fbpx Skip to content

Milyen jailbreakes alkalmazásokat épített be az Apple az iOS 5-be?

Az Apple az iOS 5 újdonságaként jónéhány olyan tulajdonságot bemutatott, ami már jailbreakes alkalmazásként létezik. Az iPhoneDownloadBlog összegyűjtötte ezeket:

 • Notifications: LockInfo, Notified, MobileNotifier, IntelliScreen
 • Fényképezés hangerőgombbal – FastSnap, SnapTap, CameraButtons
 • Fényképszerkesztés– Snapture
 • Kamera elérése lockscreen-ről – Snappy
 • Albumok létrehozása a Fotó alkalmazásban– PhotoAlbums+
 • Privát böngészés Safari-ban – Covert
 • Wifis szinkronizáció – Wi-Fi Sync
 • Telefon használata szinkronizáció közben – Synchronicity, FreeSync
 • Email testreszabása– Mail Enhancer
 • Rich text a Mail-ben – Rich Text
 • Egyszerre több email olvasottként jelölése – Mark Read
 • Hívások egyenkénti törlése – Call Delete, MobileLog
 • Shortcutok beépítése – Xpandr
 • Új gesztusok – Activator
 • Állítható vibrálások – Vibrafications, MyProfiles
 • Beépített szótár – “Define” Action Menu Plugin
 • Hangok vásárlása – AnyRing, ToneFXs
 • Emoji – Vmoji
 • Youtube HD streamelése – My3G
 • FaceTime 3G-n keresztül – My3G, FaceBreak

Azt persze nem lehet állítani, hogy az Apple lenyúlta ezeket, egyszerűen figyel a felhasználói igényekre és kielégíti azokat. Egyedül a jailbreakes fejlesztők járnak rosszul 🙁

Rendszeradatok a Notification Center-ben

Pár napja már írtam a Notification Center szabad bővítéséről. Nemrégiben megjelent egy újabb tulajdonság, mely a rendszeradatokat rakja ki értesítésként.
A SpringPrefs névre hallgató kiegészítő megjeleníti a Wifis és 3G-s IP-címet, az aktuális firmware számát, készenléti időt és a szabad memória nagyságát. A dolog szépséghibája, hogy a tweak csak akkor lesz publikus, ha kijött az iOS 5 végleges verziója…

Push üzentek bezárása

Jelenleg ha a telefonra push üzenet érkezik, nem lehet önmagában bezárni, ki kell nyitni a képernyőt. A problémán segít a LockAlert nevű Cydiás tweak, mely az üzenet bal felső sarkába egy kis x jelet tesz, rányomva bezáródik az üzenet. Beállításhoz nincs külön ikon, használathoz mindössze a Beállításokban kell átállítani egy kapcsolót.
Aki érdekel, ingyen töltheti le a ModMyi reopóból.

Olvasd el a hozzászólásokat is

38 Comments

 1. Nagyszerű ez a LockAlert, de szerintem jobb lett volna, egy fordított csúszka a tetején 🙂

  [close <=]

 2. Amúgy ha valaki pl nem szereti ha a lockscreenen felugrálnak ezek akkor a lockinfo-ban van olyan beállítás ami ezt blokkolja

 3. Lehet láma kérdés, de az első képen, az ébresztés ikonja mellett mi az a lakat ikon?
  Ez is új fícsör az 5-ben?

 4. @Wolfcore:
  Orientation Lock 😉 multitask menüből lehet elérni (iOS 4 óta van)

 5. Nem új fícsör. Az a rotation lock ikonja (azaz ha döntögeted a telefont nem fordul el a képernyő).
  Amúgy igen, láma kérdés 😀

 6. @Wolfcore: Nyomsz egy dupla Home gombot és balra tekersz az iPod-hoz, ott az ikonja.

