fbpx Skip to content

iOS 4.3 napokon belül?

Állítólag már az utolsó simításokat végzik a 4.3-as firmware-en, így az már a jövő heti iPad-bemutató után megjelenhet. Az új verzióban lesz mobil hotspot funkció (wifin keresztül megoszthatod a netet másokkal, csak iPhone 4-re lesz elérhető) és AirPlay támogatás harmadik felé által készített alkalmazásokban.

Aki jailbreakelni vagy függetleníteni akar, az egyelőre maradjon távol a hivatalos verziótól, és mindenki mentse mihamarabb a 4.2.1-es SHSH-kat!

És hogy miért fontos menteni az SHSH-t? Erről már írtunk korábban, itt: Mi az az SHSH, és hogyan működik a TinyUmbrella?

Más pletyka szerint szerdán bemutatják az iOS 5-öt is. Én ennek nem adok nagy esélyt. Két éve március 17-én, tavaly pedig április 8-án volt a bemutató. Miért hoznák ennyire előre? Ráadásul mindkét esemény exkluzív volt, nem kapcsolták össze más termékkel.

Természetesen ez még nem minden, mivel 2 napja Sherif Hashim válaszolt egy twitter kérdésre miszerint talált-e függetlenítést a jelenlegi és a 4.3-as baseband-re. A válasz: igen.

Megjelent a Fruit Ninja új verziója

A játék most már tartalmaz:
– öt új kardot: shadow blade, pixel blade, bamboo shoot blade, party time blade, piano blade,
– heti ranglistát,
– új kihívásokat,
– valódi multitaskinget.
Az app 0.79 euróért vásárolható meg az App Store-ban, a frissítés jelenlegi tulajdonosoknak természetesen ingyenes.

 

Harbour Master

Aki kedveli a Flight Controlt, az a Harbour Master nevű játékot is szeretni fogja. Az elv (részben) ugyanaz: vonalhuzogatással kell a hajókat a különböző kikötőkbe irányítani. Azonban itt nem csak ennyiből áll a feladat, mert meg kell várni, míg kirakják a rakományt és a hajót ki kell vezetni a nyílt tengerre, felszabadítva a dokkot.

Persze különböző méretű hajók vannak, a kicsik gyorsan mozognak és hamar rakodnak, míg az óceánjárók lomhák és sokáig kell várni a kirakodásra.
Hét különböző pályán próbálhatjuk ki magunkat, kezdve az egyszerűtől az egyre nehezebbé válókig, amiket persze előbb fel kell szabadítani a játékhoz:
– a megfelelő színű árut a hasonló színű kikötőbe kell vinni,

– van tornádós pálya, ami eltéríti a hajót a tervezett iránytól,
– jönnek kalózok, akiket le kell ágyúzni,

– van vízi szörny, amit el kell riasztani.
Nagyon szórakoztató játék, legalább annyira addiktív, mint a Flight Control. 1.59 euróért tölthető le a magyar App Store-ból, de van egy ingyenes változata is.


Olvasd el a hozzászólásokat is

52 Comments

  1. Végre! Örülhetünk!

  2. oh yeah

  3. végre valami a fuggetlenitesrol… varjuk varjuk!!! 🙂

  4. Sziasztok.
    A baseband szám szerint csak iPhone 4-re fog kijönni függetlenítés?

  5. @CRaNk: 3G/3GS-hez most is van függetlenítés (06.15.00 iPad baseband), és ne is haragudj, de most az iPhone 4 a fontosabb ugyanis nekünk már a 01.59.00 óta nincs függetlenítés, az pedig már elég régen volt… (4.0), szóval várjuk nagyon! 🙂

    Az SHSH-kat pedig tényleg mentsétek, mert TinyUmbrellában 1 kattintás az egész de később sok bosszúságtól megmenthet…

  6. csak azzal az ipad baseband-el a gps elszall… amugy van jah. felkesz munka. nekem is iphone4-em van. de baratnom szív a 3gs ipad baseband-el…

  7. Én nem tudom nekem is szarozik a GPS, legalábbis se az igo se a navigon nem találja a helyét a térképen… 4.2.1 eredeti baseband, nem tudom vajon nem lehetséges, hogy a sam aktiválás miatt van?

