fbpx Skip to content

GPS alkalmazáson dolgozik az Apple

Korábban felröppentek pletykák az Apple saját navigációjáról, mivel megvették a PlaceBase és Poly9 cégeket, és álláshirdetésben is kerestek navigációs szakembert.

Most újabb bizonyíték látott napvilágot, ami szerint valami nagyobb dolog készül. Az AppleInsider talált egy álláshirdetést, melyben GPS-ben és navigációs algoritmusokban jártas munkatársat keresnek.

Az iOS 5-ben lesznek helymeghatározó újdonságok, mint például a helyszínhez köthető emlékeztetők. Azonban a Google Maps Navigation-hez hasonló navigáció nyomai még nem lelhetők fel az operációs rendszerben, valószínűleg valamelyik frissítésben lesznek ezek elérhetőek.

Lesz-e micro-USB csatlakozó az új iPhone-ban?

A telefontöltők nagy hátránya, hogy szinte minden cég másféle csatlakozót használ, így azok nem kompatibilisek egymással. Ennek kiküszöbölésére, és az elektronikus hulladék csökkentése érdekében az Európai Bizottság úgy döntött, hogy 2011-től okostelefonokat csak micro-USB csatlakozóval lehet eladni, és az erre vonatkozó egyezményt az Apple is aláírta. A többi gyártó már elkezdte alkalmazni a megállapodásban foglaltakat, de az Apple-ről nincs hír.

Az idownloadblog egy német oldalra hivatkozva azt írta, hogy az Apple elkezdte két külső gyártón keresztül a micro-USB kábelek gyártását. A lenti kép egy ilyet mutat.

Ez alapján nem lehet eldönteni, hogy a hír igaz-e, vagy sem.

Szóval azért senki se vegyen mérget a micro-USB csatlakozásra, az Apple nehezen adja fel saját 30-pines csatlakozóját.

Persze ez alól kivétel az Apple TV második generációja, mert ott pontosan ilyen kábel szükséges ahhoz, hogy azt USB-n keresztül a géphez csatlakoztassuk.

Olvasd el a hozzászólásokat is

20 Comments

  1. Ez csak egy megegyezés, “Memorandum of Understanding”, nem törvény. Egyébként meg megengedett, hogy micro-USB->Dock connector adaptereket áruljanak (igen, külön, nem kell berakni a dobozba), s máris tökéletesen megfelelnek. 🙂
    Tuti, hogy nem fogja eldobni az Apple a 30-pines csatlakozót, mert azzal ugye rögtön inkompatibilisek lennének az új eszközök az eddigi kiegészítőkkel. Az meg teljesen esélytelen, hogy két csatlakozó legyen az eszközökön. 😀

  2. Arról nem beszélve mi lenne azzal a sok dokkolóval ami forgalomban van nem csak a töltőkre gondolok hanem a hangcuccokra.

  3. Hát én nagyon remélem, hogy almáék nem fognak elmenni az android felé, mini usb meg stb…. Ezért Iphone az Iphone mert egyedi 😀

  4. Pedig jó lenne, ha áttérne a micro USB-re.

    Ez töltés/PC szempontjából is jó lenne.
    Adapterrel amit a készülékhez adnának, használható lenne a hangcuccokhoz is.(pl)
    Hamar átállnának a cégek az új szabványra, aki meg a mostanit használja, az megoldható lenne adapterrel.

    Nem ártana az Apple-nek egy ilyen frissítés, mert a gyártó cégek úgyis követnék őket. 🙂

  5. Európa bekaphatja! Maradjon a 30 pines Apple kábel!

  6. és azt valaki tudja, hogy mennyi az adatátviteli sebessége a micro usb-nek és a 30 pines apple kábelnek? mert az apple több gb-ot is pillanatok alatt leszinkronizál mi a helyzet a micro usb-nél?

  7. off:

    Az iPhone 4-emen az iOS beta 6-os van, a gépemen iTunes 10.5.0.60. A probléma az, hogy nem akar létre jönni a szinkronizáció, mert azt írja ki az iTunes, hogy 10.5 feletti iTunes kell ehhez a szoftverhez. Tud valaki erre megoldást?
    Előre is köszönöm!

  8. OK. tárgytalan.

  9. ugy látom pár ember még soha nem került abba a helyzetbe,hogy lemerült a telefonja és senkinek nem volt a közelbe iphone töltője akkor jönne jól pl a szabvány töltő. De nem számít ha jót akarnak sem mert a fanatikus emberek azt hiszik amit az “istenük” (apple) csinál az csak jó lehet.

