fbpx Skip to content

Egy holland bíróság ma előzetes ítéletben tiltotta meg a Samsung Galaxy S, S II és Ace telefonkészülékek hirdetését és forgalmazását EU szerte október 13-ától (ez elméletben 32 országot érint, a cégnek pedig 2 hete van az eladások leállítására), főként az Apple 2,058,868-ös számú szabadalmának megsértéséért, mely a ‘Photos’ app-ban lévő képek közötti scrollozás módját tárgyalja. A bíróság kinyilvánította még, hogy a Samsung a Galaxy Tab-ekkel nem sérti az Apple szabadalmait.

Részletes tájékoztatást későbbre ígértek, amint tudjuk, frissítjük a cikket.

Mi nem szeretnénk állást foglalni az ügyben, annyi viszont kijelenthető, hogy nem biztos, hogy egészséges a tech iparágnak és a felhasználóknak, ha szabadalmakra való hivatkozással komplett készülékek eladásait tiltják meg (vagy korlátozzák) egy kontinensen.

Frissítés

A MacRumors szerint több országban lejárt már a hivatkozott szabadalom az Apple dokumentációs hiányosságai és fizetési problémák miatt. Ez azért lényeges, mert így csak ott lehetséges betiltani az eladásokat, ahol az említett szabadalom jelenleg is érvényes.

Olvasd el a hozzászólásokat is

68 Comments

  1. Hát ez nagyon jó, mivel van egy Galaxy S-em 🙁 Most mit csináljak????

  2. Az Apple ezzel a túlzott agresszivitásával azért eltol pár embert maga mellől…kicsit túllőttek a célon!

  3. @Blade96: Használd továbbra is egészséggel.

    Egyet értek az előttem szólóval. De egyébként ilyet lehet?

  4. @Blade96: Mit csinálnál? Örülj, hogy már megvásároltad.

  5. nemhiába a dollármilliárdok az urak még mindig a világon…

  6. Hát én úgy tudtam hogy vissza kell küldeni a telefont a Samsungnak.

  7. @Blade96: nah azt kétlem, nekem most van vámoláson 50db galaxy tab 10.0v és nem is szóltak rá semmit, csak fizesd be a vámot, őket csak az érdekli…

  8. @draft: Hát remélem hogy tényleg nem kell visszaküldeni!

  9. Szerintem nem jó szemszögből nézitek a dolgot!Nézzétek úgy mintha ti lennétek az Apple és ti öltetek volna milliókat arra hogy az iPhone olyan legyen mint amilyen most.
    Erre jön egy Samsung és Copy Paste kisebbnagyobb módosításokkal.Hmmm,bennem is felmenne a pumpa!

    Az már más kérdés hogyha megnézzük az elmúlt 1 év érintős telefonjait szinte kicsi eltéréssel mind ugyanúgy néz ki.

  10. Két hét alatt kiadnak egy update-et, amiben 10x jobb lesz a “képek-appban a lapozás”. Akkor mi lesz?
    Azért ez így erős. Ilyen szabadalmat nem is engedtem volna.

  11. @Yamato: Eléggé gyászos, hogy egy scrollozáson annyit kell gondolkodni, hogy dollármilliók mennek rá:D

    @Blade96: Szerintem sem kell visszaküldeni.

  12. @Blade96: Ne viccelj, hogy kellene. Ha tönkrement vagy ellopták mit csinálsz? Kifizeted mégegyszer? Szerinted túlélné a Samsung, ha vissza kéne vásároljon 10-20-30 millió telefont? Eléggé meglepődnék. Ha anyagilag mégis, akkor presztizsük elvesztése miatt mennének csődbe. Egyszóval ne aggódj, senki sem kötelezhet arra, hogy visszaadd a telefonod.

  13. @telegdyd: Köszi, most már megnyugodtam egy kicsit 🙂

  14. @Blade96: dede, vissza kell küldened, mindjárt adom a lakcímem, ahova küldheted -.-
    az eladó nem hívhatja vissza eladott készülékeit, hacsak az nem hibás, de még akkor is te magad döntheted el, h visszaviszed e vagy nem.

  15. maguk alatt vágják a fát…
    az apple nem hajlandó versenyezni, hanem ilyen jogi húzásokkal próbálja uralni a piacot. nevetséges szabványok alapján. nem is értem, hogyan adnak meg ilyet.

    viszont, ha ezt csinálják, mások is be fognak keményíteni, pl. mostmár a Googlenál van a motorola összes szabványa, amik nélkül mobiltelefont nem nagyon lehet gyártani.

    az apple megcsinálta az első érintőképernyős mobiltelefont (már ez sem igaz teljesen), aztán jönnek a többiek is és versenyezni kezdtek. mindennel így van, ez a kapitalizmus. vagy normális lenne, ha ma is csak a mercedes gyártana autót, azért mert benz csinálta az elsőt?

