fbpx Skip to content

Neked csak tekerned kell. Mindkét általam tesztelt termék – melyet a SzifonStore-ból kaptunk kölcsön – abban segít, hogy iPhone-unk képességeit kültéri tevékenység közben a lehető legkényelmesebben, legtovább használjuk, anélkül hogy folyamatosan aggódnunk kéne biztonsága, vagy lemerülése miatt.

Az OZAKI iCarry S biciklis tartója nem csak a PR részleg szerint teljesít jól, hanem valós tesztjeim során is stabilan tartja a telefont, melynek képernyőjéhez, dock/töltő- és jack-csatlakozójához való hozzáférésünket viszont nem blokkolja: előbbit egy műanyag “ajtó”, utóbbit egy nem elhagyható gumis fedő védi. A hangerőszabályzó gombokat és a némítót ugyan kényelmesen nem érjük el, de előbbit a Settings/Sounds alatt szoftveresen is tudjuk állítani, így ez a gyakorlatban nem okoz akkora problémát. A bringára történő felszerelés a megfelelő adapterek kiválasztása után már nagyon egyszerű, minden szükséges alkatrész és szerszám rendelkezésre áll hozzá. Az egész művelet a dobozból való kibontás után körülbelűl 10-15 percet vesz igénybe. Ezután Budapest jobb kerékpárútjain teszteltem a tudását. (Persze mint minden más hasonló tartó esetén, itt is igaz, hogy nem extrém körülményekre lett kitalálva, így lehetőleg ne biciklis bungee-jumping esetén használjuk.)

Lehetőségünk van iPhone 3G-vel, 3GS-el és iPhone 4-el való használatra, egy-egy különböző alakú felső résszel, és kedvünk (és az éppen használt alkalmazás) szerint válthatunk függőleges (portrait) és vízszintes (landscape) állás között. Talán a legfontosabb extra a különleges kialakítású csatorna, amely 10dB-el képes megemelni a telefon hangerejét és segít növelni a mikrofon érzékenységét. Minden menet közbeni hívás alatt jól értettem a hívott felet, bár ő engem kevésbé, így érdemes headsettel útnak indulni. A navigációs és útvonal rögzítő appok (pl. Navigon, Motion X GPS) utasításait és állapot jelentését jól lehetett érteni.

Minden egyes darab Németországban készül, és a tok bringához csatlakozó része szabadalmi védelem alatt áll.

A Gum Pro, a ‘just mobile’ cég 4400 mAh-s hordozható iPhone töltője alapvetően minden, a készüléket erőteljesen használó tulajdonosnak mondhatni kötelező lenne. Használata megnöveli az akkumulátor-élettartamot az eredeti 3-szorosára (összességében 3 teljes feltöltést tesz lehetővé az iPhone 4 esetében, 1h alatt 90%-ig töltve lemerült telefonunkat), amely lenyűgöző teljesítmény ebben az ár és méret (zsebben is kényelmesen elfér) kategóriában.

A rajta lévő szabványos USB-portba kell az iPhone-t töltő kábelt bedugni, míg az átellenes oldalán lévő mini-USB-n keresztül tudjuk magát a külső akksit tölteni. 3 zöld LED jelzi, mennyire van feltöltve az akksi. Outdoor sportoknál pedig a bekapcsolt GPS-el (amikor éppen tekerésünk, futásunk, stb útvonalát és egyéb adatait szeretnénk rögzíteni) való használatot tudjuk drámaian megnövelni, a gyárilag lehetséges 2-2.5h-ról akár 6-7h-ra is, mely már több, mint elegendő a legtöbb user számára.

Emellett előnye a kiegészítőnek, hogy nem vastagítja az iPhone-t, hiszen nem hátlapként csatlakozik, így nem okoz gondot a telefont elhelyezni egy biciklis tartóban. A Gum Pro-t pedig akár csak egy szigetelőszalaggal vagy gyorsrögzítővel is biztonságosan bringánkra lehet tenni átmenetileg.

Ezekután a SzifonStore-ból külön megvásárolható töltőkábel egyik végét csatlakoztathatjuk az iCarry tokban lévő iPhone-hoz (normál bringa esetében az üléstől a kormányig könnyedén elér), másikat a Gum Pro-hoz, így egy egész szettet kapunk több órás tekerésekhez és az eredeti üzemidő többszörösének köszönhetően hosszantartóan ki tudjuk használni telefonunk minden képességét, kompromisszumok nélkül. Ezért a két terméket egyben tudom ajánlani, kiegészítve még talán az App Store-ból beszerezhető, outdoor sportokhoz kiváló Motion X GPS programmal. Az iCarry S biciklis tartó 12.990 Ft-ért, a Gum Pro pedig 14.290 Ft-ért (+ iPhone töltő kábel 1480 Ft) vásárolható meg a SzifonStore-ból. (x)

Olvasd el a hozzászólásokat is

14 Comments

  1. A kérdés, hogy extrém terepviszonyok között mennyire használható ez a csomag? Gondolok itt downhill és maraton felhasználásra igazi MTB terepen!

  2. @csimmedli: Extrém terepviszonyok esetén a tartó használatát nem feltétlen tudom ajánlani (főleg városi, vidéki, nem terepen való használatra alkalmas), viszont a Gum Pro szinte kötelező társ, ahogy írtam is.

