fbpx Skip to content

Kevesebb, mint 24 órán belül lehull a lepel a sokak által hónapok óta várt 2. generációs iPad-ről, ami az Apple tavaly január 27-én bejelentett első generációs készülékét készül leváltani – melyet egyébként az Engadget 2010 gadget-jének választott. Azt az eszközt, amely megnyitotta a széles tömegek számára a táblaszámítógépek piacát, amely új utakat nyitott a tartalom fogyasztásban és előállításában (nem véletlen a kreatív professzionálisok lelkesedése az eszköz képességei kapcsán), illetve az egyszerűbb mindennapi teendőket átvette számítógépünktől/laptopunktól (böngészés, email, film, zene, stb).

Ugyanakkor továbbra is sok hibája van az iPad–nek, és mi sem vagyunk egyáltalán mindennel megelégedve. Viszont ne várjunk lehetetlen dolgokat a holnapi bemutatótól (ebben az esetben könnyen koppanhatunk, ahogy az elmúlt 3 év tapasztalatából mondhatom nektek), teljesen kizárt a Flash implementálása iOS környezetbe (ez egyébként is inkább a késő tavaszi szoftver bemutatón lenne esedékes), amikor OS X-en a legtöbb fagyás okozója pontosan az Adobe pluginja. A Retina-kijelző pedig nagyon jól hangzik, rendkívül szép lenne, de az nem egy megalapozott állítás hogy az iMac 27″-os modellének kijelzőjéhez hasonló felbontású megjelenítő kerül az iPad-be… Majd néhány év múlva. Hozzászólóink felvetették kívánságként a bluetooth headset-en keresztüli telefonálás kérdését a 3G-s modellel, magam is nagyon jónak tartanám, bár ilyen irányú pletykákat nem hallottunk.

Az AllThingsDigital összeszedte, mi az amiben változhat az iPad:

1) Külső: Vékonyabb design és könnyebb kialakítás, nagyobb hangszóró.

2) Belső: Napfényben jobban olvasható kijelző, – s itt kezd érdekes lenni – egy 1.2 Ghz-es dual-core processzor (ARM Cortex A9 chip), SGX543 GPU architektúra (lényegében komoly teljesítmény növekedés az iPad-ben jelenleg lévőhöz képest), 512 mb RAM, Qualcomm CDMA és GSM chip a 3G modellben. Továbbá szinte egészen biztos, hogy lesz benne egy előoldali (FaceTime) és egy hátoldali kamera.

Az event-en még a Mobile Me ingyenessé tételére, megváltoztatására és (a legfrissebb pletykák szerint) új közösségi appra lehet számítani az Apple részéről, illetve megjelentek olyan találgatások, miszerint a betegszabadságán lévő Steve Jobs, az Apple alapító CEO-ja is valamilyen formában részt fog venni az eseményen, melyet én személyesen (sajnos) kétségesnek tartok.

A hivatalos bejelentésig semmi sem biztos, holnap MA hazai idő szerint 19:00-tól közvetítjük az eseményeket itt a szifon.com-on és twitteren.

Olvasd el a hozzászólásokat is

18 Comments

  1. Örömmel várjuk!

  2. ha ingyenes lesz a mobileme, akkor aki fizetett érte x eurót/dollárt, az megszívta, vagy valami arányos levásárlás szerintetek várható? (appstore-ban pl)

  3. @boss1337:
    Nem.

  4. Valaki tudna arról információt adni, hogy meg tudom e nézni a keynote-ot 20:30 körül felvételről?
    Mert addig dolgozom sajnos, de meg szeretném nézni az előadást, mielőtt elolvasom a blogokon meg itt ott hogy mi volt, meg mik az újdonságok.

  5. @tigivok: 20:30 körül nem, de egy napon belül kirakják az Apple honlapjára.

  6. @jimny: áá azt szerintem nem fogom bírni kivárni, a nélkül, hogy elolvassam az újításokat 🙂

  7. Online broadcast várható hivatalos forrásból?

  8. Itt szövegként lesz közvetítve, vagy videón ?

  9. @levad: Ez engem is érdekelne.

    @Symy Gery: szövegként gondolom…

  10. Apple közvetíti liveban, mert akkor nézem az iPademen. 🙂

  11. Elnézést a hülye kérdésért ,de hogyan lehet iPhonon vagy ha azon nem akkor számítógépen liveban nézni?

  12. Post hamarosan az iPad 2-ről!

  13. Szeretnek gratulalni, hogy az oldal kezdeskor osszeomlott es elerhetetlen volt! Gondoltam itt vegig kovetem,de iden sem sikerult!

  14. Jah, legalja… Biztos a flash plugin tehet róla.

    Esetleg egy főpróba kellett volna a hype előtt 🙁

  15. faszán lehetett nézni mindent! konkrétan semmit….nembaj hálistennek ott volt a handras…

  16. Arról nem említed meg egyébként hogy egy gombnyomással twitter-re átírányítottak innen és ott ment live-ban?:)
    Ha nem tetszik segíts nekik vagy, még jobb ha csinálsz egy hasonlóan ismert és jó oldalt…:)

  17. @MaxxisDH:
    Hát én mentem volna a twitter-re, de nem ment. Úgyhogy az itteni panaszok jogosak.


Add a Comment