fbpx Skip to content

Megjelent az iTunes 10.4.1

A hétvégén az Apple kiadta az iTunes 10.4.1-es verzióját, mely leginkább hibajavításokat tartalmaz:

  • Médiagombokkal ellátott billentyűzeteknél iTunes-os lejátszáskor a gombok eddig nem mindig működtek rendeltetésszerűen,
  • Borító csatolási probléma javítása dalok és videók esetén,
  • HD-film vásárlása esetén eddig időnként kifagyott az iTunes,
  • Mac esetén alvásból való kinyitás idejének csökkentése,
  • VoiceOver hibajavítás.

A verzió jailbreakbiztos, tehát bátran frissíthettek.

Jó nekünk a lekerekített kapcsológomb

Az Apple az iOS 5-ös verziójában módosította a kapcsolók kinézetét. Ezek eddig szögletesek voltak, az új változatban azonban a sarkok lekerekítettek lettek. Azt tudtuk, hogy Jonathan Ive, Apple vezető designere szeret új megoldásokat alkalmazni, de most már tudományosan is bebizonyították, hogy a lekerekített sarok jobb, mint a szögletes.

Az UXMovement szerint azért jobb a lekerekített megoldás, mert ebben az esetben a szem az adott alakzaton belüli tartalomra fókuszál, így könnyebb a választás, míg szögletes alakzat esetén elsősorban kívülre irányul a figyelem.

Nem hiszem, hogy ez sarkallta volna a módosítást, én magamon nem vettem észre ezt a hatást, de a lekerekített sarkok modernebb benyomást keltenek. Nektek mi a véleményetek?

Olvasd el a hozzászólásokat is

33 Comments

  1. Nekem a régi is tetszett, de ez is jól el lett találva.

  2. Jonathan Ive, esetleg Johnny Ive, de nem Ivy 🙂

  3. OFF:

    iPhone 3GS 4.3.3 szokftverrel.
    Kicsit lelassult a telefonom, már mindennel próbálkoztam, bezártam a futó programokat, újraindítottam, és még mielőtt a rosszmájúak benyögnék, nem pakoltam tele mindenfajta szeméttel.

    Kérdés:
    Nem akarok frissíteni magasabb verzióra, mert kell a JB. Régebbi backupra sem szeretnék visszatérni, egy tiszta és friss rendszert szeretnék. Hogyan tudom úgy visszavarázsolni a 4.3.3 szűz példányát, mintha most telepítettem volna? (Gondolom az Apple már nem írja alá a 4.3.3-at.)

  4. @PetiG87: köszönjük, javítva 🙂

  5. Nekem aztán tök mind1 milyen a gomb.
    Az új nekem a gyermekkorom gagyi műanyagjátékai tolózárát idézi.
    A régi jobban tetszik, de mint mondtam: lényegtelen.

  6. Na azért támadt még egy gondolatom. Az lekerekített azért is tűnik kevésbé modernek, mert ha pl otthon le akarnék gyártani egy ilyen kapcsoló akármiből az uj változatot siman egy fúróval meg egy darab “ruddal” meg lehetne oldani, a régihez kéne egy jó kis mera, vagy több órás reszelgetés! (bonyolultabb forma gyártás szempontjából) 😀

  7. mera = maró (bocs)

  8. Nekem tetszenek az új gombok, nem tudtok véletlenül egy témát 4.2.1-re ami ‘átalakítja’ a gombokat ilyenre?

  9. Sziasztok!
    Lenne egy kérdésem felétek.
    Beküldtem az Iphone 4-em a szervízbe mert a home gomb sokszor nem működött. Bent azt mondták,hogy SWAP -ták. Mit jelent ez pontosan?Kicserélték egy újra vagy csak a belsejét cserélték?

