fbpx Skip to content

Jobs: a Google is követ téged

Jadeye már írt egy jó cikket az iPhone-os követésről. Amíg Steve Jobs aktív volt, rendszeresen válaszolt az emailekre. Úgy látszik most betegállományban sem pihen, mert egy, a követést firtató kérdésre válaszolt:

Steve,

Could you please explain the necessity of the passive location-tracking tool embedded in my iPhone? It’s kind of unnerving knowing that my exact location is being recorded at all times. Maybe you could shed some light on this for me before I switch to a Droid. They don’t track me.
—–

Oh yes they do. We don’t track anyone. The info circulating around is false.

Sent from my iPhone

Lefordítva:

Steve,

Kifejtenéd mi szükség van a passzív követésre iPhone-on? Elég idegesítő, hogy a pontos tartózkodási helyemet állandóan rögzítik. Valószínűleg megvilágosítod a helyzetet, mielőtt Droidra váltanék. Ők nem követnek engem.
—–
Oh, de követnek. Mi nem követünk senkit. A felröppent infó hamis.

Bár nem teljesen igaz, amit Jobs írt, de minden esetre olajat öntött a tűzre. Holnap már biztosan a Google reakciójáról fognak szólni a hírek.

Egyébként a telefon helyzetét elég pontosan meg lehet határozni. Anno még az Aranykéz utcai robbantás nyomozásánál utólag szinte méterre pontosan be tudták mérni a készülékeket, mivel a szolgáltató naplózza a helyeket.

Közben több ország vizsgálatot indított. Franciaországban, Olaszországban, Németországban és Dél-Koreában az adatvédelmi biztos kérdést tett fel az Apple-nek, milyen adatok tárolódnak a készüléken és a cég szerverein.

Nem felvágásképpen, de nálam mindig be van kapcsolva a helymeghatározás, mivel a Find my iPhone funkció csak így érhető el. Nem érdekel hogy figyelik a mozgásomat, mert nincs takargatnivalóm. Aki esetleg az ügy miatt akar megválni iPhone-jától, az szóljon, átveszem a készüléket 🙂

Allen: Jobs egy megszállott

Paul Allen Microsoft-társalapító önéletrajzi könyvében (Idea man) beszél Bill Gates-szel való felhős kapcsolatáról és Steve Jobsról is. Szerinte amit Jobs véghezvitt, az „hihetetlen”.

Azóta némileg megváltoztatta álláspontját és Jobs-ot „monomaniacal”-nak, azaz egy dologhoz görcsösen ragaszkodónak tartja. Allen negatív értelemben használja a szót, de szerintem a kifejezés egyáltalán nem rossz, mivel egy vezető ragaszkodjon az elképzeléséhez és csak akkor változtassa meg azt, ha bebizonyosodik, hogy nincs igaza.

Allen egyébként megalomániás. A képen látható kicsike kis ladikja.

Olvasd el a hozzászólásokat is

11 Comments

  1. Steve legalább nem azt mondja hogy ők jobban a droidnál vagy magánál a google-nél.Ő tényeket állít egy magánbeszélgetésben.
    Nem becsmérel és mindig megtartja a méltóságát.
    Sztem itt mérhető hogy valakinek mennyi az intelligenciája.

    Az utolsó reklám anyagát konkrétan nagyon korrektnek és jó pofának találtam.
    http://www.youtube.com/watch?v=i9FhnIGhOqY
    “If you don’t have an iPhone,Well, you don’t have an iPhone”
    Sztem ez hatalmas szlogen:)

  2. @MaxxisDH:
    Ez tényleg nagyon jó szlogen egyébként 🙂
    De a másik: Miért érdekel akárkit, hogy követ-e az iPhone vagy nem??? Ha csak nem Drogdíler az illető, vagy hasonló, akkor most nem mindegy neki hogy követi vagy nem? Engem speciel nem érdekel hogy követ-e vagy sem.

  3. Gyanús ez a nagy hajómánia a tehetőseknél … Tényleg özönvíz lesz!? 🙂

  4. Bárcsak ott tartanék, hogy az apple követne… 🙂

  5. @zenoka: 😀

  6. @MaxxisDH: Azért a többiek becsmérlése valahogyan mégiscsak becsúszott az Antennagate idején.

    Amúgy mindkettő követ. És aki ebben idáig kételkedett, az az igazi bolond. (De szerintem a WinPho is követ, a régi Symbian biztos hogy nem, a legujabb már talán igen. A BBreeykent meg nem ismerem egyáltalán.)

  7. Lehetne mondjuk az Applenek saját műholdja, ami mindííg minden körülmények között tudja, hogy melyik iPhone merre jár, függetlenül attól, hogy van sim benne vagy sem…

    Az iPhone lenne az egyetlen telefon amit nem lehetne ellopni, mert bármikor utána tudsz menni… Ugyebár ha kikapcsolja az illető is áram alatt van, akku nélkül nem tudja eladni sem használni a tolvaj, így nem elképzelhetetlen az ötlet sem…

  8. Amugy ha jól zudom akkor IMEI alapján minden telefont 2mp alatt be lehet mérni, a régi ilyen 6020-as nokiát htc-t galaxit symbiánosokat is és az iPhone-t mért be leetne. az más kérdés h olyan appokat használtok amivel láthatóak lesztek, nem is kell keresni…

  9. szabi, becsúszott? Ez kb olyan, hogy “bíró úr, igaz, hogy körbeálltuk és rugdostuk, de kétszer ő is visszarúgott.” Nevetséges, hogy még mindig itt tartunk.

    Annyit bírt mondani Jobs, hogy ez más telefonoknál is létező probléma és bemutatott pár példát. Tényleg, ez mennyire inkorrekt…

  10. @jarodfree: 1. MaxxisDH kommentjére reagáltam, nem a te lelki világodba akartam belegázolni.

    2. egy szóval nem állítottam hogy inkorrekt volt az a lépése Jobsnak. De ha te úgy gondolod, akkor igazat adok neked 😛

  11. Jobs tényleg megszállott, de mi így szeretjük! 😀


Add a Comment