  16. @iben: Dehogy csinálta az Apple az első érintőképernyős telefont, nekem már évekkel korábban mindenféle PDA-im voltak. Az Apple-nek sikerül olyan szinten forradalmasítania a szabad kézzel kezelhető érintőképernyős telefont, hogy a megjelenés pillanatában a földbe tiporta az összes pálcikázós, Windows Mobile 5.0, Symbian, meg hasonló telefont szerintem.

    Általánosan a témához meg annyit, hogy az Apple valószinüleg rájött, hogy a piaci előnyük fenntartásához szemétségeket kell véghezvinniük a többi gyártóval szemben. Vegyük példának azt, hogy a Samsung, ha minden igaz, két hónapon belül kétmagos, 1.4Ghz-es, 720p-t támogató felbontású kijelzős, 4 inch feletti képátlójú telefont kíván a piacra dobni. Na most gondolom az ellen is terveznek valami hasonlót, de ha ők nem szárnyalják ezt túl, semmiképpen nem tudnak labdába rúgni a jövőben hosszabb távon. Én azért bízom benne, hogy nem folytatják ezt a taktikát, mert az utóbbi 1-1,5 évben egész kellemes kis verseny kezdett kialakulni a nagyobb gyártók között. Na jó, nem pötyögök többet, de úgy éreztem, hogy ennek ki kell jönnie belőlem 😀

  17. @draft: Ha kicsit is elolvastad volna más portálokon, akkor hozzátették igencsak megmosolyogták csak a bírák a samsung védekezését.

  18. @athis1975: poénnek jó, ez az egész másra sem jó…

  19. @Blade96:
    Amikor olvastam az első kommented, röhögtem, mekkora arc vagy, nagy poén volt. Aztán láttam, komolyan gondolod. Most nem veled, rajtad nevetek.
    Ember! Ezt nem komolyan kérdezted ugye? Nemááá…

  20. Közben olvasom a külföldi portálokon a Samsung frissíti a szoftvert (galéria alkalmazást), hogy továbbárusíthassa az érintett telefonokat.

  21. Az Apple piaci előnye kezd elúszni… Nem az eladott mennyiségre gondolok, hanem a technológiára. Az android az új combosabb telókkal igen csak piacképesnek bizonyult, és mit ad isten pont a Samsung kezdi elárasztani a piacot az Iphone-nál okosabb telókkal. Ez van komolyabb apple újítás meg nincs, kicsit pofoznak az iOS5-ön rárakják egy erősebb hardverre…
    Közben a Samsung kidob hat erősebb hardvert olcsóbban…
    Valamit csinálni kellett, ez volt a legegyszerűbb.

  22. Remélem átírják lentről felfelé mozdulattal lapozósra és kész is…
    Jót fogunk röhögni 😀

  23. @taky1974: Köszi 🙂 Olvastam másik oldalon hogy a Samsung visszahíjva őket és ha nem küldi vissza őket a user akkor a user sérti meg az Apple szabadalmát! Ezt írták.

  24. Gyerekek!Ez üzlet,semmi más!

  25. @target8: az üzletnek több módja van. Vagy tudok, jobbat, olcsóbbat, gyorsabbat, nagyobbat kínálni, mint mások, vagy nem tudok és ezért kénytelen vagyok más eszközökkel ellehetetleníteni azokat, akik tudnak…

  26. @iben: Ez igaz lenne, de miben is csinált jobbat pl a Samsung?

  27. Mondjuk srácok én kimondom a frankót:

    Egy: Szerintem az Apple nem szorul rá hogy bármit is bizonyítson, de basszus azért ha csinálsz egy verdát magadnak és két hét múlva a szomszéd is olyannal “vagizik” akkor betöröd a pofáját.

    Kettő: Nem az Apple kezdte úgy reklámozni a telóit, hogy “a telefonodtól leszel te is okos”, meg másokat fikázott. Ez nem az ő stílusuk.

    Három: Mikor hallottunk olyat hogy az Apple lopott volna bárkitől is BÁRMIT? SOHA. Mert mindig is ők voltak a “badass” innovációk kitalálói. (világító monitor… azóta sincs mégegy)

    Négy: Hiába lesznek hardverben erősebb telefonok, ha a szoftver optimalizálatlan. Fizikailag képtelenség 100 féle-fajtájú hardverre optimalizálni egy szoftvert. Lásd: windows. Egy 386-on soha nem fog futni egy Windows 7, vagy egy Lion…

    Öt: Az Apple nem ontja kéthavonta az “újabbnál-újabb” modelleket csak azért hogy minden ficsúrnak trendi telója lehessen. Évente MAX egyet, és az is szigorúan követi a formavilágot és a hardver soha nem rosszabb az előző modelleknél…sőt. Ebből az következik, hogy aki több típust gyárt, sokkal hamarabb fogy az ötlete és innen-onnan elcsippenti a jól bevált formákat és megoldásokat!

