fbpx Skip to content

Korábban, még az első szám kiadásakor írtunk a Story magazin iPad-es, interaktív kiadásáról. A cikkben nem is annyira a konkrét tartalmat helyeztük az előtérbe, hanem sokkal inkább a technikai megoldásokat és ötleteket. Most ebből a korábbi cikkből idéznénk pár sort.

Egyúttal a Sanoma önmagának is feladta ezzel a leckét, hiszen alkottak egy olyan tartalmat, aminek az innovatív színvonalát a következő lapszámokban is minimum fenn kell tartani, vagy esetleg a kreatív megoldásokat az új kiadásokban még felül is kell múlni, hogy az olvasó számára ne legyen megszokott és így esetleg ellaposodott az egész.

Az első kiadás tehát feladta a leckét a kreatív szerkesztőknek, hiszen ismét valami olyasmit kellett alkotniuk, ami még az előző verzióhoz képest is tud újat mutatni. Nem árulunk el nagy titkot, ha azt mondjuk, hogy ez ismét sikerült.

Már rögtön a címoldal is változott, hiszen az első kiadásban a videó után egy statikus képet mutatott az alkalmazás, sem a jobb oldali cikksáv, sem az alsó címajánló nem volt interaktív, így csak ellapozni lehetett róla. Emellett az első kiadás csak álló helyzetben volt hajlandó megjeleníteni a címlapot a videó miatt.

A második kiadásban azonban már ezeket is lehet huzigálni, és ha rákattintunk valamelyikre, az rögtön az adott cikkhez is visz minket. Emellett maga a címlap is “élő”, mert a videó tovább folytatódik a zenével, és szinte nem is lehet észrevenni, mikor kezdi újból játszani. Ugyanakkor ha valakit zavar a zene, akkor ez megállítható azzal, ha fekvő helyzetbe forgatjuk az iPad-et. Ilyenkor csak a videó és a zene áll le, a cikktallózó, és a felső csíkban található címválasztó ugyanúgy használható.

A második kiadással célunk volt az általunk igen magasra tett magazinalkalmazási sztenderd megugrása. Úgy érezzük, sikerült még jobban és kreatívabban kihasználni az eszközben rejlő multimédiás és interaktív lehetőségeket.  – jelentette ki Szépvölgyi Tamás, a Sanoma Media Budapest mobilmédia-üzletágának vezetője.

A videó-címlap után ebben a verzióban is megtalálható az eszközzel most ismerkedők részére egy oktató-videó, ami a magazin interaktív megoldásait, és azok használatát mutatja be. A magazin új kiadásában is fontos szerepet kapott a fekvő és álló nézetek közötti különbség: a fekvő nézet a multimédiás tartalmakra fekteti a hangsúlyt, míg az álló esetén az olvasnivaló a szempont. Így szinte az összes cikk esetén megtalálható egyszerre a szöveges, és az interaktív, multimédiás tartalom is:

Kirázhatjuk Geszti Péterből féltve őrzött titkait, nosztalgiázhatunk Bud Spencerrel, meghallgathatjuk az ikonikus filmzenéit és lejátszhatunk egy ökölpárbajt is a pofonok királyával, de ha valami békésebbre vágyunk, akkor akár meg is masszírozhatjuk Tatár Csillát és Váczi Gergőt.

A kiadványban összesen öt játék, hét zeneszám, szavazás és Sudoku is szórakoztatja a közönséget. Az interaktív játékok közül kiemelkedik az egyedülálló megoldás, ahol újramixelhetjük Varga Viktor legújabb slágerét. A zenét kedvelők továbbá bepillanthatnak a kulisszák mögé SP videoklip forgatásán, ahol interjúk és werkfilm is vár rájuk.

Persze a multimédiás tartalmakon felül a kiosk része is frissült az alkalmazásnak, fejlesztési szempontból ez mindenképp érdekesebb lehet, mint hogy Szorcsik Viki épp milyen esküvői rucit szeretne. (Bocs, Viki! :P)

A leglényegesebb újítás, hogy a magazin tartalmának letöltése szüneteltethető, ami mindenképp előny egy nagy méretű tartalom esetén. Persze ez még nem minden, hiszen míg az 1.0-s verzióban meg kellett várni, míg a teljes tartalom letöltődött, és az alkalmazás “telepítette” azt, mielőtt egyáltalán bele tudtunk volna lapozni.

A 2.0-s verzió óta viszont a letöltés már cikkenként történik, így már közben is olvashatjuk a magazint. Ha pedig olyan oldalra tévedünk, amit még nem töltött le a kiosk alkalmazás, akkor láthatjuk azt is, hogy épp hol tart a letöltése, vagy addig visszamehetünk egy másik cikkhez.

Ezek után kíváncsian várjuk, mivel rukkolnak elő a következő frissítésben. 🙂

A Story magazin iPad-es alkalmazása ingyenesen tölthető le az App Store-ból, a lapszámokat pedig szintén ingyenesen érhetjük el a keretalkalmazásban.

Azok számára pedig, akik nem rendelkeznek iPad-del, itt egy videós ízelítő a kiadványról:

Olvasd el a hozzászólásokat is

7 Comments

  1. December óta már ideje volt…
    Én elő is fizetnék, ha normális árért, de rendszeresen jelenne meg.

  2. Ebbol felevente is sok az az 1 szam 🙂

  3. @talamasca: az előző cikkben már írtuk, hogy ez negyedéves kiadvány, tehát kvázi rendszeres a megjelenés, csak mondhatni ‘ritkás’ 😉
    “A Story kapcsán negyedéves kiadást tervez a Sanoma, amiben nem a nyomtatott Story tartalmai jelennének meg elsősorban.”

  4. @dnp:
    😀

  5. Tegnap garanciában cserélték ez iPhone 3GS-emet. Na mondom rádugom a tinyumbrellára, és le tudtam menteni hozzá a 4.1 -es SHSH-t. A telefon 4.2.1 -es szoftverrel jött. Hogy lehetséges ez?

  6. @kiru_l: először is ennek az égadta világon semmi, de semmi köze nincs a Story új kiadásához. tehát az sem nem befolyásolhatta ezt, sem amiatt nem lehet. miért ide írtad ezt akkor? ott az SHSH-s cikk. pont erről szól.

    egyébként meg lehetséges, hogy egy refurbished (gyárban újra feljavított) verziót kaptál, amihez valaki már korábban mentett SHSH-t: http://en.wikipedia.org/wiki/Refurbishment_(electronics)

  7. @Jadeye: Ebben lehet hogy igazad van, de a gyárban felújított darabot nem adhatják el újra nem? Jó végülis csere, de úgy kaptam meg, hogy ez egy teljesen új darab, egy év garanciával. Ilyet lehet csinálniuk? Ha gyárban felújítják, akkor nem kap új ECID -et, IMEI -t stb? Az is érdekes, hogy ha valaki lementette, akkor még a 4.1 -es időkben, ami nem is volt olyan rég. Ilyen gyorsan felújítanák?


Add a Comment