fbpx Skip to content

Tim Cook 72.5 milliárd forint jutalmat kaphat

Bár nem hiszem, hogy az Apple új vezérigazgatóját, a munkamániában szenvedő (workaholic) Tim Cookot nagyon ösztönözni kellene a munkára, de az igazgatótanács speciális bónuszt helyezett neki kilátásba, amivel hűségét díjazná.

Eszerint 2016. augusztus 24-én ötszázezer, 2021 augusztusában pedig újabb ötszázezer Apple-részvényt kap. Ezért nem kell mást tennie, mint végig a cég alkalmazásában kell állnia. Tehát összesen 1 millió részvényt kap, ami mai áron számolva 383 millió dollár, azaz 72.5 milliárd forint.

Nem rossz pénz. 🙂 Persze nem lehet megmondani, öt vagy tíz év múlva mennyit ér a részvény, vagy hogy Cook még az Apple alkalmazottja lesz-e, de elég ösztönzőnek tűnik a szám.

A kezdetekről

Steve Wozniak és Ron Wayne -, akik Jobs mellett az Apple alapítói – a héten interjút adtak a Bloomberg Televíziónak, amiben a cég alapításáról és a kezdeti évekről beszéltek.

Wozniak Wayne-t értett, felnőttes viselkedésűnek írja le, aki megmutatta nekik hogyan is kell vezetni egy céget. Ha valami vita volt a két Steve között, akkor Wayne volt a békebíró. Mivel Wayne nem tudta elviselni a két zseni nagyságát, és nem akart a papírmunkában meghalni, inkább mezei munka után nézett, és 12 nap után 800 dollárért kiszállt az üzletből. Ma ez 35 milliárdot érne…

Olvasd el a hozzászólásokat is

3 Comments

  1. Ajánlom mindenkinek a figyelmébe “A szilikonvölgy kalózai” c. filmet…már aki kíváncsi az ifjú Sztívre 🙂

  2. Nekem egy FM rádió nagyon hiányzik a mostani iPhone4-ből, jó lenne ha a 4S-ben vagy 5-ben lenne.

  3. Látom, rátapintottál a lényegre és sikerült kiválasztanod a megfelelő topicot a hozzászólásodnak 😀


Add a Comment