fbpx Skip to content

Wifi szinkronizáció és iCloudos backup videók

Admin márt írt az iOS 5 második bétájának megjelenéséről. Az Apple ebben a verzióban engedélyezte a korábban beharangozott wifis iTunes-szinkronizálást és az iCloudos backup visszatöltést. A lenti két videó bemutatja a folyamatokat. A műveletek igen gyorsak, így nem vált valóra az a félelem, hogy a vezeték nélküli megoldások jelentősen merítenék az akkumulátort.

Kedden megjelenik a Skype iPad-es változata

A Skype egyik nagy hiányossága, hogy még nincs speciális iPad-es alkalmazása, pedig az új készülék előlapi kamerájával például Face Time-on keresztül vidáman lehet videótelefonálni. Úgy látszik azért a cég titokban dolgozott a programon, mert „egészen véletlenül” feltöltött egy videót a YouTube-ra. Azonban a levétellel nem voltak elég gyorsak, egy felhasználó lementette a videót, ami azóta bejárta a világot.

A TUAW megkérdezte az egyik illetékest, aki bevallotta, hogy már hónapok óta tesztelik az appot. A funkcionalitás nem lesz azonos a PC-s verzióval, az iPad korlátozása miatt főleg a fájlmegosztás hiányzik majd belőle (kit érdekel? szerk. megjegyz.). Azt is elmondta, hogy az Apple nagyon támogató volt az egész fejlesztés során.

Mivel a videó képernyőkép-lopással történt, ezért hang sajnos nincs, de elnézve elmondható, hogy az alkalmazás eléggé előrehaladott állapotban van, CNET szerint már kedden tölthető lesz, ráadásul 3G-n keresztül is működni fog. A Face Time felkötheti a gatyáját.

Az új iPhone-nal kapcsolatos várakozások egy ábrán

Infographic Labs egy ábrában összefoglalta a következő iPhone-nal kapcsolatos várakozásokat és mindegyikhez egy százalékos megvalósulási számot rendelt. Az ábrát átböngészve elmondhatom, hogy nagy részével egyetértek, de azért van egy-két furcsa szám: iCloud csak 60 %-ot, akkumulátor-üzemidő növekedés 20 %-ot, belső tárolóegység hiánya pedig 50 %-ot kapott. Ezzel szemben az iCloud 100 % lesz, az akksi is hosszabb ideig fogja bírni és kizárt, hogy ne legyen flashmemória a készülékben.

Áttekintésnek jó, de azért nem kell mérget venni a százalékokra.

(Forrás)

Olvasd el a hozzászólásokat is

23 Comments

  1. Üdv.Próbálok az új i4-emet frissíteni hivatalosan fw-t de 3914-es hibával folyton elszáll.Segítséget köszi.Üdv

  2. zsír lesz, bárhol beszarik a szifon, bármilyen idegen gépen nyomsz egy restore-t, és felhőből mehet a back-up, csak wifi legyen…

  3. Sziasztok!
    Az mitől lehet, hogy megvan az udid reg, megvan a beta 2 és az itunes beta is, mégsem tudom feltenni? Az elején hibakódot nyom ki nekem, 3194 updateneél meg 3002-t azt hiszem.

  4. @samgar: 3194? egyetlen hozzászólással fentebb kellett volna csak nézni… azt meg már leírtuk a beta1 esetén is, hogy frissíteni NEM lehet, csak restore megy. máskor kérlek, legalább pár hozzászólásnyit olvass vissza, ha a keresőt nem használod.

  5. Bocs de restore sem megy, ott meg 3002-es a hibakód.

  6. Sziasztok!
    Amióta apple tv-m (1G) van, ami wifin szinkronizálja magát, hiába csatlakoztatom az iphone 4-et, 3GS-t vagy az ipad-ot, nem ismeri fel az itunes. Van ötlet, hogy miért?
    Előre is köszönöm

  7. Sikerült köszönöm. Szerencsére levolt mentve az shsh

  8. Nekem meg sem jelenik az iTunes-ban a “Wi-Fi sync” opció.

  9. miért kötné fel a gatyáját a FaceTime? o.O
    ebben az a jó h nem kell bejelentkezni, ráadásul iOS 5-ben jobb a minősége

  10. ajonas74 ha windows user vagy ne is keresd, csak mac-ben van.

  11. mac-em van.

  12. OFF
    eleg nagy gondba vagyok mert nem tolt az iphone3gs telefonom se halozatrol se geprol es mar teljesen lemerult… a kabelnek nincs baja masikkal is probaltam nem tudjatok hogy mi lehet a baja?
    koszonom a segitseget.

  13. Win xp-nél sem jelenik meg a wi-fi opció 🙁

  14. Gyerekek már nem sokáig shsh -zunk… az Apple nagyon begerjedt a jailbreakesekre… olyan óvintézkedéseket építettek az iOS 5 -be, hogy a jb fejlesztők is maguk alá csináltak…

  15. Ja én is most olvastam iclarified -on s a durva az hogy Steve Jobs beszólt:

    “The iPhone 5 we be released the second week of September. Good luck downgrading, jailbreaking, and unlocking this one.” (forrás)

  16. @balazs182089: és te ezt tényleg elhiszed, hogy Steve Jobs írta? nyugtass meg, hogy csak viccelsz…

  17. Valakinek működik a Wi-fi sync béta 2-vel??!

  18. Rics: Igen nekem tökéletesen működik.

  19. @appleface Mert a Face Time csak wifin megy.

  20. Bocsanat az offert, 4 napja tettem fel a megfelelo helyen a kerdesemet, turelmesen vartam de semmi valasz nem erkezett. Szoval kerdesem a kovetkezo:
    Aki tudja kérem irja már meg, hogy melyik a legutolsó kiadott untethered jailbreak IOS 4.2.1-re iPhone 3G-hez. Függetlenítés nem kell.
    köszönöm
    ( én ezt találtam, de amíg nem tuti addig nem teszem fel: redsn0w 0.9.6rc8 )

  21. @Jadeye: Csak vicceltem [:

  22. tazeka, irigyellek 🙂 nálam 6 kipipálandó van nem úgy mint a videóban,mert ott 7 db és közte van a wi-fi, iTunes 10.5.0.43. azaz béta 2, de mégsejó


Add a Comment