fbpx Skip to content

Jön az iPad HD

Tovább folyik az iOS 5 felderítése, ennek során a beépített Twitter frameworkben találták a két képet. Egyik az iPad 2 jelenlegi felbontását mutatja (768*1024), míg a másikon egy 1536*2048 felbontás látható. Nem nehéz kitalálni, hogy ez utóbbi az iPad 3-ra utal.

Már korábban felröppentek pletykák arról, hogy az iPad 2-ben növekszik a felbontás, azonban ez nem valósult meg. A következő iPad viszont biztosan más felbontású lesz, ezek szerint négyszeresére nő a pixelszám, így a pixelsűrűség 264ppi lesz. Ez ugyan még nem elég ahhoz, hogy retina display-nek nyilvánítsuk (Jobs szerint ezt 300 ppi-től lehet kijelenteni) és az iPhone 4 326ppi felbontásától is elmarad, de azért komoly javulás, üti a versenytársakat.

Az Apple-Nokia megállapodás anyagi vonzata

Tegnap már írtam az Apple-Nokia megállapodásról. Eszerint az Apple egy egyszeri díjat, majd ezután folyamatos fizetést teljesít a finn cég felé. A pénzügyi rész még nem volt ismert, mára viszont napvilágot látott erről egy elemzés.

Az egyszeri fizetés kb. félmilliárd eurót jelenthet, míg a folyamatos minden eladott iPhone után 4 euróval terheli meg az Apple kasszáját. Eszerint a Nokia is érdekelt az iPhone sikerében :), így a bevétel 1-2 százalékához jut hozzá. Nem rossz bevétel, de nem ez mentheti meg a Nokiát.

PocketMode: most már nem maradsz le egy fontos hívásról sem

Bizonyára mindenki volt úgy, hogy nem vette észre a zsebbe vagy táskába tett telefon csörgését, így lemaradt egy fontos hívásról. A problémán segít a PocketMode nevű Cydiás alkalmazás.

A program hívás esetén figyeli a fényérzékelőt és ha nem érzékel elegendő fényt, akkor folyamatosan növeli a csengés hangerejét. Ha kiveszed a zsebből, visszaáll normál hangerőre. Kezeli a néma üzemmódot is, ebben az esetben is csörög, így nem kell csak a rezgésre figyelni.

Nagyon hasznos kis tweak, 1.49 dollárért vásárolható meg a BigBoss repóból.

A biztos támasz

A blogon nem szoktunk Steve Jobs magánéletével foglalkozni, azonban most kivételt teszünk. A lenti képek a múlt hétfői keynote után készültek, Jobs felesége társaságában látható. Nagyon megejtő képek.

Olvasd el a hozzászólásokat is

28 Comments

  1. De aranyosak…! 🙂

  2. Sziasztok. Bocsi az offért, de help kéne. leszedtem a 1derful HD témát az i4emre. Viiszont, nekem csak az ikonok kellnének a menüben, hangok, lockscreen, tárcsázó, status bar stb nem.
    Hogyan tudnám ezt kivitelezni?
    Előre is köszi!

  3. Pusztulna mér kifele a NOKIA… Az Apple álltal küldött gyerektartásból akarja fenntartani az OVI-t és a szutykait :D…

  4. Bocsi de egy OFF:
    Hogyan tudnám az ikonokat megváltoztatni?
    Valami tuti kis Cydiás pakk kéne.
    Ha tud valaki ilyet kérem közölje velem.
    Köszönöm

  5. OVI már nincs helyette NOKIA-nak hívják már!

  6. Az utolsó két kép tetszik legjobban 🙂

  7. Ez a PocketMode cucc úgy lenne jó, ha be lehetne állítani melyik számról várunk fontos hívást. Többinél meg néma módba véletlen se szólaljon meg.. Amúgy okos program.

  8. Pocketmode +1
    Végre 1 hasznos app:)
    Most kb Nokai már rég MS szal mondhatjuk hogy pénztmossák:)

  9. még jo hogy nem vettem iPad2-t na majd 3-at 😉 😀
    de azért szerintem brutállab képernyő kellne mint az iphone 4.. ez a minimum
    a nokia meg. ááá xDDDDD :DDD szánalom 😀 tiszta vicc, DE! azért elég jók. azért ez az éves során jó kis költö pénzé fog összérni 😀

  10. Hali!
    Errol a kis progirol jut eszembe, regen 1x volt vmi tweak vagy micsoda, amivel a frissitesre varo programokat lehetett torolni (tehat hasznalni nem lehetett oket, mert az AppStore-bol mar elindult a frissites, csak a 20 megas korlat miatt nem tudta folytatni, ill befejezni) – es igy nem csufoskodtak ott, mint frissitesre varo, hasznalhatatlan vackok.
    Vku tudna nekem segiteni, h mi volt ez es h honnan-hogyan tudom megszerezni?

  11. előre leszögezném, hogy nem kedvelem steve jobs-t. nincs különösebb okom erre, egyszerűen nem szeretem, ha valaki ennyire megszállot/arrongáns és mindemellett még hatalma is van. de elismerem, hogy korunk egyik legmeghatározóbb informatikai vezetője, hatalmas koponya és szegényebb lenne a világ, ha ő nincs. de a kép róla és a feleségéről tökéletesen tükrözi, hogy hiába a pénz, a hatalom, ha nincs egészség és nincs egy társ mögötted, az egész nem ér fabatkát sem. nagyon remélem rendbejön és még pár évtizedig borzolja a kedélyeket!

