Újabb iPhone 5 koncepció; Értem a viccet, csak nem szeretem; Persze, a Samsung nem másolja az Apple-t!

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Újabb iPhone 5 koncepció

Mivel még kép sem szivárgott ki az új iPhone-ról, ezért designerek elengedték fantáziájukat és egymás után jönnek ki a Photoshoppal készült képek. Tegnap egy újabb koncepció látott napvilágot. Eszerint a készülék kisebb lesz, a felső és alsó vége kerül levágásra, inkább egy Nano-ra hasonlít.

Persze, hogy ne merüljön ki ennyiben a szerkesztés, megspékelték egy kis funkcionalitással. A telefonban lenne egy ujjlenyomat-olvasó, melyet használni lehet a telefon kinyitásához és alkalmazások indításához is: például a hüvelykujj a Facebook, a mutatóujj a Twitter-alkalmazást nyitná meg.

Akinek még ez sem elég: a hátlapon lévő Apple-logo körül egy érintésre érzékeny, körív alakú terület lenne, amivel a képernyőn lehetne görgetni. (Bónusz kérdés: ki fedezi fel az alábbi képen a koncepción “túlnyúló” hibát? :P)

Plusz ötletként felmerült a hangerőgombok áthelyezése, és játékvezérlőként való felhasználása is.

Tetszik a koncepció, de nem hiszem, hogy egyhamar megvalósul.

Értem a viccet, csak nem szeretem

A fenti mondás jutott eszemben, miközben a Phone Story nevű alkalmazásról olvastam.

Maga a játék tegnap jelent meg, de pár órás szereplés után az Apple kitiltotta az App Store-ból. De miért is? Mert egyfajta görbetükröt tartott az okostelefon-gyártók elé.

Maga az app négy minijátékot tartalmazott, mely az okostelefon-gyártáshoz kapcsolódik. Elsőben egy kongói koltánbányában kellett dolgozni, másodikban a tetőről leugró öngyilkos Foxconn-munkásokat kellett elkapni, majd Pakisztánban elektromos hulladékot kellett kezelni, végül pedig a nyugati kütyüfogyasztás került előtérbe.

Az Apple a fejlesztői szerződés következő pontjainak megsértéséért tiltotta ki az alkalmazást:
15.2 Az alkalmazás erőszakot vagy gyermekek megaláztatását ábrázolja.
16.1 Az alkalmazás túlzottan támadó jellegű vagy kegyetlenkedő tartalmat jelenít meg.
21.1 Azon alkalmazások, melyek adományokat gyűjtenek, ingyenesnek kell lenniük. (A fejlesztő a saját 70%-os részét olyan szervezeteknek ajánlotta fel, akik a vállalatok általi megaláztatások ellen harcolnak.)
21.2 Az adománygyűjtésnek egy weboldalon keresztül a Safari-ban, vagy SMS-en keresztül kell történnie.

Szóval az alkalmazás már nincs az App Store-ban. Persze maga a téma nem csak az Apple-re vonatkozik, hanem minden okostelefon-gyártóra, de az Android Marketben még fenn van a játék. A fejlesztő nem döntötte el, hogy módosít-e a programon vagy felrakja-e a Cydiába. Nem hiszem, hogy az első változattal sikeres lenne…

Persze, a Samsung nem másolja az Apple-t!

Reklámpolitikájával az Apple kitűnt a többi okostelefon-gyártó közül. Az almások a használhatóságot emelték ki spotjaikban, míg a konkurensek a GHz-ekkel, súllyal, mérettel versenyeztek.

Úgy látszik a Samsungnál rájöhettek valamire (vagy csak megnéztek néhány iPhone-reklámot :)), mert a Galaxy S II hirdetésében a kezelhetőséget, sokrétű felhasználást hangsúlyozzák. A reklámot elnézve teljesen olyan, mintha az Apple készítette volna. 🙂

Lehet, hogy az Apple ezért is perelni fog?

