fbpx Skip to content

Egy távolkeleti oldalon akadtam rá erre a fórum topicra, amiben egy átlátszó elő- illetve hátlappal rendelkező iPhone 4-ről szerepelnek képek. Nos, eleinte kételkedtem a dolog hitelességében, de miután alaposabban szemügyre vettem, elhiszem, hogy valódi az egész.

A fórumon leírtakból sikerült kiszednem Google Translate segítségével, hogy ez a fórumozó kolléga eredeti iPhone alkatrészekből varázsolt egy átlátszó elő- és hátlappal rendelkező iPhone 4-et. Azt mondja, hogy minden tökéletesen funkcionál, kivéve a vakut, mert azzal gondok vannak. Itt valószínűleg a vaku fényének beszűrődésére gondol, ezzel voltak már problémák az első, gyatra minőségű, utángyártott fehér hátlapok esetén is.

Körülbelül 1.200 dollárba (~ 240.000 Ft) kerültek az alkatrészek, beleértve az elő- és hátlapot, kijelzőt, első és hátsó kamerát, alumínium keretet, mikrofont, hangszórót, jack-dugót, érzékelőket, kapcsolókat, hangerő gombokat, SIM-kártya tartót, egyszóval mindent, amiből az iPhone 4 van összerakva.

Azt írja még, hogy a készülék nem eladó, vagyis csak magának készítette, mivel ez a hobbija. Kár, mert szerintem baromi jól néz ki! 🙂

Olvasd el a hozzászólásokat is

27 Comments

  1. Komoly 😀

  2. A teljesen szétszerelt képen melyik az alaplap az A4 chippel?

  3. Majdnem kész az untethered JB 4.2.1 -hez. 1 hibát kell kijavítani csak, hogy wifi kapcsolatnál látszódjon a wifi térerő mutatója. kiadási dátum még nincs (chronic dev, greenpois0n)

  4. Kromofággal nem lenne ilyen?:))

    Egyebkent a 4.2.1hez kiadott 0.9.7.b6 osx-en mar stabil, vagy meg hagy hianyossagokat???

  5. @bmwk1300s:
    az pont nincs a képen, de googlebe beírod rögtön meg lesz!

    sztem valami elbaszottul jól néz ki :DDD
    mondjuk ha olyan lenne hogy csak hátul átlátszó és ilyen ablakszerűen, tehát a vakunál meg alul egy picit egy sávba fekete lenne akkor még faszább lenne és jól is funkcionálna! előröl kicsit morbid, de nem rossz :’DD

    lájk

  6. @bmwk1300s: szerintem az, amelyik közvetlen az akksi alatt van, letakarva feketével

  7. @bukko: Aztaku.va! 😀 Nem semmi tényleg hová fejlődik a technika. Ekkora lapra integrálni mindent. Nem régen néztem egy videót a Steve Jobs visszatérése utáni első iMacről. Hát lehet az i4nek már nagyobb a teljesítménye mint anno annak volt! 😀

  8. Az alaplap az akksi mellett és felett van L alakban.

  9. Jól néz ki, bár inkább csak a hátlapot cserélném ki, az előlapot nem.
    Látszik, hogy könnyebben szerelhető mint elődjei.

    Üdv

  10. @bmwk1300s: nincs rajta a képen, de ha rajta is lenne nem látszana, mert le van takarva egy fém fedlappal, és a másik oldalára van felfestve, hogy A4 (pont oda, ahol csak akkor látod, ha ripityára szeded a telefont :)). Egyébként ha leszeded a hátlapot, akkor az akksi mellett balra a fém fedlap le van ragasztva egy fekete “matricával”, és annak a felső részében van az A4-es

  11. sziasztok,

    egy gyors kérdés: 3G-re ha felteszem a gyári 4.1-et lehet függetleníteni vagy sem? Ha nem, akkor custom FW-el lehet?

  12. @tr00p3r: hát ez biztos nem függ az átlátszó elő- és hátlapos iPhone 4-től…

    egyébként már számtalanszor leírtuk, hogy ha gyári 4.1-et teszel fel, azt alapból NEM lehet függetleníteni, csak a 06.15-ös basebanddel. basebandet nem frissítő custom fw-vel frissítheted akár 4.2.1-re is, csak a lényeg, hogy 05.13-as baseband legyen. ha 05.14, vagy 05.15 van rajta, akkor maga az OS verzió változatlanul mindegy, és csak a 06.15-ös basebanddel oldható meg.

  13. @Jadeye:

    🙂 Köszi Jadeye! Értem és ezt olvastam itt is és máshol is a weben. Esetleg, ha szépen megkérlek, akkor tudsz adni nekem egy linket, ahol le van írva, hogy ez, hogy megy a gyakorlatban. Most 05.14 van a 3G-n…. Előre is köszi a segítséged.

