HunCard – Két egyszerű kártyajáték magyar kártyával

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Egy magyar fejlesztésről szeretnénk nektek beszámolni, hogy népszerűsítsük a hazai produktumokat, ami esetünkben a Galbács Tibor által megalkotott két nagyszerű kártyajáték magyar kártyával.

Az játék elindítása után kiválaszthatjuk, hogy a Zsírozás vagy a Huszonegy kártyajátékot szeretnénk játszani. Mindkét játékban a gépi ellenfél ellen játszhatunk.

Ami nekem elsőnek feltűnt, hogy annak ellenére, hogy magyar fejlesztésről van szó, a menügombok pl. angolul vannak: “New”, “Undo”, és ami még érdekes, hogy a szabályok (Rules) is angolul szerepelnek. Tehát aki nem ismerné a játékszabályokat, annak irány a Wikipédia. Ezt foghatjuk arra, hogy a magyarok többsége ismeri a játékszabályokat és a külföldi felhasználóknak meg jól jön egy leírás. Szerintem úgy lett volna praktikus, ha az alkalmazás elindítása után felugrik egy nyelvválasztási lehetőség, hogy angolul vagy magyarul szeretnénk folytatni a játékot. Nem kizárt, hogy ez a következő frissítésbe már belekerül.

Update #1: A játék menügombjai is magyar lesz, ha az iOS nyelvét átállítjuk magyarra. Sajnos ez a figyelmünket elkerülte, mert a magyar store-ban lévő képek is az angol menüs verzió, de hála a szemfüles kommentelők észrevették, illetve gondolom magyarra volt állítva nekik az iOS nyelve, így magyarul indult a játék. Köszönjük, hogy szóltatok! 😉

A játék egyszerű, és könnyen játszható, aki ismeri őket, annak nem lesz nehéz. Ami még plusz pont, hogy a kártyák szépen kidolgozottak, és a laposztásnál nincs akadás, minden jól optimalizált.

A játék most ingyenesen érhető el az App Store-ban, tehát mindenkinek ajánljuk, aki még nem próbálta ki, hogy töltse le! Remek szórakozást nyújt, ha van némi szabadidőnk.


(letöltés)

Update #1: Jelenleg az USA és a Magyar Store-ban ingyenesen tölthetitek le, viszont sajnos a UK Store-ban £0.59-ért juthattok hozzá.

Update #2: A mai napon már sajnos se az USA, se a Magyar Store-ban nem igyenes az app, hanem 0,79€/$0.99-ért vehetjük meg. Gondoljuk, a fejlesztő, látva a cikk okozta letöltési kedvet, visszatette fizetősre.

Ezek még érdekelhetnek:


 1. ÚÚÚ mekkora imádok zsírozni! (most tanultam meg:)
  Egyébként a játék nyelve angol, ha az iOS angolra van állítva magyar ha magyarra. A “Zsírozás” szó az egyetlen amit nem fordítottak le (talán jobban is tették). Egyébként magyar nyelven a “BlackJack” gomb helyett “huszonegy” felirat van. Jah igen, a szabályok is az adott nyelven vannak. (Angol, magyar nyelven kívül nem néztem, nálam mindig angol, csak most megnéztem h így van-e)

  Nagyon király az app, holnap sem fogok unatkozni a vonatok, köszi!:D

 2. @Jadeye: Köszi a gyors választ, ezt elolvastam csak ugye volt egy iTunes -os bug, amit kihasználva lehetett downgradelni és mint ujdonsült i4Tulaj, érdekelt volna :), de ahogy elnézem csak a 4.1 essel lehetett megcsinálni :)…

  Amúgy a tegnapi napon adtál egy olyan választ a kérdésemre, miszerint a “vodánál függetlenítenek szerződés hiányában? Válasz: nem”, szeretném megerősíteni! Ha valaki szerződés nélkül szeretne függetleníteni a vodánál, akkor lehet, de csak az eredeti tulaj felhatalmazásával!

  Ami a kártyát illeti valóban klassz app!

 3. @aang: a HunCard-ra biztos nem tehetted fel, az nem támogat carrier fixeket. tehát mégis MELYIK iOS-RE tetted fel, és MELYIK 4.1-es fixet? gondolom, telenor fixet, és NEM 4.1-re: ebben az esetben nem kell csodálkozni, mert mint már több alkalommal leírtuk, az adott verziós fix csak az adott iOS esetén megy a CommCenter patch miatt. ha nem látod a fájlrendszert, akkor restore. ha látod, akkor a CommCenter fájlját kell visszaállítanod.

  ha 4.1-re tetted fel, ott ilyen probléma nem lehet egyáltalán.

 4. Igaz nem a témához kapcsolódik, de nem tudja valaki, hogyan tudom áttenni az iphone-on készült videókat ipad camera roll-jába, hogy az imovie elérje???

 5. @Put2, @Tian, @mleslie, @xabi: gondolom a fejlesztő, látva a cikk okozta letöltési kedvet, biztos áttette fizetősre. aki lemaradt, az szánja rá azt a 210 forintot, ennyit igazán megér, nem?

  @xabi: a dropboxban van olyan opció a fájl letöltése után a jobb felső sarokban, amivel másik appban meg tudod nyitni (open in…).

 6. Félreértés ne essék! 1 éve nincs szükségem jailbreak-re, legalább nem álszenteskedek, hogy unlock meg ez+az miatt kell. De ha mérlegre teszem hogy mit kapok egyiket megvéve, meg a másikat, ég és föld.
  Valahogy éreztem, hogy tőled kapom a letolást Jadejó.

 7. Magam se értem igazán, de annak ellenére, hogy csak pár száz forint egy ilyen alkalmazás, valahogy mégis sajnálom rá a pénzt. Pedig nyilván megéri, sőt!!! Lehet, hogy csak attól félek, hogy ha egyszer megindulok az egy dolláros vásárlás útján, nincs megállás. Mondjuk egy évben kb 2-szer kártyázok, úgyhogy ez is benne van.

 8. Amit megvettem, mert számomra megérte és akciós volt 0.79€-ért az a StarWalk, Perfect Cell, SkyView. 🙂

  E háromért nem sajnáltam, nagyon megérte.

  Viszont ezt nem fogom.
  Nem azt a 200Ft-ot sajnálom, hanem a fejlesztő hozzáállását.

  Eddig ingyenes volt, de látta a fejlesztő a cikket, és fizetőssé tette zokszó nélkül.
  Nem szeretem az ilyesmit.

  Legalább írt volna nektek pár sort, de így sunyiba…
  Tudom, hogy azt csinál vele amit akar, de nekem ez a hozzáállás nem tetszik, így nem veszem meg!

 9. Nekem ez a MAGYAR KÁRTYA játék program azért is tetszik mert ilyet még nem csinált senki, csak pókert, stb, és ha 2 dollár lenne az ára akkor is letölteném mert nagyon jó időtöltés vele játszani. HÁLA ISTENNEK egy MAGYARNAK jutott eszébe megírni e remek kártya játékot. Én szerintem meg ha néha ingyenessé teszi a fejlesztő a programot, az csupán azért lehet hogy a KÜLFÖLDIEK is többen letöltsék e nagy világban akik még nem ismerik, és nem azért hogy ilyen szánalmas, sunyi, FILLÉR BAS ZÓK NE TÖLTSÉK LE!!!! Tisztelt fejlesztő úr! Várjuk mielőbbi MAGYAR kártya játék programok bővítését.

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!