  12. akkor a pocketmode lesz az új szuper feature az apple-től… 🙂

  13. Zotyarex: 4.3-tól iOS része.

  14. @costee: nem… Eltávolították az iOSból, 4.3.2 alatt se volt már

  15. @onderon: Most őszintén, szerinted minek vonult vissza már fél éve.

  16. costee (és bárki más persze, aki tud segíteni :)): 4.2.1-es JB van a telómon, így a 4.3 előnyei nincsenek meg; már egy jó ideje nem követem a JB fejlődését, nem tudom, melyik a legújabb verzió, amire untethered módon rá lehet pakolni. Azonban régen, sztem pont itt az oldalon volt megemlítve egy ilyen kis trükk (tweak-nek hívják?), amivel az ilyen idegesítő szarokat (amiket nem akar frissíteni), le lehetett törölni/leállítani.

  17. // OFF
    Mindenkivel együttérzek, de valaki (Jadeye, Admin) tudna segíteni a fentebb említett bajomon

  18. Kezdem nem szeretni a Cydia -t. Mi az hogy fizetni kell a cuccokért. Amikor az egész elkezdődött, nem kellett rajta fizetni, csak kevés dologért, most meg…. Egyre több dologért.

  19. @atti222:
    Mit nem szeretsz? Szerinted a “köszönöm szépen”, vagy az “isten fizesse” -bol meg lehet élni, lehet újabb programokat fejleszteni?

  20. Annó még saját szórkozásukra csinálták az ilyeneket, most meg egy intelliscreen -ért elkérnek 10 dollárt???? Normálisak??? Már ők is csak a pénzre mennek.

  21. @PepeSk8: @PepeSk8: Jobb képernyő kellene, mint iPhone4? Áruld már el, minek??? A pixeleit így se látni szaba szemmel. iPadbe meg bőven elég az, amit rakni akarnak, tuti nem lesznek zavaróak használat közben a pixelek, eddig se nagyon azok, bár ebook olvasásnál néha “előjönnek”. Szóval részemről bőven elég lenne annyi fejlesztés…

  22. Eddig sem kedveltem a Nokiát, de:
    – az okés hogy az Apple lehet, hogy használlja a Nokia szabadalmait, mert mondjuk a Nokia régóta van a szakmában és kifejlesztett ezt-azt, ami a mobilkommunikációért felelős.
    – de ha az Apple fizet a Nokiának nem kellene mondjuk a Multitouchért?

    Az Apple meg megvehetné a Nokiát kilóra nem értem mit szarozik vele 🙂

  23. De jó látni, hogy errefelé csupa olyan ember jár, aki a nokiát tetőtől talpig jól ismeri 🙂 “kifejlesztett ezt-azt”…” Nokiának nem kellene mondjuk a Multitouchért? (fizetni)” Csak egy kis érdekesség: már 1982-ben is létezett a multi-touch, amikor még almás telefon nagyon nem volt…

    Az ilyen emberek mint j-cool utálom az apple marketingjét, mert mindent bekajálnak amit Sztívbácsi csak mond… “Apple did give multi-touch wider exposure through its association with their new product and were the first to introduce multi-touch on a mobile device.” wiki: multi-touch

    Kíváncsian várom az új iPad képét, tuti ismét sikerül valami rendhagyót csinálniuk!

  24. @hepike: előttük nem is volt mobile device-ekben. sok iphone előtti telefonnal és pda-val volt dolgom (htc, asus, se, samsung), és előttük a kijelzők még csak nem is érintés érzékenyek voltak, hanem szinte nyomás érzékenyek – azaz jóval érzéketlenebbek, pontatlanok, hetente 2-3x kellett kalibrálni a képernyőt, hogy megbízható legyen. ez nem túlzás.
    aki ebben a korban váltott iphone-ra, az tudta értékelni ezt a különbséget. tényleg forradalmi volt. a valóban érintés érzékeny telefonokat mégis ők hozták el. előttük stylus nélküli nyomkodás maga a nyomor volt, meg elképzelhetetlen. rossz erre gondolni 😀
    ma már persze alapkövetelmények ezek a dolgok.

  25. @Mateo87: Tudom, volt nekem is MDA-m 🙂 de azt csak azért ragadtam ki, mert az olvasó azt kérte számon, hogy a zepöl által feltalált multi-touch(hogy mi van?) után a nokia miért nem fizet? Mellesleg az érintőkijelzőt ők gyártják: Synaptics, Cirque Corporation, Alps Electric Co. tehát már csak ezért is volt értelmetlenség az amit írt. Az viszont kétségtelen, hogy Az a felület, amit az első iphonenal kaptunk, az igazán forradalmi volt. Annyira, hogy a mai napig több gyártó is csak próbálkozott lemásolni, de a végeredmény kissé groteszk lett… A felület viszont kétségtelen, hogy Steve műve!

  26. @hepike: Ott a pont!

  27. Egy apró off:
    Használja valaki a YourTube 2 programot 4.3.3-n?
    Nekem nem akar normálisan működni.. Letöltöm a vidit, ha megnyitnám kilép.. Másnál is fenn áll ez a probléma?

  28. A multi-touch nem a microsoft szabadama amúgy?


Add a Comment