fbpx Skip to content

Frissítés: az iPhone 4S nyomai már augusztus 29 óta ott voltak a fájlokban

Érdekes részlet, hogy az iPhone 4S-re utaló sorok valójában már az iTunes 10.5 beta 6.1-es verziójában is megtalálhatóak voltak. Tehát már bő egy hónapja felfedezhették volna, de valahogy csak most sikerült. Közben az elvileg visszavont iTunes 10.5 beta 9 ismét elérhető a fejlesztői központban, és az így letölthető build megegyezik a korábbi beta 9-cel. Az is elképzelhető így, hogy nem is vonta vissza valójában az Apple a korábbi buildet, hanem csak valami hiba miatt nem volt átmenetileg elérhető. Mindenesetre egyre közelebb a kedd, amikor sok mindenre fény derülhet végre.

***

A 9to5mac.com-on épp most jelent meg a hír, hogy az új iTunes 10.5 beta 9-ben egy bejegyzést találtak erre vonatkozóan, egyszóval maga az iTunes (és így az Apple) árulta el nekünk, hogy valóban lesz iPhone 4S.

A szövegből annyira lehet még következtetni, hogy a telefon CDMA és GSM is lesz egyben, tehát nem lesz már külön két féle típusú iPhone 4S, mint most az iPhone 4, és ugyanúgy fekete és fehér változatban lesz kapható!

Arról viszont nincs hír, hogy lett volna más terméknév is, viszont a tegnap megjelent iTunes beta 10.5 beta 9-es build elérhetőségét az Apple le is szedte ezzel a lendülettel a fejlesztői portálról. Természetesen nem lehet tudni, hogy épp emiatt szedték volna-e le, de mindenképp gyanús, hogy épp most vették le, mikor fény derült a fenti részletre. Persze ha majd közzétesznek frissebb buildet belőle, és abban semmi egyéb változás nincs, mint a fenti pár sor hiánya, akkor valószínűsíthető, hogy tényleg csak emiatt történt a dolog.

Ugyan csak a délutáni hírekben olvasható a Macrumors-on, hogy az Apple nagy erőkkel dolgozik azon, hogy teljesen irányíthatóvá váljon a telefon hangvezérléssel. Például nem csak az iPod-ot irányíthatjuk majd, hanem azt is, hogy kinek mit szeretnénk SMS-ben elküldeni. Erre a következő koncepció született:

Olvasd el a hozzászólásokat is

38 Comments

  1. Kíváncsi lennék, hogy mit gondoltok, ez alapján hány százalék, hogy 4S-nek fogják hívni és nem kap újragondolt designt? Én azt mondanám, hogy 100…

  2. szerintem is. Meg ugyebár felvetették, hogy 2 modell lesz, egy occó meg egy nem occó…. de én ezt elvetném. És akkor most megint ugyanaz a kaszni csak belül lesz több…. mondjuk akkor legalább megúszom, hogy megvárjam a következőt mert a 4es elég.

  3. @szolzol: hát ez erősen felveti a kérdést, hogy lesz-e egyáltalán iPhone 5, ami ugye a teljesen újratervezett dizájnt jelentené elsősorban. de ezek alapján, és a jelenleg elérhető információk szerint az Apple ismét egy, a 3G/3GS-hez hasonló váltást fog meglépni, és a nagyobb ugrás majd inkább jövőre várható.

    persze az is elképzelhető, hogy noha az iPhone 5 ugyan eleve kimaradt a fenti plist-ből, de az iPhone 4S-t sem véletlenül hagyták benne. 😉 kedden majd úgyis kiderül, addig csak a hype lesz egyre nagyobb, és jönnek az összeesküvéselméletek. 🙂

  4. Meglepne ha csak egy iPhone 4 turbo jönne, amin csak belül csiszolnak. A konkurencia nagyon előrébb jár már, az iPhone 4 majdnem egy 1,5 éves modell. Kell már az a 4˝ -es kijelző, a jobb kamera, és az új design. De minden kiderül kedden.

  5. @tbeni77: Én azt gondolom, hogy a nagyobb kijelző ellen szól, hogy az elért “Retina” DPI-ből nem szívesen ad le az Apple. Persze ügyes marketingkommunikációval nem muszáj pont ezt kihangsúlyozni…

    Az is lehet, hogy már rég kiszivároghatott volna a 4S, csak erre nem figyelt fel és lopta el senki, mivel teljesen úgy nézett ki, mint egy Verzion-os iPhone 4 🙂

  6. Ne máááár…legyen már nagyobb kijelző…4″-os nagyon kellene, kicsi ez a 3.5″ szerintem. Na meg picit lehetne vékonyabb, meg fém hátlapú.
    Ha csak belső változás lesz, akkor tuti kevesen fognak váltani rá.
    Az iOS 5-ből volt már GM? Mikor jelenik már meg? Iszonyatosan várom…