  14. @tr00p3r:

    Szia!
    Csak akkor rakd fel ha muszáj és ha másképp nem tudod használni a telt, mert különben egy rakat sz.r a 06.15-basebandet függetlenítés…Én tegnap raktam fel és megölte a gps-et, az akksi merül mint az örült pedig sam aktiváltam is,stb… Bár csak ne tettem volna fel, inkább rohadt volna még a szekrénybe egy darabig míg nem jön egy jobb függetlenítés…Így kb olyan mint egy talicska sz.r!

  15. Ezt nem értem, nem csak az előlapot és hátlapot kellett meghenkipenkizni és kész? Minek a többi alkatrész?

  16. @bmwk1300s: jaja, kemény dolgok ezek 🙂

    @Godlike: mert nem egy létező iPhone 4-re tette rá a hátlapokat, hanem egy különállót csinált az alkatrészekből, átlátszó hátlapokkal

  17. Sztem hiányzik a hátlapról egy antenna, mert a gyári hátlapon van egy fém fólia ami az akku csatlakozó melletti rugós fémlappal érintkezik.

  18. OFF: létezik olyan program amivel zenéket lehet ingyen letölteni közvetlenül a telefonra? Ha vki ismer ilyet legyen szíves adja meg a nevét. Köszönöm

  19. tegnap felraktam 3gs-re a 4.2.1-et. old bootos nem függetlenítettem tehát az ipad bb-je sincs fent, backupot sem raktam vissza és csak a régi progikat toltam rá amik 4.1-en is fent voltak mégis eszi az akkum. nem melegszik, de este 20%-ot evett. mi lehet a gond, tudja valaki?

  20. @green1: ezt biztos nem a cikkben említett átlátszó iPhone 4 elő- és hátlap okozza, pláne nem a 3GS-en ugye.

    én inkább azon gondolkoznék el, hogy eredeti kártyával aktiváltad-e, mert arról bizony egy szót sem ejtettél. ha viszont hacktiváltad, akkor ez természetesen most sem meglepő a push miatt.

  21. @Jadeye:

    te elég goromba ember lehetsz az életben… de ettől függetlenül köszi, h válaszoltál, és igen, nem az átlátszó elő- és hátlap okozhatta a problémám…

    időközben amúgy rájöttem, h én csesztem el, mert figyelmetlen voltam és nem a 4.2-es appsyncet raktam fel, és a yourtube is bekavarhatott, mert abból is a régi került a telóra.

  22. @green1: ajánlom figyelmedbe a moderálási elveinket, aztán bátran a nyakamnak ugorhatsz, amiért (noha ez itt a legtöbb ember számára nyilvánvaló lehet, de) a többi kommentolvasó érdekében inkább tisztáztam, hogy ezt biztosan nem a cikkben leírtak okozzák. az egy dolog, hogy OFF-olsz, és még csak meg sem jelölöd, hogy off… a személyeskedést már nem is minősíteném inkább.

    a leírt problémának köze sincs a nem megfelelő verziós appsynchez, attól max alkalmazásokat nem fogsz tudni feltenni, sőt, az is lehet, hogy reboot után be sem tölt majd a springboard.

    a yourtube egy mobilesubstrate kiegészítő, ami ugyebár a gyári youtube appba épül be. semmi köze ahhoz, hogy mennyire merül a készülék.

    de arról váltig nem ejtettél egy szót sem, hogy mivel és hogyan aktiváltad, pedig szerintem változatlanul ott lesz a kutya elásva.

    ha jót akarsz magadnak, akkor restore, és gyári kártyás aktiválás után újra megcsinálod.

  23. @Jadeye:

    nem ugrok én a nyakadnak, minek, hiszen válaszra méltattál, amit megint csak köszönök.. csak simán nem tetszik a stílusod, de az más kérdés, hagyjuk.

    eredeti T kártyával aktiváltam, amivel vettem. nyomtam neki egy restoret, most ok minden. nem tudom, mi húzta az akksit.

  24. @green1: sosem lehet pontosan tudni, mi okozza, ha jailbreakelve van egy készülék, tehát mindig érdemes egy restoreral lepucolni az egészet, és tiszta lappal kezdeni. ha viszont eleve gyári kártyával aktiváltad, akkor igen, annak nem volna szabad merülni. mondjuk hogy mennyire oké, az majd inkább csak 1-2 nap múltán fog kiderülni.

  25. @bukko:
    ez hülyeseg!
    minek csinält egy komplett telefont?

  26. Én egyiknap valami iPhone guru haveromtól azt hallottam, hogy az iPhone 5 már átlátszó borítással lesz, vagy valami ilyesmit mesélt, hogy ha világít a kijelző akkor átlehet látni a telón. Bár én ezt kicsit furcsállom!


Add a Comment