fbpx Skip to content

Mióta az Apple 2008-ban megnyitotta saját alkalmazásboltját, az App Store-t, forradalmat indított el. Egy idő után a versenytársak is felismerték a lehetőséget, és sorban nyitották meg saját boltjaikat.

A WebPageFX összehasonlította a boltokat, és az eredményt egy infógrafikonban jelenítette meg. A felmérésben szerepelt az Apple App Store-ja, az Android Market, a Blackberry App World, a Nokia, a Palm és a Windows Phone 7 piactere.

Na, de mit is tartalmaz az ábra?

  • Ugyan az Android piaci részesedése nagyobb, mint az iOS eszközöké, azonban iPhone-ra jóval több alkalmazás van: 375 566 darab a 224 808-cal szemben (a grafika készítésének időpontjakor).
  • A fejlesztők elmondása szerint az iOS felhasználók inkább fizetnek az alkalmazásokért, mint az Androidosok, ott nagyobb a kalózkodás aránya. Ez látszik a fizetős-ingyenes programok megoszlásában: az Apple-nél ez 71%-29%, míg az Androidnál 41%-60%.
  • Almás telefonokon átlagban több alkalmazás van, mint a droidosokén. Egy iPhone-on 48 darab, míg egy zöld robotos készüléken 35 program található.
  • Az Android Marketben mindössze két alkalmazás érte el az 500 ezres letöltési határt, míg az App Store-ban csak két hónap alatt hat program abszolválta ezt a szintet.
  • El kell ismerni, az Android Market néhány szempont szerint jobb számokat produkált, mint az App Store. A piacterek növekedési versenyében jóval erőteljesebb teljesítményt mutat, és a Top 100 fizetős alkalmazás átlagára is több, mint kétszerese az almás boltban található programoknál. Eszerint az Androidos fejlesztők jobban kereshetnének, de mégsem. (Lásd az előző kalózkodós megjegyzést.)

Érdekes összehasonlítás, egy tanulmányozást mindenképpen megér.

Olvasd el a hozzászólásokat is

1 Comment

  1. most nézzük ugy hogy az android piaci részesedése nagyobb mivel OCCCO . deh az apple gyakorlatilag 4 telefonnal van a piacon az androin vagy 1000el ha nem többel 😀 nah most akkor kinek van nagyobbb piaci részesedése ?? xD és az almafon a legjobb 😀


Add a Comment