fbpx Skip to content

Ben Wood, a CCS Insight kutatási igazgatója megtette előrejelzéseit 2011-re, mely több részben is Apple érintettségű.

Apple megveszi a TomTom-ot

Mivel csökkenteni akarják a Google Maps-től való függést, ezért felvásárolják a TomTom-ot. Pénz bőven van rá, 40 milliárd dollár könnyen mozgósítható tőke áll rendelkezésre. Felvásárlással a TeleAtlas térképes cég is körön belülre kerül. További előnyként szolgál, hogy ezzel lehetőség nyílik a MobileMe-n belül számtalan helymeghatározó funkció beépítésére, iAd kibővítésére helyi reklámokhoz és még az autóba épített navigációs piacra is betehetik a lábukat.

iScreen bemutatása

A készülék az Apple TV továbbgondolása lenne. Tartalmazná a tévé, játékkonzol és a számítógép tulajdonságait, de lehetne videókat is streamelni és kapcsolódna iTunes-hoz is.

3D mobilon

Wood szerint egy komoly mobilnak 3D-ben kell majd videót rögzítenie és lejátszania, de 2011 még korai lenne erre, a felhasználók csalódnának. Azonban ez irányba haladunk, az Apple már adott be 3D-s szabadalmat és a résztulajdonában álló Imagination Technologies most vásárolt fel egy 3D-s grafikus fejlesztő céget.

Elbuknak az iPad riválisai

iPad-nek már komoly versenyelőnye van, így aki be akar lépi a piacra, az árversenyre kényszerül. Nyereségesség csökken és majd az olcsó androidos tabletek sem tesznek ennek jót.

Mobilszolgáltatók problémák elé néznek

Már most sírnak a szolgáltatók a nagy adatforgalmú készülékek miatt, ezért többszintű szolgáltatásokat vezetnek be. Mobilkészülékeken a netsemlegesség csorbát szenvedhet, a szolgáltatók azon készülékekre adnak nagyobb ártámogatást, amelyek kevesebb adatforgalmat generálnak. Ezért az iOS 5.0-ban egyik fő fejlesztési terület az adatfogalom optimalizálása lesz.

Wood egyéb előrejelzéseket is tesz: kétmagos processzorok lesznek az új készülékekben, Nintendo saját mobillal áll elő és a Facebook megveszi a Skype-ot.

Ember tervez, Isten végez.

Olvasd el a hozzászólásokat is

33 Comments

  1. A TomTom meg hülye lenne eladni magát. Az Apple is jobban jár egy “olcsóbb”, de innovatívabb szoftvercéggel (NNG régebben Nav N Go).
    Ráadásul (bár viszonylag kevesen tudják) az NNG iGo Primo új verziója simán megveri a jelenlegi összes szoftvert, sokkal jobb kiegészítője lenne egy iPhone-nak, mint egy TomTom, mely az utobbi időkben Darth Vader és társai hangjainak beemelésén kívül nem sok újdonságot tett le az asztalra.

  2. Gondolom az iOS 5.0-val jönne az 5. generációs iPhone is.

  3. Talán igen.És ha jó áron lenne drága 3gsemre ki is cserélem.

  4. Ha a Facebook megveszi a Skype-ot, akkor én mindkettőről törölni fogom magam az tuti.

    Ezt a 3D-t meg szerintem kinövi az emberiség.. Annyira gagyik ezek a 3D cuccok manapság, még az Avatar is zavaróan vibrált időnként IMAXban, pedig sem a felvétel, de ma lejátszás nem olcsó gagyi cuccokkal történt…

  5. de ma = sem a 🙂

  6. Mai megjelenés:
    Real Racing 2
    Battlefield Bad Company 2
    Alaron
    Shadow Guardian
    NOVA 2
    Lara Croft Guardian of Light (coop)

    😀 kemény nap a mai

  7. @Wask: Igen, de érdekes, hogy az Appstore-ban még nyoma sincs… Ez hogy lehet?

  8. @Szpisti: jókérdés néztem én is,de nekem a real racing 2 nem indul.ill kilép inditás után.3gs 16gb 4.1 jailbreaked.

  9. Nekem tökéletesen megy, minden rendben vele! 3GS 16GB, 4.1jailbreaked!

  10. @Wask: Fene vinné el, megint kell venni egy feltöltőkártyát, de most egy 50 dollárosat. Elég durva ez a felhozatal a mai napra, plusz még egy számomra kedves játék karácsonyi verziója is megjelent: Super Mega Worm vs Santa :). Jó játékot ezekhez akinek Jailbreak-elt telefonja van és letöltötte a játékokat :).

  11. @4m@15: hát igen iphone-juk van de nincs 7-800FTjuk egy appra…:) hát mint mondani szoktam szar az élet;)

  12. @Taky1974: nem a tomtom donti el h eladja magat, az apple egyszeruen megveszi a reszvenyeket

  13. @Tocso: Tényleg szar…

  14. Csak én nem találom a Real Racing 2-t?

  15. Ajj most mit szivattok, most nézem nem is ma jön hanem holnap… 16-án… -.- Én meg már teljesen beleéltem magam… 😀

  16. Már lehet tölteni a Real Racing 2-t egy bizonyos legjobb torrent oldalon. (Nem tudom hogy lehet-e nevet írni)

  17. Sziasztok!
    Az a kérdésem lenne, hogy PSP-s játékokat lehet-e futtatni iPhone 4-en? Ha lehet leírnátok hogyan?
    Előre is köszi!