  8. Ez a 4.3-as iOS az iPhone 3G-t még támogatja?

  9. @mythbuster: Szoval te se tudod mar hasznalni a navigont rendesen? Nalam gps jelet sem talal:/

  10. Nekem a Gamecentert vagta haza a JB 🙂 azota nem csatlakozik fel. Megunom visszarakom a hivatalost. 3 4 jb cucc van fent ugyis.

  11. @jotzi: iPhone 3G-re nem lesz 4.3, arra a 4.2.1 az utolsó, és kész, vége, nem lesz több frissítés a jelek szerint.

  12. @sagona:

    Igen, mondhatni, de legalább (valamilyen) van.
    iPhone 4-re meg semmilyen sincs, még “félkész” se! (mivel teljesen más a baseband chipje és sokkal nehezebb ilyen szempontból, gondolom). Szerintem közülünk sokan már nagyon régóta várunk iPhone 4 unlockra.

    A GPS elvesztése meg tényleg elég gáz.
    Arra sajnos jelenleg nincs megoldás, sőt, még azt se lehet tudni hogy mitől függ, hogy elveszted el (pl: annak idején mikor 3G-m volt, én elvesztettem a Maps-ben, de haverom meg nem, neki továbbra is hibátlanul működik a GPS iPad basebanddel, pedig ugyanolyan 3G-je van, mint nekem volt).

    Annyit tudok (ill. olvastam) hogy egy baseband downgrade módszeren dolgoznak 3G/3GS-re, szerintem nektek ez lenne a legjobb megoldás, visszarakni pl. a 4.0 basebandjét ami alapból függetleníthető és akkor lenne GPS is.

    Egyébként a GPS-t minden navigációs appban elveszítettétek (tehát pl Navigonban, iGoban, ott sem érzékeli?) vagy csak a gyári Maps appban? (erre sajnos én már nem emlékszem de nekem valahogy úgy rémlik, hogy csak a Mapsben vesztettem el, bár mondom nem vagyok biztos benne)

    @dnp én is szívtam rendesen a GameCenterrel amikor a 4.2b3-féle “JB Monte” módszerrel jailbreakeltem (soha többé!!!), állandóan “sandbox”-ot írt ki és hiába léptem be, azt se írta ki hogy rossz-e a jelszó, hanem azonnal a regisztrációra dobott.
    Aztán inkább csináltam egy restore-t és utána GreenPois0n-nal jailbreakeltem (amint kijött) mostmár nincsenek ilyen gondjaim, minden tökéletesen működik. (Szerintem próbálj meg egy restore-t, más megoldást én se találtam.)

  13. Én abba a stupid helyzetbe kerültem, hogy fáradt fejemmel rátoltam a 3GSmre a gyári 4.2.1-et, pedig customot akartam csak rossz helyről toltam be neki így elkúrtram a függetlenítést. Szerencse a BaseBandet nem frissítettem az iPad -re, de a GPS a gyári BB-vel sem működik! Igaz, nincs simkártya benne, de tudtom szerint a navigáció annélkül is kell menjen! A Googlemaps is csak akkor megy ha wifire vagyok csatlakozva, a Compass sem hozza be a koordinátákat csak Wifivel, Navigon/iGo halott! Hangsúlyozom gyári 4.2.1(05.15.04)!

  14. @Jadeye:
    that sucks 😀

  15. Sztem nem lesz BB downgrade, itt is írták… Ip 4-es ftlenítésre meg várunk, mint a messiásra.:)

  16. Gyere függetlenítés mihamarabb márt vagy 5 hónapja várok rád 🙂

  17. @i4user: igen a gps teljesen elszallt. a downgrade-es modszer jo lenne. de arra sincs tul nagy esely sztem. gondolom mivel mostmar nem kell kuszkodniuk a jailbreakel, ezert ratudnak allni a fuggetlenitesre és megoldjak a gps-es problemat is es az iphone4 gondjat is. vagyis nagyon remelem, hogy igy lesz… 😛

  18. Egyébként srácok ha most a telomon ipad baseband-es frissítés van untethered JB-vel(nem megy a gps) én fogom bemegyek a t-mobile-ba és kifüggetlenítem a GS-em akkor csak nyomok egy restore-t és visszaáll a baseband és újra lesz GPS?
    Előre köszi.

