fbpx Skip to content

Fényképezd le a tolvajt!

Senki sem örül annak, ha ellopják a telefonját. Visszaszerzésben segít az iGotYa nevű Cydiás program. Telepítés után be kell állítani a készülékre egy négy számjegyű nyitókódot. Ha a tolvaj rossz kódot üt be, akkor az előlapi kamerával készít róla egy fényképet, amit a GPS pozícióval együtt elküld az előre megadott email címre. A program még arra is képes, hogy rossz kód esetén beenged a telefonba, de az összes személyes adat rejtve marad (SMS, hívástörténet, böngészett oldalak, emailek).
Az alkalmazás ingyenesen kipróbálható a Cydiából, de a kereskedelmi változat 4.99 dollárba kerül.
(Köszönöm Perzionak a tippet!)


Chronic Dev Team saját untethered jailbreaken dolgozik

Ugye létezik az iPhone Dev Team és a Chronic Dev Team. Időnként együtt, időnként külön dolgoznak a jailbreaken, most éppen a külön szakasznál tartunk.
Chronic bejelentette, hogy olyan untethered jailbreaken dolgoznak, amelyik nem kéri a 4.2.1-es béta 3 rendszer SHSH információit. Az iPhone Dev Team már kifejlesztett egy 4.2.1-es untethered jailbreaket, de ahhoz kell a 4.2.1-es béta 3 rendszer SHSH információja, ami keveseknek van meg.
Kíváncsi leszek mire jutnak.

Kinect-szerű mozgás iPad-en

A las vegasi CES kiállításon a norvég Elliptic Laboratories mutatta be azt az átalakított iPad-et, aminek vezérléséhez nincs szükség érintésre. A dokkolóba beépítésre került egy hangszóró, ami magas frekvenciájú hangot ad ki, míg néhány mikrofon veszi a visszaverődést, egy algoritmus pedig ezek alapján kiszámítja a kéz mozgását. Ily’ módon képek között lehet lapozni vagy zenét vezérelni.
Ígéretes kezdeményezés.

Olvasd el a hozzászólásokat is

34 Comments

  1. értelemszerűen 3G-n a tolvaj cipőjét fotózza le 🙂

  2. Na ja, arról nem is beszélve, ugyanúgy mint a MobileMe “Find My iPhone” alkalmazásában, folyamatosan be kéne legyen kapcsolva a GPS és a net. Ami valljuk be nem sokunknak van úgy egész nap, hiszen zabálja az aksit. Pedig ugye bármikor lába kélhet a szeretett készülékünknek…

  3. Ezert jo az iLostMyi nevu cydia app, amely elvesztes eseten bekapcsolja a gps-t valamint ujraindit es persze helYet is meghataroz,mindezt egy sms el..

  4. Hát nem tudom…
    Feltettem az iGotYa-t, állítottam be kódot is, de soha nem kéri azt. Belemegyek a kontaktokba semmi. Bemegyek a mailekhez, semmi. Fényképek, semmi.
    Akkor mire is jó ez a program?

  5. “Kinect-szerű mozgás iPad-en”
    Hát sajnos ennek köze sincs a Kinect-hez. Erre még a “-szerű” kifejezést sem használnám.

  6. @petyaaa89:
    Ezért próbaverzió. 🙂

  7. @taky1974:
    De ezzel az erővel elég ha elolvasok róla egy leírást, nem?
    Amúgy meg egy 10 napos próba verzió, szóval működnie kéne… 10 napig, nem?

  8. @petyaaa89:
    Csak vicceltem. 🙂 Persze biztosan kellene… Csak ha valaki megtalálja a telódat, akkor az lesz az első, hogy újrahúzza. Tehát értelmetlen ez a progi szvsz.

  9. van egy kinect-em,hát azért kicsit tényleg barokkos túlzás ,ezt vele egy mondatba említeni:D

  10. @taky1974:

    ez így van meg egyébként egy szar 3000ft-os nokiát is megtalálnak a rendőrök imei szám alapján , elég ha egyszer telefonálnak vele….

  11. @rossifumi: sőt, még telefonálnia sem kell vele. az is elég, ha csak belerak egy élő SIM kártyát, és bekapcsolja, mert így a készülék megpróbál feljelentkezni a hálózatra.

  12. @petyaaa89: szerintem nem a programok belépéséhez kéri a kódot… (ilyenről még nem hallottam) hanem amikor elhúzod a csúszkát akkor kellene kérnie 😉

  13. Egy ilyen programot mé nem engedtek be a store-ba? anno megvettem az Undercover-t 4 euróért, még 3G-re, messze nem tud ennyit.

    mondjuk a telefon megtalálása más tészta. Ismerősöm szifonját egy kisebbségi megélhetési prosti lopta el a dizsiben (sok szesz után bárki szép ime a bizonyiték:) ). Mikor észrevette feljelentést tett, valami ismerőse, és a telefon értéke gyorsitotta is a folyamatot. A teló meg is lett, viszont egy olyan helyen, egy olyan embernél akivel nem g.ciznek a rendőrök. Szóval igy lett új szifonja végülis a srácnak 😛

  14. naszóval ha szifont lopok akkor takarjak le elsősorban minden kamerát. kössz 😉 😀

  15. @gerdg:
    Igen, köszönöm, nekem is ez volt az első gondolatom, de se ott, se ki-be kapcsolásnál nem kérte, így gondoltam, hogy majd az appoknál.. de semmi..
    Ne töltsétek le, csak időpocsékolás!