    Hat: Elárulnám, hogy az Androidban a Safari egyik opensource verziója van a mai napig (amit az Apple adott oda), sőt mind az iOS és mind az Android egy-egy Linux/UNIX alapú rendszer. Ha az Apple meg akarta volna gyilkolni az összes telefonos céget, Megveszi a mobil/okostelefonokra az unix alapú szoftverek kizárólagosságát. És akkor mindenki meghalt volna, mert a Symbian egy kalap kaki, ez nem is vitás…

    Szerintem ha elfogy az ötlet, vagy vegyenek fel újabb dizájnereket, vagy g**ire álljanak le a müanyag “játéktelefonok” okádásával, mert ez már szinte felháborító.
    Amég nem iPhone-om volt addig kéthavonta akartam új telefont, mert “az jobban néz ki” vagy mert “az sokkal menőbb” és “az meg sokkal gyorsabb”.

    Mostmár sokkal tudatosabb vagyok és ezt az Apple iPhone-jának köszönhetem, mert megtanultam megbecsülni egy fantasztikus készüléket. Azóta meg sem fordul a fejemben, hogy más márkát vegyek.

  28. @athis1975: Semmiben barátom, ezért lopnak mindenhonnan.

    Talán TV-ben, mivel az még nincs az Apple-nél… LOL

  29. @Arazriel: Ott a pont:-) Mindennel egyetértek

  30. Hmm, hmm. 🙂 azert van abban igazság, hogy lassan kevés az újdonság. Jön az ios5. Haat, vannak benne újdonságok, de azert, szinte semmi. Lesz egy icloud ujjitas, amit most ugy fognak eladni, mint a spanyol viaszt, pedig mar szinte mindenkinek van felhő alapú technikája. Persze most eladjuk a por népnek is, nem csak a Business Class-ba. Na mindegy én is iPhone-t használok, imádom a telot, de azert az ios5 eleg kevés lesz szerintem. 🙁 és ez hogy mindent szabadalom alá vesznek. 🙁 eleg rossz az irány szerintem. És aki vett kézbe egy iPhone-t és akar egy galaxy s,s II, eszébe se jutna senkinek se össze téveszteni a kettőt. Na mindegy.

  31. Ja nem csak az Apple-től lopnak ám…

    Mindenki lop mindenkitől, csak a többiek befogják a szájukat, mert ők is loptak és mivel ez egy végtelen körforgásba merülne, inkább neki sem állnak pereskedni.

    Az Apple azért teheti meg, mert CSAK TŐLE loptak.

    Aki ezt nem hiszi járjon utána.. Szerintem a vak is láthatja.

    [Bizonyítás:Mégis honnan a büdösből lett a MacBook formája?
    Vagy az iPhone formája, szoftvere honnan lett?

    A többi cég még nem is létezett amikor Jobs bácsi már ötletelt.

    Bill Gates szerintem soha nem vádolta lopással, pedig ők az igazi konkurensek!]

  32. Én teljes mértékben egyetértek @Arazriel-el. Nem tudom hogy mi van mostanában a Samsunggal de régen tudtak önállóan is telefont késziteni. Ez az én véleményem, és nem akarok senkit megsérteni vele.

  33. @hujbera: Én pl az IOS5 (még ha még béta akkor is) megjelenése és tesztelgetése óta érzem azt, nem hiányzik a Jailbreak egyeltalán.

  34. @Blade96: ilyen egetrengető baromságot mégis hol sikerült olvasni? linkeld már be. 😀 erre nem hogy nem volt még precedens, de nem is lesz soha, hiszen a vásárló aztán végképp nem tehet arról, hogy egy gyártó mit tett vagy mit nem. ez a legnagyobb marhaság, amit az utóbbi pár évben hallottam ilyen téren… nyugtass meg, hogy csak viccelsz. ugye?

  35. Az egész kib@szott samsung retket betiltanám nem csak ezt a pár telót… :@@@ undorító amit művelnek… fantáziátlan suttyó az egész cég csak majmol mindenhonnan főkéne az Apple-től. Máglyára vele!

  36. @Arazriel: Nem értek egyet, nézegetem a Galaxy S2-őt, és az Iphone 4-et, de valahogy nem ugyanaz a forma, a scrollozás meg egy vicc, kb olyan, hogy ugyanúgy kell sebességet váltani az autókban is…
    Itt a harc alapvetően azon van, hogy IOS vagy Android és a többi terjedjen, és szokjanak hozzá az emberek. Tény, hogy az Apple forradalmasította az érintőképernyős mobilok piacát, de azért elég sok mindent nem ők találtak fel, csak jók a receptjeik, mint a Coca Cola-nak, és most ők is hasonló hegemóniára törnek a piacukon, azonban a piacnak és leginkább a VÁSÁRLÓKNAK, akik mást is vesznek, van hozzá némi szavuk. Magam is elismerem, hogy nagyon jó készülék az Iphone, de az Apple arrogáns és öntelt stílusa taszító számomra, még akkor is, ha Jobs és fanatikus nyája úgy gondolják, hogy megérdemlik, aminek eléréséért követelőznek a pereikben. Ha olyan jók, akkor dolgozzanak tovább, és nyerjenek a piacon, ahol nem a bírók, hanem a vásárlók döntenek.
    A többiek azért ontják a telókat, mert versenyeznek, mert Androidos készüléket többen is gyártanak, és mert mindenkit célba vesznek, nem csak azt, aki hajlandó 6-700 eurót adni egy független okostelefonért. Mert nem mindenkinek tetszik a szál csiszolt fémkeret, a könnyen törő üveglap, a harapott alma logo, nem beszélve az IOS-ről, a widgetek hiányáról és az egyéb kötöttségekről, meg úgy az egész készülékről. Nem tetszhet mindenkinek.
    Így a jó, hogy lehet választani!

