fbpx Skip to content

Ha valaki az almás eszközén firmware-t akar frissíteni, akkor USB-kábelen keresztül össze kell kötnie azt a számítógéppel, és iTunes-on keresztül frissítheti a készüléket. A 9to5Mac információja szerint az iOS 5 valamelyik (nem az első) verziójában már lehetőség lesz vezeték nélküli frissítésre is, és így nem lesz szükség számítógépre. Ezzel együtt az is elképzelhető, hogy végre értesít majd minket maga a készülék, akár push üzenetben is, ha frissítés érhető el – hiszen ehhez jelenleg szintúgy számítógépre kell dugni, és össze kell kötni az iTunes-szal.

Mivel az ilyen típusú letöltés eléggé megterheli a mobil adathálózatot, ezért a tetheringhez hasonlóan az Apple-nek meg kell állapodnia a mobilszolgáltatókkal a lehetőség bevezetéséről. A hírek szerint az Egyesült Államokban csak a Verizon teszi majd ezt a funkciót elérhetővé, az AT&T nem. Mivel Magyarországon azért elég jó adathálózat van, nem hiszem, hogy a szolgáltatók elzárkóznának ettől. A felhasználók annál inkább, mivel az adatforgalom-korlátos csomagok hamar elérnék a limitet az alkalmankénti 400-600 MB-os letöltéssel.

Ráadásul backupot hivatalosan jelenleg csak iTunes-on keresztül lehet készíteni a készülékről, és mivel így az egész folyamatból az iTunes kimarad, ezért sikertelen frissítés esetén gondoskodni kell valahogy a backup-os visszaállításáról. Ehhez viszont például felhős adattárolásra van szükség. Ez még nem létezik, de az iOS 5-ben valószínűsíthető a bevezetése.

Olvasd el a hozzászólásokat is

33 Comments

  1. Téma: Nekem bőven jó az iTunesos frissítés, persze lehet hasznos, de én speciel nem fogom használni:D

    Off-téma: iPhone 3G 4.1, nincsenek meg az shsh fájlok a 3.1.3hoz, de találtam egy oldalt ahola zt írják h custom firmwarerel vissza lehet rakni, de feleselgesen nem akarom szétcsapni a telot. iPad baseband van rajta, de úgytoma custom firmnél mindegy ez h milyen van rajta. Szóval lehetséges szerintetek?
    http://www.addictivetips.com/mobile/downgrade-ios-4-1-to-3-1-3-without-shsh-blobs-iphone-3g-3gs/
    Itt a link.

  2. Akkor az iCloud.com megvásárlása és a szerverparkok bővítése egybevág ezzel a törekvéssel.

  3. @Flashman07: mint már számtalan alkalommal leírtuk:
    – 3.1.3-hoz CSAK olyan készülékek esetén nem kell SHSH, ahol az nem volt korábban követelmény, így mondjuk az iPhone 3G esetén. az általad linkelt cikkben ugyanakkor szó esik 3GS-ről is, amihez viszont minden esetben KELL!
    – azt is leírtuk már számtalanszor, hogy a baseband ellenőrzéses gond CSAK 4.2.1 óta van, előtte simán ki lehetett rúgni recoveryből.

    olvasd el talán ezt, és noha ott csak iPhone 4-ről esik szó, utána kiderült, hogy ugyanúgy igaz ez a 3G/3GS-re is:
    http://szifon.com/2010/11/28/ios-4.2.1-es-a-recovery-loop/

  4. Mondjuk, ha a firmware update valóban update lenne és nem teljes install, akkor az adatforgalom is töredéke lehetne, mint most. Főleg egy egy ilyen 0.0.1-es lépésnél, mint mondjuk a mostani is (ennél is sztem jó, ha 3-4 file változott a korábbihoz képest).

    (gy.k.: ha csak a megváltozott file-okat töltené le a telefon, nem az egész full firmware-t)

  5. @Bith: Ott a pont!

  6. @Bith: csak van, amikor alapjaitól építik át az új rendszert, ilyenkor nem elég 3-4 fájl cseréje. főleg, hogy új feature-öknél új optimalizásál kell. “Főleg egy egy ilyen 0.0.1-es lépésnél, mint mondjuk a mostani is”

  7. Jadeye az előző post legvégén írtam légyszi mondj valamit 🙂 thx

  8. @Bith: Ráadásul ez talán akkor lehet érvényes, ha a megelőző verzióról frissítünk. Tetszőleges verziók közötti frissítéshez megfelelő differenciál csomagot kell összepakolni. Nem leküzdhetetlen akadály egyébként…
    Ráadásul mindezt biztonságosan kell megoldani.

  9. Érdeklődnék, hogy kivel érdemes iphone 2g-t javíttatni és akitől esetleg lehet is kérdezni a hibával kapcsolatban?

  10. @tomzol: ott a hardveres szervizünk, az iszervizpont.hu

  11. @Jadeye: Tudom, hogy sokszor leírtátok, csak volt egy iphone mentes évem és közben nem követtem figyelemmel a dolgokat. Tehát most akkor én a 3G-re visszatudom operálni valahogy a 3.1.3-at?:D

  12. Sziasztok olyan segítségre lenne szükségem hogy az i tunessal tudom akkor itthoni gépről is frissíteni a telefotn?Vagy ez inkább szakemberes feladat lenne?