  10. @secret: Cserét jelent maga a szó. Amúgy nekem is csinálja ezt a hibát sőt a feleségemé is, meg a haveromé is. Arra a következtetésre jutottunk ha nem nyitjuk meg a skypot meg a Facebookot (utobbinál a pusht is kikapcsoltam) akkor a hiba nem jön elő. Olyan mintha ezeknek a bezárását követően futnának a háttérben továbbra is.

  11. @secret: Csontnélkül bevették szervizre?
    Vagy náluk is reprodukálta ezt a “hibát”?

    Csak azért kérdezem, mert nálam is szokta csinálni, de ha beviszem, s ott nem produkálja, akkor max egy jót mosolyognak, hogy pedig ez működik…

  12. Ez a lekerekítés ez tényleg durva, az elején el se olvastam a cikket (elöbb mindig megnézem a képeket hátha van valami izgalmas amivel érdemes lenne kezdeni xD ) és nézem hogy mivan itt nagyobb felirat vagy sötétebb vagy kisebb a doboz. És tényleg sokkal jobban kiemeli azt h on vagy h off
    De ettöl függetlenül nekem nem nem tetszik hanem ronda és kész 😀 sokkal szebb a lekerekített négyzet…amúgy meg a kék-fehér úgyis kiemeli de tök m1…

  13. Most hogy jobban megnézem szerintem nagyobb amúgy az ON/OFF felirat a lekerekítettben 😐

  14. Elnézést az OFF-ért, de kérdeznem kell valamit, hátha találkoztatok már ilyennel!

    Itt van nálam egy haverom 8GB-os 2G-je ami egyik napról a másikra megadta magát úgy, hogy alul nem tudod a csúszkát elhúzni és nem tudod ez miatt használni a telefont. Felül a kikapcsolás csúszka az szépen működik és ki is lehet kapcsolni, de alul nem megy! Raktam már rá gyári és custom firmware-t is, akkor is ugyan ez a helyzet. 3.1.3 van rajta, eddig is az volt. Milyen jellegű probléma lehet ez, Találkoztatok már ilyennel?

  15. nekem se működik rendesen a home gomb hol érzékeli hol nem hol duplának veszi, ja és elég erősen kell nyomni hogy működjön ha csak simán megnyomja az ember nem érzélkel semmit. Kikapcsoltam a facebookot és skypot is ahogy írták előttem de semmi javulás. Csak a szervíz maradt akkor? 🙁

  16. “Azt tudtuk, hogy Jonathan Ive, Apple vezető designere szeret új megoldásokat alkalmazni, de most már tudományosan is bebizonyították, hogy a lekerekített sarok jobb, mint a szögletes.”

    Aha, szóval a lekerekített sarok jobb? Akkor miért nem azzal kezdte az Apple, miért a rosszabb megoldást alkalmazta?

  17. @Zuzzer: Hardver hiba. Érintőpanelt kell cserélni rajta, mert nem érzékel csíkban. Én is jártam már így, csak nekem a képernyő bal oldalán volt egy keskeny sáv, ahol nem érzékelt. Általában ütéstől, eséstől válik ilyenné.

  18. @Zuzzer: típushiba, elhullhatott a touchpanel. a szervizünk meg tudja csinálni. lehetséges, hogy csak kilazult a csatlakozása, azt olcsó helyretenni, de ha maga a panel adta meg magát, az sokkal drágább, mert csak az LCD-vel együtt cserélhető. vidd el a szervizünkbe, megnézik a srácok, és mondanak rá neked egy árajánlatot, aztán el tudod dönteni, mi legyen: http://iszervizpont.hu

    @huszar90: a home gomb is meg szokta adni magát. szintén szerviz, könnyen cserélhető. te is vidd el a szervizünkbe, megnézik, és megmondják, mennyi lenne: http://iszervizpont.hu

    @john42: könnyen lehet, hogy csak közben készült el a tanulmány, és mikor kiadták a készüléket, még nem tudták? 😉

  19. @huszar90: Hardver hiba. A sok használattól a kapcsoló érintkezője kontakthibás lett. Vagy kicseréled a gombot, vagy pedig szétszeded a gombot és egy kis denaturált szesszel áttakarítod belül. Ha garanciális, akkor egyértelmű, hogy szerviz. Én szét szoktam szedni, ha ilyen hibával találkozom. Utoljára fél éve jártam így a saját telefonommal először. Kitakarítottam és azóta is tökéletes.

