fbpx Skip to content

Frissítés: Saurik visszaszerezte a jailbreakme.com-ot

Az előbb írta saurik twitteren, hogy sikerült megszereznie a még júliusban eladott jailbreakme.com domain-t, így ismét bátran használható a Safari-alapú jailbreak bármely iOS 4.3.3-mas eszközön.

saurik
Yesterday, we learned that jailbreakme.com was sold in July; today, I talked with the new owner: he is actually very likable and awesome. ;P
2011.10.08. 10:52
saurik
…and tonight, jailbreakme.com was transferred to me (convenient, as I host the site ;P); so, going forward, we no longer need to worry! 😀
2011.10.08. 10:52

***

Akik tegnap használni szerették volna a jailbreakme.com oldalt, hogy feltörjék vele a készüléküket, azt tapasztalhatták, hogy egy Steve-re emlékező kép van az oldalon a megszokott jailbreak helyett. Elsőre mindenki azt gondolta, hogy ez pusztán szolidaritás a dev-team részéről, és mára majd visszaáll az eredeti tartalom, mostanra azonban kiderült, hogy sajnos nem ez áll a háttérben.

MuscleNerd pár perce írta a következőket twitteren:

MuscleNerd
It’s sad @ConceitedApps sold out jailbreakme.com for $$. Luckily we have jailbreaks.me and won’t ever sell out.
2011.10.07. 13:02
MuscleNerd
Since @ConceitedApps sold out for $$, web-based JB is unavailable for all right now. Soon on jailbreaks.me soon (please RT)
2011.10.07. 13:05
MuscleNerd
@aksansai @conceitedapps the new owner of jailbreakme.com is absolutely unknown, untrusted, and unsafe..in perfect place for iPhone malware
2011.10.07. 13:11

Tehát a jailbreakme.com domain eladásra került egy ismeretlennek úgy, hogy arról a dev-team nem tudott. Más kérdés, hogy a domain miért nem az ő tulajdonukban volt, de ez már mindegy. Viszont az új tulajdonosról semmit nem lehet tudni, így elképzelhető, hogy még akár egy iOS-eszközöket támadó malware-hez is felhasználhatják később azt. Mostantól tehát célszerű elkerülni az oldalt, és a dev-team nem vállal felelősséget érte, ha bárki most felmegy az oldalra!

Ezzel egyúttal jelenleg nem érhető el a Safari-alapú jailbreak sem, tehát például a 4.3.3-mas rendszert használó iPad 2 készülékeket átmenetileg nem lehet jailbreakelni, hiszen ezekre a jailbreakme volt az egyetlen lehetőség, és az is csak a 4.3.3 esetén.

A jailbreakme hamarosan a http://jailbreaks.me címen éled újjá. Addig marad a redsn0w, vagy a várakozás.

Olvasd el a hozzászólásokat is

26 Comments

  1. Megint működik a jailbreakme.com!

  2. Nekem is bejött gond nélkül az eredeti oldal.

  3. Nálam még mindig Steve van…

  4. @H2CO3: nem az a lényeg, hogy megy-e, vagy nem, hanem hogy mi van a dolog hátterében: “Viszont az új tulajdonosról semmit nem lehet tudni, így elképzelhető, hogy még akár egy iOS-eszközöket támadó malware-hez is felhasználhatják később azt. Mostantól tehát célszerű elkerülni az oldalt, és a dev-team nem vállal felelősséget érte, ha bárki most felmegy az oldalra!”

  5. Szerintem nem ez lehet a háttérben, hanem valaki olyan vásárolta meg, aki Apple közeli, vagy fan, vagy esetleg maga az Apple. Nem hiszem, hogy pont akkor akarják televírusozni és malware-ezni a készülékeket, mikor Steve meghalt.

  6. @Belnir: lehet, de maga MuscleNerd írta ezt. azért ő talán tudja, hogy miről van szó…

  7. OFF :
    Kerlek segitsetek!!!
    AZ iPodomon egyszer csak lejebbment a fenyero es lefagyott. hardreset utan kicsit kesobb ujra (a dreamboard miatt, mert bennragadtam egy temaban)
    a 4edik hardreste utan mar a lockscreenaen fagyott le iutnes ezt a hibat adja ki:
    0xE8000065.
    ipod 2g 8gb mc 4.2.1 +jb
    HEEELP!!

  8. @FaNThomas: DFU Modba rakd be az ipodod, majd utána Restore. 😉

  9. @Jadeye: OFF
    tudod én vagyok aki nem tudta aktiválni az iPodot.
    Az történt hogy az Apple konferencia után egyből sikerült, szóval megoldódott a problémám köszönöm a segítséget. És még 1 kérdés. Szerintetek van köze a konferenciához az aktiválás lehetőségének tiltása?

