fbpx Skip to content

iPad 2 tükrözése HD-tévére

iPad 2-höz kapható olyan AV-adapter, mellyel a kép kirakható tévére, de az a zsinór hossza miatt nem ad elég szabadságot. Az iOS 5-be viszont beépítették az AirPlay Mirroring funkciót, ami iPad-ről Apple TV-re nyomja át a képet, mely már könnyedén megjeleníthető a televízión. Mindkét készüléken iOS 5-nek kell lennie, a tableten be kell kapcsolni az AirPlay-t és a kép wifin keresztül rögtön megjelenik a HD-tévén.

A lenti videón az Angry Birds Rio és a Real Racing 2 HD játékok láthatóak. Egy kis lag megfigyelhető, de mivel béta iOS verzióról van szó, valószínűleg javítják ezt. A Real Racing esetében maga az iPad csak kontrollerként szolgál, a verseny a tévén látszik. Nagyon impozáns, reszkess Wii U!


Újabb iPad 2 reklám

Tegnap az Apple újabb iPad 2 reklámot tett közzé (nem mintha kellene neki reklám…). A félperces spot Now névre hallgat és arról szól, hogy az iPad miként változtatja meg az életet. A reklám eléggé eladja magát, kedvet kaptam egy iPad-re 🙂

Melyik tweak kompatibilis az iOS 5-tel?

Minden nagy iOS verzióváltásnál a jailbreakes alkalmazások készítőinek általában át kell írniuk programjukat, mivel az nem kompatibilis az új verzióval. Szorgalmas emberek elkezdték összegyűjteni vajon mi megy, mi nem megy iOS 5 alatt. A lista itt olvasható.

Persze az se keseredjen el, aki saját alkalmazásai között olyat talál, ami nem kompatibilis, a fejlesztő valószínűleg már dolgozik rajta és az iOS 5 végleges verziója után hamarosan frissülhet a program.

Olvasd el a hozzászólásokat is

14 Comments

  1. Hát igen, a MobileLog fejlesztője annyira frissíti a programját, hogy 4.2 óta nem megy rendesen. Egyébként érdemes volt megvenni.

  2. iPhone 4-el is működik az airplay-mirroring?

  3. Szerintem biztos csak iOs 5 nek kell lennie az apple tv-n és az iPhone-on is.

  4. Valaki adjon valami felvilágosítást nekem légyszi abban, hogy miért van az hogy, az i4 emen amikor megnyitom a cydiat, akkor kiírja, hogy mely shsh-ek vannak lementve. De amióta megvettem azóta 4.2.1 van rajta és e mellé még kiír egy 4.3.3- mas mentést is…. Hogyisvanez? Soha nem volt rajta 4.3.3…
    4.3.3 az ipad 2-mön van ami nincs jabreak-elve, de szerintem az ipad shsh-eket az ipaden es nem a telomon jelenitene meg.. Vagy igen? Szerintetek?

  5. @Tomek: Azt nem tudom cydiában hogy van (bár sztem ugyanúgy), de pl tinyumbrellában nem kell hogy fenn legyen az adott szoftver hogy lementsd hozzá az shsh-t.

  6. Hali ! Kicsit off …

    Kéne nekem egy olyan progi, ami az airplane mode-ot kapcsolgatja megadott időkor.
    Mondok egy példát:
    Mondjuk reggel 8kor kikapcsolja az airplane-t és mondjuk este 21kor meg be.

    Na szóval ilyen progi kéne nekem iPhone 4-re 4.3.3 IOS-hez.

    Előre is köszi aki tud ilyet mondani…

    kisgyopi

  7. @Tomek: az SHSH a készüléked ECID száma alpján kérhető le. Mivel ezt a Cydia tudja így ha megjelenik egy újabb firmware verzió, automatikusan lekéri, nem kell, hogy telepítve legyen.

  8. Ó.. Köszönöm, ezekszerint, mostmár nen kell manuálisan mentegetni az shsh-eket, és foglalkozni sem kell vele, simán frissíthetek, és innentöl kezdve visszatérhetek akármelyik sw verzióra (4.2.1- ig bezárólag) addig amig az apple lépéseket nem tesz ezügyben?

  9. Azért az a biztos, ha tinyumbrellával lemented mindig magadnak is.

  10. @kisgyopi Ma írok erről egy cikket.

  11. pár napja próbálkozom ezzel a tv-re való tükrözéssel, de iphone 4ről, és a tvout2 cydiás progival, meg tvout kábellel, egész jó sikereket 😀 értem el, játszani szeretnék főleg, megy is ezzel-azzal, viszont egy perc után elfeketedetik a tv. nem tud valaki segíteni, mi lehet az oka?
    előre is köszönöm

  12. @jimny: Türelmetlenül várom 🙂

    kisgyopi

  13. Hali !

    Ezek szerint én leszek a szerencsés 13. hozzászóló is …

    @Jimny: még mindig nem kaptam infót arra vonatkozóan, hogy mi lenne az én appom az airplane mode kapcsolgatására persze időhöz kötve.

    Egyáltalán van ilyen app ?
    Tud valaki róla ?

    Nagyon hálás lennék érte !

    kisgyopi

  14. Nevetséges, ki használ airplayt? Mire jó ez? Ha filmet akarsz nézni, rádugsz vmit az apple tv-re, ha játszani akarsz zavaró lesz az az 500ms késés, amíg a kép elér a tévére…szóval pont semmire nem jó, az iPadra nézve!

    Ki mire használná?


Add a Comment