  20. iphone 4 home gomb: öcsémnek is egyre rosszabb lett, bevitte tmobile ba 2 hét alatt kérdezősködés nélkül kicserélték. Ha valaki nem akar home gombbal szarakodni, én aktivátorral használom. home gomb szimulálás pl nekem jobbra huzom a status baron az ujam illetve ha megrazom a telefon

  21. @Jadeye: LCD-vel kompletten? Létezne, hogy a 2G-nél még nem lehetne különválasztani? Mert cseréltem már pár 3G, 3GS érintő panelt, nem kijelzőstől. Csak mert kijelzőstől iszonyat drága az érintőpanel, holott maga a panel <=10.000HUF komplett szerszámkészlettel.

  22. @JEROME: Nincs activatorhoz valami plugin amivel a fényerőt tudnám szabályozni mondjuk hangerő gombokkal? vagy csak egyszerűen odaugrik a fényerő menüjéhez?

  23. @hepike: létezik bizony sajnos, az iPhone 2G esetén ugyanis még ugyanúgy egybe volt a kettő, mint ahogy egyben van most az i4 esetén is.

  24. Ejha, ezt nem tudtam, ezért is kérdeztem. Az i4-t pedig csak sejtettem. Az SGS is így járt. Erősödik bennem az érzés, hogy tökéletes nekem a 3GS(különben is most kapott új aksit meg szalagkábel-kombót) 😀

  25. @Jadeye: Nekem is mint írtam szokott ilyen gondom lenni, van mikor napokig nem csinálja van mikor gondol egyet és nem akar reagálni. A gondom az 2x indultam el a szervizbe, útközben probálgattam, persze, hogy akkor nem tudtam előidézni, így meg elég gáz bizonygatni , hogy hibás. Amúgy sok Iphone 4es ismerősöm küzd ezzel a hibával. Személy szerint Én ürülnék ha valami más megoldással váltanák ki a Home gombot, pl az érintős változattal amiről szólnak legújjabb pletykák.

  26. @athis1975: én remélem sosem tüntetik el róla a “kattogós” home gombot… A megoldás az lenne, ha minőségibb kapcsolót gyártanának.

  27. Na a médiagombokat csak nem sikerült megcsinálniuk…
    Továbbra is csak akkor működnek ha az iTunes az aktív ablak, szóval pont akkor nem lehet őket használni mikor kéne. 10.4-ben valamit nagyon összekuszáltak, mert azelőtt működött rendesen.

  28. @Njoci: a 10.5 beta-val nincs gond Lion esetén, szóval ha más nem, majd az megoldja. pár tizedmásodpercet késik mondjuk néha, az tény, de ez még ráfogható a Lionra is.

  29. Nekem tetszik ez a kerek megoldás, tényleg modernebb.

  30. @Enjoy: Mivel nem mindig produkálta a hibát ,ezért készítettem róla egy 5 perces videót emlyben jónéhányszor látható volt 🙂
    Így nem igazán tudtak belekötni. Holnap kapom meg az új készüléket .

  31. A Lekerekített kapcsolókkal nincs baj, bár eleinte fura lesz….
    Az iTunes update-nek külön örülök, nálam nem működtek a médiagombok a klaviatúrán.

  32. @Jadeye: Köszi az infót, elmondom a havernak és majd eldönti, hogy mit kezd vele…

  33. tényleg nem javult semmit…. B..szhatom a médiagombjaimat.


Add a Comment