fbpx Skip to content

Az Apple magyar idő szerint ma este kiadta az iOS 4.3.4-es verzióját, ami gyakorlatilag a JailbreakMe 3.0 által kihasznált PDF-sebezhetőségeket javítja. Az Apple tudásbázisában található cikk elég szűkszavú a frissítéssel kapcsolatban, de akit bővebben is érdekel a téma, az erre találja azt meg (angolul): HT4802. Mivel sok változás nincs a 4.3.3-hoz képest, így az annak a megjelenéséről szóló cikkünk egy részét most át is másolnám ebbe is, mert nagy része most is igaz.

A leírásból tehát kiderül, hogy a 4.3.4 is csak egy bugfix-release, így nem feltétlenül életbevágó feltenni. Ha nem jailbreakelsz, és nem is akarsz, akkor mindenképp javasolt feltenni a frissítést, hiszen súlyos biztonsági hibát javít. Viszont ha jailbreakelsz is, akkor semmiképp se frissíts, mert pont a jailbreaket lehetővé tévő hibát javították benne! (Ebben az esetben a PDF-sebezhetőséget a Cydiában található PDF Patcher 2 csomag telepítésével tudod befoltozni, ha zavar. Ezt a csomagot, mint ahogy a jailbreaket is, egy restore szintúgy törli, így egy 4.3.3-ra való restore után ismét használhatod a JailbreakMe-t a jailbreakhez.)

Ahogy minden alkalommal, most is nagyon fontos, hogy ha valaki még nem tette, azonnal mentse az SHSH-kat a 4.3.3-hoz, mert az Apple hamarosan nem írja majd azt többé alá! Az SHSH-kat akkor is érdemes lementened, ha nem jailbreakelsz, mert így ha netán összeomlik a rendszer, vagy bármi más okból újra kell tenned, az SHSH nélkül kizárólag a legfrissebb hivatalosan elérhető firmware-re tudsz majd restore-olni!

Az SHSH-król és azok fontosságáról, valamint a TinyUmbrelláról itt írtunk korábban: Mi az az SHSH, és hogyan működik a TinyUmbrella?

Ha frissítéskor bármi hibaüzenetet kapnál, akkor itt érdemes szétnézned: Leggyakoribb iTunes hibaüzenetek

Az iOS 4.3.4 nem feltétlen jelenik meg mindenkinél azonnal, de aki szeretné letölteni, az az alábbi, közvetlen linkeken keresztül teheti meg egyelőre, és a megszokott módon betallózva tudja azt feltenni (OSX alatt ALT, Windows alatt SHIFT lenyomása mellett kell kattintani az Update vagy a Restore gombra az iTunes-ban).

Közvetlen letöltési linkek:

Jailbreak?

Mivel a 4.3.4 épp a jailbreaket lehetővé tevő hibát javítja, így egyelőre természetesen semmi információ nincs arról, hogy mikor lesz rá bármi is, vagy lesz-e egyáltalán. Ne frissíts, és kész. Az iTunes úgyis többször rákérdez, így bármikor rányomhatsz a Cancel-re, vagy ha már netán elkezdte letölteni a firmware-t, az is pár perc, ami alatt bátran kihúzhatod a kábelt a készülékből, és nem történik baj. Ha “véletlenül” mégis frissítettél, legalább legyen SHSH-d a 4.3.3-hoz, hogy azt vissza tudd tenni. Ha nincs SHSH-d, és frissítettél, akkor pedig így jártál sajnos. Ne frissíts.

Ugyanígy nincs hír esetleges új függetlenítésről sem. A 3GS esetén az esetleg feltett 06.15-ös iPad-es basebandet a 4.3.4 sem frissíti!

