fbpx Skip to content

I0n1c -aki már 4.3-as jailbreaket is készített- bemutatott egy videót, melyen egy negyedik generációs iPod touch bootolása látható. A készüléken 4.3.1-es firmware van, továbbá megtalálható rajta a Cydia is. I0n1c a Sn0wbreeze legújabb változatával jailbreakelte a készüléket, majd SSH-n keresztül egy hiba kihasználásával untetheredé tette a bootolást. Félreértések elkerülése végett I0n1c közölte, hogy:

– nem ad ki semmilyen jailbreak eszközt, „csak” az untethered részt csinálta meg,
– noha a jailbreaket lehetővé tevő hiba az iPad 2 kerneljében is megtalálható, már nem működik az iPad 2-n, mivel az új firmware verzióban ez javításra került,
– nem érti, hogy a Dev Team miért nem adott ki redsn0w-s tethered jailbreaket 4.3.1-re, mivel megtehette volna (ez jó kérdés).

Szóval ennyi. Videókból már láttunk néhányat, de még mindig nem jött ki publikus megoldás. Fiúk a bányában keményen dolgoznak.

Nincs javítva 4.3.1-ben sem a pwn2own-hiba

Charlie Miller, az ismert biztonsági szakértő a Pwn2Own hackerversenyen seperc alatt feltörte a Safari asztali és mobil változatát is. Mivel az Apple fokozottan figyel az ilyenre, az asztali változat hibáját a 10.6.7-es OS X-ben rövid idő alatt javította.
Mindenki arra számított, hogy a mobilváltozat a következő iOS verzióban kerül javításra. Meglepetésre ez nem következett be, a 4.3.1-es verziót úgy adták ki, hogy a hiba benne maradt.

Mielőtt a jailbreakben reménykedők messzemenő következtetéseket vonnának le, Miller elmondása szerint a hiba önmagában nem segíti a sem jailbreaket, sem a függetlenítést.

Egyébként elképzelhető, hogy az Apple rövid időn belül kiadja a 4.3.2-es verziót, amiben javítja a hibát.

Csak ősszel jelenik meg az iOS 5?

A TechCrunch „két megbízható forrásból” is úgy értesült, hogy az iOS 5 csak ősszel jelenik meg. Ha ez igaz lenne, akkor megszakad a négy éve tartó sorozat, miszerint tavasszal bemutatják az újabb verziót, majd jön 5-6 béta változat, és nyáron, az új iPhone-nal együtt jelenik meg a teljes verzió.

Tehát „megbízható” forrásokból a következőket hallották:

– elválik az új iPhone és az új iOS megjelenési időpontja. Az iPhone 5 még iOS 4-gyel jön ki,
– jelentősen átírják az iOS-t, felhő alapú szolgáltatásokra épül majd,
– a júniusi WWDC konferencián mutatják be először, de akkor még nem adják ki,
– ősszel jelenhet meg, amikor kijön egy állítólagos új, ráncfelvarrott iPad is,
– jó néhány új szolgáltatás lesz, például:
— Music Locker, mely felhő alapú zenetárolást jelent, továbbá évi 20 dolláros előfizetésért hozzáférést biztosít az új zenékhez,
— Find my friend és Find my family „keresőszolgálat”.

Nem tudom mennyi alapja van a hírnek, de nem tudom elképzelni az őszi megjelenést.

Olvasd el a hozzászólásokat is

20 Comments

  1. hát igazán jöhetne valami ipad2 jailbreak nemtudjah valaki hogy @comex hogy áll vele?

  2. 4.3.1 re is jöhetne már a hivatalos jb, nekem mindegy lenne hogy untethered vagy tethered… csak legyen valami! 🙂

  3. Biztosan megvárják az 5.0-át… :S

  4. @hohand: Vagy inkább az iPhone 5-öt…

  5. Elég nagy negatív visszhangja lenne, ha ősszel jönne egy újabb iPad, méghozzá főleg azok körében, akik most megvették a 2-t. Így ezt az állítást (továbbra is) kétlem, hogy valós lenne.

