fbpx Skip to content

Kérünk mindenkit, hogy mielőtt bármit is tenne, olvassa el figyelmesen az alábbi cikkben foglaltakat. Az itt leírtak el nem olvasásából vagy meg nem értéséből fakadó problémákért nem tudunk felelősséget vállalni. Az alábbiak csak amerikai account használata esetén érvényesek!

US Account: csak US Territory alatt legális a használata

Ha amerikai Store-os accountot használsz, akkor először is tisztában kell lenned azzal, hogy az iTunes Store felhasználási feltételeinek értelmében azt kizárólag US Territory, tehát csak amerikai területről tehetnéd. Magyarországon ennek talán csak az Amerikai Nagykövetség minősül, de VPN és amerikai IP használatával ez sem probléma.

A felhasználási feltételek elfogadásával feljogosítottad Apple-t arra, hogy időnként ezt ellenőrizheti, és amennyiben visszaélést tapasztal, úgy az adott fiókhoz való hozzáférést vagy a további tranzakciókat korlátozhatja. Mindennek jogi okai vannak, de ennek részleteibe most ne bonyolódjunk bele.

The Service is available to you only in the United States, its territories, and possessions. You agree not to use or attempt to use the Service from outside these locations. Apple may use technologies to verify your compliance.

Az Apple egyébként legtöbbször nem él korlátozással, hiszen nem tudhatja, hogy valójában te amerikai állampolgárként tartózkodsz-e épp külföldön, vagy csak “csalsz”, noha a felhasználási feltételek szerint egyik esetben sem használhatnád az accountot külföldön. Viszont ha még anyagi hasznot is termelsz nekik, tehát mondjuk Gift Card segítségével vásárolsz, akkor saját maga ellensége lenne, ha ezt nem engedné, hiszen azok az összegek először mind hozzá folynak be, és csak megadott százaléka vándorol tovább később az előadók, jogtulajdonosok, vagy fejlesztők felé.

Korábban bizonyos típusú magyar bankkártyákkal is lehetett amerikai Store-os accountot létrehozni, de mostanra már csak amerikai kártyákat fogad el a Store, valós amerikai címmel. A cím kérdése a következő lényeges rész, és ebben a cikkben is ez lesz a fontos részlet.

Invalid Address – Tap Continue to sign in

Ha bankkártyát használsz a Store-ban, becsületes, amerikai állampolgárként, akkor ahhoz tartozik egy valós cím is, így a Store-ban is értelemszerűen azt kell megadnod. Persze sokan trükközünk Magyarországról az amerikai accounttal, hiszen a legtöbb tartalom az amerikai Store-ban érhető el, és ez nem csak appokat és podcasteket takar, hanem a teljes kínálatot, így zenéket, filmeket, sorozatokat is.

A problémát az okozza, ha bármi okból trükköznünk kell, mert így valós amerikai címünk sem feltétlen van. Ilyenkor a legtöbben a payment-nél a none opciót választjuk, hiszen nincs amerikai bankkártyánk, a hazait meg nem fogadja el, és megadunk egy fals címet, ami mondjuk egy kinti hotel címe. Ezek után Gift Card segítségével feltölthetjük az egyenleget, és vásárolhatunk tetszés szerint, ameddig az egyenlegünk tart, de használhatjuk csak ingyenes tartalmak letöltésére is.

Az elmúlt napokban azonban a Store több fals címmel regisztrált fiók esetén hibát dobott, miszerint hibás a megadott cím. Azt nem lehet pontosan tudni, ezt mi alapján találják ki ilyenkor, de feltételezhető például, hogy lefuttatnak egy keresést a hotelek címeivel, és akinek egyezik, annál bekattintják, hogy hiba van:

Ez a hiba az első adandó alkalommal megjelenik, amikor le akarunk valamit tölteni, így megjelenhet a számítógépünkön is, vagy az iOS eszközünkön, amelyiket előbb használjuk éppen.

Megoldási lehetőségek

Első körben lehet, hogy csak szerverhiba az egész. Próbáljuk meg tehát újból a tranzakciót, okézzuk le változtatás nélkül. Ha ugyanezt a hibát kapjuk, akkor mégsem szerverhiba lesz.

Ha valóban hiteles címet használunk, mert legálisan rendelkezünk amerikai lakcímmel, és pár óra elteltével is ugyanezt a hibát kapjuk, abban az esetben az iTunes Supportot kell megkeresnünk elsősorban, hiszen ők az illetékesek. Ehhez vegyük fel velük a kapcsolatot az Apple oldalán található űrlapon keresztül, vagy hívjuk fel őket.

Ha viszont trükközünk, akkor első opciónk az lehet, hogy ellenőrizzük a címet, hiszen lehetséges, hogy valóban csak elírtuk, és nem is létezik az adott házszám a megadott utcában. Ha teljesen fals címet adtunk meg csak úgy hasraütve, akkor korrigáljuk azt egy létező címre, ennek elvileg meg kell oldania. Ha nem, akkor olvassunk tovább.

Második opció, ha mondjuk egy hotel címe van megadva, és ezen nem szeretnénk változtatni. Itt akkor az utca nevét rövidítsük: tehát ha ‘900 Lombard Street’ van megadva, akkor azt változtassuk meg ‘900 Lombard St.’-re. A legtöbb esetben elfogadja a rendszer, és kész.