***

Frissítés #1: tethered jailbreak 4.3.4-hez

Jailbreak esetén a cél mindig az untethered, avagy kábelnélküliség. Ez ugye azt jelenti, hogy ebben az esetben az újraindításhoz nem szükséges a készüléket számítógépre dugni, mert a rendszer jailbreakestül is képes önállóan betölteni. A tethered jailbreak a 4.0 óta valójában semi-tethered, tehát ilyenkor mégis betölthet a módosított rendszer megfelelő körülmények között gép nélkül is – de ebben az esetben nem tölti be a jailbreaket, így a Cydia vagy bármi más jailbreakes alkalmazás azonnal kilép. Ha viszont olyan kiegészítőt telepítettünk, ami alaposan belenyúl a rendszer és/vagy a SpringBoard működésébe, tehát például MobileSubstrate-ot használót, akkor a rendszer nem tud számítógép segítsége nélkül betölteni. A tethered jailbreakek általában nem javasolt módszerek, inkább csak kényszerhelyzetben használandók.

A 4.3.4 esetén is van már lehetőség tethered jailbreakre. Az első lehetőség, ha szokás szerint a legutolsó hivatalos redsn0w verziót használjuk a 4.3.3-mal kombinálva. Természetesen ilyenkor a rendszerünk a tethered jailbreaken túl egy 4.3.3/4.3.4-keverék lesz, ami akár újabb problémákat is okozhat, ha olyan fájlok is változtak a 4.3.4-ben, amiket a jailbreak módosít. Ezt mi nem próbáltuk ki, de eddig minden korábbi alkalommal működött. Viszont az iPad 2 esetén ez nem használható, mert azt nem támogatja a redsn0w.

Második lehetőség a Pwnagetool (csak Mac-re van) és szokás szerint a nemhivatalos bundle-k használata, amivel custom 4.3.4-es firmware-t készíthetünk. Ez szintén csak tethered, és szintén nem támogatja az iPad 2-t, valamint a custom firmware miatt restore-t igényel. Persze nem gyerekjáték ez sem, Mac nélkül, és gyakorlat vagy kis hozzáértés hiányában nem érdemes nekiállni. Ha valakit mégis bővebben érdekelne a téma, akkor a redmondpie-os srácok cikkéből tud tájékozódni.

Frissítés #2: redsn0w 0.9.8b3

A dev-team frissítette a beta redsn0w-t, így az az iOS 5 beta-k mellett képes tethered (gépre dugós) módon jailbreakelni az iOS 4.3.4-et is. De ez kizárólag a jailbreakes alkalmazásokat fejlesztők számára való! Ha ugyanis egyszerű felhasználóként jailbreakelsz, akkor NE frissíts 4.3.4-re, mert nincs semmi értelme!

A beta redsn0w az alábbi linkeken érhető el:

Frissítés #3: 3G-s iPad 2 – fontos információ!

Ha basebanddel rendelkező iPad 2-d van (Európában ez a 3G-s változat), és jailbreakelted, vagy bármikor később szeretnéd jailbreakelni, azt véletlenül se frissítsd 4.3.4-re! Ugyanis ha az Apple majd nem írja alá többet a 4.3.3-mat, akkor azt az iPad 2-t NEM fogod tudni még mentett SHSH-val sem visszatenni a 4.3.3-ra! Ebben tehát a mobilnetre is képes iPad 2 különbözik minden eddigi készüléktől, mert azokat ilyenkor is lehet downgrade-elni, ha van SHSH-d a korábbi verzióhoz. (Figyelem: ez csak OS downgrade, ne tévesszük össze a baseband downgrade-jével!)

Ha tehát 3G-s iPad 2-d van, és akarsz jailbreakelni, mihamarabb restore-old 4.3.3-ra, mert ha az Apple bezárja a 4.3.3 aláírási ablakát, többet nem fogod tudni 4.3.3-ra restore-olni! És a továbbiakban óvakodj a firmware-frissítésektől is!

