fbpx Skip to content

Mai hírekben szó lesz egy új üzenetkezelőről, a fehér iPad-ről és az androidos gesztusokról.

Új értesítéskezelő program

Én magam sem vagyok elégedett az iOS push üzenetkezelésével, mivel mindig csak a legutolsó üzenet látható. Vártam, hogy az Apple kidolgoz erre egy megoldást, de úgy látszik a jailbreakes közösség megint hamarabb lépett.
A MobileNotifier nevű Cydiás tweak változtat a hivatalos megoldáson. Az üzenet megérkezése után választhatunk, hogy rögtön elolvassuk vagy később akarjuk megtekinteni azt.

Ha a később opciót választjuk, akkor a képernyőn tartja az üzenetet és egy listában gyűjti az el nem olvasottakat, amelyeket később megtekinthetünk.

Nagyon hasznos kis tweak, remélhetőleg az Apple az iOS 5-ben változtat a push értesítések kezelésén. Ez addig is ingyen érhető el http://phajas.xen.prgmr.com/repo címen.

Lesz fehér iPad 2?

A szerdai iPad 2 bemutató előtt magasba szöknek a várakozások és a találgatások. Legújabb pletyka szerint lesz fehér iPad is. A 9to5Mac kapott egy képet, mely a fehér iPad érintésérzékelő üvegét ábrázolja a fehér kerettel, és jól látható rajta az előlapi kamera helyének kivágása is.
Nem tudom mennyire valós a keret, de szerdán kiderül az igazság. Ha megvalósul, remélhetőleg nem olyan fehér holló lesz, mint a fehér iPhone 4…


Androidos gesztusok iPhone-on?

Állítólag az Apple nagyban dolgozik bizonyos androidos gesztusok (kézmozdulatok) iPhone-ra való átültetésén. A kidolgozott megoldásban a képernyő feloldása nem négyjegyű számsorral történne, hanem a pontokat összekötve a képernyőn kellene az ujjat húzogatni. A megoldást már házon belül tesztelik, de nem tudni, hogy valaha nyilvános lesz-e, mivel a Google levédette az egészet.


Olvasd el a hozzászólásokat is

26 Comments

  1. OFF
    Létezik ios4hez olyan cydia Tweak ami egyszerre bezárná az összes háttérben futó programot?

  2. Ráadásul a MobileNotifier magyar feljesztés is, szóval büszkén tessék tölteni/használni! 🙂

  3. Végre vmit az Apple is lop az Androidtól, nem mindig fordítva:D

  4. Jó ez a mobilenotifier,csak az a baj semmilyen beállítási lehetőség nincs benne.
    Ha sms jön,akkor az sms hang helyett a push hang szól,és ha ráböksz az értesítések között az üzenetre akkor az eredeti sms kezelő programot hívja be,pedig nekem az irealsmst használom
    szóval jó csak mégsem az igazi,valami olyan kéne ami nem tolakszik teljesen a képernyőre,de mégis naplózza az jelzéseket,de legfőképp a push üzeneteket,mert ha abból jön egy és utána jön mégegy , akkor az első eltűnik.

  5. Igen, és a magyar fejlesztők még jófejek is, mert nyílt forráskódú, ingyenes tweaket készítenek… 😉

  6. Vajon mennyi memóriát illetve processzoridőt vesz ez a push tweak el?

  7. Monnya már meg valaki, hogy mi ez a nagy nyáladzás a fehér i cuccokra?
    Úgy odavan mindenki, hogy a fél karját odaadná egy fehér szifonért… Oszt mitől jobb az? Azonkívül, hogy más?

  8. megtetszett ez a androidos lock screen , fel is raktam az androidlock xt 2.2 cydából de a settings-nél “There was an error loading the preference bundle for Androidlock xt.” ???

    tud valaki segíteni?

    ipod touch 3g 32gb iOS4.1

  9. OFF

    sherif_hashim

    “MuscleNerd Current i4 unlock goal includes til 04.10.01 (4.3b3). Very weird situation…vuln cmds are there, trying to invoke them!”

