fbpx Skip to content

Az iOS 5-ben 200 újdonság található. Van olyan, ami teljesen új részt hozott az operációs rendszerbe (pl. iPhone 4S esetén a Siri), de a többség inkább a meglévő funkciók kibővítését szolgálja. Az emailkliensben is komoly változások történtek. Jelen cikkünkben ezeket nézzük végig.

Az iOS 5-ben lehetőség nyílik a szöveg formázására. Ki kell jelölni a kívánt szövegrészt és a felugró ablakban a jobbra nyílra nyomva feltárulkozik a formázás három opciója: vastag, dőlt, aláhúzott. A kívántra kattintva átváltozik a szöveg, egyszerre több opciót is ki tudunk választani.

Szintén állítható a bekezdés/idézés mélysége. A Quote Level-re nyomás után feljön a Decrease-Increase ablak, amivel szabályozhatjuk a bekezdést. Ha egy fix értéket akarunk mindig használni, akkor célszerű a Beállításoknál azt megadni.

Eddig is lehetett keresni a Feladó, Címzett vagy a Tárgy mezőkben, de mostantól magában a levél szövegében is kereshetjük a kívánt szót vagy kifejezést. Ehhez az All gombot kell kiválasztani.

Régóta várt funkció az üzenetek megjelölése. Eddig erre nem volt lehetőség, de mostantól egy kis zászlócskával tehetjük ezt meg. Amikor a teljes fejléc látszódik, a Mark gombra nyomva a felugró ablakban kell a Flag-re kattintani és egy piros zászló jelenik meg az üzenet mellett. Az Edit gomb megnyomásával lehetőség nyílik egyszerre több üzenetet is olvasottá tenni, vagy zászlóval megjelölni.

Szintén hasznos újdonság a címzettek húzogatása a Címzett, Másolat, Titkos másolat mezők között. Rá kell nyomni a kívánt címre, majd miután sötétkékre vált, át lehet húzni másik mezőbe.

Legutoljára érdemes megemlíteni a Mail alkalmazástól független fejlesztést, aminek működése azért kihat a levelezésre: ez pedig a Notification Center. Az új levelekről a záróképernyőn lehet értesítést kapni és még a levél első pár sora is láthatóvá válik.

Persze senki ne várja, hogy egy mobilra írt program ugyanazokat a tulajdonságokat tudja, mint egy asztali kliens, de azért nem árt, ha hasonlít rá. Ebben az Apple nagy előrelépést tett.

Olvasd el a hozzászólásokat is

14 Comments

  1. Azt tudja valaki, hogy hogyan lehetne kicserélni a gyári betűtipust a mail appban? Tehát azt, amivel ír. Nem tetszik, szívesen lecserélném.

  2. Sziasztok szifonosok! Szeretném megtudni ha van két készülékem egy 3Gs és 4G, és egy azon accaunton vagyok az apple-nél és két külömböző appok és kontaktok vannak rajta, akkor meg tudom azt úgy csinálni hogy az iClude azt ami a 3Gs en van az arra megy fel ami meg az 4G az pedig a arra????
    Köszönöm a választ!

  3. @trigmegistos: hogy mit akarsz csinálni? egy szót sem értek abból, amit írtál. (iPhone 4G amúgy nincs. iPhone 4 van, vagy iPhone 4S)

  4. @Jadeye: Bocsánat!!! Akkor úgy kérdezem hogy a kedvesemnek van 3Gs nekem 4 esem van .
    Szeretné ő a saját kontaktjait az iclude ból én a sajátom, hogy ne keljen duplán fizetni ezért 1 apple accauntot használunk.

    De én szeretném az én kontaktjaim beállításaim ő meg az övéit az iclude ból!!

    Remélem így követhető volt.

    Így tehát két külömböző telefon két kölömböző beállítások és telefon szokások.
    Tehát az iClude képese arra, hogy ezeket kezelje? Mert nem szeretnék duplán vásárolni. Köszönöm.

  5. Sok sikert Jadeye:D

  6. @trigmegistos: az iCloud ingyenes. egy készüléken egyszerre több iTunes account is használható, tehát beléphetsz ugyanazzal az accounttal mindkét készülékre, és nem kell a másikon is újból megvenni.

    az iCloud viszont csak egy készülék adatait, tehát csak egy névjegyzéket, mentéseket, stb tud kezelni. tehát kell neki is egy saját iTunes account iClouddal, ahova a saját adatai vannak elmentve.

    de ettől teljesen független az, hogy az iTunes Store-ba a te accountoddal vagy belépve.

  7. @Jadeye: Köszönöm a felvilágosítást.

  8. Hello! Azt vettem eszre, hogy ha a hatterben nem fut a mail applikacio, akkor nem pusholja a leveleimet az icloud. Ez azota van, amiota upgrade-eltem mobileme-rol icloudra ill. ios5-re. Jol erzekelem, hogy ez itt egy bug? Vagy teljesen egyedi a problema?

  9. @Alimoe16: 😀

  10. @dokk: Jóvan má! A kidobóknak miért ne lehetne ájfonjuk?! xD

  11. Más: Örülnék ha valaki tudna nékem segíteni. A jelenleg iPhone4-emen lévő 4.2.1-es jailbreakelt firmwaret szeretném lecserélni iOS5-re. Szóval a kérdésem a következő: Ha felhúzom az 5-ös szoftvert, de az valamilyen okból kifolyólag nem tetszik, akkor visszamegy-é a 4.2.1-es, és utána működik-é hiba nélkül. shsh lementve. A új baseband miatt gondoltam, hogy downgrade-elés után talán nem műkszik majd rendesen a 3g, vagy akármi. Kérném az okosabbak válaszát, és azt előre is megköszönöm.

  12. Sziasztok, nem tudja valaki, ios jailbreak utan miert valtott a mobile safari feketere? Csak az ablak kerete fekete alul, meg a status bar, a kezeloszerv unkciokba belepve minden mormalis (pl konyvjelzok felulete)

  13. @putyo: Kidobó… Ez jó!:D Van otthon két csúcsmobil (mert az nagyon kell) de pár száz forint már nem fér bele, ha rá kellene költeni:LOL


Add a Comment