  19. Ez jo kerdes. Az erdekelne, h egyaltalan igy is kifuggetlenitik? Ilyen basebandel es jailbreakkel. Illetve, higy tmobilenal csak tmobilost fuggetlenitenek? 😛

  20. @slynevem, @sagona: minden szolgáltató csak a saját maga által értékesített készülék függetlenítését intézi, és azt is csak akkor, ha nincs a készüléken hűség. de ezt hiába függetleníttetnéd velük, attól a GPS-ed nem javulna meg, és a baseband verziója sem változna. ergo felesleges lenne, mert csak pénzbe kerül.

  21. @i4user: engem ugyan ez nemérint de miért lenne fontosabb?? vegyél olyat amilyen kell vagy vegyél függetlent!

  22. @PepeSk8: Itt nem (csak) rólam van szó hanem rengeteg iPhone 4 tulajról akik függetleníteni szeretnének.

    Azért lenne szerintem fontosabb, mert 3G/3GS-re, ha nem is a legjobb (úgyértem: lehetne “jobb” is tehát normál, nem ilyen iPad BB és akkor nem lenne gond a GPS-szel) de van függetlenítés, iPhone 4-re viszont SEMMILYEN sincs, már nagyon régóta! (Ezért meg nem fogok másikat, venni, ez hülyeség. Amúgy annyira nekem nem fontos, viszont sokunknak igen.)

    Persze 3G/3GS-re is kiadhatnának normál ultrasn0w-ot de én azért érzem fontosabbnak most az iPhone 4 unlockot és azt, hogy most inkább erre fókuszáljanak, mert mint mondtam, erre jelenleg semmilyen lehetőség nincs már nagyon régóta…
    De ez csak az én véleményem, lehet te nem értessz vele egyet, ne nyissunk erről vitát. Vegyük akkor úgy hogy nem mondtam semmit.

  23. @Jadeye: Arról mit tudsz, hogy a Vodafone, ill. a T-Mobile mennyiért függetlenít?

  24. Hűség után 10000.Azért kérdeztem,mert ha attól jó lenne rajta a BB és tudnám használni a GPS-t akkor lehet megérné, de így minek…

  25. @Jadeye: köszi az infot!

  26. Sziasztok!
    Nem tudja véletlenül valaki, hogy a 4.1-es carrier fix az jó a 4.2.1es verzióra is?
    Feltehetem, nem lesz baj belőle?
    Köszi előre is a válaszokat!

  27. Akkor jól kicsesztünk magunkkal.
    Down nincs az iPad BB-re, és újabb sem lesz a 4.2.1-nél, tehát a GPS-nek annyi, akkor ki is forraszthatom a GPS chipet.
    Tehát vehetek új telót.
    Ez fasza

  28. ezért nem kell agyatlan nekiesni azonnal, amint kijön a jb vagy ftlenités. meg kell várni a reakciókat. 1 hét má nem oszt, nem szoroz, ha 3 honapja vársz vmire. én pl. függetlenitettem a 3g-t ipad baseband-el, mert tudtam, hogy nem fog kelleni belőle a gps soha. ezerszer leirták, hogy nem lesz visszaút. én nem tudom azokat sajnálni akik most nem kaptam BB downgradet. ettől függetlenül csak örülnék , ha kiadnák, de az előttem szóloknak igazat adok, akik azt mondják, hogy a 4-re jobb lenne már, ha végre kijönne az unlock.

  29. @3g: szerinted miért van a nevében, hogy 4.1? mert nem jó 4.2.1-re. de hamarosan közzétesszük a 4.2.1-es változatot.

  30. Ok, csak azt hittem az is jó rá. Bocs.

  31. Egy ismerősöm megkért hogy nézzek már rá a telcsijére. Elvileg 4.1-re frissítette a rendszerét két hónapja és azóta újra függő lett. A kérdésem az lenne, hogy ha valóban 4.1-es rendszer van most rajta, akkor azt tudom függetleníteni?
    Értelemszerűen semmilyen SHSH file nincs lementve, hiszen fogalma sem volt a személynek, hogy nem szabadott volna frissítgetnie.

