fbpx Skip to content

A Navigon bejelentette, hogy a MobileNavigator új, 1.8-as verziójában a felhasználók gyorsabban és jobban átláthatják majd a programot, miközben utaznak. Az új funkciók lehetővé teszik, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki az alkalmazásból. Sőt, a frissítés új térkép-anyagot is tartalmaz, ezzel kibővítve a jelenleg is információval gazdag térképeit.

Az új “Traffic Check” és “Reality Scanner” funkciókkal ez a frissítés mégjobban segít majd tájékozódni a felhasználót a városi dzsungelben – mondta Gerhard Mayr, a NAVIGON iPhone-nal kapcsolatos osztályának a vezetője.

Az “Augmented Reality” integrálása az alkalmazásba, plusz forgalom-információ egy érintésre

Az új, “Reality Scanner” nevű funkció a kényelmes sétákat izgalmas kalandokká változtatja! Különböző POI-k, vagyis különböző látnivalók láthatóak egy felhasználó által megadott körön belül, az iPhone beépített kameráját használva. Az adott POI neve, jele, és a tőlünk lévő távolsága a kameraképen látható. Ha a felhasználó egy POI-ra kattint, akkor további információt tekinthet meg arról egy külön ablakban, és akár oda is navigálhat. A Reality Scanner bekapcsolható a POI menüben, illetve automatikusan aktiválásra kelül Járókelő-módban, ha az iPhone-t elforgatjuk.

Még egy hasznos funkciója a jövőbeli frissítésnek a “Traffic Check”. Ezt használva a felhasználó egy rövid, egyértelmű helyzetjelentést kap az előtte fekvő útról. Az út megtervezése után egy dialógus jelenik meg, amiben láthatjuk az előttünk lévő út forgalmi állapotát, vagyis az útépítések, veszélyes zónák és a fizetős utak számát. A megtervezett út összességében egy zöld, sárga, vagy piros lámpa-rendszerben van értékelve. Ez a dialógus egy pár másodperc után eltűnik, de a felhasználó bármikor előhozhatja azt az info-gomb megnyomásával, majd megveheti ezt a szolgáltatást.

Teherautó és lakókocsi navigáció – a legjobb út nehezebb kocsik számára

A felhasználók letölthetik a “Teherautó és lakókocsi navigáció”-csomagot egy in-app purchase-en keresztül, 79.99€-ért. Ez az iPhone-t egy megbízható asszisztenssé változtatja teherautóval vagy lakókocsival való utazás esetén. Ez a csomag csak a nehezebb súlyú és nagyobb méretű járműveknek megfelelő utakat számolja bele a útba, szóval például az olyan utakat elkerüli, ahol alacsonyan fekvő hidak alatt kell áthaladnunk. Egy, az adott autóhoz alkalmazott úttervező is beállítható a kocsi méreteinek megadása esetén. A MobileNavigator egy turista-útmutatónak is könnyen használható, mivel a MICHELIN Étterem- és Hotelútmutatóból tartalmaz több mint 51.000 véleményt különböző éttermekről és hotelekről 24 országban, sőt, még egy ún. MICHELIN Zöld-útmutatót is kapunk.

Az új ügyfelek kedvezményes áron vehetik meg a NAVIGON MobileNavigator-t, vagyis 59.99€-ért (89.99€ helyett), az EU10 verziót pedig 49.99€-ért (74.99€ helyett), egészen április 28-ig. Az alkalmazás frissítése meglévő ügyfelek számára ingyenesen lesz letölthető az App Store-ból, a Select, vagyis a szolgáltatóknak gyártott verzióhoz pedig valamivel később jelenik meg a frissítés.

Olvasd el a hozzászólásokat is

34 Comments

  1. Mindenki imdája a navigont! Én már többször kipróbáltam, de szerintem rettenetesen szar az utvonal tervezése. Szép, meg jo funkciok vannak benne, de nagyon sok busszuságot okozott nekem. Nem logikusan épiti az utvonalat.
    Rengeteget utazom autoval!
    Jelenleg tomtom ot használok, abszolut nem igényel beavatkozást. Az igo val is maximálisanmeg voltam elégedve!