Figyelem! A Szifon.com nem javasolja a fenti megoldásokat! Kérünk mindenkit, hogy mielőtt bármit is tenne a készülékével, figyelmesen olvassa el a cikkben foglaltakat. Az itt leírtak el nem olvasásából vagy meg nem értéséből fakadó, vagy bármi egyéb problémákért nem tudunk felelősséget vállalni, mindenki a saját felelősségére tesz az eszközével bármit is.

(Ennél a cikknél minden más, OFF-topic hozzászólást törölni fogunk.)

Olvasd el a hozzászólásokat is

79 Comments

  1. Természetesen nem frissítünk, várjuk az 5-ös verziót és jailbreak lehetőséget 🙂

  2. Most kezd el kekeckedni a vodas iphonem eldobja a hívást 1-2percen belül!!!
    Hol van a hivatalos márkaszerviz?
    Mert a vodaba nem viszem be mert ok is tovább küldik.

  3. Sziasztok! Csak egy kérdés. Ok, ez javítja a pdf “hibát”. De az ipad2-t leszámítva eddig is vol jailbreak: sites . google . com / a / iphone-dev. com / files/ home/ redsn0w _ mac _ 0.9.6rc16. zip?attredirects=0&d=1
    Ezt a rés is javították? Mert ha jól tudom ez egy tök más hibát használt ki nem?

  4. Mielőtt a szervízbe rohangálnál, csinálj rajta egy restore-t…

  5. @szebi: mindenki továbbküldi, itthon nincs hivatalos level 2 szerviz… de egyébként így van, restore, és set up as new iPhone.

  6. @expa: jailbreak?!?! ammeg mi ?!?! 🙂 🙂 🙂

  7. @takeap: állított itt olyat valaki hogy nem volt? nem. de a 4.3.4 ettől függetlenül a jailbreakme által kihasznált pdf-hibát javítja, és 4.3.4-re jelenleg semmilyen módon nincs untethered jailbreak. ergo nem értem, hogy jön ide a redsn0w.

  8. mióta felraktam hibaüzenetet dob ki ha AppStore bol akarok valamit letolteni. 1004 error próbálkozzon később !

  9. @styf: nalam 1db iphone 4-re felrakva tokeletesen megy… minden mas keszulekben ios5b3 van

  10. és esetleg nem tudja valaki hogy tudom megoldani ezt a problémát mert elég duhito hogy nem tudok semmit letolteni AppStore bol

  11. a készülékem 3GS Tmobile nincs jailbreakelve teljesen tiszta

  12. @styf: valami a netkapcsolatoddal nem oké. mobilnet, vagy wifi? reset network settings (hálózati beállítások törlése) volt már? wifi esetén a routert újraindítottad már?

  13. @Jadeye: Bocsánat, ha értetlennek tűnt a kérdésem, nem annak szántam, csak nekem nem volt világos, de köszönöm a válaszodat. Amúgy sem frissítettem volna, mert minek, csak mindenhol csak arról írnak, hogy a pdf “hiba” javításra került, és ezért kérdeztem rá, hogy a másik “rést” is betömték e… (a redsn0w meg úgy jött ide, hogy az volt ami eddig törte a telefont 4.3.3 alatt kivéve az ipad2-t nem? és aztán kiadták ezt a weblapos módszert, ami viszont már mindent tört) Köszi még egyszer a választ.

  14. mobilnetnel és wifinel is előjön az 1004 hiba routert újraindították már net beallitásokat is reseteltem és a hiba meg mindig megvan

  15. @styf: és restore, majd set up as new iPhone után is?