  32. Akkor mikor az iPad-ős BB kijött még senki nem írta, hogy a GPS nem fog menni, mert még senki nem tudott róla.
    Ha tudom, hogy leáll fel se rakom.
    Még megvan az eredeti leírása a BB cserének

  33. Ott ez nincs írva, hogy elcseszem a GPS-t.
    Hát ez fasza.
    Most mi a szart csináljak a telóval.

  34. @tomzol: azt is le kellene írni, hogy milyen telefon. ha iPhone 4, akkor nem tudod jelenleg függetleníteni. ha 3G/3GS, akkor meg csak az iPad baseband az egyetlen lehetőség jelenleg, de ott valószínűleg bukod a GPS-t, és nincs visszaút. ha van lehetősége hivatalos függetlenítésre, akkor azt kell választani.

    @ALLPLAN: minden alkalommal leírjuk, hogy várjon mindenki 2-3 napot, mire leülepedik a kezdeti hisztéria, és az idő alatt kiderülnek az ilyen dolgok. két nappal később már írtunk is erről, hogy problémák LEHETNEK, tehát ha vártál volna, akkor már tudhattad volna, hogy rizikós. nem mindenkinél, de van, akinél elhullik a GPS. majd írtunk erről teljesen részletesen is, mikorra már a dev-team is közzétette a dolgot, hogy mi a helyzet.

    nem ok nélkül írjuk minden alkalommal, hogy várj inkább 2-3 napot, hiszen nem azon a 2-3 napon múlik valami, amire hetekig, hónapokig vártál, de legalább az ilyen hibák kiderülnek.

    megoldás: külső, bluetooth-os GPS, és cydiából a bluetooth stack csomag. más megoldás jelenleg nincs.

  35. @Jadeye: Iphone 4-es a készülék és Franciaországból való, ennyit közöltek velem. Szóval egyenlőre bukta??

  36. @tomzol: ha semmi itthoni kártyával nem aktiválja, akkor meg kellene próbálni az ottani szolgáltatóval függetleníttetni, ha van kint ismerős (valószínűleg orange-függő). ha nincs rajta hűség, akkor megcsinálják, csak az IMEI-t kell megmondani nekik, és asszem 25€. érdemes ezt választani, mert ha így függetlenítve lesz, az mindig független marad.

    a nemhivatalos függetlenítésről meg le van írva az infó a cikkben, ennyit tudunk egyelőre, tehát ha lesz is valami új függetlenítés, az csak a 4.3 hivatalos megjelenése után.

  37. @Jadeye: Azért jelzésértékű, hogy állandóan megkérdezi valaki, nem? 🙂

    Ugye tudjátok, hogy a telefon logo I4-en más image file-t használ a nagyobb felbontás miatt? Én szoptam ezzel, aztán megoldottam, ha szükséges, elküldöm a tapasztalataimat.

  38. @Kukipapa (r): max annyiban lehet jelzésértékű, hogy azt jelzi, hogy aki megkérdezi, nem olvassa az oldalt, mert már számtalanszor leírtuk, hogy a 4.1 NEM jó 4.2.1-re, és azt is, hogy miért. sőt, a csomag leírásában és nevében is benne van, hogy mire jó.

    attól meg, hogy napjában megkérdezi valaki, még nem lesz kész hamarabb. elhiheted, nem ok nélkül nem tettük még közzé.

    a felbontást természetesen tudjuk, hiszen 4.0 óta tartalmazza a retina felbontásra optimalizált logókat is az adott csomag.