  18. @i4user: epp trekk r. org

  19. @Bucoka:
    Feltéve, hogy a részvényesek engedik. Egy ekkora “összebútorozás” azért nem annyi, hogy megveszem a részvényeidet és csók. Nem tartom elképzelhetetlennek, hogy 51% a TomTom kezében van.
    Ezenkívül minek venne egy ekkora céget, ha van olcsóbb, és jobb. Igaz annak “csak KEU-ban vannak térképcégei, de azért a TA-on kívül létezik más alapanyag is. Ráadásul jobb, mint a TA. Úgy hívják Navteq. Az meg a Nokia tulajdona.
    Ezért az, hogy felvásárolja az Apple a TmTom-ot elég irreális.

  20. Hát nemtudom hogy milyen 3D -re gondolnak, meg aztsem hogy ti milyenre, de gondolom nem arra ami már létezik csak kevesen ismernek…
    Nem kell hozzá szemüveg hanem a kijelzőben megvan oldva a kitakarás, én ilyen camerával/fotógéppel találkoztam és tanultam róla, másmilyen 3D szifont nem tartanék életrevalónak..
    Jaés avatar hibátlan volt imax-ban…de m1

  21. ez a 3D csak szerintem nagy parasztvakítás? kinek kell ez? jó, imaxben oké, de a tenyeremben?? úgy elég élvezhetetlen lehet.. inkább legyen vastagabb az új iphone. mint a 4es, és szolgáljon az akksi előnyére.

  22. Miért lenne parasztvakítás?? Mit akarsz még fejleszteni??
    Ha láttál volna már olyat akk nem ezt mondanád, mondjuk a 3D videót nemtudom hogy hogyan akarják megoldani.. Max ha a hátulján alul meg fölül van kamera, mert ha felül lenne mind2 akk azt nem lehetne használni csak bizonyos távolságig…
    Szerintemma 3D szifon egy nagy ötlet, a megvalósításon mulik hogy az emberek hogyan viszonyulnak hozzá.

  23. @Mateo87:

    +1

    Én imádom a 4-esemet, és bár érdekes ötlet ez a 3D, én most nem engedhetek meg magamnak mégegy váltást, úgyhogy én ezt kihagyom 🙂 (hosszútávra vettem a 4-est)

  24. @PepeSk8: hogy láttam volna? mármint 3D mobilt, vagy 3D fotót? 3D-re képes mobilt még nem láttam.
    3D-s filmet és fotót több ízben láttam. Fotózok, és fényképészetben általában 1 géppel 2 perspektívából fényképezve szoktak 3D képeket csinálni, de szerintem felesleges, nem mozgat meg egyáltalán – mint ahogy csak nagyon kevés kolégát. Ez olyan dolog, hogy egyszer kipróbálod, oké, működik, aztán tovább is lépsz rajta, mert ez inkább olyan, mint egy plüss játék részleg a vadászüzletben. Ez csak azoknak lehet nagy feature, akiknek még új dolog. Épp azért mondom, hogy azért parasztvakítás, mert a gyerekek és akik ritkábban láttak ilyet, azok nagyon tudnak neki ökülni.
    Ennek ellenére egy mozifilm egy jó nagy vásznon érdekes. De néztem már kissebb vásznon is, meg 3D tévén is, és nem volt ugyan az az élmény – esetleg ha 1 m-re mentem a tv-hez. És akkor tenyérben ez hogy működne? Hagyjanak engem kérem szépen a mobil 3D-vel.
    A másik dolog, hogy van olyan képernyő, amihez nem kell szemüveg – (polarizált felülettel oldják meg). Nos igen ám, de ezeknek olyan kicsi a betekintési szöge, hogy a melletted álló csak egy sötét képernyőt fog látni – olvass csak utánna.

  25. Ember tervez, Isten végez, Steve Jobs pedig megmondja a frankót.

  26. Mateo ezeket tudom a képernyőről-.- mondtam h nemigyvan????
    Am meg tudom h ugyis lehet fotozni h 2 perspektivábol, én is sok ilyen képet csináltam, de a szövegben az van h 3D video készítése!! Amit egy kamerával szinte lehetetlen lenne megoldani!
    Dehát nem rajtunk fog mulni a szifon5:D

  27. szisztok megszeretném kérdezni hogy nem kell e valakinek egy szép állapotban lévő iphone 3g 16 gb white sajnos wifi hibás de nagyon szép állapotba van nagyon olcón adnám de amig nem adom el nem tudok venni másikat és nekem fontos a wifi kérem aki meg szeretné venni írjon vagy ha valaki tud olyan helyet ahol kellenek alkatrészek

  28. segítsetek!!!! nagyon fontos

  29. @mate6: rakd vaterára. vagy beszeljukmac.com
    @PepeSk8: igen, 1 kamerával lehetetlen.
    amúgymeg nagy divat lett ez a 3D, ma már fogkrémet is ezzel a húzónévvel adnak el (láttam is a terméket, márkanév nem jut).
    de szerintem még mindig gyerekes dolog egy ilyen feature egy komoly telefonba… habár igaz, multimédia oldalának jót tenne, a vásárlóközönség egy része emiatt akarná.

  30. @mate6 engem érdekel… Mi az a nagyon olcsó???

  31. 30 000

  32. de ha kell hozzá füles meg van 3 tokom egy 7000 res az xms ből szilikon (kemény szilikon) akkorr asszem bőven megér 35 000 ret de adj egy e-mailt és megbeszéljük

  33. nekem nagyon kéne a pénz most


Add a Comment