fbpx Skip to content

Ma két alkalmazásváltó programot mutatok be nektek: mindkettő egy-egy konkurens operációs rendszer megoldását ültette át iOS környezetbe.

CardSwitcher: alkalmazásváltás WebOS módra

Úgy néz ki, hogy a konkurens WebOS operációs rendszer kimúlik, de azért van olyan hasznos tulajdonsága, ami az iOS-be is átvihető: például ilyen a futó alkalmazások váltása. Nemrégiben jelent meg a CardSwitcher nevű Cydiás tweak, mely ezt teszi lehetővé.

Az indítás a Beállításoknál paraméterezhető, alapértelmezett a dupla Home gomb megnyomása: előjönnek az éppen futó alkalmazások, válthatunk közöttük, vagy a bal felső sarokban lévő x-et megnyomva bezárhatjuk azt. Működését mutatja be a lenti videó.

A tweakben még akadnak hibák, de a fejlesztő ígérete szerint ezek hamarosan javításra kerülnek. Az app jól jöhet annak, aki Palmról tér át iPhone-ra. A program 1.99 dollárért vásárolható meg a BigBoss repóból.

Android Recent Apps: alkalmazásváltás Android módra

Akinek nem tetszik az előzőleg bemutatott tweak és nincs megelégedve az iOS megoldásával, annak itt az Android Recent Apps nevű program, mely Android-szerű alkalmazásváltást tesz lehetővé.

Aktiválás esetén egy ablakban feljönnek az éppen futó alkalmazások, az egyikre bökve elindulhatjuk azt. Az ablakból kilépni a bal felső sarokban elhelyezett x megnyomásával lehet.

Az egészben az a legjobb, hogy ez a módszer nem váltja ki az iOS alapmegoldását, hanem azzal párhuzamosan használható: aktiváláshoz az Activator nevű programban kell beállítani az indítást. Alapbeállítás a Home gomb folyamatos nyomása.

A tweak egyetlen hátránya, hogy alkalmazás nem zárható be vele. Aki használni akarja, az 1.49 dollárért vásárolhatja meg a BigBoss repóból.

Olvasd el a hozzászólásokat is

31 Comments

  1. Tisztelt Jadeye!

    Abban kérném a segítségedet, hogy: adva van egy 3G iphone és egyik fw-t sem tudom rátenni, akár 3.1. akár 4.2, mindegyik végén az történik, hogy újraindul és recovery módban marad 1015-ös hibával. Tudnál nekem segíteni?

  2. @Jadeye: Recoveryben és DFU-ban sajnos nem jött össze. Most újratelepítem az itunest aztán jelentezem.

  3. @samgar: esetleg iReb vagy Recboot segítségével hátha ki lehet ugrasztani a recovery loop-ból ha az se megy próbálkozz a tinyumbrella-nak a beépítettjéval és ha az se megy akkor a tiny umbrellanak az oldalán van konkrétan ami 4.2-höz van asszem ilyen recovery loop kiugrasztó progi és ha ez se megy akkor asszem a snowbreez-ben van olyan cucc amivel ki lehet ugrasztani és ha ez se megy akkor szerintem rossz szoftver-t próbálsz feltenni szedd le újra netről lehet vmi hiba lesz benne vagy lehet a kábel a rossz javaslom még h próbáld meg másik gépen!

    Üdv
    SyneT

  4. Abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy én miért nem találom szerintetek a CardSwitcher-t??
    Régebben is volt ilyen, akkor a SuperSlider-t és a GravityLockScreen-t nem találtam. Az utolsó már megvan, de a SuperSlider sincs meg a mai napig sem.

  5. @SyneT: Szia! A kábel jó, mert előtte a sajátomat csináltam vele. Umbrella kiveszi recoveryből de újraindul a telefon és újra recoveryben marad. Letakarítottam az itunest, felraktam az utolsó kiadottat, elkezdte csinálni és kb háromnegyednél az itunes működése leállt. Befordulok.

  6. A superslider és a cardswitcher is a bigboss repo-ban van. nekem megtalálja!

  7. @samgar: a lényeg ne idegeskedj! nekem is volt már ilyen aludtam rá egyet és reggel meg simán megoldottam.

    Próbáld meg azt hogy másik gépen csinálod és amiket mondtam elején progik (iReb, Recboot) azokkal megpróbálod kiugrasztani

  8. @SyneT:
    Most ráküldtem az iRebet és kiírta a végén hogy shift+restore és adjak neki custom fw-t. De csak gyári van. Az gáz?

  9. 1015

  10. Sikerült! Köszönöm!!!

  11. A CardSwitcher miatt összeomlik állandóan a springboard. Másnak is csinálja ezt? Mitől lehet? Van rá megoldás?

  12. Az iphone 4-et mindenhol már 4.3.4 vagy 5-tel árulhatják? Vagy van rá esély, hogy még régi basebendos?

  13. 1600-as hibakód hogy rakja bele a fszt a jkrvtn

  14. @14bob88: “A tweakben még akadnak hibák, de a fejlesztő ígérete szerint ezek hamarosan javításra kerülnek.”, tehát egyelőre várni kell. ha meg amúgy is használhatatlan konkrétan, akkor szedd le, és majd felrakod később, ha már frissítette a fejlesztő.

    @samgar: az iPhone 4 basebandje már iOS 4.1-el kezdve nem függetleníthető, tehát nincs régi basebandes. ha az iOS verziója lenne inkább a kérdés, azt nem lehet tudni, de arra kell számítani, hogy egyre nagyobb véletlen, ha 4.3.3 van rajta, inkább újabbak.

  15. @14bob88: ugyan ez a hiba nállam is 3gs 4.2.1 nemtudom mi lehet =/

  16. @Jadeye: Köszönöm!
    Előre aktivált 4.2.1-es fwt tennék 3G-re de 1600-as hibával eldobja. Tipp?

  17. @samgar: ne custom-ot tegyél hanem gyárit!

  18. Egyet mondok, ezt használom ezer éve és szerintem a legjobb: Multifl0w

  19. @JEROME: A “multifl0w”-val az a bajom, hogy nem hasznalhato a mozgaserzekelo ki-be kapcsolo gombja

  20. Mozgásérzékelő? az mi?

  21. CSak visszatérve a cikkre egy kicsit: ebben mi az Android szerű? Miért kell android-szerűnek nevezni olyat amit a Mac Os X rendszerek hosszú évek óta használnak???

  22. Sztem is a multifl0w a legjobb!

  23. Hát nekem is marad a multifl0w, bár nekem néha valamiért elcrash-el mikor bezárok egy progit.

  24. @imot886: nekemis ugyanez. Status bar-on óra helyett nektek is kiírja hogy it safe mode?

  25. *már amikor összeomlik. Nekem áltlában akkor, mikor bezárom az utolsó alkalmazást is.

  26. Nekem f@szántos minden, lehet azért mert új verzióm van?!

  27. @nagyB: Mármint miből van új verziód?

  28. sajnos iOS 5-n nem fut egyik se 🙁

  29. Hali! Én felraktam a Cardswitchert, de mikor bezárom az appot akkor igazából még fut… Bugos még a program és a frissitésbe már jó lesz? Vagy kell még valami hozzá? Köszi!

  30. nem tud valaki valami olyan lehetőséget, hogy a fülhallgató + – gombjaival tudok görgetni?:/ (monjduk goodreader-ben, vagy safariban)


Add a Comment