fbpx Skip to content

Footprintz: nyomkövetés telefonon keresztül

A nyomkövető botrány kirobbanása után készült egy Mac-es program, mely a consolidated.db fájlban lévő adatokat dolgozza fel és jeleníti meg térképen. Így mindenki láthatta, mely wifis hotspotok mellett haladt el. Az Apple a 4.3.3-as verzióban már javította a hibát.

Azonban aki telefonon akarja megnézni a fájl tartalmát, annak fejlesztették ki a Footprintz nevű Cydiás tweaket, mely a készüléken jeleníti meg az adatokat.

Persze nem csak erre képes a program, hanem lehet törölni az adatbázisból, az adatokat elküldhetjük emailen és exportálhatjuk egy Excel által is kezelhető fájlba. Aki paranoiás, és azt hiszi, hogy a fájlon keresztül figyelik a mozgását, véletlenszerű koordinátákat is beszúrhat a fájlba.

Féltékeny férjek/feleségek a párjuk telefonjára telepíthetik a tweaket, 0.99 dollárért vásárolható meg a BigBoss repóból.

Jön a Touchgrind BMX

Anno nagy siker volt a Touchgrind, a gördeszkát ujjainkkal vezérlő játék. Úgy látszik a fejlesztő Illusion Labs-nál sem gondolták másképp, mivel elkészítették a játék BMX-es változatát.

Ugyanúgy multitouch módon kell irányítani, közben különböző trükköket lehet végrehajtani. A kamera-elhelyezés viszont jobb, mint az előző részben, mert nem felülnézetben, hanem a kormány mögött ülve lehet irányítani a cajgát.

A fejlesztő már továbbított az Apple-nek jóváhagyásra a programot, megjelenés május 26-án várható, 4.99 dollár kell majd érte fizetni. A trailer alapján ez is nagy siker lesz.

Olvasd el a hozzászólásokat is

14 Comments

  1. Tegnap próbáltam, elkezdi betöltögetni a spotokat, de elég erőforrásigényes ezért hamar elfogy a memória és kilép.(3GS)
    Aki windowson akarja, ajánlom ezt: h t t p ://modmyi.com/db42/iOSTracker.Net.zip

  2. Hello.
    Cydia a következő hibaüzenetet adja :
    error posix operation timed out
    es az apt.saurik.com repoba nincs semmi, a többi franko. Ötlet?

  3. Nálam is ezt a hiba üzenetet dobja fel a cydia,telejesen más repóbol való teljesen más program telepítése s telejesen más repo hozzáadása közben is.
    Szal sztem nem velünk hanem a cydia-val van valami gond!

  4. @Csaba, @isty: igen, valami gond van saurik szerverével. sajnos meg kell várni, míg helyrejön. addig nem tud rendesen frissíteni a cydia.

  5. lehet hogy ezzel lerombolják a “tuochgrind hínevet”
    a gördeszkához kell 2 darab láb. (ritka trükköknél kéz)
    ugye ez a 2 láb helyettesíthetö 2 ujjal. De hogy az hogy fog kinézni hogy egy bmx van ott aminek az irányitásához amugy az összej végtagodra szükség van…
    háát nemtudom…
    de azért várom, hátha mégis jo lesz az irányítás, adjunk 1 esélyt 😀

  6. Hát pepe sztem ezt mi nemnagyon fogjuk kipróbálni… Be kéne szerezni egy touch 4-et és akkor talán. De a grafikából ítélve nem hinném hogy meg lesz oldva a dolog régebbi készülékekre is.

  7. nincs alternativ megoldas a footprintz-re? 🙂

  8. De van, én írtam egy ilyet még a locationgate kirobbanásakor: ht tp: //xsellize. com/topic/131947-o-locationdetective-10-repo/ vagy Xsellize repóból tölthető…

  9. Ja és ez persze nem sok erőforrást fogyaszt (afaik)… 🙂

  10. @H2CO3: köszi, kipróbáltam.. én azt hittem, hogy az egész file-t is be lehet tölteni, és egyszerre megjeleníteni a sok bogyót 🙁

  11. na erre kíváncsi leszek 🙂 remélem jóféle lesz nekem iTouch 4G-m van remélem menni fog 😉 most töltöm amúgy 😀

  12. nos kipróbáltam és tökéletesen simán megy itouch 4g-men 🙂 nagyon szuper játék még szokni kell az irányítást 🙂

  13. @Eyesis: az egész fájlt be lehet tölteni, de a sok bogyó egyszerre megjelenését még nem implementáltam (valszeg már nem is nagyon fogom, a locationgate – úgy néz ki – lezárult…).


Add a Comment