fbpx Skip to content

Megjelent a Google Translate alkalmazás

Elég sok szótár található az App Store-ban, de a Google Translate hiányzott. Ezt pótolandó, tegnap megjelent külön alkalmazásként. 57 nyelvet ismer, természetesen a magyart is. 15 nyelven szóban is adhatunk fordítani valót, amit felismer és lefordít. Sajnos a magyar → idegen nyelv nem megy, csak fordítva, pl. angol → magyar. A lefordított szöveget ki is mondja, érdekes módon itt viszont ismeri a magyar nyelvet…
Sajnos komplett weboldalakat még nem tud lefordítani, de szerintem ezt a funkciót belerakják a következő verzióba. A program egyetlen hátránya, hogy internet kell hozzá, márpedig külföldön (ahol is a legtöbbet használná az ember) igen drága a magyar mobilinternet… Ingyen tölthető le a App Store-ból.


Rendelhető az iControlPad

Hosszú vajúdás után végre megszületett a végleges iControlPad. Ez tulajdonképpen gamepad, a telefont belehelyezve bluetooth-on keresztül kommunikál a két rész egymással. A padon megtalálható két analóg kar, egy D-pad, hat gomb az előlapon és kettő hátul triggerként. Ezeken kívül tartalmaz egy 1500 maH akkumulátort is. A gyártó szerint nem csak iPhone-nal vagy iPod touch-csal használható, hanem bármilyen más okostelefonnal is, csak a két oldalkart kell kicserélni.
A kiegészítő 55 euróba kerül és már rendelhető, szállítás február 16. után.


Te milyen felhasználó vagy?

Olvasd el a hozzászólásokat is

8 Comments

  1. már ideje volt! ezt vártam!

  2. Nagyon jól működik, ez a legdinamikusabb program eddig amit láttam, 5 perc sem kellett ahhoz, hogy lecseréljem a jelenlegit (amit megvettem).

    Persze azt is fönn hagytam a telefonon, de főként ezt fogom használni.

    Nagyon jól sikerült, és a voice recognition (hang felismerés) angol módban nagyon hasznos.

  3. The Overuser

  4. De jó! Köszi! Már töltöm is. Am én a “hacker” típusú felhasználó vagyok. 😀

  5. Van egy TransMate nevezetű app ami szintén google translatet használ és ha minden igaz van benne offline szótár is.
    Bár szerintem ez az új Gooble Translate sokkal jobb!

  6. Teljessen rendben van a program, nagyon hasznos!
    Más:
    Tudna nekem segíteni valaki abba, hogy felraktam a cydia-ban egy csomagot, de valószínű nem kompatibilis az én fw verziómmal és így csak safe módba indul el a telefon. Ha le akarom szedni, akkor meg hibával elszáll és fentmarad.
    Hogy távolíthatnám el?
    Ezért nem szeretnék most restore-olni.

  7. @set79: be SSH-zol a telóba, majd apt-get remove csomagneve. A csomag nevét pedig így találod meg: dpkg -l | grep -i ; com.valami.másvalami formájú (inverz domainnév).

  8. Ez Google Translate egész jó de egyszer mondtam neki, hogy table és úgy értette Bieber XD


Add a Comment