  16. azt meg nem próbáltam , egy kis segítséget kérnek hozzá mert meg nem vagyok egy szigon zseni:)

  17. @styf: nyomsz egy restore-t iTunes-ban (minden adatod elvész a telefonról!), majd a végén, mikor kérdezi, hogy visszaállítsa-e backupból és válaszd ki a backupot (alapból ott lesz a legutolsó backup kiválasztva), azt mondod, hogy set up as new iPhone. ekkor teljesen szűz lesz, mintha csak most vetted volna ki a dobozból.

    ha így is gond van, akkor az egyszerre gond a mobilszolgáltatódnál, és egyszerre gond az internetszolgáltatódnál, tehát az Apple-nél vagy a feléjük irányuló kapcsolatban van a gond, és akkor kénytelen vagy várni. de ahogy már írták mások, nekik nincs gondjuk, tehát a hiba nálad lesz.

    ha szűz iPhone-ként nincs gond, akkor valami beállítási dolog volt a készüléken, ami a backupban is benne van, így azt ne tedd vissza, mert akkor a hiba is visszakerül.

  18. Csak a telefonban kellett egy teljes beállítás restore!! Hiba megszűnt köszönöm a segítséget

  19. @ Jadeye:

    Rendben hozzákezdek!

  20. Sziasztok!
    Ha most akar valaki venni ipad2-t akkor már semmi esély a jailbreakre?

  21. @btoma75: a .hosts fileodba van a baj szerintem… indítsd el a TinyUmbrellát, és szedd ki a pipát a request SSH from cydia elöl és elméletileg működnie kell utána 🙂

  22. @btoma75: szerinted miért szerepel a cikkben ez a rész? 😉

    “Ha frissítéskor bármi hibaüzenetet kapnál, akkor itt érdemes szétnézned: Leggyakoribb iTunes hibaüzenetek”

  23. @arcs5:
    Sajnos nem segített… 🙁

  24. @Jadeye:

    itt sem találtam olyat ami segített volna, DFU módban is próbálta, ugyanaz…

  25. @btoma75: olvasd végig, csináld végig, újraindítás, mennie kell, mindenképp:

    “Error 3194, avagy “Device not eligible”: […] Ha azt szeretnéd, hogy frissüljön a baseband, mert nem számít a függetlenítés, akkor az Umbrellában vedd ki a pipát az Advanced fülön a “Set hosts to Cydia on exit” opció elől, majd zárd be az Umbrellát. Másik lehetőségként a hosts fájlból kell kitörölni minden olyan sort, amiben a gs.apple.com cím szerepel. Bármelyiket is választod a két módszer közül, utánuk minden esetben törölni kell a DNS-cache-t, vagy újraindítva a számítógépet, egy újabb restore szükséges.

  26. 3gs-nél 4.3.3 ra való frissítés után merül az akkumulátorom mint az állat…gps, 3g, push, wifi kikapcoslva mégse nagyon bír egy napot az akku. Valaki tapasztalt iylet? Ja JB nélkül is ugyanigy merül. Biztos nem az akku szar mert 4.3.1-el minden okés volt és egyből frissítés után lett iylen… 🙁

  27. @balu0102: backupot tettél vissza itunessal?

  28. @Jadeye: Benne van a Set hosts to Cydia on exit nevében is , hogy nem az Apply után állítja be hanem amikor bezárod a TinyUmbrella-t, csak akkor lép érvénybe a beállítás.

  29. Sziasztok. Sorry, az offért, de érdekelne, hátha valakinek van valami ötlete. Na szóval a gondom az, hogy van egy iphone 3G telóm, (AT&T hálózatfüggő) És egyszer csak gondolt egyet, lefagyott, Ujraindítottam, és azt vettem észre, hogy megnémult a teló. Semmi hang, telefonálás közben sem, még a zenéket sej átsza le. 3.1.3 ios volt rajta, frissítettem a rendszerét, 4.2.1 -re. Most 2 gondom is van, az egyik hogy továbbra sincs hang (bár egy két perc erejéig volt, de aztán ismét eltünt), a másik, hogy nem tudom függetleníteni a telefont.Valakinek esetleg valami ötlet?

