fbpx Skip to content

Hosszú hónapok szenvedése után végre pár perce elérhetővé vált a Facebook app iPad-es felülettel frissített, 4.0-s verziója. Korábban már írtunk róla, hogy egy darabig lehetett aktiválni, de azt a Facebook rövidre zárta azzal, hogy kitiltotta az iPad-es felületről való belépést. Lássuk, miket hozott a frissítés.

Az iPad-es felület újdonságai a következőek:

Nagyobb méretű, jobb minőségű fotók – a fotók nagy felbontásban jelennek meg, és úgy lapozhatsz köztük, akár egy valódi fotóalbumban:

Gyors navigáció – könnyen elérheted a kedvenc Facebook-os alkalmazásaidat vagy játékaidat bárhonnan (iPhone-os felületen is!):

Nézd meg, ki van a közeledben – megnézheted térképen, hogy melyik ismerősöd épp hol van (ha megosztja a helyzetét):

Üzenetkezelés – lásd az üzeneteket a Facebook oldalához hasonlóan:

További újdonságok még:

  • Játssz bárhol: a legtöbb Facebook-os alkalmazás és játék elérhető (iPhone-os felületen is!)
  • Válaszd ki, ami érdekel: nagyíts bele az ismerőseid fotóiba, vagy olvass bele a híreikbe
  • Maradj ott, ahol vagy: ossz meg egy fotót, írj ki pár sort, vagy küldj üzenetet a Hírfolyam elhagyása nélkül, és onnan folytatva a böngészését, ahol abbahagytad (iPhone-os felületen is!)

Az iPhone-os felület és az alapalkalmazás egyéb frissítései:

  • Könyvjelzők: a csoportjaid, oldalaid és alkalmazásaid mind a baloldali menübe kerültek, a leggyakrabban használtak pedig ennek a tetejére
  • Keresés: keress bármit a Facebook-on, az új keresőben mindent egy helyen találhatsz meg, szükségtelen nézetváltások nélkül
  • Biztonság: az alkalmazás biztonságosabb lett

Ha pedig olyan alkalmazás hírére kattintasz, amiből van iOS app is, és az fel is van telepítve a készülékedre, akkor egy játékeredményre kattintva képes megnyitni az adott alkalmazást, így pár perccel később már te is közzéteheted a saját, remélhetőleg magasabb pontszámodat. Ha pedig nincs telepítve az adott app, már nyílik is az App Store, hogy letölthesd vagy megvásárolhasd!

Ha pedig nincs még natív app az adott alkalmazásból, akkor a Facebook-os oldal beágyazott verziója jelenik meg. Fontos viszont tudni, hogy az ilyen alkalmazások közül csak azok működnek, amelyek már frissítve lettek a fejlesztőik által HTML5-re, vagy legalábbis lett egy HTML5-ös verziójuk is, tehát azt ne várjuk, hogy ettől a Flash játékok is mennek majd! Viszont az utóbbi időben a Facebook sokat lobbizott az alkalmazásfejlesztőknél, így valószínűleg a többségük esetében elérhető már, vagy hamarosan az lesz a HTML5-ös verzió is.

Hosszabban egyelőre nem lehet írni róla, mert úgyis majd csak a használatnál derül ki, hogy mennyire is lett jó végül az idáig visszatartott iPad-es felület.

Mit szóltok hozzá? Megérte kivárni?

***

Tipp: ha frissítés után nem indul el, lépj ki belőle, lődd ki multitaskingból, és újra elindítva már mennie kell. Az első belépés, főleg iPhone esetén jelentősen hosszabb lehet, mint eddig!

Olvasd el a hozzászólásokat is

19 Comments

  1. végre

  2. Most jött el az a pillanat amikor kezdem lálykolni a facebookot :D… Ami eddig volt alkalmazás egy rakás hulladék, fos, definiálhatatlan ikonok korlátokkal teli halmaza, ami most lett az a teljes facebook, korlátlan hatalommal és identitással…

  3. Na ez már végra IPhone-hoz méltó minőség! De az előző verzióban ki tudtam rakni a szifon.com ikonját ez tetszett az ujban pedig nem találom ezt a lehetőséget…

  4. Jó, nekem telepités óta az első kék képernyő minden inditáskor ottmarad… nem indul. 3GS, már próbáltam újratenni, újrainditani telót, semmi….

  5. iPhone 4-en nekem sem megy sajnos. Ugyan az a hiba, mint az előttem hozzászólónak. 🙁

  6. @Marciking, @TuborgGreen: Ha frissítés után nem indul el, lépj ki belőle, lődd ki multitaskingból, és újra elindítva már mennie kell. Az első belépés, főleg iPhone esetén jelentősen hosszabb lehet, mint eddig!

  7. 1 órája forog a Facebook alatt a kör…

  8. Nekemis nehezen sikerult elindulnia (3gs) de mostmar minden oke!

  9. Több, mint 1 óra után nekem is betöltött gyorsabb, mint volt a régi…

  10. Sziasztok! Van egy kis problémám, én is feltettem a frissítést 3gs-re. Iszonyatosan belassult tőle a teló, be sem töltött a progi, kilőttem multitaskingból, letöröltem és újraindítottam a telót. Viszont most már lassan 30 perce csak az alma logót látom, be sem tölt!

  11. @totopad: hardreset (home+power 10mp-ig egyszerre), és közben tedd töltőre is.

  12. Aki upgradeli a régi facebook appra és nem indul el, az örölje le az appot, majd telepítse újra. Utána menni fog.

  13. Visszajött kb 45 perc után! Amúgy, ha nem upgrade-elsz hanem letörlöd és újrateszed, tényleg műxik!

  14. @totopad: én mind az iPad-en, mind az iPhone-on frissítettem az appot. kicsit tovább tartott első alkalommal, míg belépett, de ennyi, más gond nincs.

  15. nekem uninstall/install segített (3GS),
    egész jó lett….:D

  16. Nekem kb 45 percembe telt mire elindult…kiprobaltam mindent,ujrainditani,hard reset,letöröltem az appot,felraktam ujra…iszonyat.. a parom telojan ugyanez volt…
    Hard reset utan alma a kepernyön ugz negyed oran at…klassz:D

  17. sziasztok . egy kis segitsegre volna szuksegem iphone 4 re letoltotem a numpad appot ,es sehogy nem birom oszekotni az iphonte a macbook-kal , mar egy csomo mindent probaltam latjak egymast a gepek de nem csatlakoznak ,
    kosz a segitseget

  18. Nálam se akart elindulni, 2x kilőttem, 3.-ra elindult. [i4]

  19. Nekem a notification-nel van gondom! Minden be van lőve mégsem jön értesítés amikor kommentálnak vagy bármi fontos történik a profilommal. Miért lehet ez? Friss a rendszer is 2 napja raktam újra.


Add a Comment