fbpx Skip to content

Mi lesz veled, Apple?

Steve Jobs halála után sokakban felmerült a kérdés: mi lesz veled, Apple? Az új vezető esetleg más irányba fogja majd vinni a céget?

Nem hiszem. Mivel Jobs betegsége már egy ideje ismert volt, ezért tudatosan készült a jövőre. Egy éve már olyan termékeken dolgozott, amelyek biztosíthatják a cég jövőjét, előre meghatározta az új termék-irányvonalat, így ezek egy ideig biztosan viselni fogják keze nyomát.

Több éve elindította az Apple University-t is, ahol a kiválasztott vezetőjelöltek Jobs vezetési stílusát, gondolkodásmódját sajátíthatták el. Jobs olyan tulajdonságokat tartott fontosnak, mint a számonkérés, részletekre figyelés, tökéletességre törekvés, egyszerűség és titoktartás, a tanulóknak úgy kellett dönteniük mintha ők lennének Steve Jobs. Magát a képzést Joel Podolny, a Yale University Business School dékánja vezette, akit Jobs személyesen választott ki erre a feladatra.

Egyébként sem hiszem, hogy megismétlődik a 80-as évekbeli sztori, amikor Jobs-ot egyik napról a másikra eltávolították a cégtől és a végén a vállalat majdnem csődbe ment. Egyrészről Jobs készült a jövőre, másrészről rengeteg tehetséges emberrel vette magát körül. Nem ő személyesen programozta az iOS-t és az OS X-et sem, hanem a megfelelő szakemberek. Megszabta az irányvonalat, amin tovább kell menni. Persze szükség van új ötletekre is, ezek remélhetőleg meg majd jönnek azoktól az emberektől, akikben megbízott.

Közben a Wall Street Journal szerint Jobs temetését pénteken szűk körben megtartották.

Jól fogy az iPhone 4S

A kiábrándító vélemények ellenére igen jól fogy az új iPhone. A pénteki előrendelés indulásakor annyian akartak vásárolni a készülékből, hogy egy rövid időre egyszerűen összeomlott az Apple honlapja. Az AT&T közlése szerint az első 12 órában több mint 200 ezer telefont adtak el, ez minden idők legjobban induló értékesítése.

A kereslet olyan nagy volt, hogy mostmár csak 1-2 hetes szállítási határidővel vesznek rendelést… Remélhetőleg ez nem hátráltatja majd az október 28-i magyarországi megjelenést!

Olvasd el a hozzászólásokat is

4 Comments

  1. Sajnos már Ő nincs, aki vezetné a céget.. vagy irányt mutatna, mit kell tenni. Őt nem lehet pótolni! Abban amit csinált, zseni volt. A zseniket meg szerintem nem lehet pótolni… De ne nekem legyen igazam. Remélem nem fog az Apple lefele menni a lejtőn..

  2. Ha itt 200$ lenne itt is fogyna mint a cukor!

  3. @Spider: Ott is csak 2 év AT&T hűséggel annyi…

  4. @Spider: 2 év hűségnyilatkozattal itt is kapni 200 dollárért…


Add a Comment