  37. @Arazriel: Egy újabb vak apple zsoldost hallottunk.
    Csak tőle lopnak? Röhögnöm kell! Hány per fut az Apple ellen telefon ügyben?

    Ollózás egy cikkből:
    “GSM, UMTS, 3G, WCDMA és Wi-Fi szabványokkal állnak kapcsolatban. A Nokia szerint az összes többi nagy mobilgyártóval és szolgáltatóval régóta van megállapodásuk ezen technikák felhasználásáról, azonban az Apple elmulasztotta a jogok megvásárlását.”

    Asszem ez az alapja minden okostelefonnak…

    Érdekes a telómon almás logó van és “kacat műanyag” ráadásul repedezik is itt -ott. Hogy is van ez?

    Na nem trollkodom tovább, de jó lenne ha körülnéznél egy kicsit, mielőtt ideírod…

  38. @Arazriel: “Mostmár sokkal tudatosabb vagyok és ezt az Apple iPhone-jának köszönhetem, mert megtanultam megbecsülni egy fantasztikus készüléket. Azóta meg sem fordul a fejemben, hogy más márkát vegyek.”

    Még szerencse hogy ebben a fogyasztói társadalomra épülő kapitalista világban az Apple csak évenként ad ki egy telefont, mert ha nem így lenne kénytelen lennél havonta vásárolni, vagy kénytelen lennél más gyártót választani. (javaslom a Gamint, ha jól tudom csak 1 gyenge telefonpróbálkozásuk volt a Navifon vagy mi a turó, több nem is lesz)

    Köszönjük nagy Alma 😀

  39. Milyen érdekes.Az egész világ az Apple ra figyel.Valahogy ugy megfeletkezett mindenki a Microsoft-rol.Senkit nem érdekelnek a windows 7 hibái, mindenki az applet fikázza, a telefont az ipad-et, minden gyárto az apple termékekkel veti ossze az erejét.Gondlokodjatok el miert is van ez.Egyszeru mert mar senki sem tud ujat alkotni.Olyan gagyi az osszehasonlítás hogy Samsung VS Apple.Micsoda a samsung?Valakinek a software-ét rakja a teloiba,és ki a tobbi gyárto nevek akik szintén androidod raknak a termékeibe megbolonditva saját App store-al.Ugyan ez a PC ipar,gyártok akik mind windowsot tesznek a termékeikbe.Hol vannak azok a gyartok akik saját otlettel és programmal kínálják és garantálják a minoséget.Még ma is telepítenek MS XP-t 2011-es PC re ami 2001 ben jelent meg.Mit tudta az MS hogy mire lesz telepítve 2011-ben a rendszere,le sem szarja oldják meg a hardware gyártok, és ez van ma is.Fogadni mernék ha a Lion bekapna egy komoly virust az egész világ felháborodna mert ezt hogy engedheti meg az APPLE,de arrol senki nem beszel hogy naponta mennyi spywaret,malwaret sstb távolít el a PC-rol.Olyan márkák gyártanak már lassan tabletet mint a milka vagy a coca cola,lebutitott android rendszerrel,és nem mukodik rajta a market mert hogy nem lehet reggelni csak a saját marketjukben.Tiszta vicc!Nézzetek korul az egész világ apple-ban bízik mert ha kitalál valamit azt még lemásolva el lehet adni de a saját találmányukat már nem is merik piacra dobni mert felnek.

  40. @zoleesever: Számoljuk meg hány nem apple alkatrész van a telefonodban, mac-edben. A többi igaz.

