fbpx Skip to content

Ma délután 13:16-kor saurik kiadta a Cydia 1.1.0-s verzióját. Azoknak, akik 3.1.3-mat használnak, ez különösen jó hír, mert a korábbi három builddel ellentétben az 1.1.0 már ismét támogatja a 3.1.3-mat is. 4.3 vagy 4.3.1 esetén még nincs hivatalos, untethered jailbreak, így ezek esetén nem garantált a hibátlan működés, valamint a nemhivatalos jailbreakek használatát sem javasoljuk.

saurik
Cydia 1.1: faster, slimmer, and more stable; including an improved search algorithm and “resume where you left off”. Available in Cydia now!
2011.03.26. 13:16

De pontosan mit is hoz az új frissítés?

Egyrészt gyorsabb lesz az egész Cydia működése, noha ez inkább az újabb típusú készülékek esetén lesz valóban szembetűnő. Persze azért a régieken is észrevehető, hogy kevesebb ideig tart a “Reloading data”, vagy a Changes fülön a változások betöltése. Emellett kevesebb helyet is foglal a készüléken, de ez eddig sem okozott problémát.

A másik fontos újítás, hogy ha be is zárod a Cydiát, következő indításkor pontosan ott fog megnyílni, ahol kiléptél belőle. Ez igaz a multitaskingot nem támogató rendszerek esetén is, így bárhol is zárod be, következő indításkor pont ugyanazt a képet fogod látni, és folytathatod ott, ahol abbahagytad.

A keresés esetén is történtek javítások, így a keresés is gyorsabb és pontosabb lett, és a találati lista is sokkal gyorsabban görgethető.

Telepítéskor az új Cydia pár régi, és az új verzió miatt feleslegessé vált csomagot is törölni fog, így ezen nem kell meglepődni. Magát a source-okat természetesen nem törli, csak a megváltozott repo-kezelés miatt távolítja el őket a telepített csomagok listájából. Minden hozzáadott source-od meg fog maradni:

Újabb nagy változás az, hogy mostantól saurik repo-ján kívül az összes más source törölhető. Eddig a beépített repo-kat nem lehetett törölni, ami néha okozott problémát, amikor egyik-másik nem működött napokig. Mostantól bármit törölhetsz, és az is csak gyorsít a betöltődésen:

Megváltozott a hibák jelzése is, mostantól nem ugrik elő ablak, hanem a csomagtelepítések logjához hasonlóan láthatod az egyes hibákat, és láthatod pontosan, hogy mivel volt gondja:

A frissítés tehát javasolt. Ha elsőre netán “Hash Sum Mismatch” hibát kapnál, akkor újra kell próbálkozni, mert lehetséges, hogy túlterhelt a szerver.

Frissítés – Cydia 1.1.1

Nem sokkal az 1.1.0 megjelenése után megjelent az 1.1.1-es verzió is, ami vélhetően pár, az 1.1.0-ban talált hiba gyors javítását tartalmazza (erről nincs pontos hibalista). Ha tehát most frissítenéd, már egyből az 1.1.1-es verziót kapod majd. Fontos megjegyezni, hogy a Cydia szervere és az egyes repo-k a frissítések miatti aktuálisan nagy terhelés miatt nem feltétlen tudják kiszolgálni minden alkalommal elsőre a kéréseket. Így ha hibát kapsz, vagy nem jelenik meg a frissítés, akkor egyszerűen csak próbáld újra.

Olvasd el a hozzászólásokat is

77 Comments

  1. Zsir:D

  2. Nekem nem dobja fel h uj verzio lenne iphone 4-en…

  3. sem 3g, 4.2.1-en. lehet, h visszavonasra kerult vmi gebasz miatt? (vagy egyszeruen a tulterheltseg miatt feladja a probalkozast hibauzenet nelkul!?)

  4. Honnan töltsem le?

  5. időközben már az 1.1.1 is megjelent. ha valakinek nem jelenne meg a Cydiában frissítésként, türelem, mindenki ráugrott a témára, így túlterhelt lehet a szerver. próbáld újra később!