 7. Viszont ez a legnagyobb szemétség, hogy csak a hivatalos megjelenéssel egyetemben adják ki… 🙁

  jah, nektek hogy birja az uj ios-el az aku?

 8. @Crazy: Mit is?

 9. @mikes: SpringPrefs

 10. Facetime nem megy, es nem is fog menni 3G-n!

 11. @iPhone-r: Miért ne menne? Benne lesz iOS5-ben.

 12. szevasztok,

  nekem simán felment az IOS %, jailbreak. De a safari és a cydia nem megnyitható. Van ötletetek?

 13. @filosz: IOS 5-re tethered jailbreak van, szóval úgy kell bekapcsolni a telefont hogy rádugod a gépre, DFU módba teszed és a redsnow-ot lefuttatod, csak ne az install cydiára tedd a pipát hanem a just boot tethered right now-ra
  ha így csináltad akkor nem tudom 😀

 14. @x0n3: Ha benne lenne akkor mar benne volna! Nem gondolom hogy az elso betaba ne rakta volna bele az Apple. Mutassatok mar egy hivatalos oldalat ahol irjak hogy benne lesz!

 15. http://www.geohot.us/2011/06/ipad-2-jailbreak-with-jailbreakme-30.html

  Hmm….. nem mondom hogy értem amit geohot irt de ha minden igaz akkor vasárnap jön az ipad 2 Jb a jailbreakme.com jóvoltából talán vannak akik emlékeznek a megoldásra előnye hogy egyszerű mivel: csak felmész az idevice-on a jailbreakme.com-ra lehúzod mint a lockscreent és indul a Jb.
  Hát remélem hogy tényleg ilyen lesz és tényleg jön.

 16. a snappy megy 3g 3.1.3-on? vagy csak nekem nem?

 17. Vettem egy kártyafüggelen iPhone 4-et és egy dominos micro simet és szeretném használni az ingyen facebookot de nem találom hogy hol kell beállitani az apn t mert a hálozatokba nincs ilyen lehetőség… Valaki tudna segiteni??:)

 18. OFF

  ha veszek egy iPad 2 3g-t amcsiban akkor tudom majd használni it magyar országon??

 19. Ha minden igaz, akkor safariba így írd be: 0.facebook.com

 20. csak nekem hiányzik az iOS-ből hogy legyen ALAP sms és hívás számláló? emiatt kell JB-znem hogy tudjam követni az előfizetésemet…

 21. @kriszpowa: Nem tudom otthon mi a helyzet de külföldön minden szolgáltatónak van egy App készítve erre a célra, amiben ezeket nyomon követheted.

 22. @attika40:

  Ez egy kicsit irónikus 🙂 iPhone 4 és ingyenes facebook 😀

 23. hy emberek bocs h rossz témához írok csak meg vagyok ijedve mert az instalous4 jó újratettem cydiából de úgy se valamit kiír mikor telepítem a cydiából de mikor rÁmegyek nem talál semmit valki segítsen és bocss a helyesírÁsért csak ideges vagyok mert nem megy előre is kösz mindent

 24. @iPhone-r: Az összes nagyobb mac/iphone/apple oldal lehozta hírként, hogy úgy néz ki, hogy 3g-n keresztül is lesz facetime ios5-ben és részletezik a bizonyítékokat.

 25. Amúgy meg lehet nézni valahogy windows gépről, hogy mi van az iCloudomban? pl.: a képeket amiket magától feltölt ha fotózok

 26. Egy kis segítséget szeretnék kérni.
  Az Angry Birdshöz kijött egy új update, felraktam, de elcseszte a játékot, nem indul el. Leszedtem, szerencsére el volt mentve az egész a gépre, és úgy raktam vissza, de akármelyik verziót updatelem (Installous-szal) rá a régire az eredmény az, hogy elakad a betöltésnél. Ha újonnan teszem fel, akkor működik, de nyílván elveszik minden eredmény.
  A jogosultságok rendben vannak. Járt más is így, van valakinek ötlete, hogy hogyan updateljem úgy, hogy működjön?