  41. @Godlike: Itt nem az alkatrész a lényeg hanem az hogy két oldalrol szarják le a fogyasztot.a samsung leszarja hogy milyen az android ez van és kész,a google leszarja hogy milyen a hardware csak vegyék a licenset.Kérdezem én hol van itt a profizmus, megjegyzem a samsung az egyik leggyengébb az IT-ben,

  42. @zoleesever: Az Apple jelenleg nagy és sikeres cég, persze, hogy mindenki figyeli. Azonban úgy érzem, hogy ahogy a PC esetében se tudták megváltani az egész világot, mint Gates-ék, csak egy megbízható, de drága és kötöttségekkel teli alternatívát kínálnak néhány megvehető gépen, amit még mindig sokkal kevesebben használnak, mint windows-t, lásd pl. nagy felhasználó vállalatok. Úgy ez igaz lehet az IOS-re is, kivéve, ha piacra dobnak olyan készüléke(ke)t is, amit egyre szélesebb réteg hajlandó megvenni, mert ár/érték/felasználhatóság arányban elég jónak tartja. Addig ugyanis az Androidos és megfizethetőbb, ilyen olyan szerződésekkel könnyebben, és szélesebb körben elérhetőbb telefonokat többen veszik majd az érintőképernyős telefonra váltók, mert itt a harc elsősorban azért megy, hogy az első okostelefonod milyen legyen, mert azt szokod meg, és ha szeretted, akkor már olyat keresel, amin ugyanaz a rendszer fut. A verseny most már nem csak az újítókért megy, hanem minden mobiltelefon felhasználóért!

  43. Microsoft vs tobbi gyárto detto !Miert lehet nálunk még mindig vásárolni op rendszer nelkuli gépet?Hogy minél locsobb legyen?Erre mi a megfelelo válasz.Kulfoldon ilyen nincs.

  44. @Zol7: Számomra Gates csak egy DVD korong.Nem tudja elkészíteni a Windows-ot rendesen mert fogalma sincs hogy mibe telepítik majd de őt ez már nem nagyon érdekli.

  45. @zoleesever: értem, de egyenlőre valamiért mégis piacvezető, még ha nem is tökéletes…

  46. @zoleesever: Miből gondolod hogy a samsung vagy a google leszarna bárkit is, hisz abból élnek ők is.
    A pc – mac összehasonlítás eléggé sántít, nyilván nehezebb egy olyan oprendszert készíteni aminek működnie kell azon a rengeteg hardveren amire rápakolják. Az elterjedése miatt sokkal egyszerűbb is támadni mindenféle szeméttel, több lúzer felhasználót tudsz palira venni 1 spyware progival. (de ahogy nő a népszerűsége a macnek egyre több a káros cucc arra is)

    Apró megjegyzésként: a mai napig 4.2.1-es iOS van a 3Gs telefonomon mert ha felteszem a 4.3-at vagy nagyobbat kb. fél nap alatt lemerül a telefon úgy hogy nem nyúlok hozzá és még csak JB-elve sincs. (így viszont már a 2.napban jár egy feltöltéssel)

    Kicsoda a Samsung? Na az ilyen megnyilvánulásoktól akadok le végleg.
    Az a cég akinek a telefonod a kijelzőjét és a memóriachipjét köszönheti! Nem csak gyártotta, összeszerelte, dobozolta, vagy licenszelte, hanem a technikai fejlődéséhez tevőlegesen hozzájárult (fejlesztett). Megjegyezném hogy valóban nem egy vezér IT cég de hardverben bőven az Apple előtt jár.

    Azt meg kétlem hogy el tudnék neked vagy bárkinek adni egy galaxy SII -őt almával a hátulján, hogy ez egy ájfón, és fordítva. – ennyit a formai hasonlóságról. Ilyen alapon mi is hasonlítunk egymásra neked is 2 szemed füled 1 orrod és egy szád van a fejeden.

  47. esetleg mással is el vagyok foglalva, de köszi 🙂

  48. @athis1975:
    Ezzel egyenlőre én is pontosan így vagyok. Azóta én se használok, ugyan a message csenter nem egy lock info, de azért nem rossz, az imessage na az sokkal jobb, mint a viber, na de az csak az ios5-el fog menni, tehát sok ember kiesik a régebbi telójukkal, bár hatha lesz azokra kliens progi. de azért. hmm, hmm… de azért nem érzem egy olyan nagyon nagyon “új” rendszernek. És a legtöbb embernek nem fog sok újdonságot hozni… remélem az akku-n javítanak, mert lassa nalig használok valamit és estére kaki. es új a teló… 🙁

  49. @Jadeye: Hát először nem vicceltem, de aztán énis nevettem 😀

  50. @Godlike: Kedves Godlike…

    Nem vagyok Apple zsoldos, nem fizet az Apple mert kiállok mellette, egyszerűen csak nem szeretem ha valakit/valamit meghurcolnak, olyan dolgok miatt amiről nem tehet.

    Más: Ha az Apple kéthavonta adna ki új telefont, szerintem akkor sem vennék mindíg újabbnál újabb modelleket. Ezért nem fogok iPhone 5-öt sem venni.

    A tudatosság számomra azt jelenti, hogy olyan dolgot nem veszek meg feleslegesen, amire nincs szükségem, és mivel az iphone 5 -számomra- nem tartogat semmi forradalmit (mint régen a Gyro, vagy a HDR, vagy retina display).

    Sajnálom, ha csak ennyit szűrtél le a mondanivalómból.