  30. @KommyKT: no és? állítottam én bármi mást? nem. egyáltalán hogy jön ez ide? csak mert egy szó nem esett arról, hogy pontosan mikor írja be a hostsba, mert nem ez volt a lényeg, csak az, hogy egyáltalán beleírja, vagy hogy a felhasználó módosítsa a hosts fájlt saját maga, tökmindegy. ha meg bepipálod, apply, és újraindítod a gépet, ahogy le van írva fentebb, akkor talán nem zárja be az umbrellát a rendszer? de… bezáráskor meg beleírja a hostba, amit kell, így akkor meg eleve nem is értem a problémád.

    továbbá az umbrella 5.x-es verziója előtt bizony mindenképp rá kellett nyomnod az apply gombra, másképp ha bezártad, nem meglepő módon NEM írta felül a hosts fájlt…

    az umbrella 5.x-es verziói óta viszont nincs már ott az apply gomb, csak be kell pipálni, amit akarsz, és kész.

    de ettől függetlenül reboot vagy a dns cache törlését végrehajtó parancs nélkül nem meglepő módon nem törlődik a dns cache sem feltétlenül, így az is mindenképp szükséges, hogy biztos legyen a dolog…

  31. @Jadeye: Látszik hogy nem tudod még a saját leírásodat sem értelmezni, Azt írtad, hogy az Apply gomb kell hozzá “… akkor az Umbrellában vedd ki a pipát az Advanced fülön a “Set hosts to Cydia on exit” opció elől, és nyomj a jobb alsó sarokban az Apply-ra. Vagy a hosts fájlból ki …” Tehát egyértelműen azt írtad, hogy rányom az Apply-ra és készen is van vagy saját kezűleg módodítja a host fájlt.

    Azért ez elég elszomorító, hogy belekötsz amit írtam, és a saját írásodat nem tudod értelmezni (vagy megfogalmazni).

    “no és? állítottam én bármi mást?” igen állítottál mivel azt írtad, hogy … akkor az Umbrellában vedd ki a pipát az Advanced fülön a “Set hosts to Cydia on exit” opció elől, és nyomj a jobb alsó sarokban az Apply-ra.”

    “de ettől függetlenül reboot vagy a dns cache törlését végrehajtó parancs nélkül nem meglepő módon nem törlődik a dns cache sem feltétlenül, így az is mindenképp szükséges, hogy biztos legyen a dolog…”
    az előző hozzászólásodban még mindig nem ezt írtad

  32. @KommyKT: látod, az ilyen marhaságok miatt kell szinte minden leírást jóformán óvodásoknak szólóan leírni… azt ne írjam bele esetleg, hogy mivel, hogyan, és milyen erősen kell kattintani…?

    de mókás, hogy egy darab félreértelmezhető mondattagoláson lovagolsz, amit pont az eredményezett, hogy valaki számára anno nem volt egyértelmű, hogy az apply gombra is rá kell kattintani… érdekes módon mások megértették. de átírom.

    “no és? állítottam én bármi mást?” igen állítottál mivel azt írtad, hogy … akkor az Umbrellában vedd ki a pipát az Advanced fülön a “Set hosts to Cydia on exit” opció elől, és nyomj a jobb alsó sarokban az Apply-ra.”

    továbbra sem értem, mi ezzel a problémád. amikor a leírás készült, még a 4.x volt az umbrellából, és ha nem foglalkozol az 5.0 betakkal, nem is kell újabb (jó, a 4.3.4-es SHSH mentéséhez kell, de ott meg okafogyott, hisz azt az Apple mindenképp aláírja). így ha 4.x-es verziós umbrellában nem nyomtál az apply-ra, akkor nem írta felül a hosts fájlt az umbrella bezáráskor. ez azonban az 5.x-es umbrellában már nincs, így ezt is most átírtam, nehogy most meg valakit az zavarjon meg, hogy “dehátnincsisapplájgomb”.

    persze az én hibám, hogy próbálok az összes létező hülye kérdésre előre választ adni, megelőzve az ilyesmiket és a szándékos félreértelmezéseket.

  33. @Jadeye:
    köszi!
    Így sikerült!