Ezek még érdekelhetnek:


 1. Ez már beteges ami itt megy az apple istenítésére. Az applenek egyáltalán nem ilyenek a reklámjai. Ráadásul, szerintem sokkal jobb reklámokat csinál a samsung. Pl.: http ://www.youtube.com/watch?v=PcLvRliJxOw

 2. @errant: Én nem vagyok beteges apple fan de szerintem amit linkeltél reklám annak semmi köze nincs a telefonhoz csak annyi hogy a végén berakják hogy “Samsung Galaxy S II” (nekem legalábbis nem jött át)

 3. @FaNThomas: 1. mivel nem original Apple koncepció, ezért jó hogy nem iOS5-ös képpel van 😀
  2. előre is tettek kamerát, csak szinte alig látszik…de akkor vaksi vagy…muuuuhahahahah 😀 😀 😀 😀 Na de amúgy tényleg tettek, ez mindegyik képen látszik is ha jobban ránagyítassz. 🙂

  Cikkhez hozzáfűzve: Part 1: Szerintem jó kis koncepció lett ez. Legalábbis nekem tetszik…igaz túlzásnak vélem azt a biometrikus témát…de ahogy érzik mások 😀

  Part 2: Érdekes az Apple is…először beengedi, aztán kitiltja az alkalmazást? Akkor miért engedte be? Nem az első, hogy egy cikkben kiírjátok ezt. De hogy a francba ment át a rostán akkor? Nem értem…kissé. Amúgy meg eléggé baromságnak gondolom ezt a játékot utólag is. Poénnak poén, de azért mégis kiadni, aztán beégni vele…mégnagyobb poén 😀 😀 😀

  Part 3: egyes emberek hozzászólásai után, arra hívnám fel a figyelmet, hogy szvsz: amikor arról beszélünk, hogy “1 az 1-ben, koppintás a Simson videója az Épültől”, akkor azt nem feltétlen érti mindenki az összevágott képekre vagy az egész vizuális tartalomra. A lényegi tartalmat is kell figyelni, mint ahogy “@WiC0 írta visszább: “nem jött át”. Nem azért mondom mert Épül fan vagyok, de szerintem nagyon kevés ember van, akinek az Almáék promo videójából nem jön át a lényeg…ráadásul nem sok “felesleges dolgot vágnak be” ha nem a használhatóságról, a kezelhetőségről vagy akár a teljesítményről (sőt, mindről 1-1 videót csinálnak :D) tartanak bemutatót. Megnéztem a Galaxy S II-es videót…mit ne mondjak, annyira nem is érdekelt…Nem rossz, meg csillivilli…meg csodálom hogy közüllük 1 se hagyta el a test telefont 😀 De még mindig a végéről tudom meg, hogy egy űrből jött törmelékről van szó. 🙂

 4. Köszi. Itt olvastam róla tudtam is, hogy valahol ott kell lennie, de gondoltam egyszerűbb feltenni a kérdést mint 5-10 cikket végolvasni újra és reméltem, hogy a válaszban leírni azt a pár sort sem olyan megerőltető dolog 🙂
  Köszönöm a segítséget.

 5. (Bónusz kérdés: ki fedezi fel az alábbi képen a koncepción “túlnyúló” hibát? ) Tehát a hiba nem a második képen keresendő , hanem a kérdés alattin . A hiba pedig az , hogy a jobb oldali képen a hátlap alsó része túlnyúlik a telefon alján .

 6. “Samsung reklám” ne máááá! Már megint támadó reakció. Ez az állatvilágban is megfigyelhető amikor beszorítva érzi magát a élőlény. Inkább foglalkoznátok a Führeretekkel “Steve Jobs” és NACI pártjával az Apple-el, no meg a csodamasinájával ami mint tudjuk teljesen idiótáknak készült! Sok konkurens (androidos) oldalt is látogatok, de tized ennyi fikázódás nincs ott mint itt illetve az Apple-ös körökben. Úgy tűnik nekem, hogy nem csak a csodaeszközeik, de filozófiájuk is ragadós. Gratulálok! Újabb indok miért nem veszek többé if0st, nem szeretnék egy ilyen társasághoz tartozni.