    Nekem volt 3G-m, 3GS-em és most van egy iPhone 4-em, mindegykiket tisztelettel használtam/tuk és utána is eladtam, hogy másnak is juthasson belőle.

    Nekem az Apple nem a személyreszabhatóság varázsát adta, hanem a megbízhatóság és az egyszerűség csodáját. Nekem ez kellett, ha másnak más kell engem nem zavar, én nem fikázom a másik márkákat, sőt a legjobb barátombak SonyEricsson XperiaPlay-e van, ami ugye Androidos, szerintem az is jó telefon.

    Arra viszont felhívnám a figyelmedet -és másokét is-, hogy az említett Samsung telefonok egy fillérrel sem olcsóbbak az iPhone-nál (független telefonokról beszélek).

    Samsung Galaxy S2 16GB (majdnem kifutó) – 169.900.- HUF átlagban
    Samsung Galaxy S 8GB (kifutó modell) – 89.900.- HUF átlagárom megy
    Samsung Galaxy Ace 2GB (hagyjuk…) – 56.790- HUF átlagban

    Namármost

    iPhone 4 16GB – 129.410.- HUF átlagban (khm…)
    iPhone 3GS 8 GB – 110.000.- HUF de sztem azért “jobb party” mint a Galxy S
    iPhone 3G 8GB – Már kapható használtan kb 45-50e HUF között…

    Nekem ne jöjjön senki azzal, hogy a Samsung a Csórók telefonja, mert ez csak parasztvakítás!

    A megbízhatóság számomra mindennél többet jelent, mivel az emberek képesek a legkevésbbé rá, ezért örülök, hogy legalább a telefonom az.

  51. @IBenito: nem értek egyet. Pl.: LED TV, 3d LED TV mindkettőt ők csinálták először és az övéké a legjobb. A telefonjaikról annyit, hogy régen saját maguktól is tudtak csinálni

  52. @Arazriel:
    Ha már árakat idézel, akkor pontosítanék egy ismert ár összehasonlító oldal alapján:
    Samsung Galaxy S2 16GB: 131.500, HUF-tól
    http://www.argep.hu/product_1305416.html
    Iphone 4 16GB: 156.950- től
    http://www.argep.hu/product_1299567.html

    Szóval néhány fillérrel azért olcsóbb a Galaxy S2.

    A “majdnem kifutó”, “kifutó”, és “hagyjuk” megjegyzéseid megmosolyogtatóak. Hiszen S2 eladásai dübörögnek, hardware alapjai simán képes lesz az újabb android rendszerek fogadására, ha valaki arra izgul, de a jelenlegivel is bőven használható. A sima S még mindig kapható, mert árban máshol versenyez, és igaz ez az Ace-re is, ami az egyik legjobb alternatíva annak, aki mondjuk belépő modellt keres. Tehát ebből is látszik, hogy a Samsung minden felhasználói réteget célba vesz, aki okostelefonra váltana, még akkor is, ha nem szándékoznak 100e felett vásárolni függetlenül, vagy nagyobb díjcsomagokat bevállalni évekre, és nem izgatja őket a kijelző és a kamera elbontása, a telefon proci sebessége, és miegymás, hanem örülnek, hogy van egy érintőkijelzőjük, amin megy a net böngészés és az email, meg pár program, ami így is jóval több a leváltandó telefonjuk tudásánál.

  53. @Arazriel: Figyelj már … még hogy mindenki az Apple-től lop… nevetséges.
    Olvasol nézel néha híreket? Az IT szektorban mindenki “lop” mindenkitől. Az Apple ugyanúgy lop (vagy nevezzük szabadalomsértésnek) mástól mint ahogy tőle lopnak.
    Amúgy idei júliusi hír hogy megegyezett az Apple és a Nokia, több évi pereskedés után és az Apple fizet mint a katonatiszt a eddigi lopásaiért, vagy szabadalomsértéseiért, kinek hogy tetszik.
    Bezzeg erről nem csinálnak reklámkampányt.
    Szóval szerintem le kellene szállni a magaslóról és abbahagyni bármilyen cég egekbe emelését, mert egyik sem különb a másiknál, az Apple egy pont ugyanolyan beképzelt, nagyképű óriásvállalat, mint a többi ahol a profit az elsődleges szempont, és a júzer az utolsó.
    És még mielőtt bárki is a szememre vetne bármit, igen iphoneom van, szeretem, de csak egy eszköz amitől nem leszek sem jobb, sem rosszabb.