  34. @daweed: válasszuk ketté a problémát:
    1. hang: ha egy restore, majd set up as new iPhone nem oldotta ezt meg, akkor könnyen lehet, hogy elkoszolódott a jack aljzat, beleragadt az érzékelőbe valami kosz. fújkáld ki, meg dugd bele és húzd ki belőle többször egymás után a füles csatlakozóját. ha ez nem oldja meg, elképzelhető, hogy hardveres a gond. ebben a szervízünk tud segíteni.

    2. függetlenítés: ez továbbra is a baseband függvénye. ha gyári 4.2.1-re frissítetted, és így a baseband NEM 05.13 vagy korábbi, akkor azt csak úgy nem lehet függetleníteni. ebben az esetben marad az iPad basebandes megoldás, de azzal eltúrod a GPS-t, és a jelenlegi állás szerint az többet nem is fog működni. tehát ez NEM ajánlott! erről itt olvashatsz bővebben: http://szifon.com/2010/11/29/ultra-recycle-az-extrem-ultrasn0w-iphone-4.1-fuggetlenites/
    http://szifon.com/2010/12/04/4.14.2.1-fuggetlenites-gps-problemak-uj-hacktivalas/

    esetleg próbálkozhatsz még Gevey SIM-mel, erről itt olvashatsz:
    http://szifon.com/2011/03/22/iphone-3g3gs4-fuggetlenites-nck-vagy-gevey-sim/

    más opciód nincs. mit ír modemverziónak a beállítások / általános / info alatt?

  35. @Jadeye: Szerintem a srácnak az volt a problémája, hogy írtál valamit, majd később máshogy fogalmaztál és az ő hozzászólásába kötöttél bele.

    Szerintem aki hibázik ismerje be! Én is szoktam …. néha 🙂

  36. Az miért lehet, hogy 5.0 beta 3-ról DFU módban felrakott 4.3.3-nak sikerült baseband downgrade? Mármint az iTunes nem szállt el hibával, és 4.10.01 verziót ír az about-ban.

  37. @Meta: mert az iPhone 4 speciálisan kezeli ezt, tehát azon ez mindaddig megoldható, míg az Apple hivatalosan aláírja az adott fw-t.

  38. Sziasztok!

    Off

    Nagy segitség kellene! Összetört az Iphone4-s telefonom, a szervizbe kaptam egy 3G telefont! Jailbreak nélkül hogy lehet bezárni a háttérben futó alkalmazásokat?

    Köszönöm!

    On

  39. Gabor94: igen a frissites utan itunes visszarakta a regi backupot. De ez eddig is igy ment es nem volt baj…mit csinaljak?

  40. @balu0102: restoreold 4.3.3-ra(ha van mentve shsh fájlod) és ne tegyél vissza bakcupot. 😛 telefonszámok, jegyzetek és a naptárak nem vesznek el ha pl. gmailel szinkronizálod restore előtt

  41. @gabor94: *backupot 😀

  42. @gtomi1: pontosan ugyanúgy, ahogyan az iPhone 4-en tennéd jailbreak nélkül. (multitasking listában hosszan nyomsz az ikonra, és bezárod a bal felső sarkukban lévő stoptáblával)

  43. @Jadeye: bocs, de a 3G -n nem működik a multitasaking! vagy esetleg én nem állítottam be valamit?

  44. Akkor nem is fut semmi 🙂

  45. Sziasztok! 4.2.1 fut az iphone 4-esemen greenpoison JB-vel. mivel mindenhol olvasom a figyelmeztetést, hogy a 4.3.3 blobját sürgősen el kell menteni, ha esetleg később úgy döntök, hogy visszatérek erre a verzióra, erősen gondolkodom, hogy gyorsan frissítek 4.3.3-ra, hogy menthessek, amíg az Apple aláírja ezt a verziót. Kérdésem: honnan lehet tudni, hogy még aláírja-e az Apple a 4.3.3. és ha igen, lehet-e tudni, hogy meddig. Másik kérdésem, hogy szerintetek érdemes-e a frissítéssel vesződni, i.e. jobb-e a 4.3.3 mint a 4.2.1 illetve nem lenne-e jobb most már várni az 5 végleges verziójára. Előre is köszönöm a segítséget.