  10. kiprobaltam, jo kis program csak az a problema vele, hogy be volt allitva egy idozites a Clock-ban es amikor jelzett nem tudtam leallitan, ujra kellett inditani a telefont hogy abbahagyja

  11. láttátok a szines pöttyöket az épületen amit diszitenek?… érdekes dolog hasitott bele a felyembe… mi lenne, ha az ipad2-vel mondjuk megcéloznák a fiatal korosztályt is és nem csak fehér lenne és fekete… hanem mondjuk szineseket is dobnának piacra, mint a nano-kbol…

  12. Gondoltam kipróbálom én is ezt a MobileNotifiert, de a telepítés végén magától újraindult az iphone és azóta nem tudok belépni a cydiába sem, mert szinte egyből visszadob a springboardra. Ráadásul még csak a program sem települt (vagy nem helyesen), mert még az sem működik.
    Iphonebrowserrel kitöröltem a repot (var/lib/apt/lists), valaimnt megpróbáltam újra telepíteni a cydiát a redsnow-val, de a probléma továbbra is fennáll.
    Mit tehetnék még? (var/lib/apt/lists)3G 3.1.3

  13. Az ébresztőóra nálam sem kapcsolt ki, aztán rájöttem h meg kell nyomni kétszer a Home gombot h a multitask nézetben juss. Ugyanis a Mobile Notifier oda gyűjti az ertesiteseket. Ha ott raklikkelsz, akkor leállítja a csorgest.

    Nem rossz ez, de az Android kiforrottsagatol meg messze van.

  14. @_ak_: be SSH-zol a telódba, majd: dpkg -r csomagneve (a csomagnevet meg tudod nézni dpkg -l paranccsal, szerintem valami com.peterhajas.mobilenotifier lesz).

  15. @H2CO3: nem volt egyszerű szülés, de úgy tűnik, h sikerült megoldani. Mivel nem volt fent opnessh, ezért cyder 2-vel próbálkoztam, de ha már ott voltam, gondoltam megpróbálom újra rakni a mobilenotifier-t is. (az előző esetben egyébként az activatornál szállt el) Viszont reinstall után sem akart működni a cydia, igaz most nem dobott ki, hanem egyszerűen nem lépett túl a loadingnál.

    Ezek után, akkor jött a remove, de nem volt elég az activator és a notifier törlése, le kellett törölnöm a mobilesubstratet is, így restart után, végre indul a cydia, igaz, h megint mindent updatelnie kell, de legalább megy.

    Szóval, köszi! 🙂

  16. Csabeeweb:
    Cydia , sbsettings, ehez van a remove background!

  17. @Csabeeweb:
    Szia. Létezik ilyen program,igen.
    Multicleaner a neve és az activatort használja az appok bezárásához.
    Rengeteg féle gesztus közűl választhatsz.

    Nekem pl úgy van beállítva az összes app bezárása,hogyha az ikonoknál széthúzom a hát újjam,de persze lehet összecsippntés is,vagy 2 koppintás a status barra,egyszóval szinte bármi.

  18. van egy elírás az előző hsz ben.
    Tehát nekem úgy van beállítva az appok bezárása egyszerre,hogy 2 újjam széthúzom a springboardon. 🙂

  19. Applekisu:
    Hol található ez a progi?cydia?és azon bellul melyik source-ban?

  20. Meg mi az hogy az activatort használja?az mi?
    🙂 sorry

  21. @tomika0622: alapból benne van, csak keress rá, de $0.99. de ha sok érte a ~200Ft, akkor törten is meg lehet találni a szokásos source-okban (ihackstore, xsellize).

  22. hm. a program elérhetősége ill a repo címe be volt írva a hszemhez.
    Csak kitörölték. No comment.
    Csak mert Vabe a magyarítás készítője közel áll az iphoneclubhoz?

  23. Koszi Jadeye!

  24. Tetszik a program, tényleg jónak találom. Egy dologról viszont megfeledkeztünk: Ha a Later gombot nyomom meg, utána már csak a multitasking alól érem el az értesítést ill. a kikapcsolását h ne mutassa mindig. Na ezzel nem is lenne baj, ha nem iPhone 3G-m volna. Na mindegy, zToggle megoldotta a problémám, de azért ez nem tetszett benne.

  25. @Csabeeweb: Igen! Létezik!
    Multicleaner! 🙂 Imádom!

  26. Ennek semmi köze hozzá. A blog motor nem enged át semmilyen URL-t.


Add a Comment