fbpx Skip to content

Hosszú ideje halljuk a pletykákat, melyek az iPad 2. generációjának bejelentési idejével foglalkoznak, azonban mindezeknek vége, az Apple kiküldte a sajtó munkatársainak a meghívókat egy március 2-i keynote-ra, mely szemlátomást egy erősen iPad-centrikus esemény lesz (így másra nem is igazán érdemes számítani!).

A 9to5mac.com által közzétett képek pedig az iPad 2 várható (és természetesen nem megerősített), és a jelenlegi iPad design-ját hasonlítják össze:

Biztosnak tűnik az iPhone 4-en és az iPod Touch 4G-n már létező előoldali, és egy korlátozottabb felbontású hátoldali kamera, és ezzel együtt a FaceTime kompatibilitás megjelenése. Továbbá RAM bővítés, az iPhone 4 giroszkópjának beépítése, esetleges processzorteljesítmény-javítás, és új design várható, mely vékonyabbá és könnyebbé teheti a készüléket.

Viszont teljesen világos, hogy a retina kijelző a jelenlegi technológia mellett ebben a méretben nem lehetséges, illetve az iOS sem fog – sokak vágyai ellenére – flash támogatást kapni.

Várjuk a kommentekben a véleményeteket, hogy ti mit látnátok szívesen az új generációs iPad-ben. Szokásunkhoz híven pedig twitteren élőben fogjuk közvetíteni az eseményt.

Olvasd el a hozzászólásokat is

18 Comments

  1. Inkább egy olyan pen kéne hozzá mint a wacom táblákhoz, (nem hiszem, hogy nem lehet leutánozni egy ujjat…) biztos nagy érvágás lenne a cintiq családnak. Az összes pen amit próbáltam eléggé kezdetleges a használathoz.

  2. Én nem az iPad2-ben szeretnék valamit látni, hanem az iPad2-t szeretném valamiben látni. A kezemben, mint saját iPad-em 🙂
    No de azért hogy ontopic legyek, jó lenne pl. ha a 3G-s modellben lenne telefon alkalmazás, és lehetne egy bluetooth headsettel telefonálni.

  3. Én erőteljesen megelégednék azzal is, ha az iPad2 tudna kávét főzni, de legalább sört előállítani 😀

  4. Ráraktam az iPhone 3Gs-emre a Windows 95-öt megy is rajta csak kurvalassan tölt be erre nincs valami gyorsitás?:D iPad-en is megy kipróbáltam 😀

  5. Ha nem vagyok regisztrálva twitteren akkor is nézhatem?
    Ha igen akkor valaki leirna hanykor lesz és egy linket is!
    Kösz előre is!!!

  6. Nagyon remelem, hogy az ott nem az Ipad 2-mert szepen elrontottak a gyonyoru kulsejet 🙁

  7. #Depiboy Hogy csináltad ha szabad megkérdezni ?:D

  8. @Westsider: Egyetértek! Én is remélem, hogy ez nem az igazi iPad 2G, mert ha igen, akkor tényleg nagyon elrontották. Az 1. gen olyan szép (volt)… 🙁 Ez viszont nekem egyáltalán nem tetszik (legalábbis így elsőre)

  9. @slynevem: Bochs emulator 😀

  10. sztem nem lesz ráírva h iPad 2, csak simán az hogy iPad, mint az ipodoknál, ez olyan bután nézki 🙂

  11. énis remélem hogy nem ilyen lesz. az eddigi gyönyörü, letisztult vonalak és formák rovására menne ha tényleg igy akarják kiadni…:S

  12. Nem rossz nem rossz! De ratyi!!!!!!!!!!!!!! Az Jobs csávónak megjöhetne az esze Flash terén!!!!!

  13. @nico: már számtalan alkalommal le lett írva, hogy miért nem lesz flash a mobil eszközökben, de akkor még egyszer, az ismétlés kedvéért:

    a flash nem mobil eszközökre van optimalizálva, mert azokban kevés a processzor, és a RAM a flash tartalmak kezeléséhez. tény, hogy más készülékek kezelik a flash-t, de ez javarészt kimerül a flash-es csillivilli, villogó bannerek és más reklámok megjelenítésében, a konkrét flash-es alkalmazások vagy netán videómegjelenítéshez a mobil eszközök egyszerűen kevesek. ott a galaxy tab: lásd a flash videókat, ez oké, de megnyitsz egy flash-paradicsom oldalt, amin 3-nál több flash-es tartalom van egyszerre, és azonnal mammutléptekkel kezd dolgozni a böngészője.

    ameddig a flash-t az adobe nem optimalizálja megfelelően, addig nem lesz flash. pont.

    egyébként meg nincs már szükség a flash-re, mert a HTML5 szabványban szinte minden, jelenleg flash-es dolgot meg lehet csinálni, legyen az videó-streaming, vagy animációk, jóformán bármi. de cserébe sokkal kevesebb erőforrást eszik meg, mint a flash, így sokkal alkalmasabb is a mobil felhasználásra. nem egy 1996-os, mára már elavultnak tekinthető, lassú, mobil eszközökre jóformán optimalizálhatatlan régiség létéért kellene küzdeni, hanem átlépni azon, ami régi, ha egyszer van újabb, és jobb, ami még a hardvert sem zabálja fel.

  14. Szerintem már nem lehet sokáig húzni a flashtelenséget… Én csak ezt az egyet hiányolom belőle.

  15. retina jöhetne,mert tuti gyönyörű lenne akkorában! <3
    a technológia,meg már fejlett,csak csak tudjátok… 🙂
    de legjobban én is a telefon alkalmazást szeretném! :/

  16. Ha Jobs sick leave-en van, akkor ki fogja tartani a keynote-ot???

  17. @i4user: Na, nem lett ez végülis olyan rossz, mint amilyennek a kép alapján tűnt… Nekem kifejezetten tetszik, úgyhogy előző kijelentésemet visszavonom 🙂


Add a Comment