fbpx Skip to content

Mivel az utóbbi időben sokat autózom és elég sok barommal találkozom az utakon, ezért elkezdtem keresni olyan eszközt, ami segít a vitás esetek eldöntésében. Nézegettem az eBayt, magyar forgalmazók ajánlatait, de nem volt számomra megfelelő eszköz.
Teljesen véletlenül találtam rá a Cockpit Recorder nevű alkalmazásra. Ez a program rögzíti az eseményeket, de nem csak a képet, hanem hangot, aktuális GPS pozíciót, sebességet és még a G-erőt is. Nosza, gyorsan letöltöttem (ingyenes app!) és elkezdtem tesztelni.
Nappali és éjszakai vezetést is beiktattam, el kell mondanom, hogy összességében a program jól vizsgázott. 10 perces intervallumokban rögzít, a felvétel teljesen jó minőségű, egy ilyen rögzítés kb. 250 MB-ot foglal el. A telefonon visszanézhető a felvétel, láthatóak az említett mérési paraméterek is, GPS pozíciót Google-térképen jeleníti meg. Ha valaki tovább akarja hasznosítani, akkor alkalmazáson belüli vásárlás után (2.39 euróért) átrakja a felvételt a Fénykép alkalmazásba (Google térkép nélkül). Ezt az összeget azonban csak egyszer kell kifizetni, utána már tetszés szerint lehet exportálni. A fizetést nem lehet kicselezni, mivel a program külön fájlokban tárolja a mérési paramétereket és a felvételt, így aki esetleg a fájlszerkezetben rátalál a filmre, csak azt kapja, egyéb adatokat nem.
Nagyon jó kis program, viszont autóstöltő kötelező, mivel egy 10 perces rögzítés 10-12 %-ot vesz le az akksiból.

Olvasd el a hozzászólásokat is

14 Comments

  1. Ilyennel én is szorakoztam még a 3G idején. Feldobtam a qik camerat és autos tartobol videoztam. Vicces volt visszanézni, de azért ha rohanok és gyorsan be kell pattanni a kocsiba akkor nem hiszem h eszembe jutna ezt bekapcsolni.

  2. A videót nem lehet lejátszani köszi

  3. És még egy lambó is ott megy 😀

  4. @szorian: Én le tudtam

  5. jimny for president!!!! Külön emiatt rendeletem kis sport kamerát 8gb-s micro sd-vel, hogy rögzíthessem a vitás ügyeket!

  6. @szorian: nekem is megy a lejátszás (iPhone-on).

  7. Nekem is jol jott volna a balesetem alatt az ilyen,akkor most nem kene targyalasokra jarni:(
    Nagyon komoly a dead space iphonera,szedjetek:)

  8. Nemrég kezdtem el keresgélni autós tartót a szifonomhoz, azonban bőség zavara természetesen.
    Milyen tartót ajánlanátok a kocsiba egy szifon 4-hez?
    Üdv!

  9. Tisztára GTA feelinget ad az embernek 🙂 … Csak az e-papírral bevont tankok szabnak gátat a totális feelingnek :D…

    OFF:

    e-Tank: h t t p : / / ipon . h u/?news=15502

    A hozzászólások hatalmasak! 😀

  10. @wtgyusza: Attol függ mennyit szánsz rá! Én sajnáltam rá 10-20ezreket kiadni ugyh a szifonstorebol vetten 1et olyan 5ezer forint körül. i4em van és teljesen meg vagyok vele elégede. Stabilan tart és van ilyen gumi réteg rajta h ne sértse meg a telefon hátulját.

  11. 3G-re nem engedi letölteni. Kár, megnéztem volna :/ Na, majd ha meglesz a 4-es, megnézem :]

  12. kár h olyan funkció nincs benne (ami az ilyen eszközökben szokott), hogy mindig felülírja a már felvett 10 perces anyagot egészen addig, amíg nagy gyorsulást/lassulást -ütközés- észlel?

  13. @cbdomi: Én sajnáltam rá az 5ezret, ezért rendelten eBay-ről tartót, töltőt, tokot és 1 pár védőfóliát (1 szettként árulták) 2000 Ft-ért. Kb. 1 hete van meg a cucc, de azt kell mondjam, hogy tökéletes!

  14. Tényleg jó a progi,csak az a baj hiába vettem meg a kiegészitőt nem tölti át a fototárba a felvételt:-(((((((((((((((((


Add a Comment