iPad alkalmazások: World of Goo játék

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Magával ragad a Goo univerzumba. Régóta keresem azt az iPades játékot, ami teljesen kikapcsol és képes elérni hogy hosszabb ideig foglalkozzak vele. Jelentem, már nem kell tovább kutatni. A már más platformokon kimagaslóan sikeres (Wii, PC, Mac) programot jól optimalizáltak multi-touch felületre, s az App Store toplisták alapján, itt sem lesz gond az eladásokkal.

Alapvetően egyszerű a felállás, kör alakú, egymáshoz kapcsolódó Goo-jainkkal (vagy egy részükkel/fajtájukkal) el kell jutnunk a felszippantó csőig, hidakkal, tornyokkal és egyéb szerkezetekkel. A kis élőlények típusuktól függően különbözőképpen kapcsolódnak egymáshoz (elválaszthatók, nem elválaszthatók), máshogy reagálnak hőre és mechanikai hatásokra.

Mindez pedig egy olyan fizikai modellel van megalapozva, amely komolyan próbára teszi logikánkat és tehetségünket az egyes áthidalási, építési feladatoknál. Több órát töltöttem vele, de nem találtam feleslegesen fárasztónak, sokkal inkább kreativitásra sarkallónak az egyes pályák által támasztott feladatokat.

Hangulata van. Az a misztikus és varázslatos atmoszféra és zenei kompozíció, ami az egyes pályákból árad (és amely kihasználja a felhasználó ösztönös megismerési vágyát) sokat tesz hozzá a játékélményhez és ezért is nevezném páratlanul jó választásnak. A fejlesztők által készített trailer videó többet mond 1000 szónál:

Nehéz letenni, kikapcsol, szórakoztatóan egyszerű. Könnyedén párba állítható a legendás Angry Birds vagy Flight Control alkalmazásokkal. 5$-ért érhető el az App Store-ból, különösen ajánlott!

Ezek még érdekelhetnek:


 1. Megvettem anno 4-ert, de nem igazan tetszik. Elso “vilag” utolso palyajat pl nem tom megcsinalni. Igazan nem sok ertelme van, rakosgatom a golyokat kupacba.

 2. OFF

  Bocsi, hogy ide irok, de van egy 2011.02.13-i lejaratu Parmalat kyr joghurtom. Epres Edition. Kupakjat mar jailbreakeltem, tarhelyenek fele meg megvan. A tobbitol megszabaditottam. Erdeklodnek, hogy rahuzhatom-e a meggyes OS-t, vagy sem. Nem okozna kesobbi hasmenest? Meg picit dolgozom rajta es meglatom a basebandjet is, de valami proszimbiotibioti vagy hasonlo kuss lehet…
  iGO futni fog rajta, vagy kossek ra egy tajolot?

  Koszi elore is a segiCSeget.

  /OFF

 3. hagyátok már azt a szar installoust!….van egy sokkal kidolgozatabb app méghozzá gyárilag.Elvileg az springboard első oldalán van egy kékes valami… App Store
  minden app fentvan ,éjjel-nappal gyors letöltés;)

 4. @John: és honnan szedted le? mert se AppStore, se Installous nem nagyon tartalmaz ilyesmit, hogy world of goo…[elnézés ha írástudatlanság miatt nem találtam 😀 ]

 5. Még régebben wish listre raktam aztán mikor legutóbb leárazták megvettem az App store-ból.

  Hatalmas szórakozás, főleg mikor már két ujjal építkezel.
  Gooballok gyüjtése hatalmas elfoglaltság, csak a zene kicsit unalmas egy idő után.

  A pénzt megéri, a nagy ipad kijelzőn meg nagy királyság pakolni őket!

 6. @John: Rákényszerítik az embert alternatív beszerzési forrásokra 🙂 … olvastam is fentebb, hogy ncore de azt hittem poén, hát akkor majd onnan. Thx.

 7. Ncore-ról leszedtem, de telepítés után nem jelent meg ikon a telefonon. 3G telefonon próbáltam 4.2.1-es fw-el, Installous-al telepítettem a telefonon miután wifi-n felmásoltam a filet.

 8. Most kézzel kimásoltam ssh-n keresztül az Applications-ba és megjelenik az ikon, de mikor elindítom azonnal kilép. Ha ssh val indítom el akkor ír valami rossz processzor típust. Szerintem ez a progi csak 3GS-től fölfelé működik 🙁 … nagy kár.

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!