  2. Nemtom engem ugyanugy simanelnavigalt a navigon budapestől palotasig mint egy rendes navigonos gps. Szerintem jobb mint az igo nekem jobban bejon a menuje lehet azert mert mar megszoktam.

  3. ez tudja már használni az iPhone iránytűjét?

  4. meg is jelent 🙂

  5. @sylk855: Tényleg jobb a menu-je. Legnagyobb hibákat Sopron környékén követte el. Veszprémet mindig rossz irányból akarja elkerültetni. De Nesebar felé is érdekes utakra zavart le!

  6. Én a navigont preferálom úgy, hogy próbáltam nagyjából mindet. Az meg hogy ismerős területen 6 kört ver az ember a gps-re az szerintem természetes dolog. Egyébként nagyon jól beállítható, hogy milyen szempontok szerint építse fel az útvonalat, továbbá mivel általában mindig felajánl 3 útvonalat, csak rajtunk áll, hogy melyiket válasszuk. Én általában nem szoktam választani, csak elindítom a navigálást és majd amerre megyek úgy fog igazítani.

    Véleményem szerint a szifon gps-e amúgy is csak arra való, hogy a kicsit ismerős területen ne tévedj el, illetve mutassa az irányt, mert a késése miatt én pl pesten nem tudnám használni, mert egyáltalán nem ismerem és azért nem mindegy, hogy a kereszteződésben szól, hogy na most balra(szifon) ami 50-nél valljuk be kicsit merész, vagy előtte 100m-rel(normál gps). Én úgy használom a navigont, hogy a fél szemem mindig a szifonon van, hogy lássam a térképet mikor merre, éppen emiatt.

  7. Én is NAVIGON-t használok. Nekem célnak megfelel. IGO-nál nekem sokkal jobban bejön, és letisztultabb a menüje (véleményem szerint). Ajánlom mindenkinek. Vártam már a frissítést, mert azért sok utat nem tud, legalább is nem ismer el 😛 (ugyan úgy mint más gps programok). Várom a crackelt verziót, ennyi pénzt azért nem ér

  8. Az iGO-val bejártam már Német- és Franciaország elég nagy részét is, de jártam már vele Olaszban, Ausztriában és Szlovéniában is, illetve egyszer szigetelőszalaggal ráragasztottam a szifont egy robogóra Görögországban 🙂
    A lényeg, hogy már elég nagy tapasztalatom van vele és egyedül a Görög út során tudtam vele eltévedni, ezt leszámítva tökéletesen elégedett vagyok. Azt mondjuk hozzáteszem, hogy a kezdetektől fogva egy külső bluetooth vevővel használom, ami 100x jobb mint a gyári beépített vevő. A Navigont is próbáltam már, de nem jött be, ez a Reality Scanner viszont tetszik, mondjuk nem hiszem, hogy csak ezért megvenném ezt a navigációt.

  9. @hepike: Tévedésben élsz. nem az emberrel szemben van hátránya hanem az összes többi gps programmal szemben. Eleget használtam navigont hogy ismerjem. Sokszor a felajánlott 3 utvonal közül egyik sem az mint masik gps progiké. Köztes pontok alkalmazásával szoktam ráerőszakolni a jo utvonalat.
    Masik: többször autoztam budapesten Iphone gpsel és néha előfordult hogy lassabban regált a kelleténél de nem 100méterekről volt szó, és jól használható volt akármilyen szoftverről is beszélünk. Az egy másik kérdés hogy már tomtom tartót használok ami egy árnyalattal jobb gps jelet eredményez és igy nem dobja le a jelet sehol.
    IGO és tomtom, de nekem az IGO a favoritom.
    Egyiknél sem kellett aprolékos beállításokat alkalmaznom indulás elött, egyből arra küld amerre a leglogikusabb.

