fbpx Skip to content

Nemrég érkezett hozzánk tesztelésre 9 db, az iPad-ünk (illetve néhány esetben iPad 2-nk) védelmére szánt tok és tartó, melyet most szeretnénk bemutatni nektek. Az az iPad tavaly januári megjelenése óta nyilvánvaló, hogy a kijelző karcolódásától (bár ehhez erős behatás kell), a hátsó burkolat sérülésétől (karcolás, horpadás) tartani kell, ezeket pedig praktikusan csak megfelelő tokokkal lehet kivédeni. Ugyanakkor nem árt, ha az eszköz eredeti desing-ja nem vész el teljesen, és a kiegészítő nem rontja le komolyan a megjelenést. A More “para”, “safara”, “classic” és a “safara classic” kollekciójából kaptuk a tesztpéldányokat a More-Thing.hu-tól, ahonnan ezek és további típusok is megvásárolhatók.

A “para” kollekció egy 7 színben elérhető (mi ebből 5-öt tudtunk tesztelni: fekete, kék, lila, zöld, rózsaszín), kemény műanyag hátoldali tok, mely gyakorlatilag minimális vastagságot ad hozzá az eszközhöz, védi a teljes hátsó felületét és a kijelző peremét, továbbá mindenhol tartalmazza a megfelelő kivágásokat, így a kezelőszervekhez, portokhoz könnyen hozzáférhetünk.

Továbbá két jól tapadó sáv található a felszínén, amely csökkenti a tablet kezünkből való kicsúszásának esélyét. Ugyanakkor nehezen feltehető és én személy szerint igazán csak a fekete színű változatot tudom ajánlani belőle. További hátránya lehet, hogy csak az első generációs iPad-el kompatibilis, de megérheti a 6990 Ft-ot.

A “safara” név 3 különböző stílusú (egyszínű, mintás, zebracsíkos), kifordítható neoprén tokok (gumiszerű, kívül szövet borítással) fedőneve. Ebből mi egy szürke és egy barnásfekete mintásat kaptunk, melybe az iPad-et bele kell csúsztatni, majd finoman a tok felső részét rázárni (kvázi bele kell bújtatni).

A belső rész puha, és úgy tűnik, képes garantálni a karcmentességet. Teli táskába is minden gond nélkül tenném bele ebben a tokban a táblát. Egyetlen dolgot találtam problémásnak, hogy a fedő borítóval nem mindig könnyű a tokot lezárni, így ha nem vagyunk óvatosak, ez nem várt sérülésekhez vezethet. Mind a két iPad generációval használható, 5990 Ft-ért.

A “classic” kiadás már egy jóval magasabb minőséget képvisel. Ebből egy barna színű példányt kaptunk, ezen kívül fekete színben érhető el. Először is egy rendkívül ízléses fekete díszdobozban érkezik, és extraként kijelzővédő fóliát kapunk hozzá. Illetve anyaga jó minőségű marhabőr, mellyel akár elegánsabb helyeken is bátran vállalnám a megjelenést. Egyszerűen csak bele kell csúsztatni az iPad-et és onnantól nem kell aggódni a karcolások miatt, bár nagyobb behatások ellen nem fog védeni és számomra kissé túl puhának tűnik. Csak első generációs iPad-del jó, de ettől még ajánlott besorolást kap, 13.990 Ft-os ár mellett is.

Végezetül, a leginkább izgalmasnak a “safara classic” sorozat bizonyult, melyből egy leopárd mintás darabot kaptunk kézhez, de van még fekete és zebra mintás is. Az előzőekben tárgyalt díszdobozban, kijelzővédő fóliával érkezik. Mindegyiket elöl lószőr, hátul marhaszőr fedi, és szintén belecsúsztatós tokokról van szó, bár ez már jóval merevebb, és az iPad is könnyebben helyezhető be/húzható ki belőle.

Rendkívül elegáns, ötletes és mindkét iPad generációval tudjuk használni. Hölgyeknek kifejezetten ajánlott lehet a leopárd mintájú, uraknak pedig a fekete kiadás. 17.990 Ft-ért vásárolható meg.

Olvasd el a hozzászólásokat is

4 Comments

  1. Ez érdekes post:D köszi

  2. A Classic kiadas a hivatalos weboldal szerint mindket ipad modellel kompatibilis 🙂 Akkor most kinek kell hinni? http://www.more-thing.com

  3. Ez egy nagyon jó post! Engem viszont több olyan tok is érdekelne ami jó iPad 2-re, igazán csak a hátlapot kellene védenie, de úgy hogy mellette használható maradjon a Smart Cover, nem tudom van e egyáltalán ilyen… Ha van valahol és lehet rendelni is, kérlek titeket ajánljatok ilyen oldalakat 🙂

  4. A zebramintás az pláne More! ha értitek miről beszélek 🙂
    Amúgy jó kis poszt, lehet h beszerzek egy leopárd-mintásat az asszonynak.


Add a Comment