  7. Neee, jönnie kell Iphone5-nek! A konkurencia már messze jár (galaxy s2), mondom ezt úgy, hogy én iphone-os vagyok 3,5éve, és ha csak 4S lesz, akkor sem váltok másra, de ezt nem engedheti meg az apple magának.Hogy ugyanekkora kijelzővel kicsit gyorsabb duplamagos procival újabb 1-1,5 évig elhúzza… nem hiszem. Addigra a konkurencia még messzebb fog járni, olvastam valami samsungról ami pár hónap mulva kijön és még nagyobb kijelzője lesz…

  8. @Marciking: Mi az hogy azért jár messze a konkurencia, mert nagyobb a kijelző? Így is közröhej tárgyai a nagy kijelzős, zsebben egyáltalán nem élférő telefonok (pl a Galaxy Note). SGS2 talán még határeset, de arra is sokan panaszkodnak, hogy nem tudnak lehajolni ha zsebben tartják, meg a kisebb kezűek és a lányok nem tudják egy kézzel használni.
    Ha nagyobb is lesz a kijelző 99%, hogy max 3.8″ lesz retina ppi miatt, de ha van eszük, csak annyira nagyítják a kijelzőt, hogy a telefon ne legyen nagyobb.

  9. @Marciking: miért nem engedheti meg magának az Apple? Most komolyan! Nem tud annyi telefont gyártani, ami elég lenne a keresletre, gennyesre keresik magukat már így is.

  10. Hagyjuk már, hogy elörrébb tart a Samsung, apám vett egy galaxy s-t, igaz nem a 2-t, de tudtommal a felbontás 480×800 mindkettőben, egyszerűen sz*r volt, hogy láttam a pixeleket, arról nem is beszélve, hogy álló módban nem lehet elolvasni egy weboldalt se, csak ha nagyítok. Tetszett az android szabadsága, de egy 480×800-as telefonra tuti nem cserélem a 640×960-as i4-em 😀

  11. @oszvald42: Jajj, de jó érzés lehet fanatikusnak lenni… Nekem 3GS-em van, aminek negyedannyi a felbontása, mint a négyesnek, mégis tökéletesen jó, nem zavarók a “látható pixelek”, nehogy már az a sokkal kisebb különbség ennyire szar legyen.

  12. Szerintem se attól lenne jobb az új telefon ha nagyobb a kijelzője. Nekem amúgy méretileg az iPhone4 még tökéletesen megfelel. Ennél nagyobb, már inkább zavaró lenne. De végül is 2 nap múlva kiderül 🙂

  13. @Before: Én azt mondom hogy jó képet ad a 3GS is de azért egy i4 után elég nehéz visszaszokni. Amikor nekem volt 3GS-em akkor azt mondtam hogy “Húúú milyen király képet ad” de miután használtam 1 hónapig az i4-et utána azt mondtam rá hogy “Háááát….jó….”

    Ezzel csak azt akartam mondani hogy egy idő után nehezebb visszaszokni a régebbihez.

  14. Én nekem tök8, hogy 4S lesz, új Design lesz-e, mert 3G-ről ezis nagy áttörés, főleg a 2 magos procival, azzal szerintem kihúzok kb 2 2.5 évet, anélkül, hogy olyan lassú lenne mint a 3G.

  15. @WiC0: ez így van, a jót nagyon könnyű megszokni. Én csak azt találtam viccesnek, hogy valaki számára “rettenetesen pixeles” egy 480×800-as kijelző…

  16. Nagy játékos ez az Apple nem véletlenül hagyta benne a 4S nevet a listában. Ez is a ködösítés része viszont ha tényleg kijön egy “seggel” akkor nem kevesen fognak rájuk szart dobálni hogy ezért volt ez a hype.

  17. @speedhorse: hype? Az Apple egy büdös szót nem közölt iPhone témában jó ideje, hol itt a hype? Az, hogy mindenki összefantáziál új szifonokat, nem alap semmire.

  18. Nem tudom észrevettétek-e? Van magyar iTunes, magyar zenékkel! Vagy csak nekem új?

  19. @Jadeye: Ja bocs! Most látom, hogy frissítve lett a cikk. Én még akkor olvastam mikor még úgy volt, hogy hamarosan…

  20. @Before: Tényleg, nem arról van szó, hogy nem lehet megszokni, meg annyira zavaró lenne, de érdemes egy 3GS-en kifényképezett screenshotot megnézni egy 4-esen… Ettől függetlenül igazad van.

