fbpx Skip to content

iPhone 4S szétszedve

Az iFixit nevű cég minden új Apple terméket megjelenésekor szétszed, mégis mit rejthet a belső. Így tettek az iPhone 4S esetén is, de előtte megkérdezték Sirit mit is szól hozzá:

iFixit: “Siri, szétszedhetünk téged?”
iPhone 4S (Siri): “42”
iFixit: “Nem az élet értelmét kérdeztem, Siri…”
iPhone 4S (Siri): “42 a másodpercek száma, amíg elindítom az önmegsemmisítő programot….”
iFixit: “Értettem az üzenetet.”
🙂

Nem tudom mennyire volt kamu beszélgetés, de szerencsére az önmegsemmisítés nem indult be, így a következőket tudták meg:

 • a készüléknek elődjéhez képest nagyobb akkumulátora van,
 • 1 GHz-es processzor dolgozik benne, de akksikímélés miatt korlátozták 800 MHz-re,
 • 512 MB RAM-ot tartalmaz. Ez ugyanannyi, mint az iPhone 4-ben, 1 GB-ot vártak.
 • Új 3G-s chip, amit a Qualcomm gyárt. Ez már képes kezelni a GSM és CDMA hálózatot is.
 • 8 megapixeles kamera.

Ezek közül csak a RAM volt kérdéses, a többit már tudtuk. Jó kis telefon lett ebből az iPhone 4S-ből 🙂

AppsCenter: alkalmazásindítás a Notification Centerből

Jómagam lezárt képernyőn a SuperSlider nevű programot használom alkalmazásindításra. Korábban már láthattunk iOS 5-ös megoldást, ahol a Notification Centerből válik ez lehetővé.

Tegnap mutattak be egy újabb tweaket, mely AppsCenter névre hallgat. A jailbreakes widget a Notification Centerben megjeleníti az alkalmazásokat (összest vagy csak a kiválasztottakat), amelyek egy taperolásra elindíthatóak. A programban számtalan paraméterezési lehetőség közül választhatunk (lapozás fajtája, app nevének elrejtése, egy oldalon megjeleníthető alkalmazások száma, alkalmazások rendezése).

A tweak egyelőre még csak béta állapotban van, de ha megjelenik, 1.99 dollárért lesz elérhető a Cydiában.

iOS5 kompatibilitási lista Cydiás kiegészítőkhöz

Nagy iOS verzióváltásoknál a legtöbb Cydiás kiegészítő, app frissítésre szorul. Mivel már megjelent a végleges iOS5 verzió, ezért a fejlesztők gőzerővel dolgoznak, hogy programjuk kompatibilis legyen az új rendszerrel.

Valaki készített és folyamatosan karban tart egy táblázatot, melyben leellenőrizheted, hogy az általad használt program megfelelően működik-e iOS5 alatt. A táblázatot ezen a linken keresztül érheted el.

Olvasd el a hozzászólásokat is

21 Comments

 1. még csak tethered jailbreak van ios5-re ugye??..vagy lemaradtam??

 2. facebook értesítés miért nem megy még mindig?

 3. @iamavalentin: igen, csak tethered van, kivéve régi iBoot-os 3GS-re. de ez most miért kérdés? a cikk nem is állít semmi ezzel ellentétest.

  @m.beka: miért ne menne? ha esetleg kicsit részletesebben is leírnád, mire gondolsz, akkor segíteni is könnyebb lenne. nekem semmi gondom nincs a facebook értesítéseivel – már azon túl, hogy néha a facebook oldaláról lassú azok leküldése, de ennek semmi köze az iOS-hez.

 4. @Jadeye: tudom hogy nem állít semmi olyat..de az ios5-ös cydiás tweakekről van benne szó..és szerintem tethered módót nem sokan használnak..vagyis ezt se

 5. @m.beka: facebook értesítés nekem is inkább csak a wifin megy..szerintem 3g-n nem müködik

 6. @Jadeye: nekem eddig egyik iphone-omon sem működött rendesen..
  most i4 ios 5 NO JB. és back up-oltam. soha 1 értesítés sem jön át.
  restore kéne és új iphone? csak azzal meg az a baj hogy az sms-ek fontosak lennének..

 7. @iamavalentin: nekem itthon csak wifin van és úgyem megy.

 8. És a tethered jailbreaket honnan tudom lekapni??

 9. @m.beka: nekem sem ment soha a facebook értesítés. Megjegyzem emailen sem jön. Jó lenne mert sok dologról lemaradok így.

 10. @Jani: A legujabb RedSnow tethered módon JailBreakel a YouTubeon még videó is van róla hogyan kell csinálni lépésről lépésre…

 11. @m.beka: Azt hiszem megfejtettem. A facebook beállítások között, javaslom a pc-s felületen az értesítéseket kell testre szabni. Nekem csak 4 lehetőség volt kipipálva, azokról nagy ritkán jött is noti. Most várom, hogy végre beinduljon. 🙂

 12. Engem igazából az érdekelne hogy sokkal jobban pörög-e mint a 4-es? Bár már eldöntöttem hogy lecserélem a 4-est 4s-re 😀 …

 13. Hello! A kérdésem az lenne, hogy működik-e iOS5-ön a Celeste Bluetooth File Sharing. köszi a válaszokat

 14. @Jadeye: restore megvolt mindenhol engedélyeztem minden értesítést, működik is minden de a facebook továbbra is sztrájkol 😀

 15. wifi sync valamiért nem látja a számítógépem és a beállítások menü rendszeresen összeomlik.

 16. Ezt nem értem: “1 GHz-es processzor dolgozik benne, de akksikímélés miatt korlátozták 800 MHz-re” Ez most 2X 800 MHz?

 17. @bombi1: szerintem a Celeste nem iOS5 ready, de nézd meg a fent linkelt google doksiban, hátha már tesztelte valaki. (tesztelték, ott a nagy piros NO mellette = nem megy iOS5-tel)

  @gabor94: igen.

 18. @Jadeye: akkor ezek szerint az a Celeste nevű tweak nem a Celeste app cydiában hanem a Celeste Bluetooth Filesharing?


Add a Comment