  46. @gtomi1: simán 3GS-nek néztem, hiszen jailbreak nélküli multitaskingról beszéltél. ezért gondoltam, csak elírtad azt, hogy 3G, mert valóban, a 3G-n jailbreak nélkül bizony nincs multitasking. így viszont nem is értem a kérdést, hiszen ha nincs multitasking, akkor nincs is mit bezárni.

    @mcaleck: az már egyáltalán nem biztos, hogy tudsz frissíteni 4.3.3-ra, hiszen már a 4.3.4 a legfrissebb, és így már nem biztos, hogy az Apple még aláírja a 4.3.3-mat. de ettől függetlenül az SHSH mentéséhez eddig sem volt, és továbbra sincs szükség arra, hogy a menteni kívánt SHSH-val egyező verziójú OS legyen a készüléken, mert a készüléken lévő verziótól totál független, hogy az Apple mit ír alá.

    a frissítéseket pedig nem ok nélkül adják ki, tehát igen, javasoltabb a 4.3.3, mint a 4.2.1. az iOS5-re meg várhatsz még, pláne a jailbreakre majd.

  47. köszi a segítséget. a firmware frissítés után valami hibát ír ki, ha már nem írja alá az Apple a 4.3.3-t? vagy ezt honnan fogom tudni?

  48. + ha a blobot el tudja menteni a TinyUmbrella, az nem azt jelenti, hogy az Apple még aláírja?

  49. Sziasztok!
    Restoroltam a telómat, azonban az iTunes nem képes visszatenni rá a “régi” (tegnap esti) BackUp filet így viszont elveszett minden kontakt, beállítás stb.

    Hibaüzenet: “iTunes could not restore the iphone “iphone neve” because the backup could not be saved on the comupter”

    Mappa beállításban megnéztem a hozzáféréseket, minden Read&Write-ra van állítva, szóval nem tudom mi lehet a gond.
    Valaki tud valami megoldást esetleg?

    Bocs az Off-ért!

  50. Igen, a Google a barátom és erre a linkre már jómagam is rátaláltam, ámbár én nem új BackUp fájlt akarok létrehozni (ami működik is az alapján amit itt leírtak) hanem régi backup-ból szeretném visszaállítani az adatokat, beállításokat a telóra. Ez viszont már nem megy.

  51. Nekem van egy iPod Touch 4G-m és néha azt csinálja,hogy netezek és a képernyő teljesen fekete lesz majd kidob a főképernyőre és ezt megcsinálja minden 2. nap.Van valakinek valami ötlete,hogy ezt miért csinálja?

  52. @tombor: erre gondoltam: “iTunes may show this alert message If the existing backup file is locked, damaged, or unreadable.”
    valószínűleg sérült a backup, amit így nem tud visszatenni. esetleg backup extractorral megpróbálhatod kiszedni belőle a fájlokat, de azt csak jailbreak után tudod manuálisan visszatenni, mert backup javítására nincs mód, hogy utána azt az iTunes visszategye.

    @Vinbalazs001: és 4.3.4 van rajta? összeomlik a Safari, ami megesik.

  53. Eredetileg 4.1 volt rajta akkor is csinálta és csinálta 4.2.1-en és szinte az összes verzión.Most 4.3.4 van.

  54. @Vinbalazs001: és visszaállítod mindig backupból, vagy restore után set up as new iPod?

  55. Egy kérdés, még van aláírás 4.3.3-ra, vagy ma már megszűnt? Csak mert most készülök ipad2-t venni, és hogy sürgessem-e, vagy most már ráér? 😛

  56. @Jadeye: Megcsináltam a restore után a set up as new iPod-ot.Remélem nem csinálja többet.

