fbpx Skip to content

Déjà vu

Anno az első Macintosh reklámmal az Apple az IBM hegemóniáját akarta megtörni. 1984-ben, a SuperBowl szünetében mutatták be a reklámot és igen nagyot szólt.

Most a Motorola elkészítette ennek másolatát. A cég szerint az iPad uralja a piacot (igaz) és egy olyan forradalmi termék, mint a Motorola Xoom megtöri az egyeduralmat (haha).

Dicséretes próbálkozás, meglátjuk mi sül ki belőle. A Samsung tegnap jelentette be, hogy a Galaxy Tab eladásai igen harmatosra sikerültek, nem hozta az elvárásokat…


Sony Reader kitiltva

Az Apple szigorította jóváhagyási politikáját: egy alkalmazáson belüli vásárlás csak az App Store-on keresztül történhet. Így egész “véletlenül” elutasította a Sony Reader e-könyvolvasó programot, mivel abban a Sony Reader Store-on keresztül lehetett könyveket vásárolni. Az Amazon Kindle nevű programjának a napjai is meg vannak számlálva…
Nem mondom, hogy korrekt eljárás, de a saját boltjában azt csinál, amit akar.

GPS koordináták küldése SMS-ben – vészhelyzet esetére

Akaratunkon kívül is kerülhetünk olyan helyzetbe, amikor tudatni akarjuk másokkal aktuális pozíciónkat. Erre szolgál a GPS to SMS alkalmazás, mellyel SMS-ben vagy emailen közölhetjük helyzetünket. Az üzenetben szélességi és hosszúsági fok szerepel, amit egy linken keresztül a Google Map-en meg is tekinthetünk.
Remélhetőleg minél kevesebbszer lesz szükség rá, de az ilyen helyzetekre is fel lehet készülni ezzel az alkalmazással. 0.79 euróért vásárolható meg a magyar App Store-ból.

Hangvezérlés

Chpwn fejlesztette a VoiceActivator nevű Cydiás programot, mely széleskörű hangvezérlést tesz lehetővé. Segítségével elindíthatunk alkalmazásokat, megnyithatunk weboldalakat, képernyőképet készíthetünk és használhatjuk az Activator funkcióit is.
Rövid idő belül elérhető lesz a Cydia Store-ban, az ára még nem ismert.

Szabadulj meg a Status bartól!

Általában a képernyő tetejét a Status bar foglalja el, mutatja a térerőt, wifit/3G-t, időt, akksi töltöttségét, stb. Ha ezek zavarnak, akkor a CleanStatus nevű Cydiás alkalmazással eltüntetheted ezeket. Mindegyik külön-külön állítható, összesen 17 ikont lehet variálni. Ingyen tölthető le a ModMyi repóból.

Olvasd el a hozzászólásokat is

26 Comments

  1. Ez nem ugyan az az exploit, amit még a múltkor talált (pár napja volt is erről cikk)?

  2. Egy kicsit offolnék, mert kéne egy kis help:
    3G-re a sn0wbreeze-el csináltam egy cfw-t, fel is raktam, működik is.
    Viszont a Cydia nem akar elindulni. Valahol olvastam hogy ilyenkor a redsn0w-t le kell futtatni, csak félek hogy a baseband-et felfrissíti. Valaki valami ötletet?

  3. @VTomi87: nem kell félni. de ha nem értesz hozzá, inkább bízd olyanra, aki tudja, mit csinál. a redsn0w alapból NEM frissíti a basebandet, csak akkor, ha azt külön bekapcsolod. ha nem pipálod ki, hogy “install iPad baseband”, akkor azt nem rakja fel.

  4. Én egy kicsit tartok attól, amikor egy cég egy még meg sem jelent termékkel villog…
    Emlékszem még olyasmire, hogy HP Slate. 🙂

  5. Sziasztok! off következik. Az iTouch4-em valószínűleg túl melegedés következtében random szerűen kikapcsol. Garancionális, eddig 2x voltam az iStyle-ba mind2x azt állapították meg hogy hibátlan. nekem azóta 3x kapcsolt ki…

    ötleteket szeretnék kérni hogyan vigyem nekik vissza harmadszorra h meg is csinálják…?

  6. Az 1984-es témában: mennyiben másolata a régi Apple hirdetésnek ez az új…? A régi, egy kreatív, hangulatos, jól kidolgozott kisfilm, míg a másikban idióta feliratok szaladgálnak, miszerint attól vagyok szabad, hogy dualcore a proci és flash van a HP-n.