 27. @Abysmal: vedd ki a jatekmenteseket majd clean install tedd vissza allisd at a jogokat. That’ it. You are done.

 28. @Crazy:
  Pontosan hol találom a játékmentéseket? Nekem az egész játék van kimásolva, mindenestül. Ha a Documents-be bemásolom a régi fájlokat, akkor attól függetlenül, hogy felülírom-e az eredetit nem indul el :S
  (csak tippeltem, hogy ezek-e a mentések)

 29. Jaja altalaban a docimentenen vannak a mentesek. Szedd ki torold lena jatekot tedd vissza a meg mukodot majd masold vissza a menteseket es allitsd at a mappa jogosultsagat mobile mobile ra es 755 re de RECURZIVAN! 😉 azazt jelenti h a folderben minden filmenatallotja. Macen muCommanderben pl van ilyen kapcsolo

 30. @Rotary: tök jó a beta nekem csak 1 bajom van vele, hogy zabalja az aksit eddig kibirt 2 napot most 1 et :/ WTF

 31. Sziasztok!

  Kérdés:

  Lehet-e már jailbreak nélkül megoldani, hogy a telefon hívásokat tudjon szűrni lehetőleg minimum két profil megadásával. (Feketelista, fehérlista)

  Akár horrordrága, fizetős appstore programok is érdekelnek – csak működjön – , de jailbreakes alkalmazás nem.

  Azért kérdezem, mert korábban a 3GS-em emiatt adtam el, és most nincs Iphone a közelemben, hogy meg tudjam nézni mi a helyzet, addig meg nem akarok Iphone-t venni, amíg ezt nem tudom rajta megoldan:(

 32. @Molab: Én csak azt nem értem, mi a baj a jailbreak-kel, miért fél tőle ennyi ember… Mert sok vele a macera?? Mer’ az iTunes-szal nem?? Ha az megy menni fog a JB is.

 33. Nem félek a Jaibreaktől, sőt. Az a telefonom is Jailbreakelt volt, meg is vettem a Cydia-ból az iBlacklistet.

  Aztán a T-mobile cserélte a telefonom garanciában, majd hosszas könyörgés, e-mail váltás után hajlandóak voltak kiküldeni az iBlacklisthez az új kódot.

  Aztán jött egy újabb firmware olyan funkciókkal, melyek jók lettek volna, de hosszú idieg nem tudtam telepíteni, mert bizonytalan volt a Jaibreak. Így nem tudtam volna használni a hívásszűrőt.

  Plusz tetszik-nem tetszik nekem a Jailbreak után csinált érdekes dolgokat a telefon. Olyanokat, amiket előtte nem.

  Tehát kéretik nem hülyének dilettánsnak beállítani azért, mert nem akarom széthekkelni a telefonomat azért, hogy használhassak egy olyan funkciót, melyre szükségem van. Köszönöm.

 34. @kriszpowa: Majd az IOS6-ban. Talán… 😀

 35. @Crazy:
  Kösz a segítséget, de nem nálam volt a hiba, így egészen addig nem tudtam megoldani, amíg ki nem jött az 1.6.1, ami ezt javítja.

 36. sziasztok, tudom már sokszor kérdezték, de kéne egy kis help.. kaptam egy iphone 4-et h csináljam meg, az a helyzet itunes kidobja a 3194-es hibát, tinyumbrealla nem látja a telcsit, nem tudom milyen szoftver van rajta és aktiválni kéne. Jailbreak rc16 végigfut de nem jól, azaz nem csinálja amit kéne. Most mit tegyek?

 37. Sziasztok! Bocsi a nem idevágó kérdésért de szeretném megkérdezni, hogy van e olyan verziója az iacces4-nek ami megy iOS 4.3.3-as rendszeren.
  Előre is köszi!


Add a Comment