  6. Így van és az apple-nek se jó “biznisz”, mert akkor kutyát nem fog érdekelni az ipad2 hanem ugye az új…

  7. Előre is bocsánat az offért, de feltúrtam a fél netet már, de sehol sem találtam választ a kérdésemre:

    Kicseréltettem a telefonom hátlapját egy helyi GSM boltban, miután visszakaptam, azóta nem tölt USB-ről és nem tud Sync-elni, csak 220-ról hajlandó töltődni. Azt mondták, biztos elszállt a töltő csatlakozója, ki kell cserélni. Az is ki lett cserélve, a probléma ugyanúgy fennáll, a gép kiírja, hogy “USB device not recognized”. Van erre valami megoldás?

  8. comex kiadhatnál ipad 2 re a 4.3.1 ej jb mert az már rég megvan neki csak a 3.1 be befoltozták a lyukat aki meg frisitett az igy járt.

  9. Off:

    Ma bent voltam a T-mobileban, és garanciálisan cseréltettem a töltőkábelem és a fülhallgatómat. Mondta a szervizes, hogy iPhone 4 kiegészítők de működni fog a 3gmmel is! Sajnos a fejhallgatón lévő hangerőszabályozó gombok nem működnek, gondolom mivel nem is volt a 3g fülhallgatóján. Van rá vmi megoldás, hogy tudjam őket használni őket? iphone 3g, ios 3.1.3

    On.

  10. @Szpisti: Vagy az iPhone 6-ot… 😀
    Egyébként azon gondolkodtam, hogy leszarom a jailbreaket, megveszem az appokat. Kiszámoltam, a jelenleg feltelepített appok kb. 20E Ft értékűek. Szóval nem sok annyira. Mivel a függetlenítés nem érdekel (gyári független i4), már csak a jailbreak amire várok, de így ezzel sem kellene foglalkozni.

  11. Én épp ma frissítettem 4.1-ről 4.3.1-re. JB ugrott. A programokat eddig is megvettem. A JB csak azért kellett hogy menjen a mywi, callcounter, smscounter. Unlock nem kell mert meg vagyok elégedve a T-vel, meg a hűség is köt. Max ha lejár a hűség 10 ezerért függetlenítik hivatalosan.

  12. @weberbarna: 3g vel nem működik a hangerőszabályzó

  13. Sziasztok off kérdésem lenne nagy problémával, de sajnos nem tudom hova írni:
    Feldugom a telót a gépre,teló rezeg, zöld töltésjelző, aztán eltűnik róla, és ez ciklikusan ismétlődik. Az itunes meg olyanokat ír, hogy
    “an iphone has been detected, but it could not be identified properly. please disconnect and reconnect the iphone, then try again. Meg “itunes could not connect to the iphone because an invalid response was received from the device” meg error 800006b szóval egy nyomorult számot nem bírok felrakni, pedig frissíteni is szeretnék 4.2.1-re a 4.0 nagyon lassú 3G-n, nameg már van ami nem működik, mobile terminal induláskor kifagy, ilyesmi.

  14. Hy
    Ugye tudok majd jailbrakreelni akkor is ha nem mentettem shsh most 4.3.0 van

  15. @rasotamas:
    Nekem is csinálja néha, Itunes kilép vagy egyből kijelentkezés, Iphone meg restart springboard és jólesz mindent! Néha elég a respring is!

  16. Sziasztok!

    Egy fura egyben érdekes kérdésem lenne!!!

    Régebben 3.1.3 os alatt megcsináltam a SSH vagy SHS vagy mi?! adatmentéseket ,akkor egy iPhone 3GS-em volt és ment is minden szépen (JB,unlock)…most ismét van egy 3GS-em 4.3 as OS.

    MEGLEHET azt csinálni hogy valahogy felhasználom a “régi” Saurik szerveres mentős megoldást erre az új iPhone-ra? Úgy tudom hogy downgrade-elni csak úgy lehet ha megvan ez a mentés,és nekem elvileg megvan valahol a világürben 🙂

    Előre is köszönöm a válaszokat!

  17. Sziasztok!

    Olyan kérdésem van,hogy van egy 8gb-os iPod Touchom és a dobozon lévő számok,és a hátlapon lévő számok szerint 3.generációs,iTunes diagnosztika közben meg azt írja hogy 2. generációs!
    Amerikába vettem még anno 3.generációsnak feltüntetve!
    Most akkor hanyadik generációs?

    Part No. MC086LL/A
    Serial No. 1A9393QG75J
    Model. A1288

  18. @Jadeye:

    Köszi!
    Akkor úgy tűnik átbasztak…:S
    Elakarom adni azért néztem utána,és azért kérdeztem itt is!
    Mit ér manapság egy 2G?


Add a Comment