  3. Nekem hasonló cuccaim vannak, amikkel meg vagyok elégedve:
    • egy Dexim P-flip 3in1 akkum van, (asztali dock, szilikon tok + fólia+app)
    • ibikeconsole – vizálló bringa tok, (volt víz alatt, de búvárkodásra nem alkalmas), forgatható, dock kábelnek és a jack dugónak is van kivezetése. az objektív helye is ki van hagyva, de a plexi kicsit torzít a széleken.
    ajánlom mindenkinek! árban is szinte megegyeznek a fentiekkel.
    Természetesen nem rontani akarom a szifonstore üzletét hanem ajánlani Nekik is.

  4. Sziasztok!

    Tudom, nem témához illik amit írok, de segítségre lenne szükségem! Van egy T-mobileos 3G amit elloptak, de megkerült a rendörség álltal. Jelenleg a telo recovery módban van, és restore próbálkozásának a végén 1015ös hibát ír ki az iTunes. Utána olvastam a leggyakoribb hibaüzenetes cikkben, és ha jól értelmeztem azért nem engedi a restortet mert régebbi firmwaret próbálok vissza tenni vagy ipades baseband van rajta. Nem tudom, hogy akinél volt a telo mit csinálhatott vele, ipades bb-t tett e rá esetleg. Tudna valaki segíteni? Előre is köszönöm szépen!!!

  5. iReb megoldotta a próblémat!

  6. Ha kell valakinek, nekem van egy használt ozakim eladó. 🙂

    OFF: Az iPhone4-esem egyre sűrűbben nem reagál a Home gombra. Még még garanciás szerencsére, így nem nagy a gond, csak az a bajom, hogy nem mindig csinálja ezt. Általában igen, de vannak rövid időszakok, amikor nem és kicsit kellemetlen volna pont egy jó állapotában beadni a szervizbe.

    Van ilyen irányú tapasztalata valakinek a T-Mobile-nál? Ill, jelentkezett ez a hiba másnál is? Javítható, vagy csere? Bármelyik esetben van remény valami ideiglenes készülékre a T-től, hogy tudjak telefonálni amíg nincs nálam a készülék?

  7. Emailt milyen gyakran néztek?

  8. @exCat:

    Home gomb nak annyi a csatlakozása, hogy egy kis szalag be van tolva egy pöcökbe kb… javítható természetesen! Biztosan csak kicsit ki van csúszva, azért nem érzékeli néha szerintem legalább is!

  9. jo kis teszt, kár hogy milliomosoknak keszult (a szifonstore al egyetemben 🙁

  10. @csimmedli: Pont azért vettem iCarry-t anno, mert elég masszívnak tűnt és nem csak városi használatra kerestem tokot. Rendszeresen használom erdőben, lightosabb downhillezésre és eddig egyszer sem volt semmi gond. Nem esett le, nem lazult ki, viszont néha eléggé rázkódik 🙂 de eddig bírta telefon is
    Hátrányaként annyit tudnék említeni, hogy ha picit is esik az eső, akkor hamar elázik a teló, igaz csak a képernyő, de ott van a home gomb környéke meg a felső hangszóró… Nagyobb zuhé esetén meg használhatatlan szerintem.(max zsebben)
    Kissé valóban zavaró továbbá, hogy a telefon oldalán lévő gombokat nem lehet hasznáni. Tekerés közben meg SbSettings-t nyomogatni nem leányálom.
    A felszereléssel lehetnek gondok, ha nem a kormányra vagy vékonyabb csőre akarja az ember feltenni. Nekem például új, hosszabb csavarokat (+20Ft) kellett vennem hozzá, mert a stucnimra nem ment fel a gyáriakkal. Teljesen stabilan sikerült végül felszerelnem, de a mellékelt adapterek a különböző vastagságú kormányokhoz nálam nem bizonyultak elégségesnek.
    Összességében nekem bevált a dolog, ajánlani tudom a fent leírtakat figyelembe véve.
    Az akksi is szükséges dolog hosszabb tekerésre (nekem is van egy kicsi napelemes bigyóm), de a szigszalagos megoldás azért elég ronda.
    Annyit még, hogy csak a kicsi végű dock kábel megy bele a tok aljába. Olyan, mint, ami a fenti képen is van. A régebbi, nagyobb, gombos változat nem jó.

  11. @exCat: Szia!Az én készülékem is gyakran csinálja ezt a jelenséget,de megvárom amíg végleg meghal és utána érvényesítem a garit!Vodafone!

  12. @exCat:

    Szia!
    Megvan még az ozakid?

  13. Cyberkid76: Én ma bevittem a T-hez, mivel már csak 2 hónapig garos és nem szeretnék véletlenül kicsúszni az időből. Azt mondták egyébként, hogy ha nem ejtettem le, áztattam be, akkor vélhetően cserélik az egészet 2-3 héten belül. (addig kaptam egy 3G-t cserekészüléknek) Szóval majd kiderül… Remélem, náluk is jelentkezik majd a hiba.

    Zalus: Igen, megvan még. Írj az [email protected] -ra ha érdekel.

  14. Köszi az infót!


Add a Comment