  10. Na a NAVIGON király cucc! am már megjelent és szedem le a frissítést 😉 hajrá mindenki!

  11. Na be is frissítettem, igen fasza lett! Mindjárt indulok Debrecenbe, ki is próbálom 🙂

  12. Sziasztok. Van egy iphone 3gs, aminek ipad basebandje van, es frissítettem véletlen a gyári 4.3es szoftverre. Hol találok egy leírást hogyan tudnám helyrehozni?

  13. MI jailbreakeljek? be se kapcsol, folyamatosan recovery módban van. Masik hogy az Itunes folyamatosan meg valami olyat ir ki hogy az update server nem elérhető, próbálkozzak később. erre megoldás?

  14. @Csaba: mint már számtalan alkalommal leírtuk, azért marad recovery-ben, mert a baseband verziója nem egyezik a rátett rendszer gyári baseband verziójával. a jailbreak ezt az ellenőrzést patcheli. tedd DFU-ba, és jailbreakeld.

    vagy restore-old custom firmware-rel.

  15. @Jadeye:
    Bocsánat, nem tartom fejben a verziókat, csak hirtelen ránéztem a cikkben a képre és azon ez szerepelt.

  16. Asphalt 6 HD 0,79Eur! 🙂 Akit erdekel, 200 penzt meger. Majd 6Eur-rol toltak le ma reggel.

  17. Én nem látom a 1.8-as updatet:D Honnan szedtétek le? 😀

  18. appstorebsn a europe navigon mar 1.8…

  19. de ha rakattintasz a nagy navigon ikonra a hirben, az pont odavezet. 🙂

  20. @Jadeye:
    se jailbreaket nem enged, se customot 21 error koddal kidob

  21. Megjelent a 4.3.2! 🙂

  22. @Csaba:
    Ezt a hibaüzenetet adja a itunes, es semmit nem tudok kezdeni vele:
    iTunes could not contact the iPhone software update server….
    Valakinek ötlete?

  23. na ime a teljes hibauzenet amit ad a itunes ha megprobalom restorolni. probaltam mar minden formaban.
    “The iPhone “iPhone” cannot be restored at this time because the iPhone software update server could not be contacted or is temporarily unavailable.
    Please try again later.”
    Valaki mondja mar el mi a f..sz van, mit kell csinalnom

  24. na lehet ha megtaláltam a megoldást, most nem dobott ki . ezt tettem:
    “Go To C:/Windows/System32 /Drivers / And Del File With The Name Of “Host” ”
    most elindult a restore remélem hogy be is fejezi. Állítólag ez történt es ezert nem engedte a restoret:
    “Sounds like Apple have blocked your IP”.

    Tanuljatok az en hibámból, ne kínlódjatok ti is vagy 3 órát amire rajosztok a megoldásra.

  25. @Csaba:
    Nem gyengén tolod, hosts fájlt törölgetsz 😀 Elég lett volna kikommentezned saurik szerverét 🙂

  26. Nekem is volt navigonom nagyon is tetszett a menüje meg használgató is volt, de azon vettem észre magam hogy autóstöltöre dugva is előbb utobb lemerült a 3gs-em és eléggé felis forrosodott 3-4 óra vezetés után. Gyorsabban merítette le a készüléket mint ahogy az autós töltö tölteni tudta volna. Igo-nál és Tomtom-nál ilyen probléma még nemfordult elő.

    Más is tapasztalt ilyen problémát? Mitől lehet?

  27. @hepike: nem lett volna eleg, mert nem azert nem engedte. Valami ip cim tiltas volt, de en se ertem pontosa. saurik servere benne se volt a host fajlban

  28. sygicről van valakinek tapasztalata?

  29. a T-mobile-os Select verzióhoz még egyszer nem volt frissítés, nálam még mindig az 1.3.1-en dekkol. az M6-os autópályát még hírből sem ismeri. akkor most ez is frissítve lesz? mit tudtok?

  30. Hat az 1.8 is csak dunaujvarosig ismeri az M6-ost…. 1.6 ota nincs friss terkep hihetetlen….

  31. T- Mobilos is megjelent

  32. Sziasztok,

    Sehol sem találok Navigon Traffic live-ot. Valakinek ötlet???


Add a Comment