  7. Sziasztok,

    Elnézést az Off miatt, bár valahol kapcsolódik a JB-hez is 🙂
    Most a napokban érkezik az iPhone4-em, azt még nem tudom 4.1 vagy 4.2.1 lesz rajta…az említett két verzió közül valamelyikre, vagy netán mindkettőre létezik olyan fájlkezelő mint “anno” az iBrowser volt ? Én eddig csak azt használtam, még a 3G 4.0 előtt, azóta az nekem nem megy. Azért kellene, hogy a Winterboard telepítése után a saját témáimat is tudjam pakolgatni a mappában. Vagy létezik erre már “alternatív” megoldás is ?
    Elnézést a kérdésért, de nekem ez egy fontos momentum, és ha már tudok egy -két programot amivel ezt megoldom, már utánanézek a google barátomnál hogyan tudom használni.

    Köszi előre is 😉

  8. Sziasztok.
    Egy kérdésem lenne, hogy hol tudok venni szifon4 et 3 hetes várakozás nélkül? esetleg nincs valami tippetek ? B.P-n valamelyik üzlet pl..
    Előre is köszi!

  9. @DartR: . Nekem is ez van csak 3G-n. Eddig nem izgatott mert törve van és sok cydia appot használok..tulmelegedéstől lehet ilyen baja???

  10. @PepeSk8: nekem mindig akkor kapcsol ki amikor el kezd melegedni a hátlap…
    de már írt ki olyat hibaüzenetet is hogy túlmelegedett. :O

  11. Vettem egy szifon 4 -t,4.2.1 szoftal es 3.10.1 firmware,most tether jb van rajta, kerdesem az lenne , hogy feltudom tenni a 4.1-t es utana untethering jb -elni???kosz

  12. Kiprobaltam de sajnos nem lehet hisz nincs elmentve a 4.1 ssh-m 🙁 basszuskulcs!!!!!!!!!!!!!

  13. Nem ezt a CleanStatus-t használják az iLockScreenMaker screenshotjain (top 1 ingyenes az amerikai app store-ból) XD?

  14. Létezik hogy egy iPhone 3GS 4.1 ami gariból jött vissza 2010.augusztusában 4.1 -el érkezett?

  15. Bocsi javítva a kérdés: Létezik hogy egy iPhone 3GS ami gariból jött vissza 2010.augusztusában 4.1 -el érkezett?

  16. @DartR: és mikor viszaviszed aztmondják h hibátlan és csak beképzeled vagymi? csakmert nekem nyáron lefog járni az egyéves világgarancia és ha el van baszodva akkor addig kéne lépni amig lehet…
    és miaz hogy a saját appstore-ban lévő appoktól túlmelegszik..(nenhiszem hogy a tört játék jobban terheli)

  17. A Tap Tapnék is befellegzett akkor. Az Apple lassan, de biztosan vágja maga alatt a fát..

  18. OFF: Skacok!!! Most nevettem picit. 🙂
    http://www.youtube.com/android
    MacBook Pro ról megy az előadás. 🙂 Tudom, ezen a téren a Google nem konkurencia, de mégis, ha már ennyire utálják az Apple-t, hh mégis erről megy a prezentáció?

  19. @Ace1985: nem utálják az Apple-t, csak konkurrencia. 🙂

  20. Bocsi hogy megint irok de nagyon kellene ha valaki átküldené ezeket sziasztok valaki el tudná küldeni 3GS ios 4.2.1 new iboot telefonhoz az összes Daemonokat mert a haverom sikeresen kitörölte és nem mentette le előtte ez miatt vannak problémái email felho001 kukac gmail.com köszi előre is ha valaki segit.

  21. @Ace1985: az Google nagyot villantott most a honeycomb eventen.
    In app purchase…
    A főmenü is egy mac koppintás, legalábbis nekem az jut eszembe róla.
    És vadiúj király játékok mint tap tap revenge, meg jelly car…..
    A videó telefonálásnál az audio olyan rossz hogy alig hallani amit mondanak.

  22. Off
    Csinaltam magamnak egy apple developer accountot de nem tom kitörölni hogy kell?

  23. @H2CO3: Már eléggé tele van almát evő robotokkal az internet. 🙂 Örülök is amúgy, h van verseny, mert ettől fejlődik a leggyorsabban a mezőny.

  24. Megjelent a voice activator… Valaki nm tud egy olyan cydiás tweaket hogy olyan legyen az iphone 4 billentyűzetem mint az ipad 4.2.1 nek ( ha felfele huzom a kezemet pl az a nál egyből megjelenik az á betű) előre is köszönom

  25. @németh bálint: nem tud senki. iPad-en alapból más a billentyűzet. jelenleg nincs mód arra, amit kérdezel, hiába kérdezed meg újra és újra.

  26. Mert minél ujjab egy post annál töben nézik meg és így annál többen tudnak segíteni de ha nincs akkor nincs


Add a Comment