fbpx Skip to content

Alkalmazás indítása a telefon kinyitásával

Jailbreakes fejlesztők elindították a TweakWeek nevű kezdeményezést, melynek keretében egy héten keresztül minden nap kifejlesztenek egy ingyenes Cydiás tweaket. Tegnap a multislide nevű program jött ki, és el kell mondanom róla, hogy nagyon hasznos alkalmazás.

De mit is csinál? Ha kinyitod a készüléket, nem a Home screenre jutsz, hanem rögtön elindul az előre beállított alkalmazás. Egyelőre csak hét, előre meghatározott gyári app állítható be, de remélhetőleg ez hamarosan változik és bármilyen program hozzárendelhető lesz. Így például Facebook- vagy Twitterfüggők beállíthatnák az adott alkalmazást, nem kell azt külön elindítani, rögtön olvashatják a legfrissebb értesítéseket.

Persze van még hely javulásra. Előnyös lenne, ha elhúzáskor nem a One, Two, Three lenne olvasható a csúszkán, hanem maga az alkalmazás neve. Aki ki akarja próbálni, a http://rpetri.ch/repo/ repóból érheti el a programot.

Multitasking bar a Notification Centerben

Nem múlik el nap, hogy ne jöjjön ki újabb kiegészítő a Notification Centerhez. Tegnap a WidgetTask látott napvilágot, ez a multitasking sávot teszi fel widgetként a Notification Centerbe. Ezután nem kell duplán nyomni a Home gombot az alkalmazásváltáshoz, elég a Centerben rányomni a kívánt appra. A programot ugyanaz a fejlesztő alkotta, aki az UISettings-et elkövette, de ez egyelőre csak fejlesztőknek érhető el a http://qwertyoruiop.com/beta/ vagy a http://qwertyoruiop.com/beta2/ repóból.

Nagy élmény látni, hogy napról napra bővülnek a lehetőségek, pedig még csak az első bétánál tartunk és az Apple még nem tette nyilvánossá a Notification Center API-t. Mi lesz itt, ha publikus lesz az API? Kánaán.

iPad kalapként

Az 1711 óta évente megrendezendő Royal Ascot lóverseny nem csak a lovakról, hanem a legújabb divatról is szól. Ezen szúrták ki azt a hölgyet, aki kalapként egy iPad-et hordott és az ír Paddy Power szerencsejátékokkal foglalkozó céget reklámozta.
A hölgy igen attraktív, de nem csúszott le állandóan az iPad?

Olvasd el a hozzászólásokat is

30 Comments

  1. nekem valamiért nem működik a multislide, pedig direkt levettem mindent a lockscreenről 🙁

  2. A csaj nem rossz, de am osolya pont mint a Jokernek a Batmanből.

  3. Bocs az offért, a backup-ból visszanyerhető a jegyzetekből kitörölt dolgok?

  4. Ki akartam próbálni a multislide-ot , de nem mukodik valamiért . Amúgy itt , http://rpetri.ch/repo/-ban nem találtam , de a BigBoss-on fent van .

  5. a multislide tényleg nincs fenn a repoban :/ sőt. a bigbossban levő sem működik.. átáll safe modra tőle 🙁

  6. feltettem a mulitislide-ot. az ötlet jó, de nincs jól megcsinálvan. várom a frissítést, remélem minden program enable lesz 😉
    köszönjük, a cikket:D

  7. hello,létezik,hogy egy iphon4 -ben ne legyen az internet tethering beállitás ?????
    Segitsetek pliiz

  8. @Snatch74: ha legalább 4.3.x iOS fut a telefonon, akkor a legvalószínűbb oka a hiányzó inet tetheringnek a beállított APN lesz. Pl. Vodánál csak a standardnet…… APN-nel működik, az internet…..-tel nem jelenik meg a menüpont.

    Ezzel én is megszívtam.

  9. Hibátlanul megy iPhone 4-en 4.3.3-as rendszeren 🙂 Bigbossról jött le nekem is,mert rpetri-n nincs fent ?! jó kis cucc,de tényleg jobb lenni ha kiírná v legalább az alkalmazás logóját mutatná.Na de aki a kicsit nem becsüli… 🙂

  10. sziasztok!

    t-mobile-nál függetlenítettem a szifon 4-em és most pannonos kártyával nem talál térerőt. mi lehet a baj?

  11. Sziasztok!
    Bocs a nem ide való kérdésért,de fontos lenne a megoldás!
    Iphone 3g 4.2.1.jailbreak-al.
    Minden működik,csak egy bosszantó dologra nem találok megoldást ami viszont fontos lenne számomra!
    Ha sms-t kapok-semmi jelzés,csak kikapcsol és vissza kapcsol az iphon.
    Feloldom a kijelzőt:it Safe mode jelenik meg.Restart és utánna megint felodás s ott az sms.Mi lehet a probléma és a megoldás?
    T-mobilos/T-mobilos kártyával.Függetlenítve nincs az iphon.
    Előre is köszönöm ha valaki segít!!!