  54. @Arazriel:
    “Hat: Elárulnám, hogy az Androidban a Safari egyik opensource verziója van a mai napig (amit az Apple adott oda), sőt mind az iOS és mind az Android egy-egy Linux/UNIX alapú rendszer. Ha az Apple meg akarta volna gyilkolni az összes telefonos céget, Megveszi a mobil/okostelefonokra az unix alapú szoftverek kizárólagosságát. És akkor mindenki meghalt volna, mert a Symbian egy kalap kaki, ez nem is vitás…”

    erre szeretnék reagálni:
    – az andriod browsere nem a Safari egy opensource verziója, hanem az opensource webkit-re épül, amit eredetileg az Apple szedett le (“lopott” a te fogalmaid szerint) az opensourse Konqueror KHTML böngésző könyvtárából, majd később a KDE Project, az Apple, a Nokia, a Google, stb. fejlesztettek tovább. a WebCore és JavaScriptCore része GNU LGPL, a többi BSD licenszű. tehát megfeszülne se sajátíthatná ki az Apple. http://en.wikipedia.org/wiki/WebKit
    – az android Linux kernelen alapul, ami egy UNIX-jellegű ingyenes oprendszer. a UNIX-ot eredetileg az AT&T fejlesztette, aztán egy jogi hiba miatt ki kellett adniuk a forráskódot. azóta vannak licenszelt, fizetős rendszerek, mint a Solaris, vagy az OS X, és vannak az ingyenes UNIX-jellegű rendszerek, mint a Linux, BSD, stb. ez utóbbiak mind GPL licensz alatt állnak, tehát ismét, ha az Apple megfeszült volna se sajátíthatta volna ki se UNIX, se a Linux kernel használatát semmiféle eszközön. http://en.wikipedia.org/wiki/Unix, http://en.wikipedia.org/wiki/Linux, http://en.wikipedia.org/wiki/Android_(operating_system)

    nem ártana kicsit tájékozódnod ezekben a dolgokban, vagy nem beszélni róluk.

    csak még egy dolog a sok közül, amit nem az Apple talált ki, de mindenki azt hiszi: az ún. “chiclet” billentyűzet, amit a MacBookokon használnak. na ezt a Sony már korábban alkalmazta, az Apple a 2006-os szérián hozta be (“lopta”).

  55. @Godlike: Lehet hogy úgy van ahogy gondolod.Viszont a hardware gyárto cégek sorban állnak és lehet hogy sokáig nem fog gyártani a Samsung az Apple -nak de lehet hogy igen.Nekem csak az a véleményem hogy a Samsung tul sok mindent gyárt a mosogéptol a porszivoig stb. és biztosan nem hal éhen,szerintem csak egy dolgot tud jol gyártani az a kijelzo mert memoria terén azért akad pár komolyabb ellenfel.Nagyon sok már a pc gyárto rengetek az elektronikus hulladék, hetente jelennek meg más más cégek új alkotásai.Szerintem nincs szukség ekkora választékra mert a fele a szemétben végzi értéktelenul.

  56. @Arazriel: Elnézést nem akartam sértőn fogalmazni. Meghurcolásról annyit, hogy ok nélkül gyalázol egy gyártót, mint ahogy a nagy applefanok szokták, ez iránt akartam kifejezni ellenérzéseimet…

    @zoleesever: Tudod az a sok elektronikus hulladék, nagyon sok embernek jelenti a megfizethető modern technikát. Attól hogy sok mindent gyártanak még egyik termékük sem lesz vacak, egyszerűen nem Te vagy a célcsoport. Milyen Iphone-t tudsz venni egy Galaxy Ace árából?
    Használt lestrapált 3G-t amit maga az apple vágott haza a 3.2.1-el?

  57. @iben: Kedves iben,

    Tudok az open source licencekről, és azt is pontosan tudom, hogy ez csak addig van így amég valakinek nincs elég pénze, hogy privatizálja.

    Sonny Vaio-ból soha nem adtak el annyit hogy az Apple-nek megérje lopni, mert nem volt siker soha. Ja és az árából veszek inkább MacBook-ot. Mellesleg, szedd már szét a két billentyűzetet és nézd meg magadnak. LOL.

    @Godlike: Nem volt sértő. Tényleg nem tekintem magam zsoldosnek, nem verem itt a nyálam minden bejegyzésnél de egyre inkább az a gyanúm, hogy a gyerekes “más-gyártó” rajongók, eljönnek fikázni az Apple-t egy Apple fórumra…

    Miért is nem röfögnek a “más-gyártó” fórumon? Ja… MERT NINCS IS!
    (biztosan lesznek linkek, hogy de igen van, csak a goldenblogon nem volt egy sem az első 10 ben)

    Asszem egyébként mindenki félreértett…

    Nem mondom, hogy az Apple szent… de valljuk be bármit is “lopnak” innen vagy onnan, abból olyan terméket csinálnak, amilyet mindenki szívesen látna az otthonában! Bizonyos embereknek fáj, hogy ezek drága cuccok, de én 100% biztos vagyok benne, ha megkérdeznék ramdsomra egy embert, hogy szeretne-e kapni egy Mac-et, tutira igen-t mondana.

    Az én műszak analfabéta anyám is vett egyet és tudja használni. A windows-al mindennap hívott valami miatt.

    Engem spec nem érdekel, hogy itthon majd nem lehet kapni Samsung telefont, őszintén lesz*rom…

    AZÉRT, mert marad éppen elég másik gyártó aki jobb telefont fog csinálni.