  6. 3G 4.2.1.-en nem lehet telepteni,mert a cydia nem dobja ki

  7. 3G 4.2.1-en és i4 4.2.1 is feldobta az 1.1.1-et és simán frissült. Probálkozattok többször, ahogy Jadeye javasolta

  8. Sziasztok!
    Mi lehet akkor a cydiaval, ha 2 napja frissitettem utoljara, es hozza akartam adni egy sourcet, de nem sikerult, ma felneztem a cydiaba, es nem akar frissiteni. Ranyomok arra, hogy refresh elkezdi, de egy masodperc mulva be is fejezi, de nem frissiti a source-kat. Valami otlet valakinek, mert nincs kedvem ujrapakolni a telefont. I4 4.2.1. Elore is koszonom.
    Ja meg nem az uj cydiat hasznalom, mivel nem frissit:)

  9. Óóó királyság, hogy kijött az új 🙂 Viszont, 3GS-en 4.2.1-en sem jelenik meg a frissítés. Türelemmel várunk 🙂

  10. Valami method drivert nem talal egy utvonalon. Nem tudok semmilyen sourcet se hozzaadni se eltavolitani. Hogy lehet torolni a cydiat es ujrapakolni restore nelkul???

  11. Sziasztok!
    gond nélkül tudtam frissíteni 3GS 4.2.1-en kb 5 perce.

  12. 4-es 4.2.1 most frissítette

  13. 3GS-en 4.1 alatt simán felkúszott az 1.1.1-es verzió:D

  14. Frissítés kész. Iphone 4 4.1 BB 2.1 :((((

  15. Eddig csupán egy iTouch 3G tulaj voltam, most viszont elszántam magam egy iPhone vásárlására, kérdés a következő: kinek mi a véleménye, érdemes megvenni a 4-et vagy várjak az 5-re?

  16. Hello nekem is ugyanaz a gondom mint ngar146-nek én sem tudok se hozzáadni se frissíteni mert a frissítéseket sem jeleníti meg. Van valakinek valami ötlete hogy tehetem újra a cydia-t restore nélkül? Köszi

  17. @attilafree: Szerintem várj az iPhone 5-re.

  18. off kellemes estét, 3gs készülékemen észre vettem 2pixel hibát ,tudna nekem valaki segiteni, trébe kicserélik? garanciás készülékről van szó.

  19. Sziasztok! Szerintem nagyon jó az új cydia,nekem könyen ment a frissítés,először meglepődtem hogy 1.1.1 ír de feljebb olvastam hogy már ez a verzió is megérkezett :):)

  20. @attilafree: vehetsz iPhone 4-et, ha nem kötsz rá hűséget. ha kötsz, tartsd észben, hogy hozzávetőleg szeptemberre kell érkezzen az új iPhone.

  21. honnan tudom letölteni???

  22. de a keresésnél nem találja :O + profilba hogy lehet képet betenni? most regisztráltam 😀

  23. @sentinel600: köszi, ez nagyon hasznos!
    @XCage: ezt nekem is írja, van valami olyan repó teleptve neked, amiben hibás a metaadatokat tartalmazó fájl, nem kell vele foglalkozni.

  24. Sziasztok!
    iPhone 3G 05.15.04-es baseband-del és 4.2.1-es szoftverrel jailbreakelhető az új cydiával úgy, hogy GPS is működjön?
    Amennyiben nem, akkor tud rá vki megoldást, hogy független legyen a készülék és a GPS is működjön? Hivatalos függetlenítés is érdekel.

    Előre is köszi!

  25. @thomast: ez egyáltalán nem függ a cydiától. az említett basebandet nem lehet nemhivatalosan függetleníteni szoftveresen, csak és kizárólag az iPades basebaddel, amitől elhullHAT a GPS. ha a hivatalos függetlenítés nem érdekel, akkor nem lesz másképp jelenleg független a készüléked. esetleg használd a keresőt, és olvasd el ezt: http://szifon.com/2011/03/22/iphone-3g3gs4-fuggetlenites-nck-vagy-gevey-sim/

  26. @Jadeye: Köszönöm! A t-mobile-t hívtam és semmit sem tudtak ilyen lehetőségről. Kit vagy melyik boltot lenne érdemes Pesten megkeresnem a hivatalos függetlenítéshez? A telefon külföldről származik, de lejárt a hűségideje már.Ekkor is foglalkoznak vele a magyar szolgáltatók? Előre is köszi!

  27. @thomast: a magyar T-mobile csak magyar T-mobile-os, a magyar Vodafone meg csak magyar Vodafone-os készüléket tud függetlenítésre elfogadni. külföldi telefont csak az eredeti szolgáltató tudja függetleníttetni az Apple-lel, és minden szolgáltató csak a saját készülékét függetleníttetheti.

  28. @H2CO3: Köszi! Megvan, szerintem a hackyoureiphone-al van a gond, mert az onnan telepített csomagoknál, from unknow-ot ír.