    Köszi a segítséget!

  57. Sziasztok!

    Megosztom a tapasztalatomat veletek 4.3.4-el. Amióta feltettem azóta 100%- os töltötségről reggelre 80%-ra merült. Apple hivatalos fórumon találtam rá megoldást. Ki kell jelentkezni a készüléken az appstore-ból majd vissza. Nálam bevált!

  58. Sziasztok! Valamit nagyon nem jól csinálok.

    4.3.3 shsh mentésem megvan és mégsem lesz jó. Bent marad recovery módban és kiszedem umbrellával akkor is úgy marad. ilyenkor mit csinálok rosszul?

  59. annyit még hozzáfűznék,hogy 1013 s hibával eldobja és nem értem mit akarok én downgradelni mikor ua fw verziót töltöm vissza.

  60. @szebi: mégis milyen eszközről van most szó?

  61. @Jadeye:

    Bocsánat! fáradok!

    Iphone 4 magyar vodás

  62. Most úgy néz ki végigcsinálta! 🙂

    ireb r4 dfu mód majd custom fw és most már kéri a pint! de 2órát csak szenvedtem vele. 🙂 Pedig az elején ezzel is kezdtem. Lehet nem voltam eléggé körültekintő. 🙁

  63. @szebi: vagy tudod, csak “rosszul fogtad” 😉 a lényeg, hogy sikerült. 🙂

  64. igen 🙂
    Most kíváncsi leszek eldobja e majd a hívásokat.

  65. jailbreakme miért nem akar menni?
    nyomkodom a free-t és csak bővebb infót kapok….

  66. @Jadeye:

    köszi a biztatást!

  67. Töröljétek ezt és a 67 es hozzászólást légyszi.
    megoldottam. csak hosszan kell nyomni.

  68. Sziasztok! Bocsi, hogy ide írok, de olyan kérdésem lenne, hogy német vodafone-os iphone 4-et kaptam rokonoktól és azt hogyan tudnám függetleníteni, hogy magyar kártyát tudjak beletenni. firmware 4.3.3 baseband 4.10.01?

  69. Az iPhone 4 egyszerű 4.3.3. restore-nál is van valami vicc a korábbiakhoz képest?
    A végén 1013 hibával mindig recoveryben marad, umbrella 5, iReb, exitrecovery sem szedi ki. Ugyanakkor pl. 4.1fw-t simán vissza tudtam rakni. Tegnap du volt kb 28 restrore mindenféle verziót kipróbálva, de a 4.3.3 nem ment vissza. SHSH nyilván, van, 3 Win gépen próbáltam,

  70. @tibor64: nekem is ez a problémám… de én most recoveryben vagyok,megoldás?

  71. sziasztok !!!!! SOS A 4.3.3-at aláírja az apple még shs mentése nélkül ???
    Tudja valaki ?????
    Előre is kösz.

  72. @tibor64: custom fw-vel mennie kellene, úgy sem sikerült?

    @Anes: már nem írja alá.

  73. A 76.-ban linkelt leírás jó. Szépen kiszedte recovery loopból az iPhone 4-t 4.3.3 restore után. Ez fontos lehet, még sokan beleszaladnak ebbe a problémába. A Tinyumbrella fixrecovery és az iReb nem működött.

  74. A Tinyumbrella fixrecovery gombja nem működött, csak a leírás alapján a fixrecovery 4.3

  75. Egy kis segítséget kérnék iphone 4 4.3.4 jailbreak és eltünt a megjelenítő képről minden a kamera safari ipod itunes naptár youtube stb minden ami a kezdő kijelzőn volt a kontaktok is . mit lehetne ilyenkor tenni? egyszer már csinált ilyet 4.3.3 nál és akkor rá kellett raknom az újat csak az volt akkor az ötletem de azért írok mert nem akarom 4.3.5-öt rá rakni.


Add a Comment