 7. @surikagabi: Nem baj, nem is kell! A lényeg, hogy MI mást érzünk a szívünkben és tudjuk, hogy mitől iPhone az iPhone. Az Apple pedig nincs sarokba szorítva! A konkurensek viszont annál inkább. A HP is hasonló okok miatt “szállt ki” az iparból. Nincs olyan innovatív csapat és háttér náluk, mint az Apple-nél. A sok csicska cég meg nem tud újat kitalálni saját agyból, csak másolja a jobbat, mint ahogy a Samsung is. Szerinted miért áll perben az Apple-el? Lassan az EU-ban sem lehet majd kapni a Galaxy-t, mert szabadalmakat sértett.
  MI demagóg, elvakult rajongók pedig istenként tiszteljük Steve Jobs-ot és imába foglaljuk a nevét! Nem kis feladatot vitt véghez! Hitt abban, amiben kevesen tudtak! És tudta, hogy mire van szükségünk! Ezért verte meg nem egyszer az Exxont az Appele részvény.
  És IGEN, hajlandóak leszünk jóval több pénzért megvenni az iPhone-t…(és az Apple termékeket) mert ez a plusz pénz is olyan zseniket fog jó munkára ösztönözni, mint amilyen valószínűleg Te és én soha nem leszünk, ám milliónyi embernek fog örömet okozni a tökéletesség fogalmának kimerítése!
  Ja igen… Android pedig nem fog fikázni Minket, mert nincs mit!!!
  Jó éjt! 😉

 8. @Hds: nem csak Te, mindenki lát power gombot. Mint ahogyan most is van 😀 😀 😀
  @FaNThomas: csak vicceltem 🙂 ne hogy sértésnek vedd, nem szántam annak.
  Teljes mértékben egyet kell értsek @jimny hozzászólásával. A tények…azok, amik harcokat indíthatnak az igazságtartalmuk miatt. Egyet kell értsek @Laki hozzászólásának azon részével ami (kissé túlzóan de) röviden próbálja kifejteni, miért is más az Apple számunkra: “…ám milliónyi embernek fog örömet okozni a tökéletesség fogalmának kimerítése!…”
  Ez így van. Ha röviden akarnánk jellemezni az Apple-t, akkor a “tökéletességre törekvők” cím jut eszembe. Ebbe beleköthetnek mások, mint ahogyan részben @surikagabi tette, de nézzük meg azt, hogy milyen termékeket is bocsát ki az Apple. Vehetünk figyelembe akár lapost – akár telefont – akár az iPodjaikat – de még ott a Tabletjük is. Szinte hibátlanok. Azért is írom hogy szinte, mert pl az iPhone 4 sem jött ki teljesen hibátlanul (antennagate problem)…viszont anyagban, összerakottságban, hardverben: 100%-ig megbízható eszközöket bocsátanak piacra. Ezek iránti első lényeges tettük mindig a szabadalmaik (ötleteik) levédetése, ami manapság kimondottan számít, ha valaki a piacon akar maradni terveivel. Aki életre való – versenyképes, az mind ezt teszi: előre gondol, és levédet minden olyat, amit akkor kitalál, és még nincs a piacon. Ebbe futott bele a Samsung. Lehetünk őszinték…ezt akár Samsungos/Androidos, vagy bármi más készüléket/OS-t használó ember megmondja: rengeteg embernek felcsillan a szeme egy Apple iPhone készülék láttán. Ezért mondhatnánk azt is: a Samsung igyekszik letisztult, Apple stílust átvenni, az Ő maga módján…ami kissebb-nagyobb sikerrel megy. Most akkor idézek @surikagabitól: “…Úgy tűnik nekem, hogy nem csak a csodaeszközeik, de filozófiájuk is ragadós…”. Lám, akkor minden felcsillanó szemű ember egy aberrált, általad 20. századi német filozófiával rendelkező, teljesen idióta ember. Akkor kérlek mondd ezt a Te Samsungos védenceidre is, nem hiába Ők állnak perben az Apple-el szabadalmi/formatervi sértések miatt. Gratulálok Barátom, én meggondoltam volna a helyedben a hozzászólásod tartalmát.

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!