  29. @Jadeye: A külföldi függetlenítés elég megoldhatatlan számomra. Ezért kérdezném, amennyiben a jövőben lenne megoldás és most felfrissítem ipad baseband-re, majd elveszik a gps. Akkor ha még most lementem shsh-t akkor később visszaállítható ugyanez a rendszer? Vagy az SHSH-val nem biztos, hogy vissza lehet állítani? Illetve ha jailbreakelve lesz, akkor magyar lesz a nyelve vagy még magyarítani is kell? (Amikor beraktam a simet magyarul írta ki hoyg nem jó bele) A választ előre is köszi!

  30. @thomast: 4.0 óta van benne magyar nyelv jailbreak nélkül is. az iOS visszarakható meglévő SHSH esetén, de ha frissíted a basebandet, annak a korábbi verziója nem rakható vissza többet: http://szifon.com/2011/01/31/baseband-tenyek-es-tevhitek/ hogy a jelenlegi basebandre lesz-e függetlenítés, és mikor, azt nem lehet tudni. az majd kiderül.

  31. jöhetne már a jb 4.3-ra vagy 4.3.1-re….

  32. Csináltam sn0wbreezel egy custom 4.2.1 es fw-t és ha azt felrakom iPhoneomra akk gond nélkül tudok majd frissíteni 4.3.1-re meg akk nem ragadok most recoverybe?

  33. @Jadeye: Nagyon köszönöm! Amennyiben iPad baseband-re felfrissítek, hogy használni tudjam a telefont, akkor SHSH-val a jelenlegi 05.15.04-es baseband nem kerülhet vissza és elkönyvelhetem, hogy nem lesz többet GPS a telefonban? A választ előre is köszönöm!

  34. sziasztok!Van egy nagy problémám!Tegnap szorakoztam a mywii dremond 4.0-val vagy hogy is hivják…nézegettem meg ide oda kapcsolgattam…sajna nem értek ehhez sem meg angolul is elég kuka vagyok…szoval…azota nem érzékeli a wifi.t a telefonom..(iphone4 ..4.1 os jailbreakelt gyárilag független 32 gb)!Már mindent csináltam..ujrainditottam..reboot….kikapcs a 3g meg amit csak lehet…egyszerüen nem érzékeli…a munkahelyemen is kidob a wifiröl..kérlek segitsetek mert nem tudom mit tegyek!!!egyedül nem merem ujratenni a telefont…annyira nem értek hozzá!!!:-(((
    Nagyon de nagyon köszönöm a válaszokat!

  35. sziasztok

    Akárhányszor próbálkozok a cydia frissítéssel, folyton ezt az üzenetet kapom.

    /var/cache/apt/archives/com.sinfuliphone.lockinfo_3.0..0_iphoneos-arm.db
    trying to overwrite ‘system/library/frameworks/ukit.framework/black_lisms.png’, which is also in packge
    com.xselize.lockinfo

    Innentől semmit nem tudok mást csinálni, csak springboard újraindítás és így persze a cydia nem frissül. Van valami ötlet, hogy mit tegyek, hogy felpakolhassam a frissítéseket?

  36. @exCat:
    próbáld meg kikapcsolni a lockinfo-t.

  37. @thomast: igen, ez várható.

    @celentano: szedd le a mywi-t?

    @exCat: üti egymást az xsellize és a sinful említett csomagja. szedd le a lockinfo-t, és tedd fel újra az xsellize sourceról (hiszen arra sírt). ez a hátránya annak, ha törten használsz valamit.

  38. @XCage: tegyük hozzá, hogy ez csak akkor fog működni, ha van fent SSH a készüléken, vagy mobileterminal, mindkettő telepítéséhez viszont cydia kell. 😉

  39. @Jadeye: Feltételeztem, hogy ha valaki használja a Cydia-t, akkor azt is felteszi, ha ne adj isten kell…. Megsúgom, én is most raktam csak fel a mobilterminált, mer én is szívok egyik repoval (NO_PUBKEY…) 🙂

  40. Sziasztok! A leszedett .deb fájlt hogyan illetve hova kell rakni az iPhone-on?

  41. Hellosztok. Nekem tegnap óta minden eddig jó repomra kidobja a bzip2 errort…
    És a frissítést meg nem ajánlja fel. Most akkor saurik szerverétől a repokig miden túlterhelt?? Vagy mi lehet a baj?? Modmyi meg minden alap repo is bzip2-zik…

  42. Bocsánat az OFF-ért!

    Greenpois0n jailbreak van fent az iphone 4-en. Az a gáz hogy ha újra töltök springboard-ot, vagy rebootolok, a beállitott hátérkép helyet egy köcsög Rick Astley kép jrlrnik meg, hogy a túróba kell ezt kitörölni?

