fbpx Skip to content

A technológiai szektorban talán az Apple őrzi legjobban titkait. Bemutatóig nem szivárogtatnak ki semmit, az újságírók és a nagyközönség is teljes információs homályban van. Ez alól csak az elvesztett iPhone 4 a kivétel, de azt sem szándékosan hagyták el.

Januárban mutatták be a Verizonos iPhone 4-et. A TechnoBuffalo egy bennfentestől szerzett információk alapján leírja, milyen előkészületek előzték meg a bemutatót.

  • Először is Verizonosok csak a bemutató előtt két héttel kapták meg tesztelésre a készüléket. Csak néhány kiválasztott részesült ebben a „kegyben”, ehhez alá kellett írniuk egy négyoldalas titoktartási szerződést.
  • Az „iPhone” szót senki sem ejthette ki a száján, az „ACME” kódszóval hivatkozhattak rá. (Ez az elnevezés valószínűleg szándékosan analóg az ACME cég termékeivel például a Kengyelfutó Gyalogkakukkból. Így megvan a vicc benne? :P)
  • Mivel az Apple-nél el akarták kerülni, hogy a készülék esetleg illetéktelen kezekbe kerüljön, a tesztelőnek SMS-ben 12 óránként egy titkos PIN-kódot kellett egy előre megadott számra küldeniük. Ha nem küldték el, távolról azonnal letiltották a telefont.
  • Az Apple mérnökei fél évvel a bemutató előtt kezdték el tesztelni a készüléket, de csak az Apple Store-okon belül, így véletlenül sem kerülhetett a telefon idegen kézbe.

Így elsőre kissé szigorúnak tűnnek az intézkedések, mivel már mindenki tudta, hogy nemsokára jön a telefon, csak az időpont volt kérdéses. Azonban ha a kiélezett versenyben egy cég meg akarja védeni termékeit, meg kell tennie ezeket az óvintézkedéseket.

Olvasd el a hozzászólásokat is

8 Comments

  1. Ja, de ha az Apple kínában gyártat, ne csodálkozzanak a sok klón telefon elterjedésén, ráadásul ugyanazon a gyártósoron, hm 99%-os másolat, csak a szoftver nincs sehol, de van 2 sim-kártya :)))

  2. Hát azért annyira nem titkolózik az Apple… vagy nagyon rosszul…
    De például az ipod touch 4-et meg az ipad 2-t (nem beszélve az elhagyott iphone 4-ről) már vagy 1 hónappal a megjelenés előtt mindenki tudta, milyen lesz… 🙂

  3. @dedyke:

    99%-os ? Max 10% és csak design-ban 🙂 A klónok alkotóelemei soha nem lesznek a közelben sem. Évente többször járok távol keleten, rettenet amit próbálnak elsózni 🙂

  4. Az apple jól csinálj! Irányítanak minket de úgy hogy az nekünk is jó legyen.
    Én tisztelem emiatt őket:)

  5. @MaxxisDH: úgy hogy az nekünk is jó legyen? mióóóta?

  6. @fleshman: Mióta veszed a terméküket:P:) ha ők csúsztatják te vársz, ha elrontják bosszankodsz de megmagyarázzák. Mi pedig elfogadjuk mert más cégtől nem kapunk ilyen élményeket:P

  7. Az Apple filozófia teljes mértékben Apple központú. Ha csak megnézed mennyire kompatibilis más eszközökkel … hát nem az 🙂

    Ez a nagy titkolózás meg nem teljesen érthető hisz általában az iPhone le van maradva cseppet a többi telefontól: 3G akkor jött ki mikor már a legtöbb telefon támogatta, most pedig ha minden igaz az iPhone 5 (vagy 4s :)) két magos lesz, de nem az első. Ha valami hihetetlen újítást őriznének, de nem.

  8. Csak egyetlen érdek lebeg a szemük előtt: Sztív papának minél több millió $ gyűljön össze… 😀 A hype is ennek az eszköze.


Add a Comment