  12. Üdv mindenkinek!
    Nem tudja valaki, hogy lehet megcsinálni, hogy egy appból egyszerre két verzió is fenn legyen az telefonon? Installousból le tudom szedni a régebbit is, de ha feltelepítem, lecseréli arra az újat. Szóval valamit biztos át kell írni hogy két külön appként lássa a teló, csak nem tudom, hogy mit.
    Nagyon hasznos lenne számomra az infó, így előre is köszönöm annak aki segít.

  13. @crayo: Szia !

    Szerintem nem lehet megoldani .

  14. @Laca69: Már hogyisne lehetne. Keresd meg az appot: a /var/mobile/Applications//AppNeve.app mappában találod. Itt van egy Info.plist nevű fájl. Ezt megnyitod vmilyen szövegszerkesztővel, és ezt megkeresed: CFBundleIdentifier az alatta lévő sort pedig átírod erről: com.fejlsztő.appid erre: com.fejlesztő.valamimás. Ha nem szöveges a fájl (tehát bináris adat, ilyen formátumban van néha sajnos), akkor keress a neten PLIST editort (Google!!!), és azzal írd át.

  15. @H2CO3: helyesbítés, hülye wrodpress engine “kipárszolta”: szóval itt találod az appot: /var/mobile/Applications/(hosszú értelmetlen karaktersor)/AppNeve.app

  16. Sziasztok!
    Bocsi az off ért csak azt akarom kérdezni ,hogy ha felrakom az IOS 5 öt akkor utána vissza tudom rakni a 4.3.3. at ha megvan a shsh?
    Köszi!

  17. Nekem is kéne egy segítség Cydiával kapcsolatban, nem jöttem rá hogy lehet a billentyűzetet qwertz -ről qwerty -re cserélni!

    Remélem megoldható, de ha mégse akkor nagy kár :-/

    Köszönöm előre is!

  18. ha felrakom és jb-zem az is5bétát akkor vissza tudom rakni ha még se jön be a 4.3.3mat???

    3gs oldbootrom

  19. @H2CO3: Hát ez nem igazán működik. Mindig lecseréli. Pedig miután szerkesztem nyomok egy respringet is.
    Amúgy a ‘hosszú értelmetlen karaktersor’ kiköszöbölhető, ha a beállításokban az ‘application names’-t bekapcslod.

  20. sziasztok,
    valaki tudnak segíteni nagyon boldog lennék.
    Felraktam próbaképp az ios5-öt, itunes 10.5 kellett hozzá. Majd visszaraktam a telómra 4.3.3-at. Minden OK csak az Itunes nem akarja felrakni a zenéket a telefonra. Ipone 4-em van. Köszi

  21. Sziasztok!
    Próbáltam felrakni az IOS 5öt de ezt a hibaüzenetet kaptam:
    an unknown error occurred (3002)
    Mi lehet a gond?

  22. @filosz: helo én nem tudok segíteni a problémádon, de te tudnál az enyémen:) Törten raktad fel a ios5-öt, simán vissza lehetett restorolni 4.3.3-ra?

    üdv

  23. @balazs182089: na.
    >beállítások>általános>nemzetközi>billentyűzetek>(aktuális)magyar> és tádám: qwerty,qwertz,azerty. <- ezeket választhatod!
    ha magyar menüd van akkor van így, abgol is kb ugyanez, nehéz eltéveszteni, sok sikert;)

  24. @PepeSk8: Ez már így eddig is be volt állítva de a Cydiába nem áll át qwertz-ről qwerty-re 🙁

  25. Helló!
    Bocsi, lehet hülye kérdés 🙂 Valaki nem tudná nekem beregisztrálni az UDID-met? Sajnos nincs online kártyám, így a vásárlásos nem játszik, de szeretném tesztelni az IOS5-öt. Ha valaki esetleg be tudná, légyszi dobjon egy mailt : [email protected]
    Előre is köszi!

  26. @busman001: szia, én simán visszaraktam, nem volt semmi gond, semmi trükk nem kellett.

  27. ne tegyétek fel 4.1-re mert rakhatjátok újra a telotokat. egyszerűen lefagy amikor unlockolni akarom a lockscreent, majd visszarak lockscreenbe. ha valaki tudja hogy mit lehet ilyenkor csinálni szoljon

  28. bocs a dupláért de rájötttem hogy hogyan lehet bemenni safemodba anélkül hogy unlockolnánk a készüléket. sbsettings-et kell behozni, feltéve hogy engedélyezve van a lockscreenen


Add a Comment