  10. Sziasztok!

    Bocsi, hogy ide írok, de érdeklődni szeretnék, hogy a T-Mobile-nál kapható ‘ikon 200’-as csomagban havi 5ezerért iPhone 4. Az lenne a kérdésem, hogy úgy zajlana az egész, hogy bemegyek T-be, mondom hogy ez kell nekem, és havi 5ezerért elhozhatom a telefont, vagy még valami brutális árat fizetnem kell előtte, és csak aztán a havi 5ezret? Valamit, hogy az ikon 200-as csomagban foglalt havi 1GB internet az mire elég? Köszi a válaszokat és a segítséget!

    Üdv. Joker

  11. Ott hagysz még kb 50-et plusz ha részletre veszed akkor havi 9k egy éven keresztül! Egy tipp: semmit se vegyél részletre főleg ne a Trénél!

  12. @deddy:

    ez nem igaz mert ugyan annyit fizetsz mint ha egybe kipengetnéd csak az a kérdés hogy oda adják vagy nem részletre. Ez főleg akkor jó ha pont az a díjcsomagok akarta egyébként is.

  13. @Joker: figyi, ha havi 5ezertért megkapnád a prémiumkategóriás telót előfizetési díjjal együtt, szerinted miért nem azzal szaladgálna mindenki? gondolkozz! a részletfizetés jó, egyedül az 1-2 éves elkötelezettség érinthet kellemetlenül. én napi böngészés, levélolvasás, netes appokkal sem hozok ki 150-200 mbyte-nál többet egy hónapban. szóval 1G elegendő adatmennyiség, ha nem azon a kapcsolaton akarsz zenét, filmet tölteni. még a youtube-ozás is belefér, simán.

  14. Én is részletre vettem már pár telefonomat a T-nél. Szerintem teljesen korrekt, hogy kamatmentesen lehet megvenni a készüléket, ezért én csak ajánlani tudom ezt a konstrukciót.

  15. @lilako: Mivel ugyan azzal az USB-s interfésszel fogod továbbra is szinkronizálni, csak nem 30pin lesz hanem csak 5, ezért a kérdésed értelmetlen. Tempó szempontjából lényegtelen, hogy micro usb vagy 30pines apple usb kábelt használsz. Amúgy a dokkolók miatt nem fogja feladni ezt a csatit az apple, amit maximálisan megértek és támogatok, bár a 3gs úgy hozzám nőtt már, hogy le sem fogom cserélni 😀

  16. @airness23:

    figyi!! ki mondta hogy előrefizetéssel együtt?? A telefon részletről volt szó.
    Ahogy nézem úgy néz ki a dolog hogy 4990 ft a előfizetés és 28 950 Ft
    +12x 7 170 Ft részlet.

    vagy 114 990 Ft plusz a havi 4990 az előfizetés szted ez nem ugyan annyi???

  17. @zolione:

    az előbbi poszt stornó.

  18. @zolione: Voltam hasonló helyzetben…..két eshetőség fordult elő:
    1. Volt nálam kábel (általában mindig van 1 a táskámban), USB-s hálózati adaptere meg általában már majdnem mindenkinek van, vagy ha nem akkor számítógépe tuti.
    2. Nem volt nálam, akkor 20% alatt 3G ki, push ki, helymeghatározás ki. Így bírta jó sokáig. 10% alatt meg kikapcsoltam és csak akkor nyomtam vissza mikor rendkívül fontos volt.
    Azért meg lehet ezt szokni, fene a miniUSB-be….Mikor a nagy nokia ‘korszak’ volt, akkor mit csináltak az emberek? Nem volt minden háztartásban nokia töltő, csakúgy mint most nincs 30pin-es csatlakozó sem. Ez egy igen gyenge kifogás 🙂

  19. @VTomi87: mindegy nem érted ha nincs töltő akkor nálam kábel sincs. Mert együtt hagyom otthon és biztos hogy akkor kell telefonálnom vagy fontos hívást várok amikor ez van. És ha még véletlenül van lehet,hogy gép nincs a közelbe de telefon mindenkinél van ha egy formák a töltök akárkiét lehetne használni ha ennek a gyakorlati hasznát nem látod akkor nem tudom miről beszélünk.

    Nokiaról meg annyit hogy akkor sonyericssonom volt és amikor olyan töltő kellet volna mindenkinél Nokia volt mindig jól járok 😀


Add a Comment