Vezetés rögzítése

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Mivel az utóbbi időben sokat autózom és elég sok barommal találkozom az utakon, ezért elkezdtem keresni olyan eszközt, ami segít a vitás esetek eldöntésében. Nézegettem az eBayt, magyar forgalmazók ajánlatait, de nem volt számomra megfelelő eszköz.
Teljesen véletlenül találtam rá a Cockpit Recorder nevű alkalmazásra. Ez a program rögzíti az eseményeket, de nem csak a képet, hanem hangot, aktuális GPS pozíciót, sebességet és még a G-erőt is. Nosza, gyorsan letöltöttem (ingyenes app!) és elkezdtem tesztelni.
Nappali és éjszakai vezetést is beiktattam, el kell mondanom, hogy összességében a program jól vizsgázott. 10 perces intervallumokban rögzít, a felvétel teljesen jó minőségű, egy ilyen rögzítés kb. 250 MB-ot foglal el. A telefonon visszanézhető a felvétel, láthatóak az említett mérési paraméterek is, GPS pozíciót Google-térképen jeleníti meg. Ha valaki tovább akarja hasznosítani, akkor alkalmazáson belüli vásárlás után (2.39 euróért) átrakja a felvételt a Fénykép alkalmazásba (Google térkép nélkül). Ezt az összeget azonban csak egyszer kell kifizetni, utána már tetszés szerint lehet exportálni. A fizetést nem lehet kicselezni, mivel a program külön fájlokban tárolja a mérési paramétereket és a felvételt, így aki esetleg a fájlszerkezetben rátalál a filmre, csak azt kapja, egyéb adatokat nem.
Nagyon jó kis program, viszont autóstöltő kötelező, mivel egy 10 perces rögzítés 10-12 %-ot vesz le az akksiból.


 1. Ilyennel én is szorakoztam még a 3G idején. Feldobtam a qik camerat és autos tartobol videoztam. Vicces volt visszanézni, de azért ha rohanok és gyorsan be kell pattanni a kocsiba akkor nem hiszem h eszembe jutna ezt bekapcsolni.

 2. Nekem is jol jott volna a balesetem alatt az ilyen,akkor most nem kene targyalasokra jarni:(
  Nagyon komoly a dead space iphonera,szedjetek:)

 3. Nemrég kezdtem el keresgélni autós tartót a szifonomhoz, azonban bőség zavara természetesen.
  Milyen tartót ajánlanátok a kocsiba egy szifon 4-hez?
  Üdv!

 4. Tisztára GTA feelinget ad az embernek 🙂 … Csak az e-papírral bevont tankok szabnak gátat a totális feelingnek :D…

  OFF:

  e-Tank: h t t p : / / ipon . h u/?news=15502

  A hozzászólások hatalmasak! 😀

 5. @wtgyusza: Attol függ mennyit szánsz rá! Én sajnáltam rá 10-20ezreket kiadni ugyh a szifonstorebol vetten 1et olyan 5ezer forint körül. i4em van és teljesen meg vagyok vele elégede. Stabilan tart és van ilyen gumi réteg rajta h ne sértse meg a telefon hátulját.

 6. kár h olyan funkció nincs benne (ami az ilyen eszközökben szokott), hogy mindig felülírja a már felvett 10 perces anyagot egészen addig, amíg nagy gyorsulást/lassulást -ütközés- észlel?

 7. @cbdomi: Én sajnáltam rá az 5ezret, ezért rendelten eBay-ről tartót, töltőt, tokot és 1 pár védőfóliát (1 szettként árulták) 2000 Ft-ért. Kb. 1 hete van meg a cucc, de azt kell mondjam, hogy tökéletes!

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!