fbpx Skip to content

Multitasking koncepció iOS 5 alatt

Múlt héten mutattam be Jan-Michael Cart beszédfelismerő koncepcióját. Van folytatás is, most a multitaskinges alkalmazásváltás tervét mutatta be. Az egész a Max OS X Lionban bemutatkozó Full Screen Switching-re hajaz.

Eszerint a Home gombot nyomva tartva, balra-jobbra lapozva lehet váltani az appok között. Egy alkalmazást bezárni a program eldobásával lehet, a multitasking bar pedig a Beállításokban kikapcsolható.

Érdekes koncepció.

RC-irányítás iPhone-nal

Ugyan már létezik rádiótávirányítós kiegészítő iPhone-hoz, de az csak meghatározott modellhez tartozik. Az iPhly nevű cucc viszont bármilyen eszközhöz használható, mert a szabványmodult használja. Csatlakoztatni kell az iPhone-hoz és a már elfogadott App Store-os alkalmazáson keresztül irányítható az autó vagy a repülő.

A kiegészítő 100 dollárért vásárolható meg. Távirányítós cuccok közül nekem az AR.Drone még mindig jobban tetszik, de ígéretes próbálkozás.

FolderLock: mappák lezárása

Ha valamilyen bizalmas, személyes alkalmazást tettél egy mappába, és nem szeretnéd, ha más ráakadna vagy megnyitná, akkor neked való a FolderLock nevű Cydiás tweak.

A Beállításokban engedélyezni kell a működést, majd a kiválasztott mappa jelszóval lezárható. Ezen kívül maga a Beállítások, a Spotlight és a Multitasking is védhető. A fejlesztő azonban azt tanácsolja, hogy a Beállítások és Cydia alkalmazásokat ne tedd bele a lezárandó könyvtárba, mivel a jelszó elfelejtése esetén csak SSH-n keresztül lehet a FolderLock-ot törölni.

Maga a tweak hamarosan megjelenik, 1.59 dollárért lesz megvásárolható a BigBoss repóból.

Olvasd el a hozzászólásokat is

4 Comments

  1. az a multitasking koncepció nem valami epülös…

  2. Ez a multitasking koncepció nem túl használható egy kézzel 🙂

  3. @appleface: nincs igazad, ahogy a cikk is írja:
    “a Max OS X Lionban bemutatkozó Full Screen Switching-re hajaz.”
    http://www.youtube.com/watch?v=kgH1xjrK4kI

    @neu: neked viszont sajnos teljesen igazad van, viszont működhetne valamilyen gesture-el

  4. Bármit is mondotok nekem tetszik a multitask! Remélem sok újdonság lesz az iOS5-ben, mondjuk flash 😀


Add a Comment