  16. hallod petya..szerintem állitsd be h kérjen kódot… -.-

  17. Udv. Kicsit off. Cydia forras hozzaadasnal ezek a hibauzik http://forras neve sub-process /bin/bzip2 returned an error code (2) tudna segiteni vki, mi lehet a hiba?
    koszonom

  18. Sziasztok Urak!
    Mit tudok akkor csinálni ha véletlenül az igotYa-ba egy 5 jegyű kódot állítottam be a telefonon meg csak egy 4 jegyűt és mindent elrejtett. Valakinek valami ötlet?

  19. Ha valaki nem szeretné a flash tartalmakat megnyitni, minden egyes veboldal megnyitásakor, akkor itt egy jó kis progi! Ha mégis megnyitnád akkor a flash ikonra kattintva megteheted!
    http://clicktoflash.com/

  20. Bocsánat, hogy itt kérdezem meg, de fontos és picit sürgős is a kérdés:

    Kilátásom van egy T-s iPhone 4-re. Most egy 3G-m van, Vodás kártyával (még 3.1.2-őn, BB: 05.13.04)

    Van módja, hogy az új szifont a Vodás kártyával használjam? Egy ideje nem követem a JB és Unlock lehetőségeket és nem vagyok képben napi szinten, hogy most éppen mi lehetséges…. Ezen kívül szeretném még megkérdezni, hogy jelenleg 3G-re melyik iOS unlockolható amit érdemes feltenni? Az új tulajnak úgy adnám már tovább a 3G-t.

    Előre is köszi a felvilágosítást!

  21. @igi: sajnos ez a repó hibája, vagy hibás valamelyik letöltött fájl, vagy rossz MD5 összeg jön ki valamelyikre. (asszem, nem vennék rá mérget.)
    @nandi001: SSH-n keresztül le tudod törölni (apt-get remove csomagneve).

  22. @tr00p3r: http://hu.jailbreak-me.info/index.php
    itt meg tudod nézni, hogy a te szifon 4-ed függetleníthető-e, de sajnos nem sok esélyt látok rá, mert jelenleg 3 baseband verzió fut és csak a legrégebbi unlockolható.
    A 3g-re meg 3.13-at tegyél, ha azt akarod, hogy ne szaggasson
    Ha akarsz multitaskot és kibírod a sebesség hiányát akkor 4.1

  23. Sziasztok,

    Admins: mobile verziónál konkrétan ipadnél nektek is egyhelyben maradnak a youtube embendek?

  24. hali

    Hogy tudom megnézni, hogy a telefonom milyen szolgáltatótol függ?

  25. Sziasztok!most csináltam meg Bzolkaa daemonvadászatát 3gs-en.Osztrák t-mobile
    kártya,3G hálózat.azóta a beállításokban a szolgáltató(Grazban)T-mobile H.?!kézi beállítás,keresés,csak 4osztrák szolgáltatót
    talál,T-mobile A-t pipálom ki,akkor is T-mobile-H van a szolgáltatónál.
    Amúgy tényleg gyorsabb lett!!A törlés után
    IFile-Trash-ben is törölni kell mindent?hely miatt biztos,de onnan nem indulnak újra?
    Köszi!

  26. Bzolkaa!bocs,nem kritika volt,gyorsabb lett valóban,és le a kalappal,szép munka!

  27. @H2CO3:
    @nandi001:
    Az apt-get remove utasítás nem működik se PuTTY-al, se Terminallal, se semmivel. Ez miért lehet? Hogy lehet megoldani ezt a kérést? Én is beleestem a csapdába, csak nekem az is bekavart, hogy LockDown app (from Cydia) is fel van téve 😛

  28. @Laki: mellesleg egy redsn0w – Just tethered boot megoldotta a gondom és kilőtte az iGotYa-t de akkor is érdekelne az apt-get remove. Google-ben nézelődtem de vegyesek a hozzászólások a témához. Van akinél működik, van akinél nem.

  29. sziasztok

    Valaki tud arra megoldást ha valamiért az SbSetting magátol ” Safe Modba ” rakta magát és ha végig huzom az ujjam felülnem az SbSetting jön elő hanem egy felirat hogy Ok ,Restart , Help , !

    Ilyenkor mi a teendő ?

    Ujra kell inditani ( Iphone 4 4.2.1 ) ??

    A.

  30. nekem multhéten lopták el… utánna néztem, kb 5 perc uj imeit adni neki…

  31. @vanczakp: nem lehet IMEI-t cserélni rajta. pláne nem 5 perc alatt. ha lehetne, szerinted nem ezt csinálná mindenki? na ugye.

  32. @vanczakp: ez 2G iPhone esetén működött csak a 4.6-os bootloader esetén, még bőven a 2.0 megjelenése előtt. de nézd meg a cikk dátumát, és hogy milyen készülékről van szó, milyen firmware-rel. ez ma már nem megy.

  33. nekem se műxik (4.1)


Add a Comment