  43. OFF
    Probálom restore-ozni az iPhone 3g-met 4.2.1-re ! De a három negyedénél megáll!!!
    Semmi hibakod! Csak megáll !
    MacBook-on ez van !
    Windowson hibátlanul müködik!!!

  44. nekem iphone 4-en berak valami képet artworkbe bizonyos zenéknél, amiknél gépen az itunesba nincsen és időnként váltogatja a képét :O ez mitől lehet? 4.3.1 van fent, de 4.3-on is ezt csinálta (ja és nem használok jailbreaket)

  45. Sziasztok kérnék segitséget! ha 4.2.1 gyári rakok fel akkor milyen lesz a baseband?

  46. mondjuk nem fontos de ha már szóba jött.. 😀

  47. tudna segíteni nekem valaki, abban, hogy töröltem a loadert a telomról, sajnos cyndiát nem töröltem, és most sehogy se tudom törölni.. van lehetőség arra hogfy újra feltegyem a loadert ? próbáltam jb elni újra a telot, de nem jelent meg az ikon.. vagy van más mód is cyndia törlésre mint az hogy loaderből töröljem ? köszi a segítséget előre is

  48. Az normális, hogy nekem még mindig nem látja a frissítést? Sőt, amikor rámegyek a Changes alatt a Refresh-re, akkor előjön a Updating Database kb 1 másodpercig, majd Reloading Data, és ugyan úgy marad a 2 nappal azelőtti Changes-ek… Sn0wbreezerrel van JB-elve. A .deb fájt leszedtem. Megtudja valaki mondani pls, hogy hova kell bemásolni a Szifonon? Köszönöm!

  49. @Jadeye: azért mert szarul csináltam meg és konkrétan nem megy a jb. mert elvileg amikor megcsináltam a jb-et appstorebol kellett volna szednem bármit és azután ment volna. mert igy hogy megcsináltam, már itunsbol gépemről telepitettem volna 2-3 játékot, és nem ment.. gondoltam megcsinálo maz egész folyamatot újra, törlöm cyndiát meg loadert, de véletlenül előbb töröltem a loadert mint a cyndiát.. 🙂

  50. @Jadeye: de ha tudnálk nekem segíteni egy kicsit, akár msn megköszönném.. 🙂 nem nagyon segítőkészek az emberek :S seholse kapok már választ egy jó ideje 🙁

  51. @Jadeye:

    hmm tényleg tévhitben élünk egy páran akkor 🙂 abban akkor tudnál segíteni, hogy mit tudok kezdeni azért ezzel a cyndiás dologgal ? mert mindenképp szeretném letörölni.. másik dolog pedig hogy akkor hogyan tudok “lopott app”okat telepíteni a telefonomra ?

  52. @neisalmodjrola: de még mindig nem értem: miért akarod letörölni a cydiát?

  53. @Jadeye: mivel nincsen loaderem. és inkáébb megcsinálnám újra, hogy normálisan meglegyen minden 🙂

  54. @neisalmodjrola: de nem értem, minek neked a loader? van cydiád, nem? akkor nem értem, mire kell a loader. az csak a cydiát teszi fel még mindig, de hát az már fentvan, tehát nem kell.

    ettől változatlanul nem fogsz tudni tört appot telepíteni. ahhoz, mint már összeszámolhatatlanul sokszor leírtuk, még mindig az appsync patch kell a cydia.hackulo.us sourceról.

  55. na végre, működik 😀 ezt senki nem tudta eddig basszus leírni hogy erre hogy menjenek az appok ez kell.. 🙂 viszont akkor had tegyem már fel akkor kérdéseim cyndiával kapcsolatosan. most láttam hogy van pl tmobilhoz logo fix, ezt pl feltettem de semmi változást nem tapasztaltam. ez normális ? vagy illene tudnom még valamit, hogy megértem ezeket a dolgokat ? 🙂

  56. sziasztok, bocsássatok meg hogy offolnom kell de elég fontos a téma, és nemtudom hogy hova irjam ki hogy kapjak választ. vázolom a problémát, egyik ismerősőm vett egy iphone 3g 16gb-ot szoftver hibásan joval olcsobban mint a rendes 3g-k, a szoftver hiba annyi hogy amikor kapcsolom be a telot jön ki az alma logo látom kb 8 percig és utána ujraindul a telo ujra az alma logot látom. előszőr amikor kézbe kaptam a telot, rögtön DFU-ba akartam rakni(természetesen rávolt dugva egészvégig a macbook air-re), de DFUvégén full sötét volt a kijelzője a telonak, de a gép nem érzékelte, probáltam ujra és semmi, aztán probáltam recovery-t oda is betettem a telot de akkor se érzékelte a gép. bedugtam egy másik telot(iphone 3g 16GB, ami müködik teljesen jol) és érzekelte rögtön a gép és már akart is vele szinkronizálni. esetleg tudnátok nekem valami ötletet adni hogy mit kezdjek a teloval hogy érzékelje a gép???
    előre köszönöm válaszotokat!
    h_tomcsa