  10. @H4X0R: Kösz már sikerült. Pff de megnyugodtam. Tiszta szívás volt, mert ha úgy indítítottam újra, hogy nem volt a gépre kötve akkor sikerült és nem fagyott be, de ha bedugtam a gépbe begone lefagyott :0 Na mindegy jailbreakQA-n segitettek am Kösz nektek is!

  11. @FaNThomas: Megint lefagyott*

  12. Sziasztok!Szerintetek 4.3.4re lesz valamikor jailbreak?

  13. @recor: Gondolkozz egy kicsit: pár nap van csak hátra az iOS 5 megjelenéséig! Akkor szerinted? 🙂

  14. @recor: Ha jol tudom, arra van Untethered jailbreak is:D tehát, normálisan feltudod törni a RedSn0w 0.9.6rc14 el. Sok sikert, ja és nem árt menteni az SHSH fájlokat:D

  15. Oké:)!!!és ki tud ebben segíteni,mert a jailbreak.com -on nem tudtam megcsinálni.csak a 4.3.3 ig engedi…Szóval ha valaki tud segíteni nekem,azt megköszönném,mert én h…lye annó frissítettem az iphone4- esemet,mert azt se tudtam hanyas a kabát;)))

  16. @recor: jelenleg nincs rá mód, csak tetheredként, de arra ott a legújabb redsn0w. inkább várd meg, mi lesz az iOS5 megjelenése után.

  17. @H4X0R: nincs untethered 4.3.4-re iPhone 4 esetén, pláne nem az említett redsn0w-val.

  18. Hát igen csak az a baj hogy aki eddig csinàlta a töréseket, azóta almát eszik.innentől fogva lehet gondolkodni hogy lesz e még egyáltalán újabb jailbreak…

  19. Sziasztok rég foglalkoztam apple jailbreakkel és már nem vok a toppon, na meg régen is leírás szerint csináltam a biztonság kedvéért. Szándékomban áll venni egy iphone 4-et és azt szeretném tudni, hogy van-e rá untethered jailbreak? Ha van akkor honnan tudom letölteni? Vagy a jailbreakme.com oldalon is meg tudom majd oldani? Gondolom ezeken az iphoneokon a 4.3 valahanyas fw van (függetlenül venném)

  20. @_V8_: 4.3.3 esetén fog csak menni a jailbreakme, ha újabb van rajta, akkor nem. abban az esetben csak tethered van, arra meg ott a legújabb redsn0w.

  21. THX am ha most veszek iphonet akkor kb a 4.3.3-nak kell rajta lennie nem?

  22. @_V8_: elvileg elképzelhető, hogy 4.3.3 van rajta, de ezt nem lehet biztosra tudni. ha 4.3.3 van rajta, akkor a partial SHSH blobot is lementi az új redsn0w, és akkor azt később vissza tudod tenni rá.

  23. Oks még1X köszönöm, hát még várok h megjelenjen a 4s hátha leveri a 4-nek az árát ha meg nem akkor nem. Veszek így is úgy is csak ha már ilyen közel van a 4s megjelenése akkor hátha olcsóbb lesz a 4.

  24. Szia Jadeye,

    tanácsot szeretnék kérni Tőled.
    Van egy jailbreakelt 4 esem, 4.1 sw el, szeretném eladni, hogyan töröljem a beállításimat, meg a zenéket ill mindent, a jailbreak megtartása mellett.
    Olvastam valahol, hogy a tunes restore nem jó erre, a készülékben meg a beállítások menűben van az általános, visszaállítás részben az összes tartalom és beállítás törlése. Ezt használhatom?, vagy van jó ötledet, előre is köszönöm

    üdv
    Feri

  25. @ravenna007: a beállításokat törölheted az “összes beállítás törlése” menüponttal, de a másik, az “összes tartalom és beállítás törlése” menüpont használata jailbreakelt készüléken tilos: http://szifon.com/2011/04/29/aranyszabalyok-ha-jailbreakeltel/

    az adataidat legegyszerűbben manuálisan tudod törölni, ezek alapján, itt megtalálod a fájlokat, amiket egyszerűen törölj le: http://szifon.com/2009/06/25/hogyan-mentsuk-az-adatainkat-manualisan/

    a beállításokat pedig akkor az “összes beállítás törlése” opcióval lehet, de figyelj oda, hogy semmiképp ne a másik opciót válaszd, amiben a tartalom is benne van!

  26. Jadeye,

    nagyon köszönöm!
    Feri


Add a Comment