    Dióhéjban a jó termék legyen:
    – Szép formájú/tetszetős
    – Kényelmesen használható
    – Praktikus
    – Multifunkciós
    – Tartós

    LEGFONTOSABB: Legyen jó terméktámogatása!

    Ezt soha nem tudják a “többiek” prezentálni. Mióta nem tunják feltenni az emberek a legfrissebb Androidot? Nem is képes minden telefon futtatni.
    ROOT-olni kell ha fel szeretnéd tenni. A PORT-olással is problémák vannak…

    Én több szót nem fogok az Apple védelmében tenni itt, nincs is értelme, mert nélkülem is ők a legjobbak. EZ VAN.

  58. @Arazriel: 😀 Te vagy a legjobb!

  59. @Arazriel:
    Lehet nem vetted észre, de itt senki nem az apple-t fikázza hanem téged, aki azt hiszi Jobs bácsi maga találta ki a szentgrált, és még most sem az Ő ITben elért érdemeit szeretném csökkenteni.

    Valószínű azért itt “röfögünk” mert magunk is Iphonet használunk.

    Ha a pár százezer forintot szétosztasz mindenre igent mondanánk, ha villannyal megy, szar cucc nem lehet.

    A felsorolt 5db szempontodból 3 szubjektív (egyéni döntésen áll) ha valaki mást tart annak, nem illik megszólni. A másik 2-nek minden okostelefon megfelel.

    A terméktámogatás nem egyenlő az appstorra,l akkor az Iphone magyarországi terméktámogatása sem áll valami fényesen. (csak a Starking alig több mint 1 éve hivatalos szerviz)

    Ehhez a root témához nem értek, de sikerült feltennem a Iphone 3G-re az apple által elérhetővé tett és támogatott utolsó iOS verziót és gyakorlatilag ment a kukába a teló, ugyanis nem hozta azt a felhasználói élményt amiért véve lett…

  60. @Arazriel: Kedves Arazriel: nem, ezek szerint nem vagy tisztában az opensource licenszek lényegével:
    GNU GPL : “A licenc lényege – más szabad licencekhez hasonlóan –, hogy a mű szabadon terjeszthető (akár pénzért is), és szabadon módosítható, de a terjesztései és a módosítások kötelezően szintén GPL licenc alatt kell, hogy megjelenjenek, így biztosítva, hogy a szabad tartalmakból készült bármilyen származékos mű is szabad maradjon.”
    Tehát nem addig szabad forrású, amíg valaki nem “privatizálja”, hanem addig, amíg szabad forrású elemeket tartalmaz, mert az ezeket felhasználó alkalmazásoknak is ilyeneknek kell lenniük.

  61. @iben:
    @Godlike:

    Pont.

    Ez egy fórum, ez az Én véleményem, nektek más. Rendben, semmi bajom ezzel.

    Engem spec nem zavar, ha a Samsung nem árulhat 3 terméket, mert soha nem fogok venni.

    Nekem mind a három típus (3G, 3Gs, 4) megfelelően működött a gyári szoftverekkel.

    Terméktámogatás: szoftvermarket, frissített gyári szoftverek, hibák kezelése, fórumok, ahol tájékozódhatsz. (Magyarországra nem érdemes Hivatalos – Apple céges – boltot nyitni)

    Ez egy összetett dolog, sok telefonom volt már, a legtöbbel gondjaim voltak.

    Most olyan telefonom van, amivel nincs gondom. Szeretem használni.
    Problem? 😛

  62. @Arazriel:
    Ha úgy veted fel, hogy bárki szeretne-e kapni egy Mac-et, akkor persze, hogy igen a válasz, de ha úgy, hogy választhat, hogy Mac-et, vagy ugyanabban az árban egy másik gépet kér, akkor már nem egyértelmű a válasz.
    Sok millió vásárló, aki a megtámadott Samsung telefonokat vette, szintén letette a szavazatát egy nem Apple termék mellett.
    Az Apple jó dolgokat gyárt, de mindig meglep, hogy egyesek mennyire elfogultak tudnak lenni a termékeikkel, mintha egy vallást gyakorolnának…

  63. @Zol7: Ez van. Nekem már gyerekkorom óta tetszik az Apple filozófiája. Egyszerűen ez jön be.

    Windows gépet használok, de ha módomban állna szó nélkül lecserélném.

    Ízlések és pofonok… Ettől szép az élet.

    Nem tartom magam fanatikusnak, tudom hogy milyen hibái vannak a termékeknek, de hát nem lehet mindenkinek megfelelni! Én az elégedett kategória vagyok. Miért ne ajánlhatnám akkor szívből bárkinek?

  64. @Arazriel:
    Persze, hogy ajánlhatod, csak nem kell (vagy inkább nem ildomos) tények ferdítésével és csúsztatásával írni a konkurenciaharcról.


Add a Comment