fbpx Skip to content

Kevesebb ideig bírja akkuval az iPhone 4S?

Mivel az új iPhone-ban gyorsabb processzor, jobb kamera, gyorsabb internet és Siri van, ezért azt gondolhatnánk, hogy az akkumulátora is gyorsabban merül. Ráadásul a neten olvasni lehet véleményeket, amelyekben a felhasználók kifejtik, hogy bárcsak maradtak volna az iPhone 4-nél, mivel annak jobban bírta az akksija.

Az iLounge készített egy kimerítő telefontesztet, amelyben tesztelték az akkumulátort is. A következők derültek ki:

  • 3G-s adatátvitelben az új telefon hamarabb lemerül (5 óra 54 perc vs. 6 óra 47 perc),
  • wifinél hasonlóan teljesít a két készülék (8 óra 30 perc – 8 óra 35 perc),
  • hívásidőben viszont jobban szerepelt a 4S. Bekapcsolt 3G és wifi mellett 7 óra 16 percig bírta az iPhone 4 7 óra 6 percével szemben,
  • zenehallgatásban is jobb a régi telefon. 50 %-os hangerőn 52 óra 45 percig lehetett muzsikát hallgatni, míg a 4S-nél ez csak 41 óra 20 perc, bár ez az érték így is meghaladja az Apple 40 órára becsült idejét.
  • videólejátszásban sincs semmi meglepő. Az iPhone 4 11 óra 14 percig bírja szusszal, a 4S pedig 10 óra 32 percig,
  • FaceTime-ban hasonlóan szerepelt a két készülék: 3 óra 20 perc a 3 óra 15 perccel szemben,
  • videófelvételben van a legnagyobb különbség, persze ebben semmi meglepő nincs. A 4S-nél 1080p HD, míg az iPhone 4-nél csak 720p HD rögzítés történik, így az új telefon 2 óra 20 perc alatt lemerül a 3 óra 3 perccel szemben.

Összességében megállapítható, hogyha nagyrészt telefonálásra használod a készüléket, és jórészt wifi közelében vagy, akkor nem vészes a helyzet. Ha azonban ki akarod használni az új telefon minden komoly tulajdonságát (3G internet, videórögzítés, zenehallgatás, stb), akkor nem árt, ha van nálad töltő.

4 milliónál is több eladott iPhone 4S

Már az internetes előrendelésekből lehetett következtetni, hogy az iPhone 4S az Apple legsikeresebb iPhone-ja lesz. Egy tegnapi közlemény szerint 3 nap alatt több mint 4 millió darabot adtak el belőle, ami messze meghaladja a korábbi csúcstartó, az iPhone 4 eladási számait, ami ugyanennyi idő alatt “csak” 1.7 millió volt.

Az értékesített mennyiséggel Phil Schiller marketingvezető is elégedett volt: „Az iPhone 4S az iOS 5-tel és az iClouddal a valaha készített legjobb iPhone.” A sajtóközleményben azt is tudatták, hogy öt nap alatt már 25 millióan frissítettek iOS 5-re, és az iCloud felhasználóinak száma is meghaladja a 20 milliót.

Magyarországra október 28-án érkezik az iPhone 4S, amit a T-Mobile és a Vodafone is megerősített. (A kép csak illusztráció, azon iPhone 4 van, nem 4S.)

Itt a Siri-dal

Egy évvel ezelőtt Jonathan Mann megalkotta az antennás dalt, amit még Steve Jobs is bemutatott az Antennagate eventen. Úgy látszik, a Siri is elnyerte Mann tetszését, mert készített egy újabb dalt, melyben társalog a személyi asszisztenssel.

Nagyon jól sikerült klipp. 🙂

Olvasd el a hozzászólásokat is

7 Comments

  1. Tényleg a Siri nem képes tanulásra mi? Tehát nem tudja pl a felhasználója nevét megjegyezni stb?
    Na egy ilyen upgrade jólenne majd 🙂 érdekes dolgokat lehetne akkor csinálni (vagyis még érdekesebb).

  2. @Kartacs: dehogynem képes. csak mondd azt neki, hogy “from now on call me Kartacs”, aztán ha megérti a nevet is, akkor onnantól visszakérdezhetsz bármikor, hogy mi a neved, de felhasználja a válaszaiban is.

  3. Es honnan tudja hogy hol van az hogy home?:)

  4. @Wask: a saját névjegyedet be lehet állítani, és ha annál megadtad a címet, akkor abból.

  5. A saját névjegy úgy néz ki, hogy a saját nevemmel készítek egy bejegyzést a telefonkönyvbe és oda beírom a címeket? 🙂

  6. Abel:
    Amit (kontaktkent) aztan a Beallitasok/Kontaktok/ Sajat info alatt el is menthetsz…
    De a keynote-on latott prezentacion a csaladtagokat is ismerte nev szerint… Vigyazz, mit beszelsz, Siri figyel!! 🙂

  7. Nem tudja valaki véletlenül, hogy hogy a rákba tudom kikapcsolni a 3G-t? Jailbreak-ről valami hír esetleg?


Add a Comment