fbpx Skip to content

Már elég sok életrajzi könyv jelent meg Steve Jobs-ról, azonban egyik sem az ő közreműködésével íródott, hanem valaki hasznot akart húzni az életéből.

A Simon & Schuster kiadó tegnap jelentette be, hogy jövőre megjelenik Jobs hivatalos életrajza “iSteve: The Book of Jobs” címen. Szerzője Walter Isaacson lesz, aki már olyan emberek életrajzán dolgozott sikerrel, mint Henry Kissinger, Benjamin Franklin és Albert Einstein.

Isaacson állítólag még 2009-ben kezdett el dolgozni a könyvön, munkája során beszélgetett Jobs-zal, családtagokkal, munkatársakkal és versenytársakkal is.

Egyébként a megjelenő könyv címe sokértelmű. iSteve utal az Apple iTermékeire, de értelmezhető “Én, Steve”-ként is. Ugyanakkor a “Book of Jobs” esetében felfedezhető a bibliai Jób könyvére való célozgatás. A névhasonlóság mellett a történet is hasonló. Isten sok megpróbáltatáson keresztül próbára tette Jóbot, aki hűséges maradt, és ezért Isten bőségesen megjutalmazta, sokkal többet kapott vissza, mint amennyit elveszített. Ez utal Jobs Apple-től való kirúgására és visszatérésére, ami után minden korábbinál nagyobbá tette a céget.

A könyv 2012 elején jelenik meg. Tuti bestseller lesz.

Olvasd el a hozzászólásokat is

5 Comments

  1. Azt a bibliai magyarázkodást igazán kihagyhatta volna. Sose szerettem az ilyen utalgatásokat. Amúgy nagyon várom a könyvet, a diploma osztó beszédéből ítélve itt is rengeteg jó dolog lesz olvasható.

  2. Sajnos a kép nem jelenik meg :s

  3. sok hülye meg majd meg is veszi…

  4. @Symy Gery: nekem telefonon és számítógépen is megjelenik.

  5. Ha lesz magyarul is akkor megveszem az biztos


Add a Comment