    Kössz

  13. Hali!!! Tudtok nekem segiteni mit takar a 29-es iTunes hibaüzenet!!!!????

  14. @Flashman07: leírtam a válaszban, hogy igen. DFU-ba rakod, és restore, majd a végén kirúgod a recoveryből mondjuk umbrellával.

    @maci77: mint már a másik cikknél megválaszoltam: szedd szét, és rakd össze újra. és mint mondtam, ha ezután sem megy, húzd újra az iTunes-t.

  15. @Mateo87: A nagy verzió különbségeknél lehetne még nagy a file (teljes), de a kis szutyok 1-2 file megváltoztatásnál minek, pláne, ha még a baseband sem frissül.

  16. Nekem is kimaradt egy év.
    Mit lehet azzal kezdeni, ha 3G-n restore közben a telefonon megáll a töltésjelző csík egy hajszálnyival a vége előtt??
    Aztán iTunes error.

  17. Remélem, ez nem fog azzal járni, hogy megszűnik a DFU+shift-restore lehetősége…
    Más: szerintem nem kell iTunes-os backup. Ha a készülék maga tud frissíteni, akkor az mindenképpen userland folyamat, tehát nem flasheli újra a teljes rendszert, csak a rendszerfájlokat frissíti, emiatt akár meg is maradhatnak az adatok…

  18. Sziasztok! Olyankor mi van ha a szifon repóbol akarok valamit telepíteni akkor egyszerűen bezáródik a cydia? HELP!
    És kérek szépen egy magyar.carrier.fix.vodafone.4.1.deb file-t!
    Köszi szépen előre is!

  19. @Jadeye: 1002 error code.

  20. Jóreggelt mindenkinek,

    Én ritkán frissítek szoftvert és az iTunes-t is kerülöm, úgyhogy engem nem vonzz ez a lehetőség. Viszont ios 5-re kíváncsi vagyok nagyon.

    Amúgy megpróbáltam a jelenlegi 4.2.1-et 4.3.2-re frissíteni s már nem írta alá az alma, lekéstem =(

    Viszont, ha TinyUmbrella-val le van mentve a 4.2.1 és 4.3b2 shsh-m, akkor hogyan tudom restore-olni a telóm?
    Itt csak egy TSS Server opciót találtam, de nem történt semmi.

    Előre is köszönöm, és szép napot kívánok

  21. Sziasztok

    erase all settingben minden adat töröltem, és nem tudom vissza tenni a 4.3.2 de már a 4.2.1 sem tudom.:( Host file ból mindent kitörlök semmi eredménye timumberla val is ugyan ez a helyzet.:(

  22. @rastawicc: próbáld végig az általam már linkelt cikk általános problémamegoldásos részét. vagy: http://support.apple.com/kb/ts1275

    @KillerTeam: elindítod Umbrellában a TSS servert, iTunes-ban betallózod a kívánt firmware-t, esetedben mondjuk a 4.2.1-et, és megcsinálja.

    @norbesz74: és van SHSH-d az említett verziókhoz? fut a TSS server?

  23. Szia köszönöm már próbálom is!

  24. SHSH 4.2.1, 4.3.1, 4.3.2 meg van és nem tudom , hogy mit kell elinditani milyen szervert inditsak?
    Próbáltam tumberával és anélkül, mert ha tymumberlát elinditom akkor egyből beteszi a 74. apple szervert. Próbáltam mind kiszedve akkor is 3194. Ha a sima aplét probáltam akkor egyből hibát tobbot ki.:( Köszöönömö szépen.:)

  25. Köszönetem örök és a killerteam válaszában találtam meg az én megoldásomat.:)
    Küldtem egy üveg cocát.:) Amúgy fingomsem volt erről, hogy így kell vissza tennem.) Most 4.2.1 megy vissza, de sajnos nem ezt akartam. Mindegy most jó lesz ez is.:)

  26. @norbesz74: ha van a 4.3.2-höz is, akkor azt is vissza tudod tenni.

  27. @Jadeye: A ihshsHiT mentem és tymuberaval is meg van csak a cydia nem írta Ki. Most egy darabig jó lesz a 4.2.1 is akadások miatt.) Köszönöm

  28. @Jason: Köszi szépen a gyors választ!
    A repóval vagy a csomaggal van baj egyszerűen nem engedi feltenni amint telepíteném kilép a cydia! Tehát a voda fix 4.1-re csomagrol van szó!

  29. Sziasztok most az a nagy problémám, hogy a 4.3.2 van fent, mert a recovery be maradt és JB ultrasnowal.. Most 4.3.2 van fent, de most meg hálozatom nincs.:( Van egy pálcika és semmi hivni sem tudok , de még netem sincs.:( Help
    Ja ez rc14 JB van.:)

  30. Fentebb hiba fent áll 4.3.2 Viszont most 4.2.1 greenpoisonnal tökéletes minden.:)
    Csak nem tom hogyan csináljam meg.:)

  31. @Jadeye: Hát nem ilyen simán ment, de nagy nehezen sikerült rá visszaoperálni a 3.1.3-at. Amúgy nagyon sok helyen tévhit ezekszerint, hogy nem lehet visszapakolni ezt. Rengeteg helyen lehet olvasni róla h shsh kell a 3G-n ehhez. Mindegy köszönöm a segítséget azért.


Add a Comment