  21. Na, de az iOS 5 okt. 4-e után mikor jön?

  22. de 😀 miért hisztek el bármit is ami egy béta itunes ban van egy még nem létező valamiről? Akár arra is utalhat, hogy a tesztelőknek az új szifon alkatrészeit egy iphoen4 házba rakták, és hát csak nem írhatja ki nekik az itunes, hogy sima iphone4 es… Meg amúgy is, iphone4 ipsw neve is vmi iphone3.1 és? Nem az számít… nem iphone4S jön, ez szinte biztos

  23. @Before: Köztük te is vald be őszintén 🙂

  24. Ha tényleg “csak” 4s lesz, én biztos nem fogom a “sima” 4 -et lecserélni, mert minek is? Gyorsabb lesz a proci? Minden komolyabb játékra az ipadot használom. Jobb lesz a fényképező? Van normális digi gépem, amikor meg nincs velem, akkor pont elég az iphone 4 kamerája.
    Idáig minden évben követtem, és megvettem a legújabbat,nem kevés pénzt elköltve, de amióta megvan az ipad 2, azóta az iphone-t szinte tényleg csak telefonálásra használom, max egy két emailt, és a szifon.com ot olvasom a kocsiban….. 😀
    Lehet hogy ez túl nyálas lett…. :))))

  25. @pojito74: Ott a pont, a lényeget pont leírtad!

  26. Mekkora király, hogy pont szabadnapom van kedden is szerdán is 😀 😀 😀 Nyomon tudom majd követni élőben az eseményeket 🙂
    Viszont…
    Nem látom értelmét hogy mindenki “veszekedjen” azon, 4S jön vagy 5….mert:
    1. Kedden fog igazán kiderülni.
    2. Tökre mindegy mi a neve, a hardver – a külcsíny a lényeg.
    3. Szerintem teljesen logikus a 3G/GS alakításuk után, hogy itt is ezt játszák be.
    dupla kávé. Mindenki maga látja, hogy cserél, nem cserél…nem értem: Ti mit törődtök még azzal, hogy az Apple mit – hogyan csinál. Nincsen semmi kézzel fogható dolog SEMMiRŐL. Majd ha kedden kiderülnek a dolgok, azután lehet mondani hogy igen, jól csinálta, vagy qva felesleges volt ennyire titkolózniuk. Biztosan megvan az ok mindenre.

  27. OFF!!!
    aktiváltam az ipodomat(3gr 8gb touch) aztán használtam egy hetet 3.1.3-al, majd update 4.2.1-re és semmire sem hajlando…se aktiválás se dfu semmi!
    mi ilyenkor a teendő? ötletek? mert az hogy várj az nem vicces egy hét után….
    léccives egitsetek minden ötlet érdekel..boccs az offért

  28. @speedhorse: én már többször és őszintén bevallottam, hogy nagyon várom már az új szifont! 🙂 Az okom prózai: a most használt 3GS-em beszart még januárban, nincs benne wifi, nincs a kijelzőn háttérvilágítás, így csak napfényben, vagy erős megvilágításban tudom használni. Ma járt le a hűségidőm, bár pár hónapja vehettem volna már egy 4-est, de úgy gondoltam, ha ennyit kibírtam ezzel a ronccsal, akkor ezt a kevés időt már kivárom és az ötöst veszem. Vagy, ha az valami miatt nem tetszik, akkor egy négyest, de azonnal. Szóval ha én magam nem is kombinálok, hogy mik lesznek benne, várni nagyon várom a hivatalos híreket… 🙂

  29. @PepeSk8: máshol, más internetkapcsolaton, más gépen, stb, próbáltad azóta? ha semmi, akkor szerviz.

  30. mindent azért irtam újra..4 gép 2 internet kapcsolat és semmi… de köszönöm akkor van egy utam az Andrássyra asszem..

  31. ÜDv.Valamiért egyik napról a másikra se az itunes se a pc nem ismerei fel a telómat.Próbáltam másik gépekkel is de nem ment.Kérlek segítsetek,nagyon fontos lene.Köszi

  32. @PepeSk8: hát, leginkább ez a megoldás, ha másképp nem megy, hja. 🙁

    @szifon-fun: mégis mit értesz az alatt, hogy nem ismeri fel? szinkronizálni nem tudod, vagy restore-olni? mert nem mindegy.

  33. rádugom a gépre,itunes se ismeri fel,meg hibát dob az eszközkezelő a gépen.Még a hálózati töltésre se reagál.

  34. @szifon-fun: Nem lehet hogy szar a dock konektorod?

  35. Irtak paran, h nagyobb telo nem jo, mert nem fer a zsebbe. Nos nagyobb telo tenyleg nem kell, de adott vaz mereten belul a kepernyo meg novekedhet, es novekedjen is 🙂

  36. Már félre ne értsétek,de mit fogok röhögni holnap ha nem lesz semmi új design,csak egy feljavított 4-es.Bár ne így lenne,csakhogy pár nyilatkozat szerint nem lesz NFC,nem lesz LTE,és ugyebár ezek hiánya miatt csakhamar úgyis ki kellene adni egy új telefont ha nem szeretnének a konkurenciától mérföldekre lemaradni.


Add a Comment