fbpx Skip to content

Szoftver-vezérelt frissítés lesz a jövőben

Az Apple eddig minden új iPhone-os hardvernél új iOS nagyverziót is bemutatott, a termékváltás azonban hardver-vezérelt volt. Az AppleInsider információja szerint ez a jövőben megváltozik. Katy Huberty, a Morgan Stanley pénzügyi elemzője részt vett egy megbeszélésen, amelyet az Apple vezetői tartottak elemzők részére. Ezen elhangzott, hogy jövőben a termékváltások szoftver-vezéreltek lesznek, tehát nem a hardver határozza meg a szoftverfejlesztést, ahogyan eddig volt, hanem megfordul az irány.

A hír csak tovább erősíti a korábban felröppent pletykákat. A június 6-10 között tartandó Worldwide Developers Conference-en az iOS kerül előtérbe, valószínűleg elmarad a szokásos új iPhone-bemutató. Az új készülék bemutatása őszre tehető.

Több ikon együttes mozgatása

iOS-ben egyszerre csak egy alkalmazás ikonját lehet mozgatni. Ezen változtat a MultiIconMover nevű Cydiás tweak, mellyel egyszerre több ikon is mozgatható.

Először hosszan kell nyomni egy ikonra, mire azok elkezdenek rezegni. Majd a mozgatni kívánt ikonokra rá kell nyomni egyet, ennek hatására azok kijelölődnek, egy kis pipa jelenik meg a jobb alsó sarokban. El kell menni arra az oldalra, ahová helyezni akarjuk őket, és a Home gomb megnyomásával átrakja azokat.

Jó kis app, de mióta bevezették a mappákat, én azokba teszem az alkalmazásokat. Aki ki akarja próbálni, az ingyen töltheti le a Cydiából.

Olvasd el a hozzászólásokat is

5 Comments

  1. A videó valószínűleg rosszul lett beágyazva.
    A tweak tényleg hasznos, én is használom, csak ajánlani tudom. (én utálom a mappás megoldást)

  2. Ezt olvastam a Macportálon “Talán ezek a sztorik motiválták az Apple fejlesztőit, amikor kitalálták, hogy a következő generációs telefonjukon a kisebb frissítéseket over-the-air oldják meg, tehát a készülék a mobil hálózatról frissítené magát felhasználói beavatkozás, és – horribile dictu – engedély nélkül.” az utolsó mondat ami megfogott……

  3. Fasza kis tweak, csak kár hogy a mappákba nem lehet beilleszteni a több ikont :/

  4. @jimny: Azóta nyilván javították.


Add a Comment