Harmadik lehetőségünk a ‘Jolly Joker’ megoldás: adjuk meg az Apple pontos címét és telefonszámát. Ennek minden esetben meg kell oldania a problémát:

Address: 1 Infinite Loop
City: Cupertino
State: CA
Zip Code: 95014
Phone: 408 996 1010

Az Apple jelen esetben nem tesz lépéseket a saját központi címük megadása ellen, de elképzelhető, hogy egy következő szórásban ezeket a címeket is szűrni fogják.

Így a legbiztosabb megoldás egy valós kinti cím, például egy rokoné vagy baráté. Számukra ez semmi kötelezettséggel vagy hátránnyal nem jár, neked viszont legtöbbször biztosítja azt, hogy ilyen esetben nem kerülsz a szórásba.

(Ennél a cikknél minden OFF-topic hozzászólást törölni fogunk.)

Olvasd el a hozzászólásokat is

19 Comments

  1. Nekem a cím mezőnél csak annyi kellett változtatni, hogy csak a házszám szerepelt az első sorban a másodikban pedig a többi részre a címnek.

  2. én legális címmel használom ahol a barátom lakik de itthonról használom, viszont az elmúlt időben pl legutóbb múlt héten pénteken szorakozott velem a rendszer ami mostanra működik újra úgy hogy nem csináltam semmi változtatást. nem értem miért történik de egyre inkább gyanakodom arra hogy ezek valami szerverhibák lehetnek.

  3. Szerintem csak valaki jót mulat ezen… Az én címem is legális cím, ráadásul rendes lakóház van az adott címen. Folyton eljátsza, hogy 1-2nap nem vásárlás után kéri a cím újra beírását/ellenőrzését!
    Szerintem az lehet a háttérben ami a cikkben is van, hogy hiába vagy valós Amerikai, ha külföldön vagy, ott nem vehetnél tartalmakat. Így gondolom nem nehéz vásárláskor az IP cím alapján beazonosítani, hogy hol tartózkodik az ember.
    A kérdés csak annyi, ha valódi Amerikai vagyok, és elmegyek pl. London-ba, és akkor jut eszembe, hogy letöltsek egy London városnéző programot, akkor most én illegálisan vásárolom meg??? Csak azért mert éppen Londonban jön rám a vásárlási láz???
    Ez a fajta szűrő politika nem vezet célra…
    Én azt hinném, csak azért csinálják, hogy adjak meg bankkártyát, ezáltal nyilván fizetős programokat részesítsem előnyben…

    Mindegyik változat elég gusztustalan, de megszoktuk már az Apple részéről.

    Így javaslom a sok OK-zást! :))

  4. Nem tudom mit szívóznak ha egyszer bankkártyának a none-t adok meg nem mindegy mi a cím?

  5. ha a hotel címe nem tetszik nyugodtan keressetek rá az eladó/kiadó ingatlanokra….azok tuti léteznek…..hogy méé nem szabad USA-n kívülről használni, na ezt én sem vágom..

  6. Köszönet cikkért!

  7. Több valós kinti címet is megadtam, még a cikk megjelenése elött, de egyiket sem fogadta el.

  8. @speedhorse, @limi: le van írva a cikkben, hogy miért nem mindegy a cím, és miért nem lehetne hivatalosan külföldről használni. (a cím a számlázás miatt kell, a letöltés meg jogi okokból nem lehetne külföldről, és mert ezt mondja ki emiatt a felhasználási feltételek)

  9. @Arcor: aha, csak az a baj, hogy a tapasztalat szerint az ezzel generált címeket is bizony ugyanígy kiszűrik.

  10. @Jadeye:
    Kár :/

  11. Nekem is ez volt a gond , de az apple címe megoldotta .
    Én már próbáltam a countryt utólag átírni magyarra , de nem engedi.
    Pedig akkor tudnám használni a magyar bankkártyámat .

  12. Google Maps, kinézel egy kisvárost, a térképen mutatja a POI-kat címmel és telefonszámmal együtt.

  13. Jadeye egy istenkirály vagy,újra tudok letölteni a Store-ból !!! Ezer köszönet !!!

  14. Tivagytok a legjobbak Szifon (L) 😀

  15. nekem a pontos címem az iTunes szerint:
    Semmilyenutcanemleszitt Str. 8, Lof-asz, Cupertino, CA
    és egy létező irányítószám. és persze kötőjel nélkül a városrész.. 😛 😀
    ezzel még (szerencsére) soha nem volt gond, pedig még a vadi új ipod touch 1. gen miatt csináltam, aminek már lassan 5 éve… le is kopogom…

  16. Hol lehet a bankkártyának non-t megadni. Én nem találok ilyen opciót, csak választhatok a kül. bankkártya tipusok között.

  17. @anLka: none-t változatlanul csak akkor lehet megadni, ha redeem-mel, vagy egy ingyenes app letöltésével kezdted a regisztrációt. ha nem úgy kezdted, hanem csak simán a create new accounttal, akkor nem lehet none.

  18. Köszi. Siker.


Add a Comment