  57. sziasztok, megtudnátok adni Jadeye mailcímét? Lenne egy pár kérdésem tőle egy teloval kapcsoltaba és nem akarok ide irkálni a cydiás témához! köszönöm előre is.

  58. Sziasztok!

    Nekem az a bajom, hogy miota frissitettem a Cydiat, bizonyos idokozonkent elnezest ker, hogy a SpringBoard megadta magat, es ker, hogy nyomjak egy restart SpringBoard-ot. Mi okozhatja, illetve hol tudom megnezni, hogy mi okozhatja?

    Koszonom

  59. @keleke

    hello,
    nekem is 3GS 4.2.1 -m van de nem dob fel semmilyen frissíts!! :S
    neked hogy sikerült??
    köszi,
    üdv

  60. @h_tomcsa: már megtetted, csak nem jelent meg. az, hogy újraindul, az könnyen lehet attól, hogy olyan csomagot telepítettek fel rá jailbreak után, ami nem az adott rendszerhez való (például 3.0-hoz való mobileinstallation patchet 4.2.1-re).

    de ha sehogy nem látja a gép, akkor lehet, hogy hardveres, és ezért adtak túl rajta olcsón. esetleg alsó csatlakozó hiba. takarítsd ki a dock csatlakozót, hátha. vagy próbáld másik gépen. ha sehogy, akkor szervíz.

  61. Melyik source-okat erdemes beirni , ahol vannak is jo dolgok? Thx

  62. Tipp azoknak, akiknek mindmáig nem frissített a cydia. Töröljétel le az összes manuálisan hozzáadott sources-t. Én 2 napnyi szenvedés után töröltem őket, és a törlés után mostmár csodásan frissít és minden rendben. 3GS 4.2.1.

  63. @Jadeye: Köszönöm a segítséget! Kérvényeztem a szolgáltatónál a függetlenítést, de csak annyit tudtak mondani, hogy majd vmit iTunes-en keresztül kell csinálni. Tudnátok ebben segíteni? Amikor rádugom a telót kiírja hogy nem jó sim és alatta van feloldás gomb. Valaki le tudná írni a menetét? Előre is köszönöm! Üdv.:

  64. Hello,

    olyan gondom van, hogy frissítettem a cydiát, és a korábban telepített appokat nem látom a packages-ben. amit frissítés után raktam fel, azok megjelennek, és a repokkal sincs semmi gond.
    tud valaki megoldást rá?

  65. Üdv!

    Iphone 2g-m van 3.1.3-al, lefrissítettem a cydia-t.
    Viszont az a gondom, hogyha leszedek egy repo-t, és rányomok a restart springboard/return to cydia gombra, csak “karikázik” perceken keresztül.Ezután csak a reset segít (home+lock).
    Az lenne a kérdésem, hogy vissza tudom-e tenni az előző verziójú cydiát?

  66. Hi Grecky!

    Nekem 2G-m van és már több mint 1 éve nem kellett hozzányulnom. Most újra akartam telepíteni de nem találom, már hogy hogy kellett. Nem találok 2G-s leírásokat 🙂
    Ami nekem kellne, a lehető elújabb Firmware amit rá lehet tenni, meg hogy menjen az MMS. Régen csak 3.1.2 vel ment 3.1.3-al nem. Nem tudom hogy most hol járnak. Mere induljak? Valmi link, vagy leírás, esetleg ha te tudsz segíteni, küldhetnél egy mail címet, hogy ne ebben a topicban beszéljük meg.

  67. Sziasztok, nekem 1 kérdésem lenne. Eléggé ritkán csesztetem a 3g-met de most vmi nagyon nem jó. A cydia használhatatlanná vált. Betölti meg minden de se app listám se changes se semmilyen lista nincs. Még programot hozzáadni eltávolítani sem tudok. Nem frissítettem már régóta a firmware-t. Asszem 3.2.1em lehet még. Vki tudna segíteni mi lehet a baj? Nagyon megköszönném.


Add a Comment