szólnék egy szót sem!

 13. Predator te komolyan nekiálltál szétbarmolni a Touch-odat egy video miatt?
  Én meg megpróbálhatnám az untethered jailbrake-et megcsinálni az ios5-höz i4-re!
  Nem tudom hogyan kell, de azért nekiállok szétcseszni hátha utána kuka lesz a készülék :D

 14. Nem értem. Mire fel ez a nagy Siri őrület? Értem én jópofa, de mennyi tényleges haszna van? Tegye fel a kezét az aki egy hónapon belül többször is használta a VoiceControlt i4-en? El tudom képzelni, ahogy majd Magyarországon a bkv-n kapaszkodva az emberek angolul! beszélnek a telefonnal. Elég useless egy fícsör szerintem….

 15. @VTomi87: igen jelentős a különbség a voice control és a Siri közt! persze az tény, hogy magyar nyelv hiányában itthon nem akkora nagy dobás, de angolul bizony elég komoly használati értéke van. szerintem amúgy BKV-n még csak a voice control-t sem nagyon használta senki, mert eleve furcsa sokak számára, hogy angolul szóljanak a telefonjukhoz az utcán. ;)

 16. Én rendszeresen használtam a voice controlt. Igaz, többnyire csak az időt kérdeztem meg a telefontól, és zajosabb helyeken néha félreértette és elkezdett telefonálni, de akkor is egy határozott no-val le lehetett erről a szándékáról beszélni. És határozottan praktikus feature. Nem kell elővenni a telefont ha érdekel mennyi az idő, télen nem kell levenni a kesztyűt, és mondjuk ha siet az ember valahova, akkor sem kell megállni és elővenni a telefont, stb.. Gondolom a Siri ennél fényévekkel többet tud, úgyhogy csakis jó lehet :)
  Az iphonhoz adott ikon legkisebb csomagja is 1 giga netet tartalmaz, úgyhogy azt se hinném, hogy elhasználná a Siri, tehát az állandó netkapcsolat szerintem nem olyan nagy probléma. Csak adnák már ki 4re :D

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!