  39. @Jadeye: Nagyon köszi az infót! Bocs ha kicsit értetlen vagyok,csak pontosan szeretném látni a dolgot. Tegyük fel hogy az ismerős most Voda kártyával használta,frissített 4.1-re, így bukta a függetlenséget és nem akar most a készülék aktiválódni. Próbáljuk ki a másik két szolgáltató kártyájával első körben,hátha aktiválódna? Ha nem,akkor pedig a kinti szolgáltatóval kellene függetleníttetni IMEI szám alapján. Ez működhet másik ország Orange (amennyiben Orange a szolgálató) szolgáltatójánál is vagy mindenképpen abban az országban levő szolgáltatónál kell,ahol a készülék vásárolva lett? Távolról nem lehet ezt valahogy velük elintézni? Átutalnám a pénzt a szolgáltatónak, elküldeném az IMEI számot és ők pedig függetlenítik??

  40. @tomzol: ha nem aktiválja, akkor nem gyári független, így mindegy, mivel próbálod, ha nem megy, akkor nem megy, másik két szolgáltatóval se fog menni.

    csak az a szolgáltató függetlenítheti, akinél vettétek. francia orange esetén csak a francia orange. ehhez vedd fel a kapcsolatot a szolgáltatóval, és ők megmondják, mi a teendő, és hogy.

  41. @ALLPLAN: azért kiforrasztani nem kell. gondolom jöhet még megoldás késöbb a gps problémára is. csak lesz olyan függetlenítés 3gs-re amin nem bukod a gps-t. De ezt is jadeye tudja jobban, vagy a dev-team.

  42. Udv Jadeye

    Egyszer mar kerdeztem, csak akkor nem irtam adatokat masik topicban.
    Esetleg most tudnal irni valami okosat?

    Find my iPhone nem muxik. Mukodott az elejen csak nem emlekszem, hogy jb elott vagy utan vagy vmi a cydiabol zavar be. Helymeghatarozas bejapcsolva, lokalizal is a mobileme oldalon de a vegen befaildel. Valami otlet?

    4es 4.2.1 03.10.01
    greenpois0n jb

    Koszonom

    igor

    Ui.:Macen miert nem enged belepni az apple id vel a mobilemebe, nem ugyan az mint amit az iphoneon csinaltam a find my iphonehoz?

  43. @sagona: jah persze 3g-re már nem lesz ilyen… én 3gs-röl irtam. amire még jöhet pl 4.3 megoldás.

  44. @igi: változatlanul nem tudom. de már írtam szerintem, hogy restore, és set up as new iPhone, és ne állíts vissza backupból semmit.

    vagy a greenpois0n esetleges hibáját kizárandó próbáld meg, hogy pwnagetoollal (és NE snowbreeze-zel!) készült custom fw-t teszel fel, hátha úgy megy.

    de más ötletem továbbra sincs, azt meg csak te tudhatod, hogy pontosan miket telepítettél Cydiából.

  45. @sagona: ez csak abban az esetben lenne így, ha a 4.3-mas baseband magasabb verziószámú lenne, mint 06.15, csakhogy nem az, mert 05.16-os van a bétában jelenleg.

    így ha lesz bármi megoldás, az csak downgrade lehet, hiszen másképp egyik készülék esetén sem tehetnél fel 06.15-ösnél alacsonyabb verziójú basebandet. így sem a 05.13, sem a 3GS-re megjelenő 05.16-os verzió nem tehető fel, mert mindkettő alacsonyabb verziójú, mint a 06.15.

  46. @Jadeye: vilagos minden mostmar. köszönöm.

  47. @i4user: Ez rizsa.. miért nem veszel függetlent??? ja mert olcsobb igy, aztán ide irod h az mennyivel fontosabb a tietek, vegyé olyat amilyen kell azt pont.

  48. jaés a sok dislike bizonyítja be h igazam van..szar az igazság mi?

  49. A WiFi HotSpot tényleg csak iPhone 4-en fog működni? Köszönöm a választ előre is.

  50. Sziasztok.

    Eddig próbáltam megvárni, hogy kijöjjön valami rendes unlock 3GS-re, de már meguntam a várakozást és kell a telefon. Szerintetek érdemes lenne most belekezdeni az iPad baseband-es unlock-ba vagy várjam meg a 4.3-at és hátha lesz gs-re is rendes függetlenítés?

    köszi a választ előre is. 🙂

  51. Ha nem mentek shsh-t és úgy fuggetlenitek akkor milyen problémák léphetnek fel később, ezt mire ertettetek?


Add a Comment